מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת זרע לא תקינהיעל11/05/2022
הבדיקת זרע של בעלי לא תקינה
לא ממש הבנו מה בדיוק לא תקין רק שזה קשור לצורה ולתנועתיות.
האם יש עוד דברים? עד כמה המצב חמור? רופאת נשים המליצה ללכת ל ivf. האם יש משהו שהוא יכול לעשות שיכול לשפר. להעלות את ההצלחה של הivf?
הבנתי שיש דבר כזה שנקרא מיון זרע ועוד איזשהו ניתוח שהוא יכול לעשות שיכול לעזור לבחור את הזרע הכי תקין.
האם זה משהו שכדאי לו לעשות לנוכח התוצאה?
מה התהליך להגיע למרפאה של פיריון הגבר? האם צריך הפניה? ואם כן ממי? והאם זה בעלות?
אני די אבודה באפלה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי תוצאות של בדיקת הזרע יש מעט תאי זרע
ד''ר אליעזר גירש12/05/2022שלום יעל
לפי תוצאות של בדיקת הזרע יש מאט תאי זרע וגם אלה ללא תנועה ובמורפולוגיה (מבנה התא) לא תקינה. ברור שלפי התוצאות הללו אין אפשרות להכנס להריון בצורה הטבעית.
דבר ראשון ממליץ בחום לעבור בדיקות אצל רופא אורולוג המתמחה בפוריות הגבר, כמו כן יש מקום לבצע בדיקה גנטית לגנים הקשורים לפוריות הגבר. חייבים לעלות על הסיבה לכך שנתוני הזרע חלשים כל כך.
הפריה חוץ גופית היא פטרון חלקי לזה כי גם הפריה עם תאי הזרע לא תקינים לא תביא לתוצאה הרצויה - הריון תקין ולידה. לכן קודם כל ברור רחב לבעיה ומה המקור לבעיה.
בהמשך כן הייתי ממליץ על טיפול ב-Vitamale ולאחר מכן מיון זרע, אבל כל זה בהמשך. עכשיו קיים צורך של בדיקה מעמיקה ומשולבת של רופא אורולוג המתמחה בפוריות הגבר, גנטיקאי ורופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
יעל12/05/2022הוא עבר הקרנות לפני שנה ללא כימותרפיה
זאת כנראה הסיבה.
על מנת להגיע לאורולוג יש צורך בהפניה?
רופא משפחה יכול לתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מצב שעם הזמן יהיה שיפור באיכות הזרע
ד''ר אליעזר גירש13/05/2022שלום יעל
עכשיו, זה מסביר את המצב (הקרנות). לא ברור כמה נפגעו האשכים מהקרנות. יש מצב שעם הזמן יהיה שיפור באיכות הזרע. אם כך, ממליץ להתחיל טיפול בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור תפקוד אשכים וייצור תאי הזרע ולבצע בדיקת זרע כל 3 חודשים.
בכל מקרה ממליץ בחום ביקור אצל רופא אורולוג המתמחה בפוריות הגבר. הפניה ניתן לקבל אצל רופה המשפחה, תלוי ברגולציה של קופת החולים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע לא תקינהאנונימי27/04/2022
אני בן 38 בריא,
ביצעתי בדיקת זרע לפני תחילת טיפולי פוריות עם אישתי,
הבדיקה אינה תקינה, אפשר לקבל פירוט לגביי מה לא תקין ומה זה אומר מבחינת הריון ספונטני/טיפולי פוריות?
מראה - תקין
צמיגות - גבוהה
Ph 7.6
נפח - 3מ״ל
ריכוס - 44 מיליון/מ״ל
סה״כ - 132 מיליון
תנועתיות - 27%
סוג תנועה - 18%
חיוניות - 29%
מורפולוגיה:
תאים נורמליים - 0
Head defects - 100%
Midpiece defects - 51%
Tail defects - 7%
תאים צעירים - ללא
תאים לבנים - ללא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש27/04/2022הי
תוצאות בדיקת זרע שלך מראות כמדובר בכמות תאי הזרע תקינה, תנועתיות מאט נמוכה, ומורפולוגיה תקינה (צורה תקינה) - 0. במצב זה, להיכנס להריון בצורה הטבעית הרבה יותר קשה ביחס בעל ספירת זרע תקינה, אך אפשרי.
ממליץ לבקר אצל רופא אורולוג ולהיבדק, לראות אם קיימת בעיה באשכים או משהו נלווה.
ממליץ לנסות להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור פעילות האשכים.
אפשרות להריון מהיר יותר, אולי, זה טיפולי פוריות שאינם משפרים את איכות הזרע, אך משפרים את האפשרות למפגש בין תא זרע לביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים טיפולי פוריותשחר12/04/2022
שלום רציתי לדעת האם הריון מולארי יכול להיות גם בטיפולי מיקרו מניפולציה שבה מוחדר זרע בודד לביצית? חוששת עקב בטא גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט קיימת אפשרות כזאת
ד''ר אליעזר גירש12/04/2022בהחלט קיימת אפשרות שכזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון מולארי זה כששני זרעים מפרים ביצית אחת
שחר12/04/2022איך זה יכול לקרות? אם במיקרומניפולציה מוחדר זרע אחד לביצית והריון מולארי זה כששני זרעים מפרים ביצית אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצב מולארי יכול להיווצר במספר מצבים
ד''ר אליעזר גירש12/04/2022שלום שחר. בהתחלה שאלתה שאלה ועכשיו אתה עונה לי עליה את תשובתך החותכת. אז בשביל מה שואל אתה? מצב מולה יכול להיווצר במספר מצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרע והאם הבדיקה תקינהדוד03/04/2022
שלום דוקטור,
האם הערכים של בדיקת הזרע תקינים?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הבדיקה תקינות
ד``ר אליעזר גירש04/04/2022תוצאות הבדיקה תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע והאם היא תקינהא.א09/03/2022
ד"ר שלום אשמח לדעת האם הבדיקה הנ"ל תקינה :
Ph 7.6
נפח 2 מ"ל
ריכוז 127X10^6 למ"ל
תנועה סה״כ 42%
פרוגרסיב 40
מקומי 2
Total motile count 106X10^6
תאים תקינים 3%
פתולוגית ראש 93%
זנב 4 %
לויקוציטים 0X10^6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה נמוכה מהנורמה והגבול הוא 4%
ד''ר אליעזר גירש10/03/2022שלום א.
מורפולוגיה (מבנה תאי הזרע) נמוכה מהנורמה - הגבול הוא 4% ואצלכם זה 3%. יתר הנתונים תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה והאם זה מהווה בעיה רצינית
א.א10/03/2022תודה על התשובה
האם זה מהווה בעיה רצינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממליץ לשמור על פעילות גופנית
ד''ר אליעזר גירש10/03/2022יתכן. ממליץ לשמור על פעילות גופנית, על צורת חיים בריאה, אוורור של אשכים.
ממליץ גם להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המיועד לשיפור פעילות האשכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרע והאם הבדיקה תקינהאבי06/03/2022
שלום האם הבדיקה תקינה
אני רואה שהנורמאליים נמוכים מה זה אומר?
כמות תאי הזרע תקינים מבחינת מבנה
ד''ר אליעזר גירש10/03/2022שלום אבי
בהערות יש תשובה מפורטת. כמות תאי הזרע תקינים מבחינת מבנה, צורתיות, נמוככה, רק 1%. זה יכול להיות גורם לאי-פריון. ממליץ יעוץ אצל רופא פריון וגם אצל אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פיריון בגבר - וריקוצלה והידרוצלהזרעון03/03/2022
ערב טוב,
התחלנו IVF לא מזמן בשל בדיקות זרע לא תקינות.
לבעלי היה הידרוצלה דו"צ ווריקוצלה בשמאל.
עבר פעמיים ניתוח הידרוצלה (אחד לכל צד) ופעם אחת וריקוצלה.
רוצים להימנע מניתוחים נוספים. האם יש עוד פתרון או שנגזר עלינו IVF בכל פעם שנרצה להביא ילדים? (בנתיים מנסים כבר כמעט שנתיים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין שיפור באיכות הזרע לאחר הניתוח
ד''ר אליעזר גירש06/03/2022אם אין שיפור באיכות הזרע לאחר ניתוח ואריקוצלה, אז כנראה IVF זה הפיתרון האופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה והיריוןחג01/03/2022
לפני 9 שנים התגלה לי בבדיקת שתן אוראופלסמה אורליטיקום וטופלתי ע״י אנטיביוטיקה עשיתי אולטראסאונד בהמלצת רופא המשפחה וגילו לי שתי וריקצולות בדרגה קלה אני ובת זוגתי רוצים להביא ילד האם יש לי סיכוי להפרות את בת זוגתי? ואם אצטרך להתחיל טיפולים ממה אתה מציע לי להתחיל?
תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/03/2022שלום חג
קודם כל מציע להיבדק שוב לאוראופלזמה. אם יתגלה חיובי אז יהיה צורך בטיפול. לגבי ואריקוצלה: רמה קלה - אין הרבה מה לעשות כרגע כי במצב קל אין מטפלים. מה שמציע כטיפול מקדים זה שימוש בתוסף תזונתי Vitamale האמור לשפר פעילות האשכים ולהגביר איכות הזרע. תוסף זה יכול לעזור גם במצב של ואריקוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תיקון אאוספרמיה בארץ או החולשלומית27/02/2022
שלום
אם בעלי נשא t5cfw1282x
שככל הנראה גרם לאזואוספרמיה.
האם יש אפשרות לניתוח תיקון?
השתלת צינויריות זרע מלאכותיות?
בכל מקום בעולם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר במוטציה חמורה בגן לCF
ד``ר אליעזר גירש28/02/2022שלום שלומית,
מדובר במוטציה חמורה בגן ל- CF. ממליץ להיתיעץ עם יחידת IVF בביה"ח איכילוב כי יש להם מחלקה גנטית מצויינת. אולי הם יכולים לבצע בדיקה רחבה יותר, לעשות ביופסיה של אשכים (ניתוח micro-TESE) לחפש תאי זרע בודדים וכך להגיע להפריה, מה שמחייב בהמשך גם בדיקה גנטית לעוברים (PGT).
אני יכול להמליץ גם על רופא פריון שהתמחה בסוג זה של ביופסיית אשך. שמו ד"ר ברק מאסותא אשדוד.
על השתלת צינוריות זרע מלאכותיות לא שמעתי ולא נראה הגיוני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרע שלי יוצא ג'ל חלקיתדניאל23/02/2022
שלום, רציתי לדעת מה עלי לעשות ולמי לפנות לגבי זה שכשאני גומר אז הזרע שלי יוצא נוזלי אך יוצאים גם גושי ג'ל, לפעמים זה אפילו כואב קצת אבל ממש בקטנה, האם זה מצביע על משהו לא תקין בגוף? האם יש דרך בה אפשר לסדר את זה שזה יפסיק לצאת כמו ג'ל?
נוזל הזרע מורכב מכמה מרכיבים
ד''ר אליעזר גירש23/02/2022שלום דניאל
נוזל הזרע מורכב מכמה מרכיבים, תוצרים של בלוטת הערמונית ובלוטת הזרע. המוצרים של כל בלוטה מופרשים בצורה נוזלית וכאשר הם מתערבבים ביניהם, הופכים למצב צמיגי עד מצב ג'לי על מנת לשמור על תאי הזרע מפני סביבה חומצית בנרתיק האישה. יתכן ותהליך קרישה מתחיל כבר בצינורית בתוך אבר המין ולכן אתה רואה יציאת הזרע בצורה ג'לי.
אם זה מפריע לך גש לרופא אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי פוריות וקושי כניסה להריון.B21/02/2022
הי,
אני בת 28.5.קיבלתי דימום ב16.2 שנגמר היום.אין לי מחזורים,יש לי דימומים כמעט בלי הפסקה מחודש מאי 2021. יש לי הפסקה של אולי 4 ימים מחודש.*אציין שבאופן מפתיע החודש הייתה הפסקה של דימום מתחילת החודש עד שהתחיל ב-16.2 שנגמר היום.השאלה אם הפעם תהיה הפסקה מתי אני יכולה להסיק מכך שיהיה הביוץ.החל 27.2-23.3 במידה והיה מחזור?זה הרגיש לי מחזור היו תסמינים.אני רוצה לדעת אם יש מצב לביוץ שבוע הבא כדי לנסות להיכנס להריון. אני אחרי 2 הפלות טבעיות.
אבחנו אצלי לפני כחודש בהיסטרסקופיה רירית היפרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפנות לבירור סיבה של רירית היפרטרופית
ד''ר אליעזר גירש22/02/2022שלום B,
ממליץ לפנות לרופא גנקולוג שלך לבירור סיבה של רירית היפרטרופית, דימומים רבים, מצב הורמונלי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי פוריות וקושי כניסה להריון.
B22/02/2022היי דוקטור,
אני ממש רוצה להיכנס להריון. לקחתי גלולות הרי מספר חודשים וזה לא סידר את הבעיה של הדימומים.
השאלה אם יש סיכוי שיהיה ביוץ שבוע הבא כי זה ממש הרגיש לי כמו מחזור תסמינים כמו של מחזור והכל. וברוך השם מאתמול בערב אין בכלל דימומים. שווה לנסות לקיים יחסי מין כמעט כל יום מהיום כולל כל השבוע הבא? כל עוד אין דימומים ובהנחה שהפעם זה היה מחזור? כי זה ממש הרגיש לי ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקובל לקיים יחסי מין כל יום סביב הביוץ במשך 6 ימים
ד''ר אליעזר גירש22/02/2022שלום B,
מקובל לקיים יחסי מין כל יום סביב הביוץ במשך 6 ימים עם זמנים הבאים: 4 ימים לפני הביוץ ועוד יומיים לאחר הביוץ. כל זה כאשר את יודעת מה מןעד הבייוץ (לפי מחזורים הקודמים). הבעיה אצלך גם המצב של רירית הרחם ולכן אני מפנה אותך לרופא גניקולוג שלך שמכיר אותך ושיכול לבצע בדיקות ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות גבר בגיל 50 לעומת 30מושון20/02/2022
כמה קשה יותר יהיה לגבר בן 50 להכניס אשה בגיל 30 להריון? יחסית לגבר בגיל 30?
גם אצל גברים עם הגיל קיימת ירידה באיכות הזרע
ד''ר אליעזר גירש20/02/2022שלום מושון,
אכן, כללית, גם אצל גברים עם הגיל קיימת ירידה באיכות הזרע, אך הדבר הוא אינדיבידואלי, כך שבהחלט יכול להיווצר קושי לגבר בן 50 להכניס אישה להריון לעומת גבר בן 30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שתי בדיקות זרעפרפר נחמד18/02/2022
שלום,
אני בת 35 עוד רגע, בעלי גם בן 35. לנו שתי בנות מהריונות ספונטניים, בין הילדה הראשונה לשניה היה לי הריון מולרי אחריו נאסר עליי להכנס חצי שנה להריון, לאחר תקופת השמירה נקלטתי עם הילדה השניה. בשנה שעברה נקלטתי שוב והתברר שמדובר שוב בהריון מולרי ועברתי הפלה שניה.
אנחנו מנסים מזה 8 חודשים להיקלט אך ללא הצלחה. בעלי עבר שתי בדיקות זרע מקיפות ששתיהן קיבלו תוצאות זהות, מצרפת את תוצאות הבדיקה: Teratozoospermia + high pH + mild semen viscosity הערות לבדיקה: _בזירעונים הפתולוגים הראשים כמעט עגולים ומיעוטם אמורפים וגם ראשי זרע בלי פלגלום. כמעט בכולם אקרוזום קטן ובחלקם חסר. בחלקם שייר ציטופלסמה בצוואר. סיכום בדיקה: _ספירת זירעונים תקינה. תנועתיות זירעונים תקינה וגבולית. ירידה חמורה באחוז הזירעונים הנורמליים( 0.8). בנוסף, עלייה בpH ועלייה קלה בצמיגות הזרע. הכול בהשוואה לערכים המיטביים שנקבעו לפי ה WHO.
התוצאות של הבדיקת זרע השניה:
תוצאות הבדיקה:Terato-Astenozoospermia + high pH.
הערות לבדיקה: _בזירעונים הפתולוגים הראשים כמעט עגולים וגם ראשי זרע אחדים בלי פלגלום. כמעט בכולם אקרוזום קטן מאוד ובחלקם חסר. כמעט ולא נראו וקואלות בראש הזירעון. בחלק ניכר שייר ציטופלסמה ובחלקם שלפוחית ציטופלסמה בצוואר הזירעון.
סיכום בדיקה: ספירת זירעונים תקינה. ירידה בתנועתיות (אולי בשל ההינזרות הארוכה). ירידה חמורה באחוז הזירעונים הנורמליים. בנוסף, עלייה בpH. הכול בהשוואה לערכים המיטביים שנקבעו לפי WHO.
מה דרכי הטיפול במקרה זה? מה הלאה? והאם יש צורך בבדיקת הלוספרם?
לאור ההיסטוריה הרפואית שלנו בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לבן זוגך לקחת Vitamle על מנת לנסות לשפר את איכות הזרע
ד''ר אליעזר גירש18/02/2022שלום פרפר נחמד
בגדול יש לקבל יעוץ. כרגע אני ממליץ לבן זוגך לקחת Vitamale על מנת לנסות לשפר את איכות הזרע. דבר נוסף, אולי טיפול IVF יעזור, כי בתהליך הפריה חוץ גופית אמבריולוג יושב מול מיקרוסקופ ובוחר תא זרע להפריה. יתכן והוא ימצא תא זרע תקין מורפולוגית להסגת הריון תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 18 אחרי הזרעה כפולהעדי06/02/2022
שלום. עשיתי טיפול ראשון של הזרעה. והיא הייתה כפולה. הבטא הייתה 18 לאחר 14 יום. ההזרעה לא צלחה. קיבלתי מחזור כמה ימים אחרי ועדיין הבטא יחסית גבוהה -6
מה הסיכוי שהיה פה ניסיון להריון שלא צלח?האם אני יכולה לדעת זאת? או שהבטא הייתה גבוהה בעקבות האוביטרל הכפול...?
האם אפשר לדעת אם נעשה ניסיון קליטה שבסוף לא צלח?. מאוד חשוב לי לדעת....תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא של אוביטרל יורדת ואינה צריכה להיות מזוהה
ד''ר אליעזר גירש06/02/2022שלום עדי
בטא (של אוביטרל) יורדת ואינה צריכה להיות מזוהה אחרי כל כך הרבה זמן. זה נראה יותר כמו הריון כימי כאשר מתקיימים שלבים הראשונים של השרשה ורמת בטא עולה, אך יורדת במהרה בגלל אי תקינות של הריון (מצב העובר או מצב הרירית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לגרום לרירית הרחם להיות מוכנה לקליטה
עדי06/02/2022תודה ד"ר על תשובתך! לקחתי פעמיים אוביטרל הייתכן שנישארו "שרידים" אחרי שבועיים וזה למה הבטא הייתה 18? אני מנסה להבין אם זה האוביטרל או אכן הריון כימי. והאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שכן יצלח בפעם הבאה?🙏האם זה לא צלח בגלל משהו מסוים שבשליטתי? איך לגרום לרירית הרחם ליהיות מוכנה לקליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהבנתי מדובר בהיריון כימי ויש מקום לייעוץ
ד''ר אליעזר גירש07/02/2022שלום עדי
בהבנתי, מדובר בהריון כימי. על מנת להמליץ לך על דרך להצלחה, יש מקום ליעוץ כאשר כל הנתונים, תוצאות של בדיקות, תיק הרפואי שלך נמצאים מול ענייו של יועץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בנושא אוליגו/אזוסאנונימי21/01/2022
שלום דר.
קודם כל תודה רבה על המענה בשאלות הקודמות ובכלל על כלל השאלות פה בפורום.
אני מההודעות הקודמות.
שיעור תקין למטה ובבית השחי.
אין זקן בצדדים, אין שיער בחזה.
Fsh גבוה במשך 5 בדיקות בהפרשים על פני שנה
.20-30
lh היה תקין, משום מה בבדיקה אחרונה עלה מעל הנורמה.
טסט טוטל רק נבדק. תקין ומעולה 18-22.
Mri מוח תקין.
שתי בדיקות זרע, בהתאם ריכוז 12,6 מיליון, מורפולוגיה 8,14 לפי קרוגר. נפח תקין.
נשלחתי לקריוטיפ - תקין (מקווה ששללו מספיק לגבי מוזאיקה)
נשלחתי לבדיקת חסר בכרומטזום Y. תקין.
גודל אשכים תקין.
גילו לי וריקוצלה קלה בשני הצדדים. כאשר אני עומד הרבה לעיתים לא תמיד יש קצת כאב.
כתבת בפעם הקודמת שלא סביר להסביר באמצועתה.
הייתי חולה קורונה (קל מאוד) השנה האחרונה. האם יתכן קשר?
האם סביר לדעתך שמדובר בכשל ראשוני אדיופטי ללא סיבה?
אני מאוד מוטרד מזה אשמח שוב לייעוץ ממך והבנה האם הבעיה הינה שורשית. וכדאי להקפיא זרע לעתיד או שניתן להצביע על טיפול טוב.
אודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש22/01/2022שלום לך
טסטוסטרון הפעיל בגוף כאשר הוא נמצא במצב החופשי. בדיקת טסטוסטרון הכללי נותן מצב כללי לגבי טסטוסטרון חופשי בדם + טסטוסטרון קשור לחלבון הנשא. ממליץ לבדוק את הטסטוסטרון החופשי (קיימת בדיקה כזאת) ולראות מה המצב. גונדוטרופינים (FSH ו- LH) נמצאו ברמה גבוהה וזה מראה על בעיה בתפקוד האשכים. בכל מקרה ממליץ להקפיא מספר מנות זרע לשימוש עתידני, במידה ומאוחר יותר תהיה ירידה משמעותית באיכות הזרע. ממליץ להיבדק גם אצל אנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)