משהו רציני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו רציני
    אמא מודאגת
    15/05/2011

היי!
    נולד לי תינוק פג בשבוע 29+4 והוא עדיין נמצא בפגייה. הייתה לו פליטות ורפלוקס אבל כשהחליפו לו חלב (מסימילאק עם קורנפלוור לאינפימיל AR) הוא הפסיק להקיא וחזר לעצמו. היה אמור להשתחרר כשהתחיל לאכול דרך הפה, אבל באותו יום (היום של השחרור) הוא עשה כמה אירועים קשים , מביניהם תרגיל אחד ירד בו דופק לב ל60. שמתי לב שבאותו יום התינוק שלי היה מאוד חיוור ונראה עייף מאוד, אחרי שעשו לו בדיקות התברר שיש לו אנמיה של פגים, ואז הוא קיבל שתי מנות דם (באותו שבוע) אך הייתה לו עוד שני מקרים קשים של אפניאה והפסקות נשימה. מרגע שזה קרה אני מאוד מודאגת ובוכה ומתפללת כל הזמן שזה לא יקרה שוב. הרופאים מאוד ניחמו ועזרו לי ואמרו לי שהתינוק שלי בסדר גמור עכשיו. והאחיות הסבירו לי שאין סיכוי שהתינוק ילך הביתה חולה ועייף ויעשה הפסקות נשימה בבית. אבל אני עדיין לא בטוחה, כי שמתי לב שהדופק שלו במוניטור מתנדנד בין 120 -100 כאשר התינוקות האחרים המוניטור שלהם מראה משהו אחר (לרובם 140-160) שאלתי את האחיות אם זה נורמלי והן הסבירו לי לא להסתכל על התינוקות האחרים(לכל אחד יש לו מחלה שונה) ודווקא אין מה לדאוג כי כשהתינוק יושן, הדופק נמוך. אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שיש משהו לא בסדר, ושמישהו צריך לשים לב לזה אבל כולם חושבים שאני עדיין בהלם ממה שקרה ושאני צריכה להפסיק לדאוג.אני ממש מודאגת, אנא תעזרי לי בבקשה, אני מיואשת וקשה לי עם כל מה שקורה עם התינוק שלי, האם הדופק שלו בסדר? האם אני צריכה לדאוג? האם אני צריכה לדווח לרופא על זה? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משהו רציני

הוספת תגובה

• משהו רציני - תגובה

צביה קרל
    17/05/2011

אמא מודאגת שלום.
    את מתארת את התלאות האופיניות להרבה מאד פגים והוריהם. ככל שהתינוק גדל, הדופק הבסיסי יורד, בזמן שינה יכול להגיע ל100 וגם ל90. זה תקין לגמרי. אני מבינה את הדאגה, אבל ככל שהוא גדל ומתחזק, הארועים האלו פוחתים. אם את ממש מודאגת את יכולה לבקש מהרופא מוניטור ביתי.
    עוד המלצה חמה- תעשו קורס החייאת תינוקות- זה ממש יעזור לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו