מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- pddירדנה18/06/2009
בני בן 11 מאובחן pdd והגשנו תביעה לביטוח לאומי ונדחנו פעמיים, אנו מתארגנים כרגע לעירעור.
לאחר האיבחון הוא מקבל ממשרד החינוך שעות חונכות בבית הספר.
מגיל צעיר רצנו מאיבחון לאיבחון ומטיפול לטיפול.
לפני האיבחון אני עברתי לעבוד בשליש משרה בכדי להיות עימו יותר ואף ללוות אותו לבית הספר יום בשבוע, לכן ירדה הכנסתנו.
אנו מעונינים לתת לו חוגים כגון רכיבה על סוסים או טיפול בעזרת בעלי חיים אך אין לנו אפשרות.
ובכלל איכות חיינו ירדה (מכירה של בית).
האם ניתן להכניס שיקולים אלה לעירעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן
עו"ד זיוה אופק29/06/2009אולם זה לא משמעותי. הטענה המרכזית צריכה להיות שאבחון של PDD הוא אבחנה על הספקטרום האוטיסטי ולפיכך, לפי התקנות, אין לוועדה שיקול דעת אלא לקבוע נכות מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וועדה ביטוח לאומילופוס115/06/2009
שלום,
הנני חולת לופוס עם התלקחות כרגע בדלקת מפרקים, המתבטאת על כל הגוף מכף רגל ועד כתפיים
לא יכולתי לתפקד לחלוטין , להרים ידיים , לכתוב , לפתוח בקבוקים , לקום מישבה לעמידה , להסתובב במיטה וכו' עזבתי את העבודה והחתלתי טיפול של סטריואידים ופלקוונאיל.
אגב, עם התרופות יש שיפור עם המצב הבריאותי
במקביל הגשתי תביעה לנכון לביטו חלאומי , הנני מוזמנת לוועדה
האם אפשר לקבל טיפים לוועדה? האם מגיע לי משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הוועדה
עו"ד זיוה אופק16/06/2009מומלץ מאוד לאסוף את כל החומר הרפואי העדכני וכן לערוך רשימה של כל הדברים מהם אתה סובל כולל דוגמאות לביטויים בחיי היום-יום כדי שלוועדה תהיה תמונה ברורה על מצבך.
הכי מומלץ זה להביא חוו"ד רפואית מטעמך אולם כיוון שזה כרוך בהוצאה כספית לא מבוטלת לעיתים אני ממליצה לחכות בעניין לערר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מאסמה וFMFבוכניק גל12/06/2009
שלום אני בן 31 אני עצמעי בחיים סובל מאסטמה מילדות בעל מיקצוע בקונדיטוריה במהלך עבודתי במיקצוע הזה החמיר לי האסטמה סגרתי את העסק ופתחתי עסק אחר שלא מחייב אותי בידע שלמדתי בקונדיטוריה פתחתי פיצוציה עם טוטו לוטו. גם שם מיסתבר שספגתי הרבה עשן של סיגריות ונרגילות בשלוש שנים האחרונות סבלתי גם מאפ אמ אפ שגרם לי סבל רב וכאבים נוראים שגרמו לי ליסגור את העסק לכמה ימים כל 3 שבועות וגרמו לפעמים לרווחים נמוכים מהרגיל. האם אני זכאי לפיצוי מביטוח לואמי ואחוזי נכות.
מטופל באופן קבוע בונטולין סימבוקורט וכולחצין 2 כדורים ביום לטיפול בFMF
,תודה מראש גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הערכת נכות
עו"ד זיוה אופק16/06/2009כפי שכתבתי פעמים רבות בעבר לצורך הערכת נכות יש לפנות למומחה רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצבת נכותתמיר גפן10/06/2009
בהמשך לתשובתך - לפני המחלה בשנת 1988 השנה הקובעת היתה 60000 ש"ח לשנה זאת אומרת 5000 ש"ח לחודש והיום (21 שנה אחרי) המשכורת 5000 שח לחודש.
לגבי מרכיבי הקיצבה אין לי מושג ממה מורכבת ידוע לי רק כי נקבעו לי א.כ.עבודה 65% לצמיתות.
תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יכולה לענות
עו"ד זיוה אופק16/06/2009א. כי חסרים פרטים. צריך לראות את אישורי המל"ל שלך.
ב. החישוב מעט מורכב כי עברו שנים.
למידע מדוייק פנה באוגוסט למוסד ללביטוח לאומי ואם תשובתם אינה מספקת אותך אז לעו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצבת נכותתמיר גפן08/06/2009
אני בעל אובדן כושר עבודה 65% לצמיתות מזה כ-15 שנה שנקבע עקב צימצום בהכנסות מעל ל-50%. כיום אני מרוויח כ-5000 ש"ח ואשתי כ-6000 ברוטו.
כיום אני מקבל כ-2030 ש"ח לחודש האם זה מתאים לנתונים?
כיצד מתייחס הנ"ל לנושא וועדת לרון ?
בתודה מראש תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי החוק בעקבות וועדת לרון
עו"ד זיוה אופק09/06/2009לא חל בעניינך עד ל-1.8.09. אז יהיה צורך לבחון מחדש את הקיצבה המגיעה לך. לצורך כך צריך לדעת מה השכר שהיה לך לפני נכותך (במדוייק), מה השכר הנוכחי, ואילו רכיבים כוללת הקיצבה שלך כדי שניתן יהיה לערוך את החישוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובאנייי07/06/2009
מי שנכה נגיד ברגליים שהוא לא יכול ללכת
זה גם יכול להשפיע על ההתנהגות שלו בנפש.
זאת אומרת שהוא נהיה חולה בראש (אני לא כ"כ יכולה להסביר לך איך)
אבל אני יגיד לך דוגמא.
אני בכיתה י' ויש לי מחוייבות אישית ובחרתי להיות באילן שאני באה לבית של ילדה שהיא נכה.
היא נכה בשתי הרגליים.
אז יש לה הפררעות נפשיות, היא צועקת, היא משתוללת הכוונה הפרעות בשכל שהיא לא ממש בסדר כמו אדם רגיל.
האם הנכיות משפיעה על ההתנהגות?
אשמח לקבל את שובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני פסיכיאטרית
עו"ד זיוה אופק09/06/2009ולא פסיכולוגית אבל מנסיוני אני יכולה לומר לך שהקושי להתמודד עם נכות, ובפרט נכות קשה, הוא גדול ולכן לעיתים קורה שנוצרת בעיה כפולה, האחת הנכות הפיסית והשניה היא הקושי הנפשי שלעיתים מגיע עד כדי נכות נפשית.
יישר כח על התנדבותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות של הברך.....יעקב07/06/2009
שלום לך אני סובל מכאב כרוני בברך בעקבות נפילה ומכה בפיקה כאב של ארבע שנים אחרי שני ארטוסקופיות כאב כרוני קשה לי לפרנס את עצמי קשה לי לעמוד זה כאב שבא לי למות אני הולך רגיל על הרגל המבנה הרגיל של הפיקה השתנה הכאב נשאר ונראה מחמיר אני שותה כדורים חזקים שטיפה עוזרים לי לתפקד רופא קבע לי 10 אחוז נכות הגשתי את זה לועדה הרפואית של ביטוח לאומי והם דחו אותי שזה לא מספיק ולא מגיע לי כלום תראי עו"ד זיוה אני בן 27 ובאור שאני רואה אני סובל ולא מחפש נדבות אני חיי אצל ההורים ומקווה שהקב"ה יעזור לי אני לא חייב להיות צולע בשביל לסבול אני חיי כאב בלתי נסבל ולא מאחל לאף אחד ויש הרבה כמוני שסובלים מכאב קבוע שלפעמים הוא 24 שעות ביממה הביטוח לאומי פשוט חוצפנים אני יגיד לך את האמת אני בן 27 וההורים עוזרים אני לא מסוגל לעשות שום דבר דברים פשוטים הם קשיים.........מה את חושבת אני נגעלתי מהביטוח הלאומי מה עלי לעשות...אודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות של 10%
עו"ד זיוה אופק07/06/2009אכן אינה מזכה בקיצבת נכות מהביטוח הלאומי ואפילו לא בסיוע לשיקום מקצועי.
אני ממליצה על חיפוש דרך להתגבר על הכאבים הנוראיים במרפאת כאב או באמצעות רפואה אלטרנטיבית (או שנוירולוג יכיר בהם כנכות בפני עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות של הברך...
יעקב07/06/2009תודה רבה על תשובתך זיוה אם אני יבוא עם עו"ד זה גה גם לא יעזור אציין שהארטוסקופיה השניה שעברתי לא נכללה ב10 אחוז שקיבלתי....אני הגעתי למסקנה שכנראהיש לי שחיקת סחוס אני לא מבין למה הם לא מכירים באנשים שיש להם מחלה ניונית של הברך זה מאוד קשה קשה לעמוד קשה לתפקד והכי קשה תאמיני לי זה להחזיק בית ומשפחה ברגע שאתה יום יום סובל ומי יודע עד מתי........?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסאורטל03/06/2009
שלום הנני בת 31 וסובלת מאנדומטריוזיס כבר 4 שנים עברתי ניתוח שעזר רק חלקית
בעקבות זה אני סובלת מכאבים כרוניים שמקשים על התפקוד במיוחד בעבודה
ובעיות וכאבים חזקים בשלפוחית השתן
רציתי לדעת אם אפשר אם אני זכאית לקיצבת נכות ומה צריך לעשות בשביל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת למוסד לביטוח לאומי
עו"ד זיוה אופק04/06/2009עם כל החומר הרפואי ולהגיש תביעה לנכות כללית או להכרה לצורכי מס. ושם יבדקו את זכאותך. אם את מסתבכת את יכולה לפנות לעו"ד.
בכל מקרה, אם את ממשיכה לעבוד כקודם לא תהיי זכאית לקיצבת נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולי קרוהן ואחוזי נכותבנימין02/06/2009
שלום רב זיוה.
רציתי לדעת האם חולה קרוהן מזה כ-18 שנה יכול לקבל אחזוי נכות מביטוח לאומי גם אם כיום הוא במצב רמיסיה, ז"א לא סובל יום-ימית מהמחלה. יש לציין כי לפני כ-15 שנה הוא עבר ניתוח לכריתה חלקית של המעי, כך שלומר שהמחלה לא מפריעה לו תהיה טעות חמורה...
אודה לתשובתך, יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
עו"ד זיוה אופק03/06/2009כפי שעניתי פעמים רבות בעבר התייעצות לגבי אחוזי נכות היא מומחיותו של הרופא בלבד. אחוזי הנכות של קרוהן נקבעים לפי השפעת המחלה. אם לקיצור המעי יש השפעה הרי שיוכרו אחוזי נכות ואם לא אז פחות או בכלל לא.
לקיצבת נכות כללית לא מספיקים 10%-20% נכות. צריך נכות משמעותית כדי להיות זכאי לקיצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגוון בעיות רפואיותבן עזרא רות26/05/2009
לאחר 30 שנות עבודה במוסד ממשלתי גדול אןלצתי לצאת לפרישה מוקדמת, עקב בעיות רפואיות,אני בת 57. אני בהליכים מול הביטוח הלאומי 7 חודשים. הועדה האחרונה הייתה ב13.5.ש.ז. אצל פקידת שיקום. פקידת השיקום ניסתה לשכנע אותי לעבוד בכל זאת מס שעות ביום. הסברתי לה ,לא שאני לא רוצה,איני מסוגלת. רופא א.א.ג-קבע שבגלל ירידה ניכרת בשמיעה לא אוכל לעבוד עם קהל. והיא בשלה-ממשיכה להציע לי עבודות שדורשות מגע עם קהל. אני שרוייה במתח רב-כי איני יודעת מה ייקבעו לי בביטוח לאומי. עושה רושם שהיא לא קראה את תיקי הרפואי. אודה לתשובתך רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מבינה את המתח
עו"ד זיוה אופק26/05/2009אך איני יכולה על סמך המעט שכתבת לדעת מה יקבעו לך בביטוח הלאומי. תצטרכי להמתין לתשובתם.
אגב, מכשירי שמיעה מסייעים מאוד בהתגברות על חלק לא מבוטל מבעיות השמיעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת תו נכה לאדם שעבר כריתת ריאהלאה24/05/2009
עברתי כריתת ריאה שלמה לפני מספר שנים.
עובדת , ללא פגיעה בהכנסה.
האם יש בכלל טעם לפנות לביטוח לאומי ? האם אני זכאית לקבלת תו נכה ?
בתודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי לא גבוה
עו"ד זיוה אופק24/05/2009אולם לגבי התו הרשימה אינה סגורה וכל מקרה נבחן לגופו. כיוון שאת ממשיכה לעבוד בכל מקרה אינך זכאית לקיצבת נכות אלא לכל היותר להטבת מס (במקרה של נכות גבוהה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשית + אפילפסיה.ליאת22/05/2009
לעורכת הדין הנכבדה - שלום רב.
לפני כשבע שנים נקבעה לי נכות נפשית לצמיתות, ואני מקבלת מידי חודש קצבה מלאה בסך של כ 3000 ש"ח. (יש לי ילד שתלוי בי.)
אציין כי נקבעה לי נכות רפואית בשיעור 75%.
לאחרונה התפרצה אצלי אפילפסיה ואני סובלת מהתקפים (הכוללים איבוד הכרה) אחת לחודשיים שלושה.
שאלתי היא: האם יתכן שמגיעות לי זכויות נוספות? האם יש צורך לדווח על האפילפסיה למוסד לביטוח לאומי והאם זה יביא לי תועלת?
בברכה - נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לדווח
עו"ד זיוה אופק24/05/2009ייתכן שהדבר יעלה את הנכות הרפואית (להבדיל מאובדן הכושר להשתכר שכנראה לגביו הוכר לך 75% נכות) וזה יכול להעלות את גובה קיצבתך (אם כי לא באופן מאוד דרמטי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם אלרגיה מסכנת חייםנחמה20/05/2009
שלום,
האם מגיעה קצבת נכות או סיוע של הביטוח הלאומי בתשלום לסייעת בגן.ביה"ס לילד עם אלרגיה למזון שמסכנת את חייו?
מה צריך להגיש לב"ל על מנת לקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנזקק לליווי צמוד
עו"ד זיוה אופק24/05/2009זכאי לקיצבת ילד נכה. צריך להביא חומר רפואי המעיד על הצורך בשגחה צמודה. עם זאת המוסד לביטוח לאומי לא אמור לממן סייעת וזה מוטל על משרד החינוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות ילדאילנית18/05/2009
האם ילד הסובל מאסמה ואובחן בתפקודי ריאות כאסמה בינונית עד קשה מלווה במשאפים קבועים בעיות אלרגיה ואנמיה האם יש טעם לפנות לקבלת קצבת נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בעיקר
עו"ד זיוה אופק24/05/2009בצורך שלו בטיפולים. מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ביולוגיותסופי17/05/2009
שלום רב,
בני בן 16, סובל מדלקת מפרקים. מטופל בהומירה מזה כשנה. האם ישנה סכנה בגידול כלב בבית מבחינת החשפות למחלות. ידוע כי ההומירה הינה תרופה ביולוגית המדכה מערכת חיסון.
אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
עו"ד זיוה אופק17/05/2009שאלה זו יש להפנות למומחה רפואי - דהיינו ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)