מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות נפשיתח.16/11/2008
רציתי לשאול מה הסיכוי שלי לקבלת קצבת נכות נפשית שיש לי הפרעות קשב וריכוז ויש לי אבחונים שמוכחים את זה הפרעות אכילה קשות במשך 8 שנים (בולמיה)וחרדות . כל זה לא מאפשר לי להשתלב בעבודה ואני לא מסוגלת להחזיק במקום עבודה יותר מחודש אני בת 26 ולא מצליחה למצוא עבודה לאורך זמן . מה הסיכוי שלי במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הערכת אחוזי נכות
עו"ד זיוה אופק16/11/2008יש לפנות לרופאה פסיכיאטרית שתעריך את רמת הבעיה הנפשית ואת מידת השפעתה על תפקודך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעעת ביטוחנורית13/11/2008
שלום רב, אם אדם שסובל במשך שנים מבעיות נשימה כתוצאה מאלרגיה (באופן קל) ואז יום אחד הוא נתקף בעיות נשימה קשות בגלל האלרגיה והוא נעדר לתקופה של חודש מעבודתו. החומר שגורם לו לאלרגיה בנשימה נמצא במקום העבודה שלו ואחרי שהלך לרופא תעסוקתי הרופא קבע שאסור לו לבוא בקרבת החומר. מקום העבודה דואג לא להעסיק אותו בקרבת החומר ונותן לו מיגון מתאים והוא חוזר לעבודה סדירה. השאלה הנשאלת היא - במקרה כזה שאדם רוצה לתבוע על מחלת מקצוע ורוצה להוכיח קשר בין המצאותו בקרבת החומר כל השנים לבין הבעית אלרגיה נשימתית. מתי עליו להגיש את התביעה? הבנתי שבתאונת עבודה אפשר לתבוע 15 חודשים מאז אירוע המקרה של התאונה. אבל במחלת מקצוע לא מדובר בתאונה אלא מחלה, אין "אירוע" משמעותי שבו המחלה התגלתה כי רק אחרי התקף נשימה שגרם להעדרות של חודש מהעבודה נמצא הסבר וקשר לבעית הנשימה ולחומר שגורם לזה בעבודה והרופא שטיפל בו שלח אותו לרופא תעסוקתי. (חשוב לציין שלמרות שהחולה חושב שזה בגלל החומר, זה לא בטוח כתוצאה ממנו ויש להוכיח זאת -ככה שזה לא משהו שביטוח לאומי יקבל בקלות) במידה ועברו 15 חודשים מאז אותו חודש שהוא לא עבד מבעיות נשימה - האם אפשר לתבוע וגם לקבל החזר רטרואקטיבי או שזה בדיוק כמו בתאונת עבודה ויש לתבוע 15 חודשים לאחר המקרה כדי לקבל החזר רטרואקטיבי? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מקצוע
עו"ד זיוה אופק13/11/2008ניתן לתבוע גם לאחר 15 חודש אולם לא לקבל החזר רטרואקטיבי אבל למיטב הבנתי אם המחלה חלפה כבר אין על מה לתבוע שכן לא קיימת נכות. (הזכות לדמי פגיעה בעבור אותו חודש כבר חלפה ככל הנראה משאלתך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי04/11/2008
שלום רב,
האם ביטוח לאומי מכיר בקילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הסימפטומים
עו"ד זיוה אופק10/11/2008מומלץ להתייעץ עם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניתדליה01/11/2008
האם יתכן שעורך דין ימנע מלבקש תשלום תכוף מחברת קרנית משיקולים אינטרסנטיים על מנת שיהיה לו "בוחטה" בעתיד? גם בעיניין תביעה לשרם הוא דוחה את הבקשה כי צריך להוכיח כל מיני הוכחות מנסה להבין את מה עומד מאחרי זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל ייתכן
עו"ד זיוה אופק02/11/2008אבל אכן תביעה לשר"ם דורשת הוכחות שונות ולעיתים ההליכים של תשלום תכוף הם הרבה מאמץ שלא משתלם. באופן עקרוני כדאי ללכת לעו"ד שיש לך אמון בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה f.m.mאלי29/10/2008
שלום אני חולה בדלקת פרקים ששמה fmf כיום אני בן 23 קיבלתי פטור מצהל עקב המחלה. אני סובל מאוד מכך. מתלווה אליי תמיד כאבים בחזה וברגליים הלכתי לפני כ4 שנים לביטוח לאומי וקבעו לי 45 אחוזי נכות ... אני מאוד מיתקשה בכל עבודה שהיא. האים אני יכול לקבל מביטוח לאומי? אני לא רוצה שזה יפגע לי בעתיד .. אפשר עזרה בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לביטוח לאומי
עו"ד זיוה אופק02/11/2008איני רואה איך פניה לביטוח לאומי יכולה לפגוע בך. נהפוך הוא, כבר כיום אתה זכאי לשיקום מקצועי (כולל לימודים) מטעם המוסד לביטוח לאומי. אם חלה החמרה במצבך הייתי ממליצה להגיש תביעה חדשה, לטעון להחמרה ולהוכיח זאת במסמכים רפואיים ככל הניתן.
אם יש לך נכות אחת של 45% אתה זכאי גם לקיצבת נכות. אם זו נכות משוקללת אינך זכאי וכדי ליצור זכאות עליך להגיע לפחות ל-60% נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה: קצבה והתנדבות.דביר27/10/2008
> שלום רב . אני מאוד רוצה להתנדב פעם פעמיים בשבוע לכמה שעות בתחום עזרה ואחזקה במועדונית או במוסד לקשישים . אני נשוי + 3 ונתמך מקצבת נכות/ צמיתה . שאלתי, האם אני יכול להתנדב בנסיבות שלי . האם יכול להיות מצב שמסגרת הקצבה וזכויותי עלולים להפגע עקב היציאה להתנדבות, יש סיכוי שהמל"ל יוריד לי אחוזי נכות בשל - ההתנדבות בשל מבחן ההתנדבות או איזה תקנה אחרת ? > מניסיונכם, מה עמדת המל"ל, מה ידוע לכם בנושא הנ"ל. בתודה מראש על עזרתכם והתייחסותכם. בכבוד רב, דביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום פגיעה
עו"ד זיוה אופק28/10/2008בזכויות במל"ל בשל התנדבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעו"ד זיוה אופק, תודה רבה
דביר28/10/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמר לדביר, נקודה חשובה שעו"ד החסירה
דביר01/11/2008שלום רב. עם זאת, מטעמי זהירות יש לבחון בגין אילו ליקויים רפואיים נקבעה לך הקצבה והאם במסגרת ההתנדבות הינך עשוי לבצע "עבודות" שאינן מתיישבות עם קביעת המוסד. לצורך כך יתכן וכדאי מבחינתך להיוועץ עם רופא תעסוקתי או עם עו"ד העוסק בנזקי גוף טרם ההתנדבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיווה אופקאבי25/10/2008
את מכירה מקרים של אנשים שאיבדו את הזכאות שלהם לקצבת נכות בגלל עבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
עו"ד זיוה אופק26/10/2008אבל בד"כ בגלוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהאבי24/10/2008
עברתי תאונת עבודה ב 26.6.07 קיבלתי מכה ברך שמאל התאונה אושרה בביטוח לאומי קיבלתי 10 אחוז נכות לצמיתה בספטמבר 2007 ערתי ניתוך אוטוסקופיה בברך ולאחר ניתוך עדיין היוא כאבים וצלעתי במהלך הזמן חלה החמרה במצבי ונםרץ לי דיסק מותני בצד שמאל עקב ציליעתי ולא עבדתי ורופא תעסוקה קבע שאני לא יכול יותר לעבוד במקצועי ואני זקוק ל שיקום בביטוח לאומי הגשתי החמרת מצב וגם עשיתי MRI בברך וגילו שיש לי בעיה בסחוס . פיטרו אוץי מעבודה בעקבות מכתב של רופא תעסוקה אני הייתי ממש פגוע נפשית ופניתי לפסכיאטר והוא אמר שיש לי פוסט טרומה מאירוע שלי השאלה שלי פסיכיאטר נותן לי חחוות דעת לביטוח לאומי האם הם צריכים להכיר בזה. עוד שאלה בעקבות המכבה והבעיה בברך הופיע אצלי פסוריאסיס בראש ורופא עור פרופסור דוד מיכאל אמר שזה בעקבות תאונה ולחץ נפשי האם גם על זה אני צריך לקבל מביטוח לאומי. יש לציין שיש לי ועדה רפואית בעוד שבועיים.ברצוני לדעת שאם אני יכול לקבל הכרה נםשית בעבות תאונה יש לציין שאני לוקח תרופות שפסיכיאטר נתן לי נגד דיכאון שזה PRIZMA בבקשה אני רוצה לדעת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות עקב תאונת עבודה
עו"ד זיוה אופק26/10/2008רופאי הביטוח הלאומי רשאים, אך אינם חייבים להכיר במחלותיך כנובעים מתאונת העבודה. כדאי להביא חוות דעת רפואיות שאכן הדבר כך ואת מלוא החומר הרפואי בנוסף.
אם הדברים לא יוכרו כנובעים מתאונת העבודה כדאי לשקול ערר או פניה לתביעת נכות רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית22/10/2008
שלום רב, כמה אחוזי נכות צריך כדי להשיג תו נכה לרכב?
כמו כן, האם ידוע לכן במקרה אם מותר לחנות בכל מקום עם תו נכה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תו נכה
עו"ד זיוה אופק23/10/2008תו נכה אינו תלוי רק באחוזי הנכות אלא גם בסוגה. החניה מותרת רק במקומות מותרים לחניה (כגון סימון של כחול לבן על שפת המדרכה) אולם שם היא מותרת בלא תשלום (וכמובן גם במקומות המסומנים בעבור נכים). מובן שחניות פרטיות ובעלי חניונים אינם חייבים לספק לבעלי תו נכה חניה חינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי19/10/2008
יש לי בני משפחה שהם "נפגעי שכנים" הסובלים מבעיות עצבים, אין מי שיעזור להם ממש,,,,,האם פגיעה בנפש ועצבים עקב טרור שיטתי של השכנים מוכרת ואפשר לפחות לקבל פיצוי דרך ביטוח לאומי עקב פגיעה בתיפקוד עבודה? מה הפרוצדורה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה נפשית
עו"ד זיוה אופק19/10/2008בלי קשר למקור הפגיעה הרי שאם יש פגיעה נפשית משמעותית ניתן להכיר בה כנכות. בד"כ הדבר נבחן לפי יכולת התפקוד והטיפול הפסיכיאטרי והפסיכולוגי הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות למום לבביאתי15/10/2008
בני בן ה-19 נולד עם מום לבבי היצרות באבי העורקים עבר ניתוח בגיל שבוע ובהמשך גם הכנסת תומכים בצינתור, בנוסף נוטל תרופה להורדת לחץ דם וכן ישנה איוושה בעקבות מסתם דו עלי אורטלי יש לציין שיש לו אי ספיקה קלה וכן בעורק אנריזמה קלה שכנראה תוקנה בצינתור הגשנו תביעה לביטוח לאומי לנכות כללית ובסוף החודש תתקיים הועדה. שאלתי היא מה הסיכוי לאחוזי נכות ? משום שסך הכל בני נראה לכאורה חסון בריא ומתפקד . האם כדאי שהועדה תתכנס בלעדיו? לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות לילדים
עו"ד זיוה אופק16/10/2008שלום אתי,
חסרים פרטים בשאלתך כגון גיל הילד ומצבו התפקודי. אולם כעקרון ככל שהילד קטן יותר ומצבו התפקודי טוב יותר הסיכוי לקיצבת נכות קטן גם במקרה שמבוגר היה מקבל על אותו מצב רפואי קיצבה.
נכות לילדים מוגדרת באופן שונה מנכות אצל מבוגרים. הילד צריך להיות תלוי בעזרת הזולת באופן חריג או לקבל טיפולים רפואיים אינטנסיביים או ילד שסובל מליקויים ספציפיים בהם פיגור, תסמונות אוטיסטיות, לקות ראיה, לקות שמיעה או תסמונות נדירות קשות אחרות.
בכל מקרה לעיתים מצבים רפואיים שונים נכנסים תחת אחת ההגדרות הללו. כך למשל אם בנך מקבל טיפול רפואי אינטנסיבי יחסית בשל מצבו או האכלתו היא קשה במיוחד וכד' הוא יכול "להיכנס" לקריטריונים הללו.
הייתי ממליצה להתייעץ עם עו"ד ורופא לקראת הוועדה לבחון את ההתאמה הספציפית לאחד מתנאי התקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אתי16/10/2008הילד בן 19 ציינתי זאת והוא זה שמגיש את התביעה לנכות כללית בעבר שהיה ילד הגשנו והביטוח הלאומי דחה אותנו והם אמרו בזמנו שיגיע לגיל 18 שיגיש בעצמו תביעה לנכות כללית .פשוט רציתי לדעת מהם אחוזי הנכות שהם נותנים עבור בעיות לבביות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה לא שמתי לב
עו"ד זיוה אופק19/10/2008בכל מקרה לגבי אחוזי נכות יש להתייעץ עם מומחה רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אתי19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדגנית15/10/2008
שלום רב, ידוע לכם במקרה האם השאלת כסא גלגלים מותנית זמן? כלומר האם יש להחזירו תוך זמן מה או שעל פי הצורך נניח לשנה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממי השאלת?
עו"ד זיוה אופק16/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?דליה12/10/2008
אחותי נימצאת בשיקום לאחר תאונת דרכים חבלת ראש ושני ניתוחי ראש. לאחר הניתוח השני נגרם נזק לאונה המצחית שיש לה השלכות רבות על התנהגות קוגנטיבית היא הפכה לתלותית ואינה עצמאית לגמרי. .בשיקום אומרים לי כל הזמן שלא בטוח שריפוי בעיסוק יעזור.אחותי גם לא מקבלת טיפול פסיכולוגי.בסיכום מחלה ביניים שנתנו לי בשיקום הם לא ציינו את הפגיעה המוחית וטייחו הרבה פרטים.ברצוני לקבל ייעוץ מנוירולוגית מומחית שעובדת בבית חולים הקשור לכללית וגם השיקום קשור לכללית האם זה נכון לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן כדאי.
עו"ד זיוה אופק15/10/2008מומלץ לאבחן את המצב הרפואי במלואו ולמפות את מלוא הטיפולים האפשריים.
כיוון שמדובר בתאונת דרכים אני ממליצה לך גם לפנות לעו"ד המומחה בתחום. הוא יכול לסייע לך לממן את הבדיקות או לפחות חלק מהן ואף לממן מקומות שיקומיים וטיפולים שיקומיים באופן מיידי באמצעות אבנ"ר (התשובות מהם, במיוחד במקרים קשים, מהירות מאוד ועומדות על שעות או לכל היותר ימים ספורים. מתאים רק למקרים קשים ולטיפולים דחופים אך נשמע שאחותך עומדת למרבה הצער בקריטריונים הללו).
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחותי
שוש15/10/2008כרגע אין חברת ביטוח שעומדת מאחריה ,אולי קרנית בעתיד מה עושים עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לאבנ"ר
עו"ד זיוה אופק16/10/2008השאלה למה נדרשת קרנית. אם ישנה ראיה ראשונית שמדובר בתאונת דרכים הרי שבד"כ אבנ"ר יעזרו גם ללא חברת ביטוח. אם מדובר בפגיעה שגם מקרנית לא מגיע עליה פיצוי (כגון נהגת שנהגה ללא רשיון רכב בחלק מהנסיבות) אז אכן תהיה בעיה לקבל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם שיקולי ניפוי בחישוב נכות לעו"דאילן11/10/2008
אימי קיבלה נכות כללית בגובה 49% כאשר ניפו סעיף על השמנת יתר של 10% שזה ההבדל שנזקק לצורך נכות לעקרת בית מה הקריטריונים לניפוי סעיף זה או אחר ??? לפי איזה שיקולים זה נעשה?? מה ניתן לעשות לאחר שזו קביעה של ועדת ערר ??!! ואם זה היה בפני ועדה ראשונה זה היה משנה מה לעשות?? אודה לתשובה מהירה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי קביעת וועדת ערר
עו"ד זיוה אופק15/10/2008באופן פורמלי ניתן לפנות רק לביה"ד לעבודה ולא ידוע לי על כל קריטריון לניפוי. או בכלל על הליך כזה. האם אתה מתכוון לנושא של הכרה בנכות כנכות לצורך הערכת כושר עבודה?
בכל מקרה כדי לקבל קיצבת נכות על נכות משוקללת צריך לפחות 60% נכות ולמיטב הבנתי אמך לא מגיעה לכך גם עם עשרת האחוזים הנוספים (המשוקללים לכ-5%).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיור מוגן באיזור המרכז.השרוןאבי05/10/2008
איפה יש דיור מוגן באיזור המרכז.השרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יודעת אבל
עו"ד זיוה אופק08/10/2008אני יודעת שעמותת "בזכות" מקדמת ומסייעת בנושא של דיור מוגן בקהילה. אני מפנה אותך לאתר שלהם: www.bizchut.org.il
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)