התפתחות קוגנטיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות קוגנטיבית
    קריס
    26/06/2011

היי,התאומים שלי בני שנה וכמעט שלושה חודשים כרונולוגי.נולדו בתחילת שבוע 29.אני מודאגת מבחינת ההתפתחות הקוגנטיבית שלהם.מוטורית הם יושבים זוחלים במהירות ועומדים עם תמיכה שלי.קוגנטיבית נראה לי שיש בעיה.הם לא אומרים מילים אלא רק תא תא אתא דה דה..נכון שגיל מתוקן שנה וקצת אך נראה לי מוזר.הם מגיבים לשמם לעיתים אך לא תמיד.מאוד אוהבים טלויזיה.מבחינת משחק הם זורקים את הצעצועים והולכים לקחת,מאוד ברור שהם רוצים משהו הם רודפים אחריו ולוקחים אותו.בהתפתחות הילד נאמר לי שהם לא כל כך משחקים משחק מכוון.לזרוק צעצוע ולרדוף אחריו זה לא משחק מכוון?אחד מהם לעיתים שקוע במשחק/טלויזיה וקשה להסב את תשומת ליבו למשהו אחר.
    נאמר לי שטבעי שפגים מתפתחים לאט יותר אך אני דואגת.אולי יש לי ילדים אוטיסטים ואני לא יודעת?הם מחייכים אלי,מזהים אותי ואת האנשים שסביבם אך אולי לא חשפתי אותם למספיק גירויים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות קוגנטיבית

הוספת תגובה

• התפתחות קוגנטיבית - תגובה

צביה קרל
    28/06/2011

הי קריס.
    לא רק אצל פגים, אלא גם אצל תאומים, יכול להיות אחור בדיבור ובהתפתחות, כי הם מעונינים בעיקר האחד בשני, ופחות בעולם החיצוני.
    עוד לא היתי עושה כל כך מהר אבחנה של אוטיזם.
    תני להם עוד זמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו