מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניידותאמה22/07/2008
רציתי בבקשה לשאול האם אני זכאית לקיצבת ניידות אני סובלת מסוכרת הוכרתי בביטוח לאומי 40%, ומנרופתיה לפי דעת הרופאים (נוירולולג ורופא סוכרת) ללא בדיקת דופלר כלי דם יש לציין שהרגלים כל הזמן נרדמות לי וכפות הרגלים שורפות לכן הם אומרים שכבר יש סיבוך לסכרת הבנתי שבתקופה האחרונה התחילו לאשר ניידות כשיש סיבוכים האם יש לי סיכוי וזה המצב כאן נ.ב. סובלת מפיברומאלגיה, FMF וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניידות
עו"ד זיוה אופק27/07/2008ראי תגובתי הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירותים מיוחדיםאמה21/07/2008
רציתי בבקשה לדעת האם אני זכאית לשירותים מיוחדים אני מקבלת קצבת נכות 79% סכרת 40% FMF ופיברומאלגיה 30% ועוד' אני מתקשה מאוד בתפקוד היומיומי עקב המחלות שיש לי ולעתים לא מתפקדת כלל יש לציין שיש איתי תינוק בבית בן חצי שנה רציתי לדעת איזה זכויות מגיע לי והאם אני יכולה לבקש שירותים מיוחדים לצורך זה (קבלת עזרה בבית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירותים מיוחדים
עו"ד זיוה אופק27/07/2008לפי מידת נכותך את זכאית לבקש קיצבת שירותים מיוחדים (ובהתייעצות עם רופא ייתכן כי כדאי לפנות גם לקבלת קצבת ניידות). ההחלטה אם תקבלי או לא תלויה בוועדה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שירותים מיוחדים - קצבת ניידות
אמה27/07/2008תודה רבה על התשובה איני יודעת אם זה המקום אך האם יש לך המלצה על רופא שאליו אני יכולה לפנות באזור המרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עובדת בירושלים
עו"ד זיוה אופק29/07/2008ישנן חברות שמתמחות בהפניה לרופאים המומחים במתן חוות דעת לצרכים משפטיים. אני בטוחה שתוכלי למצוא באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו נכהאמה21/07/2008
לפני בערך שלוש שנים קיבלתי תו נכה זמני ממשרד הבריאות (קיבלתי זמני 100%) שאושר לי הנכות לצמיתות 79% הגשתי שוב בקשה לקבל תו נכה והם מסרו שאין לי נכות אורטפדית ולכן אני לא זכאית (משרד הבריאות) יש לי פיברומאלגיה, FMF, סכרת ועוד' רציתי בבקשה לשאול איך אפשר לקבל תו כי הרי FMF ופיברומאלגיה (30%) הם מחלות ראומטיות וגם יש לי מעל 60% הבנתי שעד לא מזמן כולם היו מקבלים תו מעל אחוזי נכות אלו מה עלי לעשות יש לציין שאני גם מטופלת בשלושה קטנטים וקבלת תו נכה יעזור לי רבות בעיקר בימים הקשים מה עלי לעשות תודה בטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תו נכה
עו"ד זיוה אופק27/07/2008דבר ראשון אני ממליצה לך להתייעץ עם מומחה רפואי המכיר את דרישות משרד הבריאות לעניין תו נכה שיוכל להעריך את זכאותך ולתת לך חוו"ד מתאימה. עם חוו"ד זו תוכלי להגיש ערר ואף להחליט אם להיעזר בשירותי עו"ד לצורך כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה21/07/2008
שלום, האם זה אפשרי ששיקום מקצועי יכלול מס' תחומים ? ( תעסוקה+השכלה) האם יש הגבלה על ההנ"ל מבחינת בקשות לאיזה תחומים זה פתוח והאם ממשיכים לקבל תשלום (קצבה) בזמן שיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מקצועי
עו"ד זיוה אופק27/07/2008אין מניעה משפטית ששיקום מקצועי יכלול מספר תחומים והשאלה היא מהן האפשרויות העומדות בפני המשתקם והמל"ל.
אין מניעה להמשיך לקבל קיצבת נכות כל עוד זכאים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כתוצאה ממחלה בילדותיעל16/07/2008
בעלי חלה בילדות ואיבד את ראייתו בעין אחת כתוצאה מגידול . כתוצאה מהקרנות והטיפולים הכימוטרפיים שעבר הוא גם עקר . (הוא איזוספרמי ). כעט הוא בסוף שנות השלושים, במשך כל שנותיו עבד כרגיל ,השתכר כרגיל , תפקד , נהג ברכב וחיי נהדר עם ראייה בעין אחת. אף פעם לא חשב להגיש בקשה לאחוזי נכות ולא לדרוש קצבה. לאחרונה נודע לנו שיש המון הקלות כספיות במידה והיו קובעים לו אחוזי נכות, כמו הנחה בארנונה, הנחה בשכר לימוד של ילדינו (כן, יש עוד דרכים להיות אבא...) הנחה במס רכישה בעת קניית דירה חדשה וכו'. האם מצבו מאפשר להגיש בקשה לקביעת אחוזי נכות לאו דוקא לצורך קצבה אלא כדי להנות מהטבות אחרות? למי פונים? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות לאדם עובד
עו"ד זיוה אופק18/07/2008ניתן להגיש בקשה בביטוח לאומי להיות מוכר כנכה לצורכי מס רק אם מדובר בנכות גבוהה ביותר ולא נראה לי שזה מצבו של בעלך אם כי כדאי להתייעץ עם מומחה רפואי ליתר בטחון.
לעומת זאת אדם עובד שאין פגיעה בעבודתו אינו עונה על הגדרת נכה בחוק הביטוח הלאומי ולכן, ללא קשר למצבו הרפואי, הוא לא יוכר כנכה וממילא לא יוכל להנות מההטבות הכרוכות בכך.
יש בכך טעם לפגם והמצב החוקי הזה מקשה על שיקומם התעסוקתי של נכים רבים, אולם זהו החוק. בעקרון קיצבת נכות הינה קיצבה סוציאלית המיועדת למקרים קשים ואינה חלק מהקיצבאות "הביטוחיות" של המל"ל (כמו נכות מעבודה).שניתנות ללא קשר למצב הכלכלי והתעסוקתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשיתדורית14/07/2008
אני בת 49 ושנים רבות סובלת מחרדות ומדכאון. אובחן אצלי דכאון קליני ואני מטופלת בציפרלקס. לאורך השנים עבדתי במספר רב של עבודות שבהן לא החזקתי מעמד וכל פיטורין רק גרם למצבי הנפשי להדרדר. כיום אני מטופלת אצל פסיכיאטר מצבי אינו מאפשר לי לחזור לעבוד. האם אני יכולה לתבוע קצבת נכות מביטוח לאומי. יש לצייןצ שלא עשיתי זאת בעבר . אני גרושה ומצבי הכלכלי בכי ע. מה עלי לעשות ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית
עו"ד זיוה אופק16/07/2008ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעת נכות בגין נכות נפשית. רצוי להביא חומר רפואי רב ככל האפשר ואם אפשר אפילו חוות דעת רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציאת עבודהחלי13/07/2008
שלום, אני נכה על כסא גלגלים ומנסה למצוא עבודה כבר הרבה זמון, אך אךף מקום לא מוכן לקבל אותי, כולם לאחר שיחת הטלפון בה אני מספרת על מגבלותי טוענים כי המשרה אויישה, כי זה לא מתאים וכו', ואני מיואשת ולא יודעת במי אפשר להיעזר כדי למצוא עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי לשמוע
עו"ד זיוה אופק13/07/2008ייתכן ששאלתך שייכת יותר לתחומה של ד"ר ויליצ'נסקי מכל מקום אשמח לקרוא באיזה תחום את מחפשת? האם ניסית להיעזר בשיקום מקצועי מסוג כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי נחשב לבוגר תיכון ?אלכס07/07/2008
רשמת שבוגר תיכון זכאי עד 45% מהשכר הממוצע, מי בדיוק נחשב לבוגר תיכון ? מה עם הבנאדם לא הוציא בגרות מלאה או שהפסיק ללמוד באמצע כיתה י"ב? ואיך קובעים זאת בביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוגר תיכון
עו"ד זיוה אופק07/07/2008יש תעודה פורמלית של סיום 12 שנות לימוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כלליתשמואל05/07/2008
עברתי בדיקה במסגרת ועדת ערר ונשלחתי לרופא מומחה נוסף לקבלת חו"ד מאז הבדיקה אצל רופאי ועדת ערר ביצעתי ב.דם אשר יצאו לא תקינות ומוכיחות מצב לא יציב של אחד הליקויים עליהם התלוננתי. האם אפשרי למסור את תוצאות ב.הדם העדכניות לתיק התביעה או לבקש ממזכירת ועדת הרופא הנוסף לתייק בתיק עם שאר המסמכים? ( הבנתי שחו"ד הדעת של המומחה תגיע לרופא מוסמך ואזי יוכל לעבור על התוצאות שאוסיף )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
עו"ד זיוה אופק05/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום אחר פגיעת ראשרינת05/07/2008
קרוב משפחתי עבר ארוע לבבי שהוביל לחוסר חמצן אשר הוביל בסופו של דבר לפגיעה בזכרון לטווח הקצר, בהתמצאות וכן הפכו לסיעודי. לאחר תהליך שיקום השתחרר לביתו עם עזרה של עובדת זרה אך נראה כי בבית לבני משפחתו ( אשה וילדים) קשה להתמודד עם המצב ( יש תמיכה וכן הולכים לייעוץ פסיכולוגי) כרגע אנו מחפשים מקום סיעודי /שיקומי אולי אפילו בקיבוץ. אולי מכירים מקום טוב שעובד עם משרד הבריאות ( קיבל קוד) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקומות שיקום
ד''ר נעה וילצ'ינסקי05/07/2008לא ידוע לי מקום המגורים כך שאני ממליצה באופן כללי: בית רבקה, מרכז רפואי רעות ביד אליהו, קיים מרכז סיעודי מאד יפה בקיבוץ שער הגולן ליד הכינרת ולמעשה כל בית אבות שיש בו מחלקה סיעודית.
נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותדניאל02/07/2008
שלום איך אפשר לדעת את הזכויות המגיעות לאדם בעל 70 אחוזי נכות תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכויות
עו"ד זיוה אופק05/07/2008הדרך הפשוטה היא לברר בביטוח הלאומי. בכל מקרה אדם עם נכות כזו (כשהוכרה גם ירידה בכושר העבודה שלו של 75% לפחות) ויש ירידה ניכרת בהשתכרותו ו/או אינו עובד זכאי לשיקום מקצועי, לקיצבת נכות ובמקרים מתאימים אף לקיצבת ניידות ולקיצבת שרותים מיוחדים.
בנוסף מתלוות לכך זכויות בגופים שונים, החל מהנחה במיסי ארנונה ועד הנחות בכניסה למקומות בילוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכה מרותק לרכברחל02/07/2008
שלום, האם אדם נכה שביצע עברות תנועה ולכן מאויים בשלילה יכול לבקש להקל במצבו עקב היותו תלוי מאוד ברכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבירת תנועה של נכה
עו"ד זיוה אופק05/07/2008במשפט התעבורה, לאחר הכרעת הדין, דהיינו קביעת השופט אם העבריין אשם או זכאי ולפני גזר הדין יש שלב שנקרא "טיעונים לעונש" ובו המאשימה והנאשם זכאים לטעון ולהביא ראיות לגבי העונש. התלות ברכב היא טענה חשובה שביהמ"ש יחליט אם ועד כמה הוא לוקח אותה בחשבון. יש להביא מסמכים מתאימים למשפט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת נכותשריי28/06/2008
אני סובלת מאלרגיה כרונית כבר כ-20 שנה - האם זאת נחשבת כנכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
עו"ד זיוה אופק05/07/2008אלרגיה כשלעצמה אינה נחשבת לנכות אולם במקרים קיצוניים וחריגים הסימפטומים עשויים להיחשב נכות. יש להתייעץ עם מומחה רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מגיעה לי איזו קיצבהרונית25/06/2008
בוקר טוב לך עו"ד
חליתי ב1997 במחלת הנשיקה ב2000 חליתי שוב והייתי בבית עם קצבה מביטוח לאומי כ7 חודשים לאחריהן נאלצתי להתפטר -[לא הגעתי לועדה רפואית ]-לאחר שרופא תעסוקתי נתן לי אישורים בכל פעם להמשיך את חופשת המחלה-כאמור בסוף התפטרתי-פוטרתי-קיבלתי פצויי פטורין-לאחר שמצבי נעשה טוב יותר ניסיתי למצוא מקום עבודה ולא הצלחתי-חליתי שוב במחלת EBV ןהיום יש השארות שאולי יש לי פברומילגיה יש לי תור אצל מומחה בסוף החודש-עלי לציין שלא עבדתי עד לפני חצי שנה מאז פוטרתי-הייתי עם כאבים ועדין לוקחת כל הזמן כדורים לכאבים-למרות היותי עובדת היום לפי שעות האם אני זכאית לאיזו קיצבה-למרות חלוף השנים -גם גרושי לאחר מכן היו בין היתר בגלל מצבי רוח כאבים ודכאונות-סיפור לא פשוט אבל אולי הטיפול בוא פשוט יותר
תודה מראש
רונית-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבה בפיברומיאלגיה
עו"ד זיוה אופק05/07/2008אם הינך נכה בשעור 40% ומעלה בנכות יחידה או בנכות של 60% ומעלה בנכות משוקללת והדבר פגע בכושרך לעבוד (לא חשוב ממתי) הינך זכאית לקיצבה. השאלה היא אם אלו אחוזי נכותך. בפיברומיאלגיה יש קושי לפעמים להוכיח את הנכות. אני ממליצה לפנות למומחה ולהגיש חוות דעת רפואית פורמלית הכוללת את אחוזי נכותך לפי דעת הרופא עם תביעת הנכות (עולה כמה אלפי ש"ח אבל במקרה שלך זה עלול להיות אקוטי) ואפילו לשקול ליווי של עו"ד.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחית גימלת נכותאתי24/06/2008
1 אני סובלת ממחלות פיברומיאלגיה .דיכאון והפראות אכילה .הפואסטזה . לקוי ראיה פזילה . מחלת ראות דם ונשימה . גסטיטיס אזופנגיטיס. CTS משמואל. כאבים גב תחתון הרדמות הרגלים סובלת מהיצרות .קיבלתי את מכתב הדחייה ביום ה-23-05-08 מועדה רפואית שאלתי היא למה בטבלת הליקויים הפסיכיאטר בוועדה רפואית קבע לי 0 אחוזי נקבע סעיף34 א נפגשתי אם הפסיכיאטרית שלי בעיון בתיק שלי הסתבר שביטוח לאומי לא ביקש מידע עדכני מהרופא המטפלת שלי . וגם לא קיבלתי את הפרוטוקול של הפסיכאטר מהועדה. יש לי ועדה בעוד יומיים נכותי המשוכללת 54% גם לא נכתב אם זמני או לצמיתות.
בכבוד רב; אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדת ערר
עו"ד זיוה אופק25/06/2008הקפידי לטעון את כל טענותייך בפני הוועדה והכי דחוף הביאי חוות דעת עדכנית מהפסיכיאטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)