מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מורפולוגיה נמוכה בבדיקת זרע והיריוןאון15/05/2020
שלום,
מצרף את תוצאות בדיקת הזרע שעשיתי. גר בחו"ל ולכן זה בשפה זרה.
להבנתי הכל תקין למעט המורפולוגיה הנמוכה.
אנו מנסים להיכנס להריון כבר 13 חודשים ללא הצלחה.
אשתי נבדקה והכל אצלה תקין.
האם קיים סיכוי להיכנס להריון עם נתונים כמו בבדיקה הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/05/2020שלום און,
לדעתי קיים סיכוי להכנס להריון בצורה הטבעית עם נתונים של זרע כפי שהצגת. ממליץ לקיים יחסים כל יום במשך 6 ימים כאשר זה מתחלק ל-4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ. אם לא תצליחו להיכנס להריון בשיטה זאת ב-3 חודשים הקרובים, יהיה צורך לפנות לרופא פריון.
גם אם מורפולוגיה של תאי הזרע נמוכה קיים סיכוי סביר להכנס להריון במיוחד אם אתה מייצר מספיק תאי הזרע ותנועתיות שלהם תקינה. על מנת לחזק את איכות הזרע אני ממליץ לך להשתמש בתוספי תזונה מונעי חמצון (אנטי-אוקסידנטים). אחד כזה, למשל, הוא Vitamale* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן זרע יכול לשרוד בתוך קונדום קשור בלי קוטל זרע בטמפרטורה של 20 מעלות בערך?ג׳ורג׳21/04/2020
כמה זמן זרע יכול לשרוד בתוך קונדום קשור בלי קוטל זרע בטמפרטורה של 20 בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש21/04/2020שלום ג'ורג'י,
מקובל להביא זרע למעבדה לבדיקה תוך שעה ממתן הזרע. קונדום הלכתי אינו מכיל קוטל הזרע לכן, על פניו, נראה כי זרע יכול לשהות בו יחסית הרבה זמן. אבל אנחנו רואים, כי עם הזמן, זרע שנמצא בקונדום הלכתי מעבד מכושר התנועה של תאי הזרע. העניין מאוד אינדיבידולי, אך צריך להשתדל להביא את את הקונדום עם הזרע בזמן מוקדם ככל שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע האחרון יוצא לי זרע בצבע שחורליאור05/04/2020
שלום עברתי ניתוח תסביב אשך לפניי חצי שנה וקיבעו לי את שני האשכים לשק
ומאז אין רגע שאין לי כאבים . אבל התפקוד היה רגיל . עד שבשבוע האחרון התחיל לי עיקצוצים ואז ברגע גמירה . יצא זרע שחור הייתי בטוח זה מהמשטח . אבל יום אחריי בדקתי לכוס ושוב שחור . אמרתי אוליי חד פעמי ונסיתי שוב 3 פעמים בשבוע האחרון הזרע בצבע שחור . הלכתי למיון אורולוג בדק לי את האשכים בעזרת היד . ואמר לי הכול ניראה בסדר . ושלח אותי לבית . אני לחוץ ברמות האשכים לפניי הניתוח היו במקום אחר והיום האשכים ממש עומדים שזה אף פעם לא היה ככה . והכאבים לא עוברים . הלכתי לרופא מומחה לאחר הניתוח לא בזמן האחרון ואמר לי לפנות למרפאת כאב . זה ממש לא הפיתרון לבעיה שלי .
אשמח לתשובה הגיונית ממה יכול לנבוע דבר כזה . ואם זה יכול לגרום לי לבעיות פוריות בעתיד . צירפתי תמונה של הזרע . בבקשה תענו לי
תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/04/2020שלום ליאור,
צר לי שאיני יכול לעזור לך. זה ממש לא התחום שלי. אתה צריך לקבל עזרה ומענה מאורולוג ואולי להתיעץ עם מספר אורולוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וסתי קצר בשנים האחרונותמאיה31/03/2020
שלום, ביצעתי הפסקת הריון בסוף 2008 וכ-3 חודשים לאחר מכן נכנסתי להריון נוסף וילדתי את בתי השנייה. בשנים האחרונות (אולי 5 שנים) המחזור החודשי שלי שאורכו היה מס׳ ימים התקצר וכיום אורכו בסביבות יממה. האם יש קשר להפסקת הריון שביצעתי? ומה יכולה להיות ההשפעה של זה על הפוריות שלי?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש31/03/2020שלום מאיה
אין קשר בין הפסקת הריון ואורך דמם הויסתי. קרוב לודאי זה עניין של גיל. ממליץ לפנות לגינקולוג שלך שמכיר אותך ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מאיה31/03/2020תודה רבה ד״ר. לפני כשלוש שנים נבדקתי אצל רופא הנשים והוא מצא שהכל תקין (כולל רירית הרחם) השאלה היא האם לדימום שהתקצר יש השפעה על רמת הפוריות שלי וממה זה יכול לנבוע? (איך זה קשור לגיל)
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש31/03/2020איני יודע בת כמה את. אבל בדיקה אצל גינקולוג לפני כ-3 שנים זה הרבה זמן. ממליץ לך להיבדק, גם בדיקה פיזית וגם הורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - הורמונים גבוהים LH FSHדרור14/03/2020
שלום וברכה,
אני בן 29 ועשיתי בדיקות דם והערכים של הLH וה-FSH יצאו מחוץ לתחום (לכיוון הגבוה)
קראתי קצת בעניין וראיתי שמדובר בבעיית הורמונים וכו',
שאלתי היא האם יש דרך לטפל בזה ולהוריד את הרמה לתחום הנורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש15/03/2020שלום דורון,
חשוב להיבדק אצל אנדוקרינולוגת, לבחון את הסיבה לכך. הטיפול הוא בהתאם לסיבה לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ותופעות לוואי של סחרחורותנועה11/03/2020
שלום
עברתי החזרה אתמול והרופא אמר לי להתחיל תמיכה מהיום.
הכנתי נר בבוקר סביבות 06:00 , בערך מ 11:00 עד עכשיו 13:00 יש לי סחרחורת מדי פעם כשאני קמה וגם בישיבה סחרחורת קלה..
האם עליי לפנות לרופא שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש12/03/2020שלום נועה,
בהחלט, יש לפנות לרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע האם תקינה?רינה05/03/2020
בבדיקת זרע נמצאו הערכים הבאים:
נפח: 2.8 Ml
ספירה: 179 מיליון
ריכוז: 64 מיליון
תנועה : 38%
פרוגרסיביות: 2-3 (1 הכי נמוך ו4 הכי גבוה)
תאי דם לבנים - נורמלי
חומצתיות: 7.2
צמיגות: נורמלי
צבע: צהבהב
מורפולוגיה:
פתולוגית ראש 55%
פתולוגית צוואר:%39
פתולוגית זנב:%4
האם תקינה?
תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/03/2020שלום רינה,
בתוצאות התקבלה המורפולוגיה (מבנה התא) נמוכה מהנורמה, אך אם להתחשב בכמות טובה של תאי הזרע ותנועתיות שלהם תקינה, לדעתי ימצאו מספיק תאי הזרע שיודעים לעשות את עבודתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה ובעיית זרע - מה האופציות להריון?אודי28/02/2020
שלום,
חצי שנה לאחר ניתוח מיקרוכירורגי של וריקוצלה בינונית ביצעתי בדיקה, וריכוז הזרע השתפר משמעותית, אך לאחר שנה מהניתוח ביצעתי שוב בדיקה והנתונים חזרו לכפי שהיו לפני (ריכוז סביב 15 מיליון, תנועתיות סביב 15-30% כאשר יותר מחצי מהם תנועה איטית, מורפולוגיה 1%). אשתי מעל גיל 35. לאור זאת, 2 שאלות:
1. עם נתונים אלה, האם יש טעם לנסות ספונטנית או ישר ללכת ivf?
2. בבדיקת אולטראסאונד נמצא שהוריקוצלה חזרה בדרגה קטנה יותר. אחד מהתסמינים הוא רגישות באזור שם למטה. האם היית ממליץ לנסות לטפל שנית באמצעות ניתוח/צנתור? האם יש סיכון מוגבר לפגיעה באשך מכיוון שמדובר בהתערבות נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/02/2020שלום אודי,
תופעה ידועה כי ואריקוצלה היא מחלה של כלי הדם. לאחר ניתוח צומחים כלי דם חדשים וגורמים לשיפור באיכות הזרע, אך עם הזמן המחלה פוגעת גם בכלי הדם החדשים ומצב חוזר לקדמותו.
ממליץ להקפיא מספר מנות זרע למקרה ובהמשך תהיה ירידה באיכות הזרע.
כן לפנות לטיפול בהפריה חוץ גופית. אפשר במקביל לנסות גם לנסות להרות בצורה הטבעית.
לפנות לאורולוג ולברר מה הסיכוי להצלחה בניתוח נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריון בגיל 45 - טיפולים ותרופותורד28/02/2020
בנוגע לסוגיית הפריון - בעוד חודש ימלאו לי 45. מעולם לא ניסיתי להיכנס להיריון, אך מצבי הבריאותי מצוין וכך גם הבדיקות ההורמונליות שביצעתי לאחרונה שאינן מצביעות על בעיית פריון. האם אפשר לבצע טיפולי ivf בבתי חולים פרטיים כולל רכישת תרופות פריון בבית מרקחת פרטי מעל גיל 44 (החל מגיל 45) או שיש חוק האוסר על מכירת תרופות פריון לאשה בת 45 ומעלה בכל בתי המרקחת בארץ, כולל ללא מימון הקופה? האם אפשר לבצע טיפולי הזרעה בבית חולים ציבורי או במרפאה ציבורית בגיל 45 והאם כן אפשר יהיה לקנות תרופות בגיל 45 לטיפולי הזרעה? האם גם לטיפולי הזרעה נדרש אישור ועדה מחוזית של קופת החולים כמו בטיפולי הivf? אני מחכה כבר חודש לאישור הוועדה על ivf שטרם הגיע. בטופס שכתב לי רופא הנשים שלי המומחה לפריון הוא ציין שאין לי בעיית פריון אלא age factor וצירף את תוצאות הבדיקות ההורמונליות שיצאו כאמור טוב, אולי טוב מדיי וזה בעוכריי...
תגובה
ד''ר אליעזר גירש29/02/2020שלום ורד,
במדינת ישראל מותר לעשות טיפולי IVF עד גיל 45 (כולל) כפי את יודעת. מכוון ועברת את הגיל הזה לא ניתן לטפל בך בארץ.
קיימת אפשרות לטיפול פריון בחו"ל. חשוב לציין רק כי לאחר גיל 45 סיכוי להכנס להריון מביציות שלך מתקרב לאפס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קלונקס ופגיעה בזרע ובפיריוןניר23/02/2020
שלום
אני נוטל כבר כמעט שנה קלונקס 0.5 כמעט כל יום כדור אחד או שניים, האם הכדור הזה פוגע בזרע? אני אוכל להביא ילדים?
אציין שאני בתהליך הורדה לחלוטין של הכדור עד להפסקתו לגמרי. האם זה שנטלתי ת'כדור יש לו השלכות? זה פוגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/02/2020שלום ניר,
לא ידועה לי שום השפעה שלילית של קלונקס על ייצור תאי הזרע בבני אדם. אין סיבה לדאגה כי אין דיווחים על פגיעה של קלונקס באיכות הזרע אצל גברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטי - פענוח תשובות של בדיקותפריאלי21/02/2020
שלום אני ובעלי בגיל 26,
אשמח לדעת בעלי עשה 2 בדיקות זרע לא נמצא זרע
וכן עשה אולטראסאונד מצ"ב
בדיקות דם וטוסטסטורון תקינים
מה יכול להיות הסיבה? יש לי תור רק עוד שלושה שבועות.... תודה מראש
תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/02/2020שלום פריאלי,
חסר הרבה מידע על מנת לתת תשובה הולמת. תוצאות של בדיקות דם ששלחת אינן מכילות פרופיל הורמונלי כגון FSH, LH, פרולקטין, טסטוסטרון, דה-הידרוטסטוסטרון.
האם בן זוגך ניסה לתת זרע פעמיים בהפרש של חצי שעה עד שעה ממנה הראשונה? כמה ימי התנזרות היה לפני מתן זרע לבדיקה?
לא ברור אם מדובר בחוסר תאי הזרע על רקע חסימתי או לא חסימתי. האם גודל האשכים תקין. האם נפח הזרמה תקין. האם בדקו לו נוכחות צינוריות המובילות זרע. האם סבל בילדות מאשך תמיר? האם יש מחלות רקע?
אתם צריכים לעבור בירור מעמיק יותר על ידי אורולוג המתמחה בפריון הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטי - תוצאות בדיקותפריאלי21/02/2020
שלום אני ובעלי בגיל 26
אשמח לדעת בלי עשה 2 בדיקות זרע לא נמצא זרע
וכן עשה אולטראסאונד מצ"ב
בדיקות דם וטוסטרוןן תקינים
מה יכול להיות הסיבה יש לי תור רק עוד שלושה שבועות....תודה מראש
תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/02/2020שלום פריאלי,
התחלתי לענות לך קודם. עכשיו אני רואה כי גודל האשכים נמוך מהנורמה. בדיקה הורמונלית חשובה מאוד.
יתכן ובביופסיה של אשכים יש סיכוי למצוא תאי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת דבורה זרע תהליךניר20/02/2020
שלום
עקיצת דבורה בכף היד פוגעת בתהליך ייצור הזרע ובזרע בכללי ?
תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/02/2020דבר ראשון, הדבורות עדיין לא התעוררו, דומני חורף...
דבר שני, לא נתקלתי באף דיווח מדעי בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות מרובה במהלך שנים והשפעה על פוריותשלומי16/02/2020
שלום
אני בן 30 מאונן כמעט כול יום ולפעמים יותר מפעם ביום בערך מגיל 10
במשך 20 שנה אוננתי אלפי פעמים והוצאתי זרע בכול הפעמים האלו העם זה פוגע בזרע ? כי אומרים שייצור זרע הוא כול רגע אצל גבר...
העם פגעתי בפוריות שלי בזרע שלי ? העם אני יוכל להביא ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/02/2020שלומי שלום,
אוננות אינה פוגעת בפוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות המשך שאלה
שלומי16/02/2020שלום
אבל זה שהוצאתי במהלך עשרים שנה אלפי פעמים זרע לא פוגע בזרע ? לא פגע ? אני יוכל להביא ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש17/02/2020שלומי,
אם ברצונך לברר מה האיכות הזרע שלך, ממליץ לעשות בדיקת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה פוריות הגבר
שלומי18/02/2020שלום
תודה על התשובה הקודמת אבל לא נפגע לי הזרע ? בגלל שהוצאתי אלפי פעם זרע במשך עשרים שנה ? לפי מה שאתה יודע מניסיונך רב השנים בתחום אני יוכל להביא ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/02/2020שלומי,
הדרך הטובה ביותר לבחון איכות הזרע (פוטנציאל הפריון) היא בדיקה פשוטה של זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה פיריון
שלומי19/02/2020שלום
תודה על התשובה הקודמת הבנתי שבדיקת איכות הזרע עושים על ידי בדיקה שאלתי אבל לאור הנתונים שהצגתי לך שבמשך עשרים שנה הוצאיתי אלפי פעם זרע מניסיון רב השנים שלך אפשר להביא ילדים במצב הזה שתיארתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה פיריון
שלומי20/02/2020שלום
תודה על התשובה הקודמת הבנתי שבדיקת איכות הזרע עושים על ידי בדיקה שאלתי אבל לאור הנתונים שהצגתי לך שבמשך עשרים שנה הוצאיתי אלפי פעם זרע מניסיון רב השנים שלך אפשר להביא ילדים במצב הזה שתיארתי ? מה אתה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות של בדיקת זרערוני11/02/2020
היי אני ובעלי מנסים להיקלט להיריון ופנינו לבירור לעשות בדיקת זרע ... אשמח לקבל מענה האם המצב לא טוב והתור שלי רק בעוד חודש
האם על סמך בדיקה זו ניתן להסתמך שאין לבעלי זרעים??? כולי בלחץ
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש12/02/2020שלום רוני,
קיימות פלוקטואציות בנתוני זרע בין מספר מרוקים. ממליץ לחזור על בדיקת זרע. במידה ותוצאה חוזרת על עצמה יש להיבדק אצל אורולוג. ממליץ על אורולוג המתמחה בפריון הגבר (יש כאלה).
במסגרת הפריה חוץ גופית קיימים פתרונות לחלק מהבעיות כאשר לא מוצאים תאי זרע במרוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)