מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלותיעל19/05/2011
ילדתי ב"ה לפני כחצי שנה תאומים מקסימים בשבוע 28 במשקלים 1040 ו- 1200 הגיל הכרונולוגי שלהם כיום הוא 3 חודשים. שתיהם עושים בעיות באוכל אוכלים לאט לפעמים מתבכיינים באמצע ועולים לאט במשקל הבן מקבל זנטק שקצת עזר לו והבת היתה אוכלת יותר יפה ועכשיו פחות. אני יושבת איתם כשעה ומאכילה לסרוגין מתחילה עם אחד וכשהוא מתחיל לעשות בעיות עוברת לשני . אני יכולה להחליף ביניהם ככה לפעמים 3 פעמים עד שהם מסיימים לאכול. אבל בכל זאת הם לא עולים כ"כ יפה הבן וקל 4300 והבת 3600. (לשתיהם אני מוסיפה דיסה ושמן). האם יש פתרון לאוכל? האם ניתן לעשות עוד משהו כדי שיעלו יותר יפה?
הבת היתה מונשמת 6 שבועות בפגיה ועד היום היא צרודה האם צריך לדאוג? האם ניתן לעשות עם זה משהו?
ושאלה אחרונה הבת קצת מתקשה למקד מבט אומנם היא משתפרת ואם לפני שבועיים היה מאוד קשה לתפוס את המבט שלה היום הרבה יותר קל. כשתופסים את המבט היא מחייכת מקסים. ויודעתגם להרים את הראש יפה וגם מכניסה ידיים לפה ומשחקת איתם האם יש מקום לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
צביה קרל19/05/2011יעל שלום.
אענה תחילה בענין מיקוד המבט. אין שום בעיה. בדרך כלל זה מסתדר עד גיל חצי שנה(מתוקן) \
בענין הצרידות- סביר להניח שזה בגלל ההנשמה, וגםזה יעבור עם הגיל. כמובן שצריך לשים לב שהיא לא מתקשה בנשימה.
ועכשיו............. לאוכל. הייתי ממליצה, שתאכילי אותם עד חצי שעה ארוחה. כמה שאכלו, וזהו. גם אם יאכלו בהתחלה מעט, ואז בארוחהנבאה הם יהיו יותר רעבים, ויש סיכוי שהם יאכלו. אם את מאכילה אותם בשמך שעה, עוד שעתיים הם צריכים לאכול שוב, אבל הם לא רעבים. זה יקח יום או יומיים והם יתחילו לאכול יותר מסודר.
אל תדאגי מזה שהם לא גומרים את האוכל, בסופו של דבר הם יאכלו כמה שהם צריכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה באוכל
יעל24/05/2011א. תודה על התגובה המהירה
ב. אני מתלבטת אם אכן אפסיק את הארוחה שלהם כעבור חצי שעה הם אכן יוכלו יותר. כי הם אוכלים אותו הדבר גם לאחר הלילה שבו הם ישנים כ-5 שעות למרות שאז הם אמורים להיות יותר רעבים. ובנוסף לכך הם עולים מאוד לאט במשקל (כ-100 גרם לשבוע) לכן אני מנסה לדחוף להם כמה שיותר אוכל למרות שזה דורש ממני זמן רב והרבה אנרגיה. האם אני צודקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה באוכל - תגובה
צביה קרל25/05/2011יעל
תנסי יום יומיים בלי לדחוף אוכל. עליה של 100 גר' בשבוע היא מספיקה. מנסיון- אחרי יום - יומיים כאלו, הם מתחילים לאכול.
שימי לב כמובן לפיפי בחיתולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)