נשימה בפגים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימה בפגים
    דותן
    25/05/2011

שלום ,
    לפני כשבועיים (בשבוע 30 +1 ) נולדו לי תאומות , הן מאושפזות בטיפול נמרץ פגים ולהלן המצב בו הן נמצאות (אני חייב לציין כי אישתי קיבלה במצטבר 3 זריקות צלוסטון בפעמים קודמות שהיינו בבי"ח).
    כשהן נולדו לא היתה כל בעיית נשימה והן נשמו בכוחות עצמן אך לאחר כמה ימים הראשונה החלה בהפסקות נשימה , בתרבית דם מצאו שיש לה חיידק (שאני לא יודע את שמו) היא מקבלת טיפול אנטיביוטי ומצבה השתפר מאוד , ללא הפסקות נשימה כלל בשבוע האחרון.
    אחותה בדיוק ההפך , התחילת הדרך היא נשמה נהדר אך משום מה בימים האחרונים התחילה גם כן עם הפסקות נשימה וסטורציה בתכיפות גבוהה( כשאני הייתי שם אתמול היא הפסיקה את נשימתה 9 פעמים ב40 דקות ) , גם לה שלחו תרבית (החשש היה שהיא נדבקה גם כן בחידק ) אך התרבית היתה תקינה , חשש שני היה פטריה בדם (שאת זה אני לא יודע איך בודקים ) בכל מקרה הוחלט על טיפול אנטיביוטי שנראה כי הוא עוזר (נכון לעכשיו) .
    שאלותיי הן :
    1. עד כמה שכיח המצב של הפסקות נשימה וסטורציה בפגים (בקצב הפסקת הנשימות שתיארתי למעלה)?
    2. מה הסיכוי לנזק מוחי ממצבים כאלו ?
    3. האם זה נחשב מצב גרוע - שאלה זו באה מכיוון שהבנות מאושפזות בבית חולים שהוא במרחק של שעה וחצי נסיעה מביתנו ורציתי לדעת האם לדעתכם כדי לקחת מלון או לשכור דירה באזור (בהנחה שהמצב גרוע) .

תודה רבה וסליחה על האורך - אנחנו ממש מודאגים.
    דותן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשימה בפגים

הוספת תגובה

• נשימה בפגים - תגובה

צביה קרל
    25/05/2011

דותן שלום.
    מזל טוב להולדת הבנות.
    מה שאתה מתאר הוא אחת הבעיות האופיניות יותר לפגים. הם מגיבים לכל בעיה בהפסקות נשימה ודסטורציות. כמו כן- זיהומים הם הבעיה מס' 1 בפגיה.
    פטריה רואים בתרבית דם, אבל הרבה פעמים יש זיהום ויראלי, שקשה מאד לאבחן, והוא חולף מאליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו