מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקשולי23/08/2008
לפני כ 10 חודשים התגלה אצלי פריצת דיסק בצוואר לאחר שבעקבות זה התפתרתי מעבודתי הגעתי למצב כספי קשה והחלטתי לצאת לעבוד מצאתי 2 עבודות וכחודש וחצי לאחר שהתחלתי לעבוד החלו לי כאבים חזקים ביותר ביד ימין בעקבות הפריצת דיסק פניתי לרופא והוא המליץ לנתח דחוף ב 11.7 השנה עברתי את הניתוח והגשתי בקשה לביטוח לאומי לקבלת נכות וזאת מפני שבקשתי להבטחת הכנסה נדחתה האם מגיע לי לקבל איזשהי נכות בעקבות הנושא של הניתוח וקיבוע הצוואר ל 4 חודשים אני מסתובבת אם צוורון קבוע תודה שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות בעמוד שדרה
עו"ד זיוה אופק25/08/2008השאלה צריכה להיות מופנית לרופא מומחה. איני מוסמכת לענות עליה. כל שאוכל לומר הוא כי מנסיוני מעט מאוד מפגיעות הגב מקנות נכות בשיעור המזכה בקיצבת נכות כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה שמקבלים עליה תשלום בצ'ק גורמת לביטול קצבת נכותשמואל22/08/2008
האם עבודה שמקבלים עליה תשלום בצ'ק גורמת לביטול קצבת נכות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שלא
עו"ד זיוה אופק25/08/2008מדווח למוסד לביטוח לאומי והוא לא יודע עליו כמובן לא פוגע בקיצבה (מטעמים מעשיים). מובן כי אי הדיווח אינו חוקי. עצם התשלום בשיק אינו מוכיח כי המעסיק אינו מדווח עליך למס הכנסה ולמוסד לביטוח לאומי כדין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותסופי20/08/2008
שלום, אבי בן 76. בריא בד"כ עד לפני שנתיים עצמאי לגמרי לפני שנתיים (לא יודע עם זה קשור - לאחר ניתוח בקע מפשעתי) הדרדרות בהליכה...צורך במקל ועכשיו בהליכון. לאחר סבב מומחים להלן האבחנה: הצרות תעלת ע"ש בהרבה גבהים. (אין לו כאבי גב) הוצע ניתוח להרחבת התעלה אך משהובהר שסיכויי ההצלחה נמוכים מאוד (וסיכויי ההחמרה קיימים...) החלטנו לרדת מהעניין. כיום הוא מוגבל מאוד ונפל מס' פעמים (על אף ההליכון) ניסינו פיזיוטרפיה ודיקור ושום דבר לא עוזר. האם יש מה לעשות- טיפול תרופתי/זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לפנות לייעוץ רפואי.
עו"ד זיוה אופק21/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן מתבטלת הקצבה?שמואל20/08/2008
במקרה שמבוטח שמקבל קצבת נכות מתחיל לעבוד תוך כמה זמן מתבטלת הקצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקרון
עו"ד זיוה אופק21/08/2008מבחינה משפטית המבוטח צריך להודיע ואז אינו זכאי יותר לקיצבה כיוון שיש לו משכורת וקיצבת נכות כללית נחשבת לקצבת קיום בלבד. מבחינה מעשית כדאי לברר את הפרטים אצל הפקיד המטפל במוסד לביטוח לאומי (במקרים של עבודה בשכר נמוך, תקופת נסיון וכד').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי17/08/2008
אהלן, אני בן 33, ברקע מחלות אוטואימוניות (תת פעילות של בלוטת התריס, קרישיות יתר, כרגע בבירור לצליאק) בעיית לחץ דם, כאבי פרקים לסירוגין, תשישות, חסימה קשה בעורק האורטה המוביל דם לרגליים ובעקבות כך קיים קושי רציני בהליכה (לאחר הליכה קצרה של כמה מטרים הרגלים נחלשות ואני צריך לנוח). נוטל כדורי קומדין, אלקטרוסין, נורמיטן, ברזל ו b12 (עקב בעית ספיגה). עובד בין 8 ל 10 שעות ביום (עבודה משרדית ועדין מרגיש קושי רב ותשישות) האם כדאי לי להגיש תביעת נכות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי,
עו"ד זיוה אופק18/08/2008התשובה הפרוזאית היא שאם הנכות המשוקללת אינה מאוד מאוד גבוהה (ועל כך יש להיוועץ ברופא) ואם לא נפגעה השתכרותך הרי שאין טעם בבקשה לקיצבת נכות. אם הינך עובד כקודם והנכות היא קשה מאוד הרי שיש טעם לפנות להכרה בנכות רק לצורך פטור ממס הכנסה.
קצבת נכות ניתנת למי שאינו עובד או למי שהשתכרותו עקב נכותו נפגעה באורח משמעותי (לפחות ב-25% ובכל מקרה יש הגבלה כמה ניתן להשתכר ולהנות מקיצבת נכות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי12/08/2008
שלום רב, אני עובדת כברמנית כבר 5 שנים בכמה מועדונים בתל אביב. כעת אני שמה לב כי נפגעה לי השמיעה וכי אני סובלת גם מציפצופים. האם יש לי את מי לתבוע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ להתייעץ עם
עו"ד זיוה אופק18/08/2008רופא ועו"ד שכן יש לבדוק את האפשרות לתבוע את מעסיקייך בתביעה נזיקית כמו גם לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי להכיר בנכותך (אם הפגיעה עולה בכלל כדי נכות) כמחלת מקצוע. דהיינו לתבוע נכות מעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגו - בהקתשוליבק09/08/2008
שאלה עבור חברה האם למי שיש לה את המחלה (כתמים בהירים בכל הגוף והפנים) יש סיכוי לתבוע את ביטוח לאומי-נכות כללית? האם מחלה כזו נכללת בסעיפי הביטוח לאומי לדרגת נכות ? חברתי מתביישת לצאת ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להתייעץ עם
עו"ד זיוה אופק18/08/2008רופא עור מומחה ואם יש השפעה תפקודית קיצונית גם עם פסיכיאטר בטרם החלטה. אולם אם חברתך משתכרת כמקודם הרי שהדבר לא ישנה. אם לא עבדה ו/או לא עובדת אז כאמור יש להתייעץ עם מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עעשמואל07/08/2008
באיזה מקרים אפשר להגיש תביעה נכות חוזרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהנחה שהתביעה
עו"ד זיוה אופק18/08/2008נדחתה על רקע רפואי הרי ניתן להגיש תביעה חוזרת במקרים של שינוי נסיבות המצב הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה שובגל05/08/2008
אחי בגיל 56,בעל נכות נפשית 70% ,ניפצע קשה בתאונת דרכים לפני חודשיים ונותח בראשו פעמיים.כרגע מאושפז בבית חולים לאחר הניתוח השני.יחזור לשיקום. היה בשיקום וחזר לניתוח השני בגלל החמרה. מתי מגישים שירותים מיחודים? מתי מגישים בחינה מחדש של אחוזי הנכות? האם בקשה לועדה ללא נוכחות במיקרה כזה מורידה סיכויים? כרגע אחי אינו שולט על צרכיו,הליכתו אינה יציבה,מבולבל,שיכחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות וקיצבאות אחרות
עו"ד זיוה אופק06/08/2008אם כבר הוכרה נכותו בשיעור 70% הינך יכולה, בעקרון, להגיש בקשה לשירותים מיוחדים כבר כעת. ככלל בקשה לשירותים מיוחדים מוגשת לאחר קבלת הנכות. בכל מקרה מומלץ לשקול גם להגיש בקשה לקיצבת ניידות.
מומלץ כי הדיון יהיה בנוכחות הנכה או לבקש כי יבואו לבודקו או כי רופאי הוועדה ייתנו הוראות כיצד לבודקו בהתאם למצבו הרפואי. במקרה זה כדאי מאוד לצרף אישור רפואי המוכיח שלא ניתן להביאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה/דמי תאונהגל05/08/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת,אחי שנפגע בתאונת דרכים ,נכה נפשית 70% ,לא עובד,האם מגיע לו דמי תאונה מביטוח לאומי? הבקשה נידחתה על ידם מהסיבה שלא עבד לפני התאונה האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות ועבודה
עו"ד זיוה אופק06/08/2008הדבר תלוי בנסיבות בהן לא עבד קודם לכן אולם בד"כ, אם קודם יכול היה לעבוד וכעת אינו יכול הרי שמגיעה קיצבת נכות ויש לערור על הקביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהאריק04/08/2008
תאונת עבודה במשטרה(אופנוע יס"מ) חבלה בברך,ביצעתי ארטרוסקופיה במהלכה גילו נזק לסחוס המפרקי דרגות 3 ו 4(כאשר 4 הכי גבוהה). בוצע ניסיון שחזור של הסחוס אך ללא הועיל. יכום עדיין בפיזיוטרפיה אך ללא שפור ממשי. לציין כי המנתח אמר לי כי ייתכן מאוד שלא אוכל לחזור לאותם עומסים כבעבר,שזה אומר רכיבה על אופנוע משמעו פגיעה בשכר בסביבות 1200 ש"ח. ישנם כאבים תמידיים,הגבלה בטווחים של הרגל,חולשה של השרירים. האם ניתן להעריך כמה אחוזי נכותניתנים בדר"כ בסוג פציעה זו. תודה מראש אריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות
עו"ד זיוה אופק06/08/2008כפי שכתבתי בעבר: אחוזי נכות יכול להעריך רק רופא מומחה. במקרה זה אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהמישהי01/08/2008
הנני גרושה+1 בת 36, הנני פקידה בחברה,לאחרונה נתגלתה אצלי מחלת הנשיקה, מחלת שגורמת לעייפות, כאבים בשרירים, חום, וסימפטומים נוספים, לפי הבנתי המחלת נמשכת קרוב לחצי שנה ואף יותר, ויש כאלה לפי מה שקראתי באינטרנט סובלים ממנה שנים. כמו כן הבנתי שהמחלה מדבקת. הרופאה ביקשה ממני לנוח הרבה, כנראה שיהיה בחופשה מספר שבועות, כידוע דמי מחלה מכסה רק 80% מהמשכורת מה עליי לעשות? והאם אפשר לתבוע את ביטוח לאומי על נכות כיוון שהבנתי שסובלים מעייפות כרונית לאורך שנים כתוצאה מהמחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לתבוע נכות זמנית
עו"ד זיוה אופק06/08/2008מעבר לימי המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הליכהרינה01/08/2008
שלום, חליתי בלופוס אני בת 55 ומתקשה מאוד בהליכה, לצערי אין הכרה במחלה כנכות, לאן אני יכולה לפנות על מנת שיכירו בי כנכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצתי
עו"ד זיוה אופק06/08/2008היא כי תפני לרופא מומחה מטעמך שייתן חוות דעת בשאלת נכותך ואם הוא סבור כי יש לך נכות תפני שנית למוסד לביטוח לאומי עם חוות דעתו וכדאי גם בלווית עו"ד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת , נכויותרחל28/07/2008
אני חולה כ-6 שנים בסכרת, משתמשת באנסולין, ובימים אלו עברתי למשאבה, במשך 6 השנים אני לא עובדתי,אבל עבדתי כשנה עד פריצת המחלה, ברצוני לדעת האם אני זכאית לנכות,גילי 51 תודה על העזרה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לנכות
עו"ד זיוה אופק29/07/2008מבחינה תעסוקתית את יכולה להיות זכאית לקיצבת נכות אולם האם מבחינה בריאותית את זכאית עלייך להתייעץ עם רופא מומחה (או פשוט לנסות להגיש תביעת נכות למוסד לביטוח לאומי עם כל החומר הרפואי שיש לך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורדני24/07/2008
תוך כמה זמן מבוטלת קצבת נכות במידה ומתגלה שהמבוטח עובד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי
עו"ד זיוה אופק27/07/2008מיום תחילת העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)