מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמשה01/02/2009
יכול להיות בעייה מבחינת הביטוח הלאומי עם זה שיש משכורת שהיא מעל הקיצבה של נכות אבל היא מחולקת לשני צ'קים ( הסכום מחולק לשניים) עם תלוש שכר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוחה
עו"ד זיוה אופק03/02/2009שהבנתי את שאלתך. למיטב הבנתי לא חשוב בכמה תלושים או מכמה מקומות עבודה או כמה פעמים בחודש אתה מקבל את שכרך. משנה גובה שכרך החודשי הן ביחס למקסימום המותר בביטוח לאומי והן ביחס לשכרך הקודם, לפני הנכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמשה22/01/2009
אמא שלי בת 70 עם בעיות בריאות רבות. היא ככל הנראה לא מקבלת את מה שמגיע לה מביטוח לאומי. הבעיה שלנו היא שאנו לא מבינים בכל הבירוקרטיה הזו של ביטוח לאומי ולכן היא כבר כמה שנים מוותרת עם קצבאות שככל הנראה הייתה צריכה לקבל. שאלתי היא, האם יש ארגון שאת יכולה להמליץ לנו עליו שמייצג אנשים כמוה מול מוסדות תמורת תשלום סמלי או בחינם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלשכה לסיוע משפטי
עו"ד זיוה אופק22/01/2009מסייעת. אבל בד"כ אחרי גיל 65 הזכאות היחידה שיש חוץ מקיצבת זקנה היא מט"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקוב18/01/2009
שלום רב, אבי עבר אירוע מוחי לפני כחודש והשתתק בצד שמאל. בינתיים היד והרגל לא זזות. רציתי לדעת אםהוא לא ישתקם, מהם הברירות שלנו. בבית הוא לא יכול להישאר כי אין מי שיטפל בו. אשמח לשמוע על האופציות הקיימות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהצד המשפטי
עו"ד זיוה אופק19/01/2009אני יכולה להמליץ על פניה למוסד לביטוח לאומי להכרה בנכות ושר"מ (אם הוא צעיר מגיל 65) או הכרה בזכות למט"ב (אם הוא עבר את הגיל הנ"ל). במקביל ניתן לפנות בבקשה להעסקת עובד זר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מל"לגנדי15/01/2009
קיבלתי מכתב בקשה להצגת אישורים עדכניים לבדיקת המשך זכאות לקצבה הנכות הרפואית שלי הינה עקב ליקויים לצמיתות וליקויים זמניים ( בגינן ניתנת קצבה זמנית ) האם להגיש לפקיד התביעות מסמכים רק על הליקויים הזמניים ? (ובמידת הצורך הם ישלחו בקשה להצגת מסמכים נוספים) שאלה נוספת: בבדיקת אי כושר העבודה היות ועבר זמן מאז השיחה עם פקיד השיקום האם פקיד השיקום יבקש ממני מסמכים לתיעוד מצב המגבלות לצמיתות לשם המשך קביעת דרגת האי כושר או שעלי להמציא הכל מראש ? אשמח למענהו הבהרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני בטוחה שהבנתי את השאלה
עו"ד זיוה אופק18/01/2009אולם העיקרון הוא שאין צורך להוכיח שוב ושוב נכות צמיתה שאף אחד מהצדדים לא ערער עליה. לגבי נכות זמנית - לקראת מועד תום הנכות הזמנית, אם רוצים להאריכה, יש להעביר הוכחות שהיא עדיין רלוונטית ובאיזו מידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי14/01/2009
שלום לכם. נותחתי לצורך הסרת ערמונית ע"י רופא פרטי. (למעשה ע"י הרופא האורולוג המטפל בי מזה שנים אך לא מוכר ב"מושלם" כרופא שבהסדר שלהם). הניתוח והאישפוז היו ב"מדיקל סנטר הרצליה". התשלום לרופא -8000 ש"ח התשלום למרכז הרפואי-11091 שלחתי ל"מושלם" את כל הניירת (קבלות מקוריות) ודו"ח השיחרור. לתדהמתי החזירה לי "מושלם- הכללית" רק ר3687 ש"ח. הרי לו הייתי מנותח ע"י רופא שבהסדר היו משלמים את מלוא האישפוז. אל מי פונים? האם יש אגודה המסייעת המקרים שכאלה? אנ יי מבקש לערער על החלטתם זו. מה דעתכם? בתודה מקרב לב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה לפנות לעו"ד
עו"ד זיוה אופק18/01/2009יש להניח שבפגישת ייעוץ יוכל עו"ד שיבחן את הפוליסה של ה"מושלם" ואת תשובתם לייעץ לך על כדאיות הפניה ואף לפנות בשמך לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאבי11/01/2009
יכול להיות שמישהו שמקבל קיצבה ( נכות) ועבד חודשיים וקצת במשרה מלאה מעל שכר המינימום והוא כבר לא מועסק - יאבד את הזכאות לקיצבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן
עו"ד זיוה אופק18/01/2009ואז יהיה עליו להגיש בקשה מחודשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח פרטי לאובדן כושר עבודהראובן קומפה11/01/2009
האם קבלת ביטוח פרטי לאובדן כושר עבודה בגובה 7000 ש"ח אמור לפגוע בקבלת קצבת נכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוחים אינם
עו"ד זיוה אופק18/01/2009אמורים לפגוע בקיצבת נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות למחלות מסויימותראובן קומפה11/01/2009
שלום לך ! אישתי נולדה בחו"ל בשנת 67 וחמישה חודשים אחרי היה לה CP שבכלל לא אובחן ואובחן בארץ מספר שנים אחרי. היום היא בת 41 ויש לה מעט מאוד מסמכים מהתקופה ההיא. האם יש לה זיכוי כלשהו בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי תביעה
עו"ד זיוה אופק18/01/2009איני יודעת מה מעמדה של אשתך בארץ. אם האבחון הראשוני שלה בארץ וזה ייחשב תאריך המחלה אז וודאי שהיא זכאית להכרה בנכותה. אם הנכות מיוחסת לחו"ל הרי שהיא אינה זכאית להכרה בנכותה למעט במקרים מסויימים אם היא עולה חדשה. אם חלה החמרה בארץ הרי שעל ההחמרה היא זכאית להכרה.
מכל מקום נראה לי שכדאי לפנות למל"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתאבישי08/01/2009
בוקר טוב, ברצוני לדעת אילוו השלכות לעתיד עלולות להיות (אם בכלל) לקביעת אחוזי נכות נפשית לקטין (למשל- בגיוס לצה"ל, בהוצאת רישיון נהיגה, בקבלה למוסד להשכלה גבוהה.) תודה מראש, אבישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלולות להיות השלכות
עו"ד זיוה אופק18/01/2009בעיקר בגיוס לצה"ל בקבלת רשיון נהיגה וגם בקבלה למישרות מסויימות בשירות הציבורי. אולם כמובן שזה לא אומר שהאפשרויות הללו ייחסמו טוטאלית. הכל שאלה של אופי הנכות, מישכה ומה יהיה המצב בפועל בהגיע הילד לבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמיהמירה08/01/2009
אני בת 20 בולמית מגיל 16 ואני רוצה לדעת אם אני זכאית לקצבת לנכות בגלל הפרעות האכילה שלי אני יודעת שלעולם אני לא יחלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להערכת נכות
עו"ד זיוה אופק18/01/2009עליך להתייעץ עם מומחה פסיכיאטרי. אולי כדאי להתייעץ איתו בנוסף לגבי אפשרויות החלמה, למרות הנסיון הרע עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת05/01/2009
שלום. בתביעה שהייתה לי נגד המוסד לביטוח לאומי בבית הדין לעבודה בת"א התקבלה החלטה לפני מספר חודשים לקבל חוות דעת רפואית ממומחה שיקבע ע"י בית המשפט .עד היום בית המשפט לא מינה מומחה . מאחר ואינני מיוצגת ע"י עו"ד האם עלי לפנות לבית המשפט ולהזכיר את ההחלטה או להמתין ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם כבר עברו מס' חודשים
עו"ד זיוה אופק18/01/2009את יכולה "לתזכר" את ביה"ד ולבקש שבהמשך להחלטה מיום כך וכך ימנה כב' ביה"ד מומחה על מנת שלא לעכב את התיק לחינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהיאיר02/01/2009
במקרה שלאדם יש קיצבה של נכות אבל אחד ההורים מקבל אותה במקומו ויש לו וועדה בביטוח לאומי לשינוי סטטוס ( שהוא יקבל את הקיצבה) - יכול להיות שהזכאות שלו תיתבטל (הוא מקבל טיפול) ? מה קורה אם מישהו שעובד במשרה מלאה ויש לו קיצבת נכות ושהחשבון של המשכורת שונה מהחשבון של הביטוח לאומי - תהיה עם זה בעייה ? הביטוח הלאומי יכול לעלות על זה ? זה נכון שמשכורת בסביבות 2300 ש' מתקזזת עם הקיצבה הנ"ל ? אומרים גם שחוק לרון נכנס לתוקף כבר ( יש תקופת מעבר שאפשר לעבוד) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן בעיה
עו"ד זיוה אופק04/01/2009שינוי במצב הרפואי והתעסוקתי יכול לגרור הקטנה או ביטול של הקיצבה.
קבלת משכורת, מעל גובה מסויים (תלוי גם מה היתה ההשתכרות בטרם הנכות) מבטלת את הזכאות לקיצבה ואין קשר לשאלה לאן משולם החשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת עוריולי30/12/2008
היי יש לי שאלה היום היתה לי ועדה רפואית ראשונה יש לי אגזמה חריפה בכפות היידים כבר שבע שנים אני סובלת מזה קשה לי לתפקד בדברים מאוד בסיסים בבית יש לי ילד בן חמש קשה לי לקלח אותו כל מגע עם מים נורה שורף כל הרופאים שהיתי אצלם טוענים שזה כרוני ההאם אקבל קיצבת נכות וכמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת עור
עו"ד זיוה אופק04/01/2009בשאלת הנכות הרפואית יש להתייעץ עם רופא עור. כדי להיות זכאית לקיצבה הדבר צריך להשפיע על עבודתך והכנסותייך באופן משמעותי (ירידה של לפחות 25%) והנכות חייבת להיות בגובה של לפחות 25%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי30/12/2008
שלום רב, עברתי תאונה לפני למעלה משנה ומאז אני בטיפולים ולא ברור לי האם אשאר עם נכות צמיתה או לא . שאלתי : המקרה הוכר כתאונת עבודה כשהתאונה קרתה ומאז לא הגשתי בקשה לקביעת % נכות בביטוח לאומי , האם יש הגבלה בזמן לקביעת אחוזי הנכות בביטוח הלאומי ? האם אני יכול להמתין עוד קצת לגבי הקביעה אם יש נכות או שאין ? האם אפגע בכך שאגיש את הבקשה נומר בעוד חצי שנה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הגשת הבקשה
עו"ד זיוה אופק04/01/2009תוכל להגיש את הבקשה גם בעוד חצי שנה אלא שהמועד ממנו תתחיל לקבל את התשלום לנכות אם התביעה תוכר ייספר ממועד הגשת הבקשה. עם זאת לא מומלץ להמתין אלא להיבדק בוועדה הרפואית של המל"ל בהקדם. מקסימום יכירו לך בנכות זמנית ואח"כ יבדקו אותך שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואיתאילן27/12/2008
כיצד להתכונן לקראת ועדה רפואית חוזרת לקביעת זכאות לקצבה מחדש ( נכות כללית )?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקר
עו"ד זיוה אופק30/12/2008לאסוף חומר רפואי מקיף ומעודכן (כולל בדיקות / צילומים עדכניים אם רלוונטי) כדאי גם להתכונן להסביר את מצבך הרפואי והיכן הוא מפריע לך בתפקודך היומיומי באופן קצר וברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)