מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- FMFזהבה12/05/2009
בתי בת 22 חולת FMF מעל 10 שנים האם מחלה זאת מוכרת בביטוח לאומי מבחינת אחוזי נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים
עו"ד זיוה אופק17/05/2009אני זקוקה לפרטים נוספים על המחלה אולם בשאלה זו כדאי לפנות לרופא בכיר המטפל במחלת בתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימיטל מאיר05/05/2009
שמי מיטל בת 29 סובלת מרינו, סקלרודרמה , ולופוס אני מקבלת ביטוח לאומי קיצבה זמנית כל שנה ועדה ,מחדשים לי גם לפעמים לשנתיים אני קרוב ל-7 שנים איתם ועדיין לא קיבלתי נכות קבועה האם ימשיכו לטרטר אותי ככה עוד הרבה זמן????????
והמצב לא יותר טוב אין שיפור כל הזמן אני מעדכנת אותם אחרי כמה זמן נותנים קביעות ?הרי מחלה כרונית לא עוברת?...אז לא מגיע לי נכות קבועה????????יש לי קרישת יתר והפלות חוזרות היו לי 2 עקב הלופוס,המצב מחמיר לא ניהיה יותר טוב.
בקיצבה הנוכחית שלי היום 75% ואני לא עובדת?.?.הפסיקו לי עכשיו אחרי שנתיים עכשיו אני מחכה עוד פעם לזימון לועדה.
אשמח מאוד עם יהיה לך תשובה בשבילי...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה שלי
עו"ד זיוה אופק06/05/2009היא שבמסגרת הוועדה הבאה תבקשי נכות צמיתה ואם לא תקבלי תגישי ערעור במועדים המקובלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מיטל מאיר06/05/2009יש לי וועדה ב-17.5 מתי עליי לבקש נכות לצמיתות רק אחרי הוועדה?נכון?
ולהגיש ערעור אחרי שיקבע לי נכות?השאלה שאם אני יערער בסוף שאני לא יפסיד גם את הנכות הזמנית?תודה רבה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
עו"ד זיוה אופק13/05/2009יש לבקש את הנכות לצמיתות מהוועדה הרפואית כשאת בפניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מיטל מאיר13/05/2009אבל בוועדה יושבים רק רופאים? לא ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אלייך..תודה על העזרה
מיטל מאיר13/05/2009עד כמה שנים הם יכולים להביא לי נכות זמנית אני שמעתי שרק עד שש שנים ורק אחר כך הם מביאים לצמיתות?? האם זה נכון המידע הזה?
או שבגלל שאני צעירה הם מושכים אותי ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות צמיתה
עו"ד זיוה אופק17/05/2009בוועדה יושבים רופאים שתפקידם להעריך האם יש סיכוי לשיפור או שהנכות היא צמיתה. אם הנכות היא צמיתה הרי שניתן להכיר בה ככזו גם מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ואחוזי נכותאבי30/04/2009
אני חולה אפילפסיה, התקף/שניים בחודש.
נמצא במעקב והכל מתועד
עובד רגיל.
לפני כמה שנים תבעתי תביטוחת או הביטוח לאומי(כבר לא זוכר) הכירו בי ב25 אחוזי נכות.
ומאז כלום, כלומר לא מקבל שום דבר מאף אחד.
האם אני יכול לתבוע תביטוח לאומי? מה ההטבות המגיעות לי? תשלומי מס הכנסה, תשלום לביטוח לאומי(קבלת כסף מביטוח לאומי..?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
עו"ד זיוה אופק03/05/2009ב-25% נכות אם אתה עובד רגיל אינך זכאי לדבר. עם זאת לפי תכיפות ההתקפים שכתבת ייתכן בהחלט שנכותך כיום כבר גבוהה בהרבה. בנכויות הגבוהות זכאים לפטור ממס. בכל מקרה קיצבת נכות מיועדת אך ורק למי שנפגעה יכולתו להשתכר באורח משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו חניה נכהגבי29/04/2009
אשתי בגיל 70 קושי בהליכה ובראיה ואלצהיימר איך ניתן לקבל תו חניה לנכה בלי התו צריך שני אנשים לנסיעה וזה מטרד לא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תו נכה
עו"ד זיוה אופק03/05/2009המוסד לביטוח לאומי מכיר בתביעות נכות רק עד גיל 65. ממילא אם לא הוגשה בקשה לפני גיל זה לא תוכר הגב' כנכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין אפילפסיה ונרקומיותנירה28/04/2009
לאחרונה הכרתי אשה אפילפטית היא ביקרה אותי בבית מאז אני לא מוצאת את המשקפים שלי חוץ ממנה אף אחד לא היה בבית, חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי, מעולם לא קרה לי דבר כזה,,, היתכן קשר בין אפילפסיה וקלפטומניה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה אינה
עו"ד זיוה אופק29/04/2009בתחום מומחיותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חונכות לבוגריםפרידה25/04/2009
האם קיימת מסגרת חונכות למתבגרים עם בעיות רגשיות לגילאי 22
מצפה לתגובתכם. בתודה פרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה אינה בתחום התמחותי
עו"ד זיוה אופק26/04/2009מומלץ לפנות לעוסקים בשיקום או/ו ברפואת הנפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה*23/04/2009
האם נכה שמתנדב ומקבל קצבת נכות זכאותו לקצבה נשללת/מקוזזת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנדבות ונכות
עו"ד זיוה אופק26/04/2009בהנחה שההתנדבות היא ללא שכר ועצם ההתנדבות לא מוכיחה כי הנכה שיקר או העלים מידע בוועדה הרפואית, הרי שאין בכך להשפיע על קיצבת הנכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות כללית צמיתהשניר21/04/2009
לעו"ד שלום!
הנני עובד כשכיר ומקבל קצבה (לא מהמל"ל), ומזה שנים אני מקבל קצבת נכות כללית צמיתה (יש לי מספר רב של מחלות).
בימים האחרונים התבקשתי לשלוח 12 תלושי שכר מכל מקורות ההכנסה שלי בצירוף שאלון ואכן כך עשיתי.
שאלותיי הם:
האם ניתן לשלול קצבת נכות צמיתה בגלל השתכרות יתר?
האם לאחר בדיקתם אצטרך להשיב להם כספים?
אני אמור לצאת לועדה רפואית אחרת לבדיקת כשירותי לעבודה עקב מצב רפואי לקוי, אני אפסיק לעבוד וגם לא אקבל לא נכות מעבודה ולא קצבה . האם דבר הפסקתי את העבודה יכול להשפיע על המשך קבלת הקצבה של המל"ל או שלא יתחשבו בכך.
אודה לתשובתייך בהקדם.
שניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות ועבודה
עו"ד זיוה אופק22/04/20091. ניתן לשלול קיצבת נכות בשל השתכרות יתר ואף לדרוש החזר.
2. כשמפסיקים לעבוד ניתן לחדש את תביעת הנכות.
3. לא כתבת איזו קיצבה אתה מקבל אולם לא כל הכנסה רלוונטית לצורך חישוב גובה קיצבת הנכות המגיעה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדליה21/04/2009
אדם שהיה לו נכות נפשית 70% ,ביוני 08 עבר תאונת דרכים .בבעקבות התאונה העלו אחוזי נכות ל-105% ונתנו שר"ם עד 1.6.09
האיש זקוק להשגחה וליווי על מסמכי השיקום.מצבו לא השתנה .האם עלינו להגיש בקשה חדשה לשר"ם?
נכון להיום אין שום גורם שמעורב בשיקומו.רק עוס של קופת חולים בתמונה.
הוא נופל בין הכיסאות בגלל האבחנה הכפולה ואף גורם לא רוצה להיות מעורב
האיש מעולם לא היה אצל פסיכיאטר ולא רוצה לקבל שירותי בריאות הנפש
מי מהגורמים אמור לקדם את שיקומו?
התביעה היא מול קרנית עורך הדין שלנו מחכה כבר חצי שנה למינוי אפוט ולא מזיזאת העיניינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מל"ל ופיצוי לנפגע תאונת דרכים
עו"ד זיוה אופק22/04/2009צריך להגיש בקשה חוזרת למל"ל לקיצבת שר"ם נוספת ולבקש אותה לצמיתות.
אין דבר כזה 105% נכות. משקללים אותה.
לא הבנתי לאיזה מינוי מחכים אולם בד"כ לוקח חודשים עד למינויו של מומחה רפואי מטעם ביהמ"ש ועוד כמה חודשים ממינוי המומחה ועד שהוא בודק את הנפגע (שכן יש לצדדים זמן כדי להמציא לו חומר רפואי). זו אינה הוכחה שעוה"ד לא מזיז עניינים. אם מחכים רק להחלטה של ביהמ"ש זמן ממושך אפשר להגיש לבימ"ש בקשה למתן החלטה אולם כדאי לא להרגיז את ביהמ"ש. זה נתון לשיקול דעתו של כל עו"ד לפי מדיניותו והיכרותו את השופט בתיק.
כרגע הייתי ממליצה שהמל"ל יעסוק בשיקום הנפגע שכן מין הסתם קרנית לא מכירה באחריות להחמרה וטוענת שהכל רלוונטי למצב הקודם. לאחר שתהיה חוות דעת מומחה קל יותר יהיה להפנות דרישות לקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דליה22/04/2009עו"ד הדין מחכה לצו מינוי אפוטרופוס לאיש שניפגע. . לפני חודש היה דיון בקרנית ופסקו תשלום תכוף כלשהו אך לא משחררים את הכסף כי אין עדיין אפוטרופוס.עברה כמעט שנה מיום התאונה ועדיין לא קיבלנו עזרה מקרנית.המינוי יכול לקחת עוד כמה חודשים והחולה לא מקבל טיפולים ועזרה ראויים.הבנתי שפנייה לקרנית נעשית רק במהלך שנתיים ראשונות בלבד.האיש זקוק לעזרה רבה אך אין כסף.חוץ מי זה אולי יחליטו שלא צריך אפוט אז בשביל זה לא מקבלים עזרה?
2.האם בבקשה החדשה לשרם קבוע צריך מסמכים רפואיים חדשים?
3.האם אפשר לבקש שר"ם קבוע +החמרת מצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דליה22/04/2009האם יש כאן התרשלות של עו"ד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
עו"ד זיוה אופק26/04/20091. תשלום תכוף בד"כ מוגבל לשנתיים ולא הפניה לקרנית.
2. אם יש מסמכים חדשים כדאי לצרפם
3. אפשר
4. אין לי דרך לקבוע אם עוה"ד התרשל אולם נראה לי סביר להיפגש עמו על מנת לבדוק מדוע אין מינוי אופוטרופוס ולו אפוטרופוס זמני אלא אם כן הסיבה היא מאבקים על האפוטרופסות בין הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיניין התשלום התכוף
שולי29/04/2009אפשר לבקש מספר פעמים תשלום תכוף? באיזה תדירות? אם צריך ניתוח בחול ועברו שנתיים אפשר לבקש מימון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקרון
עו"ד זיוה אופק29/04/2009לא אבל יש יוצאים מין הכלל. כדאי לשוחח עם עו"ד המכיר את פרטי התיק. מדובר במקרה ספציפי עם מורכבויות שונות. זה לא מתאים לייעוץ כללי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכות לנכותי.א.19/04/2009
אני אם לילד המוגדר כחרדתי ובעל בעיית תקשורת.כמו כן מגושם.ומדבר באופן לא ברור.
לילד אין חברים.
הילד מוגדר כילד מחונן ולומד בכיתה רגילה.
האם יש לי סיכוי לזכות בגימלת נכות עבורו בביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת ילד נכה
עו"ד זיוה אופק22/04/2009ליקויים על הספקטרום האוטיסטי (PDD) יכולים לזכות בגימלה, אולם תלוי בחומרה. לדעתי אין מה להפסיד מנסיון לתבוע וכדאי להתייעץ עם מומחה רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה ,האם מחלת אפילפסיה מדבקת היפה15/04/2009
האם מותר לאכול מאותם כלים במידה והמחלה נוצרה כתוצאה מזהום???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי
עו"ד זיוה אופק22/04/2009המחלה אינה מדבקת כלל וכלל אולם השאלה מתאימה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות 100 אחוז כמה זה בכסף?/a12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כסף
עו"ד זיוה אופק13/04/2009תלוי במצב המשפחתי אבל נע בערך בין 1,900-2,200 ש"ח. (לא כולל קיצבאות נילוות שרלוונטיות לעיתים כגון שר"ם וניידות) ולא כולל הטבות שונות כגון הנחה בארנונה ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתבקי27/03/2009
שלום, אני אדם עם חרדות, דיכאון ופחדים, ויעצו לי להגיש תביעה לקצבת נכותצ כללית בביטוח לאומי.
אני בת 27 ועבדתי אולי 3 פעמים מאז גיל 21 במשך חודש, עד שעזבתי כי לא יכולתי עם התקפי החרדות שתוקפים אותי.
אני חיה עם ההורים, והם ממנים אותי, אני מפחדת מאנשים ומסמכות, וגם עם עבר בולימי והפרעות אכילה.
אני הולכת לפסיכאטר של בר"ן לקבל חוות דעת ומלצת טיפול - וגם חוות דעת בשביל התביעה.
לקח לי לעשות זאת רק עכשיו כי אני לא יוצאת מהבית מהפחדים.
האם המצב שלי בכלל מוכר לביטוח לאומי או שיזרקו אותי ולא יכירו בי?
האם יקחו לי את רישיון הנהיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית
עו"ד זיוה אופק30/03/2009מי שקובע נכות נפשית אלו פסיכיאטרים שכל סוגי מחלות הנפש והפרעות הנפש אמורים להיות מוכרים להם. המצב שאת מתארת בהחלט יכול להקנות נכות ואפילו גבוהה יחסית, שוב תלוי בהערכת הפסיכיאטר את חומרת המצב.
לגבי רשיון הנהיגה: אין קשר ישיר בין נכות לאבדן רשיון נהיגה. אם הפגיעה הנפשית אינה פוגעת בכושר השיפוט וביכולת לנהוג (מבחינת מהירות תגובה סבירה וכד') אין סיבה כי רשיונך יישלל. חשוב לציין כי המוסד לביטוח לאומי לא עוסק ברשיונך אלא רק משרד התחבורה אם המשרד מחליט שיש צורך לבדוק אותך. איני יודעת כמה מידע "זורם" מהמוסד לביטוח לאומי למשרד התחבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות לצמיתות-מחלה כרונית דלקת פרקיםרינת הדר-724/03/2009
שלום לך! יש לי דרגת נכות אי כושר יציבה 40%,וקיצבת הנכות לפי 60% , לנכות אני מקבלת תשלום 1240 ש"ח לחודש,ותשלום השלמת הבטחת הכנסה הסכום ביחד כ-1890 ש"ח לחודש, האים דרגת אי כושר יציבה זה אומר נכות לצמיתות?? אני לא עובדת ומעוניינת לעבוד כ-4 שעות ביום לפי תשלום המינימום לשעה, אם אעבוד 4 -שעות ביום האים זה יפגע לי בקיצבת הנכות?? ובקיצבת השלמת הבטחת הכנסה?? אודה לך מאוד אם תעני לשאלותי בתודה רינת הדר7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות, אי כושר ועבודה
עו"ד זיוה אופק25/03/2009לעניות דעתי יש לך נכות צמיתה של 40% ודרגת אי כושר של 60% (יציבה) ולכן הקיצבה שלך היא לפי 60% (או שיש השפעה של סעיפי הנכות).
לגבי עבודה: תלוי כמה השתכרת בטרם הוכרת כנכה וכמה תכל'ס תשתכרי בעבודה החדשה.
את יכולה לפנות לפקיד המוסד לביטוח לאומי ולשאול באופן גלוי. הכללים לגבי השפעה על קיצבת נכות והשפעת העבודה על הבטחת הכנסה שונים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרהון
שמרית25/03/2009שלום אני בת 28 נשואה עם ילדה ובהריון חולת קרהון מזה 8 שנים , כרגע נמצאת בהתקף חריף מאוד של המחלה לא ישנה בלילות כאבים עזים בטן ושלשולים מרובים במהלך היממה אני מטופלת במרפאה ומקבלת טיפול אך כרגע אין שום שיפור , אני לא עובדת כבר חודש ימים ונגמרו לי ימי המחלה , אני לא מסוגלת להגיע לעבודה אני חלשה מאוד וכואבת , מהם הזכויות שלי בתור חולת קרהון ובהריון ? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות
עו"ד זיוה אופק30/03/2009לדעתי הפתרון הכי פשוט מבחינתך יהיה אם הרופא יקבע שאת זקוקה לשמירת הריון. אם יש קשר בין התפרצות המחלה להריון אז זו נראית לי אפילו קביעה סבירה (אבל צריך לקבוע זאת רופא נשים).
לגבי קרהון: ניתן לקבל נכות בשל קרהון, כולל נכות זמנית לפי המצב הרפואי. יש להגיש לשם כך תביעה במוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיה - ברגלים ובידיים.שוליבק21/03/2009
אני מורה בבית ספר יסודי - אני 20 שנה עובדת החסרתי רק בחופשות לידה או שהייתי חולה אני מאוד אוהבת את מה שאני עושה. אני סובלת ממחלת הסוכרת סוג 2 מטופלת באינסולין 4 פעמים ביום מזריקה כבר 10 שנים. בשנתיים האחרונות חלה הדרדרות ואני לא מאוזנת יש לי קושי בלאזן את עצמי , אני בלחץ בעבודה לא אוכלת בצורה מסודרת... כמו כן בבדיקת EMG גילו שיש לי ניורופתיה - ברגלים ובידיים. אין צורך להסביר ולתאר את הכאבים שאני חשה .תחושות של הירדמות האיבר ו"אי הרגשתו" לכאורה, תחושות "שריפה" בעור, דקירות והרגשת נימול תחושות של קור וחום. הרופא המטפל נתן לי כדורים אולם יש להם תופעות לוואי כמו: סחרחורת, עייפות, בחילות.. אני סובלת כבר 3 שנים מבעיה בשורש כף היד - התעלה הקרפלית האורתופד המליץ לי על ניתוח ואני עדיין שוקלת אם לבצע או שכבר נוצרה בעיה של הנוירופתיה ואי אפשר לנתח. כאשר אני כותבת על הלוח מאוד קשה לי. ניסיתי לפתור את הבעיה ע"י מחשב נייד וברקו אני מקלידה את כל המשימות ומקרינה על מסך לתלמידים, אולם גם ההקלדה במחשב מעייפת וכואבת. האם לאור מצבי אוכל לפנות לרופא תעסוקתי רק כדי להוריד שעות ? או לפנות ישירות לביטוח לאומי? מה עליי לעשות??????????? תודה מראש על תשובתך. שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולי
עו"ד זיוה אופק23/03/2009ניתן לפנות לרופא תעסוקתי וגם למוסד לביטוח לאומי. לאור התיאור שלך יש סיכוי לא מבוטל כי תביעתך תענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)