מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנדבותמשה23/12/2008
שלום. קיבלתי לא מזמן תשובה מביטוח לאומי על נכות מלאה. ואני רוצה להתנדב . שאלתי היא האם ביטוח לאומי יכולים לבטל או להפחית את אחוזי נכות בגלל שאני מתנדב ? תודה מראש על תשובתכם. משה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקרון לא
עו"ד זיוה אופק30/12/2008אלא אם כן חוקרי הביטוח הלאומי יגלו אגב התנדבותך ששיקרת בפני הוועדה הרפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומיליאן13/12/2008
שלום, 1.נקבעו לי % אי כושר ( נכות כללית) ופקיד התביעות שלח מכתב ובו הודעה כללית על % אי כושר עדיין לא קיבלתי את פרוטוקול ועדת הכושר -האם עלי לבקש שישלחו אותו או שהפקיד אמור לשלוח אותו בהמשך ובאופן אוטומטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליך לבקש
עו"ד זיוה אופק16/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כללית בביטוח לאומי-ערעורעדי09/12/2008
שלום,רצית לשאול כמה שאלות: מי יושב בוועדת ערעור על אי כושר בביטוח לאומי-רופאים או עו"ס? ואם זה רופאים ,אז מאיזה תחום הם( במידה ולחולה יש כמה מחלות מתחומים שונים)?. האם הם יכולים להיות אותם רופאים שהיו בוועדות של האחוזי נכות? מה אעשה אם אפגוש שם רמטולוגית(שהיתה גם רופאה פנימית) שלא נתנה לי אחוזי נכות על מחלה מסוימת .האם אוכל לדרוש לראות רופא אחר? ולסיכום ,האם משרדך מתעסק בנושא?והאם יש לך כמה טיפים עבורי? בתודה רבה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערעור
עו"ד זיוה אופק10/12/20081. בוועדות הערעור יושבים רופאים לפי תחומי הנכות להם את טוענת. אם בוועדה מסויימת לא יושבים כל הרופאים הרלוונטיים צריך לבקש וועדה נוספת לתחומים הרלוונטיים והמוסד לביטוח לאומי יזמן אותך.
2. הרופאים אינם זהים לאותם רופאים שהיו בוועדה הראשונה.
3. אין לך זכות לבחור את זהות הרופאים.
4. משרדי מתעסק בנושא.
5. הטיפ המרכזי הוא להביא חומר רפואי מקסימלי כולל חוות דעת רפואית של רופא מטעמך עם המלצה שלו לגבי אחוזי הנכות המגיעים לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדרור08/12/2008
שלום רב, מה זו מחלת מקצוע, והאם כאבי גב כתוצאה מישיבה ממושכת במשרד במשך שנים רבות יכולה להוות מחלת מקצוע שעליה הבוס צריך לשלם פיצויים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרונית כן
עו"ד זיוה אופק10/12/2008מעשית רופא צריך לקבוע שאכן זו הסיבה לכאבי הגב ובמקרה של גב קביעת הקשר הסיבתי היא לא כ"כ פשוטה.
בכל מקרה מי שמשלם על כך בד"כ זה המוסד לביטוח לאומי ואילו המעסיק משלם רק אם תובעים אותו בנפרד על כך שגרם לפגיעה באשמו. באין אשם (למשל שהוא התרשל בבחירת הכסא וגובהו וכד') אין עילת תביעה כנגד המעסיק. לעומת זאת במוסד לביטוח לאומי אין רלוונטיות לשאלת האשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הפיברומיאלגיהorit03/12/2008
אני חולה כ-20 שנה ויש לי נכות 20 אחוז שלא נותנת לי שום קצבה. האם במחלה זאת ניתן לקבל היום נכות גבוהה יותר. כיצד עלי לפעול. האם לגשת עם חברה שעוזרת ואם כן המלצה על יה? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
עו"ד זיוה אופק08/12/2008לפני החלטה על פניה מחודשת הייתי ממליצה לפנות לראומטולוג שיעריך את אחוזי נכותך. לצורך כך יש לפנות למומחה בכיר באופן פרטי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מסמכיםשלי01/12/2008
כאשר אוספים מסמכים לקראת ועדה רפואית חוזרת (לאחר תום תק' זמנית)האם חייב שהמסמכים יהיו מאותו חודש שבה תתקיים הועדה ? האם טווח של חודשיים בסדר ? ( נניח שהודעה תהיה ב-=04/09 וחלק מהמסמכים הם מ- 02/09)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך המסמכים
עו"ד זיוה אופק08/12/2008המסמכים יכולים להיות גם מחודשיים קודם ככל שיש בהם ללמד על התמשכות המצב בהווה או על הפיכתו לכרוני. אם אין בהם כדי ללמד על כך אז יש להצטייד במסמכים חדשים.
העקרון המנחה הוא כי עליך להוכיח את תביעתך ולכן עליך להצטייד במסמכים המוכיחים את טענותייך. תיארוכם אינו משנה אלא במידה שיש בכך להשפיע על הוכחת טענותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת30/11/2008
עברתי ניתוח ראש לפני שנתיים, להסרת גידול-למזלי גידול שפיר אני צריכה להיות במעקב עם נוירוכירורג שניתח אותי למשך 10 שנים על מנת למנוע גידולים נוספים. אבקש לדעת מהן זכויותי בביטוח הלאומי ובפניסה אחרי שעבדתי במשך 15 שנים באותו מקום עבודה ויש לי קרן פנסיה אותה אני ממשיכה באופן עצמאי. אציין כי במשך שניים מאז הניתוח אינני עובדת. תודה מראש על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים
עו"ד זיוה אופק08/12/2008לכאורה, לפי מה שכתבת את בריאה ואין קשר בין מצבך הרפואי לעובדה שאינך עובדת ומכאן המסקנה כי אין לך זכאות לקיצבת נכות. (אולי להבטחת הכנסה).
אם אינך בריאה אז אנא הוסיפי פרטים לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך אישורשי26/11/2008
מדוע לוקח לביטוח הלאומי פרק זמן של מעל 6 חודשים לשלם למבוטח קצבה רטרואקטיבית ובהמשך קצבה שוטפת ? האם פרק זמן זה הינו מתאריך שפקיד שיקום אישר % כושר עבודה או מתאריך קביעת % הנכות הרפואיים ( שעוברים את הסף עפ:י החוק מעל 60 או מעל 40) מאיזה תאריך ? האם ניתן לפנות למחלקת נכות כללית דרך פקס על מנת לבקש זירוז ההליכים ? לחילופין מה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירוקרטיה
עו"ד זיוה אופק08/12/2008ניתן לפנות למל"ל לצורך זירוז הליכים בפקס' או עדיף אפילו להגיע לפקיד התביעות. התשלום הרטרואקטיבי אמור להתקבל מיום הגשת תביעתך (ובחלק מהמקרים אפילו קודם לכן, דהיינו מיום הנכות ובלבד שלא יותר מ12- 24 חודשים תלוי בסוג הקיצבה).
הסיבה שהזמן מתמשך היא בירוקרטיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכה פוליו (בעיקר גפים-לא בכסא)נכה פורש26/11/2008
הנ"ל החליט לפרוש אחרי למעלה מ30 שנות עבודה כיום בגיל נמוך מ-67 ויקבל פנסיה תקציבית בשעור 70% שמסתכמת בכדי +/-5,500 ש"ח ברוטו
עד כה אמנם אני מוגבל נידות 100%+זכאי לשר"מ למוגבלי נידות 100%+קצבת נכי פוליו 100%
הפרישה נבעה מקושי תפקודי יום יומי בעבודה ובבית (בעקבות הצטרפות קשיים בריאותיים שונים שאינם קשורים בהכרת בפוליו כמו פרוסטטה וטחוריםמחד ומאידך קושי מתגבר בנידות ובתנועה)עד כדי כדי ירידה מהותית ליכולות תפקוד
האם בתנאים הכלכליים שהצגתי לעיל ובהנכה שאחוזי הנכות הרפואית שלי גבוהים מאד(90+)האם אעמוד(משפטית) בתנאי הנוסף לזכאות בקצבת נכות -ירידת כושר השתכרות
אם הבנתך היא חיובית אגיש הבקשה ואם שלילית אחסוך לעצמי הטרחה הכרוכה בכך-כאשר כל צעד פיזי הוא מחושב וכרוך בהתארגנות
בכבוד רב ומלוא ההערכה-קרובת משפחה תומכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנכה הפורש
עו"ד זיוה אופק08/12/2008בעקרון אם הירידה בהכנסה הינה 25% ויותר יש סיכוי להכרה בזכאות לקיצבת נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלות לחולי אפילפסיהאנה25/11/2008
שלום, אני חולת אפילפסיה בת 26, מטופלת באופן קבוע בתרופות. מתפקדת ביומיום ללא התקפים (תודות לתרופות). מבירור שעשיתי בביטוח לאומי נודע לי שלא אהיה זכאית לקצבה כלשהי ו/או אחוזי נכות משום שאני כשירה לעבודה (אני עובדת משרה מלאה) אך הם המליצו לי לפנות למס הכנסה, יתכן ואפשר לקבל דרכם הקלות כלשהן. שלכתי שאלה אליהם בנושא אך טרם נענתי. נתקלתי בפורום שלכם ואשמח מאוד אם תוכלו לתת לי קצת מידע מה הן ההטבות המגיעות לי ומה צריך לעשות בשביל זה, למי לפנות. אם זה הנחה ברכישת רכב/דירה/הקלה במס הכנסה וכו'. בעבר לא התעניינתי כי לא חשבתי אפילו שעזרה כזאת אפשרית... תודה מראש, אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני מומחית למיסוי אבל
עו"ד זיוה אופק26/11/2008ההקלות העיקריות הן לבעלי נכות גבוהה ומדובר על זכאות לפטור ממס הכנסה ועל הקלה במס רכישה בעת רכישת דירה.
יש לפנות למס הכנסה ואז לעבור וועדה רפואית בביטוח הלאומי ואז תוכלי להנות מההקלות אם תימצאי זכאית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין24/11/2008
שלום,
מקבלת אני קצבת ניידות בגלל שיתוק ברגליים.
בזמן האחרון נאלצתי לפרוש מעבודתי בגלל המצב הקשה שלי. האם מגיעה לי קצבת נכות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקרון כן
עו"ד זיוה אופק26/11/2008עלייך להגיש תביעה לנכות כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצבת נכות ותוספת לבן זוגחני21/11/2008
שלום יש לי קיצבת נכות של 75%, מקבלת 2300 ש"ח לערך, בחודש. עבור בן זוגי אני מקבלת תוספת של כ-1000 ש"ח כיוון שעד כה השתכר בפחות מ-4300 ש"ח. משעבר עבודה והוא משתכר ב-5500 ש"ח. האם עליי לעדכן את ביטוח לאומי? או שהם כבר מקבלים את הדיווח מהמעסיק ואז מקזזים לבד? דבר נוסף. האם קיצבת שירותים מיוחדים מפריעה לעובדת היותי עובדת רבע משרה? (פחות מ-1800 ש"ח לחודש ולכן יכולה לקבל קיצבת נכות). ז"א, האם ניתן לקבל גם קיצבה לשירותים מיוחדים וגם נכות? דבר אחרון :) פרט להטבות שמפורסמות בספר של הביטוח הלאומי למוגבלים, יש זכויות שונות שלא נגלות לעיני הנכים? האם "המרכז למימוש זכויות" עוזר בכך?ן. אם לא, מי? תודה רבה, חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבה ועבודה
עו"ד זיוה אופק23/11/20081. על פי דין עלייך לעדכן את המוסד לביטוח לאומי באשר לשינויים בהשתכרות. אם לא כן, הרי שאם יעלו על כך, יקזזו מהסכומים המגיעים לך את חובותייך רטרואקטיבית. עם זאת, לא ברור לי על מה בדיוק אתם מקבלים קיצבה מהמוסד לביטוח לאומי שכן החוק מדבר על תוספת של 10%-20% לקצבת הנכות בשל תלויים.
האם בעלך זכאי לקיצבת הבטחת הכנסה?
2. הדין העוסק בקיצבת שר"מ לא עוסק בכלל באפשרויות עבודה ולכן פורמלית זה לא סותר. עם זאת נראה שזכאים לקיצבה רק מי שמצבם הוא כזה שהסיכוי שהם עובדים קלוש ביותר שכן הזכאות נקבעת לפי יכולות בסיסיות ביותר בתוך הבית (להיות עצמאי באוכל, לבוש, רחצה וכד'). יצויין כי קיצבה זו גם אינה צמיתה והביטוח הלאומי זכאי לבדוק מחדש, לפרקים, אם הנכה עדיין זקוק לקיצבה. לאור האמור הייתי נזהרת בשילוב בקיצבת שר"מ ועבודה.
עם זאת חלק מהזכאים לקיצבת שר"מ זכאים גם לקיצבת ניידות ויכולים לבחור ביניהן. במצב של עבודה הייתי ממליצה במקרה כזה על קיצבת ניידות (שהיא גם צמיתה בד"כ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכותמיכל19/11/2008
שלום זיוה שמי מיכל דיברנו אתמול בקשר לחברתי. ביקשת ממני לרשום את הפרטים שלה.
1. היא בעלת נכות 100% בידיים וברגליים. מדובר בנכות מלידה. היא צריכה ללכת בעזרת הליכון.
2. היא נולדה בהולנד
3. היא סובלת מפגיעה מוחית, אף היא מולדת, בראיה- קוצר ראיה נובע מפגיעה מוחית (לא בעין עצמה).
4. היבט נוסף של הפגיעה המוחית הוא חוסר התמצאות במרחב. היא לא יכולה לזכור איך לחזור ולאן לפנות. כדי להגיע למקום היא זקוקה לליווי של אדם יחד איתה.
5. היא אם חד הורית לילד בן שנתיים.
היינו שמחות לדעת לאיזו קצבה ייתכן והיא תהיה זכאית אם היא תעשה עליה ותתגורר בארץ .
אשמח לתשובתך.
לפרטים נוספים: מיכל 0522581846
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות נכות בעליה
עו"ד זיוה אופק23/11/2008עולה זכאי לקיצבת נכות אף אם הנכות לא קרתה בישראל. זאת להבדיל מתושבים אחרים כמו תושבים חוזרים, בעלי אשרות תייר, עבודה, שהיה ועוד. אם ורק אם, מדובר בעולה חדשה הרי שישנה זכאות עקרונית לקיצבה.
לגבי אחוזי הנכות המלצתי לבדוק את הדברים עם רופא אולם ככל הנראה מדובר על קיצבת נכות וניידות שיכולות להיות רלוונטיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בנושא קצבאותמיכל17/11/2008
שלום שמי מיכל, אני מעוניינת לברר עבור חברתי על גובה הקצבה המשוערת עבור נכות (100%) + נזק מוחי, בנוסף היא אם חד הורית. היכן עליי לחפש מידע זה? בברכה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה הקיצבה
עו"ד זיוה אופק23/11/2008אין נכות של יותר ממאה אחוז בביטוח הלאומי. אולי את מתכוונת שמגיע לה שר"ם או קיצבת ניידות?
בכל מקרה גובה הקיצבה במקרה של מאה אחוזי נכות + ילד הוא מעט יותר מ-2,000 ש"ח (משהו כמו 2,200) מידע מדוייק יותר אפשר לקבל במוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהגלית16/11/2008
הנני נכה 75 אחוז ושרותיים מיוחדים 150 חולה במחלת פרקים יש לי תינוק בן שנה בבית היה לי עובדת זרה אבל לצערי לא יכולתי לממנה הנני מפרנסת יחידה עם חובות והלואותנ האם יש חוק שיכולים להביא לי מטפלת ורציתי לדעת מה הזכויות שלי בכללי מאד קשה לי מה הזכויות שלי ומה מגיע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין עזרה במשלוח מטפלת
עו"ד זיוה אופק16/11/2008אם כי אולי תוכלי לפנות לשירותי מט"ב. ישנן הנחות שונות כמו הנחה שמעותית על מעון לתינוק (כך שבכמה מאות ש"ח תוכלי להיעזר במעון), הנחה בארנונה, עזרה בשכ"ד, וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)