מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עודף של ויטמינים משפיעה על איכות הזרעירון09/02/2017
האם זה נכון שעודף של ויטמינים מסוימים, כמו ויטמין C וויטמין E משפיעים על האיכות של הזרע? אם כן, האם זה נזק תמידי או שעם הפחתת הכמות המצב יחזור להיות תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עודף ויטמינים
ד''ר אליעזר גירש09/02/2017שלום ירון,
ויטמין C נמס במים ובקלות עוזב את הגוף בשתן. ויטמין E מתמוסס בשומנים, אך גם בעודף עוזב את הגוף. לי לא ידועה השפעה שלילית של עודף ויטמין C ו-E על איכות הזרע. בדרך כלל יש חוסר בגוף של ויטמינים הללו ותוספת שלהם רק משפרת את איכות הזרע.
אם מפחיתים בצריכת ויטמינים, אז הגוף די מהר מרגיש בזה.
אם רוצים לשפר את איכות הזרע אני ממליץ על מוצר Vitamale, שזה תוסף תזונה ומכיל 16 מרכיבים ובניהם ויטמינים, מינרלים ועוד העוזרים לתהליך תקין של ייצור תאי הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך טמיר ובעיות פוריות בעתידעמליה08/02/2017
לבן שלי יש אשך טמיר ואנחנו מתלבטים בין דרכי הטיפול השונות. השאלה היא מה ההשפעה על הפוריות שלו בעתיד ואיזה מן השיטות הכי מומלצת כדי למזער את בעיות הפוריות שלו כשיהיה גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשך תמיר
ד''ר אליעזר גירש09/02/2017לפי נתונינם סטטיסטיים, במקרים של אשך תמיר חד-צדדי – כ-12% מהמקרים הם מקרים של אזוספרמיה (חוסר תאי זרע במירוק). במצב של אשך תמיר דו-צדדי – 32% אזוספרמיה. קיימת טענה כי פגיעה גנטית בשלבי התפתחות העוברית גורמת לאנומליות במערכת רבייה של זכר שזה כולל אשך תמיר, אך הסיבה המדויקת אינה ידועה. מצב של אשך תמיר גורם לפגיעה בתאים ראשוניים, מהם מתפתחים תאי הזרע. מומלץ לבצע תיקון אשך תמיר בגיל 6-9 חודשים.
אם מבצעים תיקון אשך תמיר עד גיל שנתיים, ניתן למצוא תאי זרע בגיל הבגרות בכ- 90% מהמקרים. אם מבצעים תיקון אחרי גיל שנתיים, ניתן למצוא תאי זרע בגיל הבגרות בכ- 45% מהמקרים.
במקרה שלכם אם מדובר בתינוק או ילד לא בוגר יש להמתין עד גיל ההתבגרות ואז לעשות בדיקת זרע שתעיד על מצבו מבחינת ייצור הזרע ופוטנציאל הפריון שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ביצוע 2 בדיקות זרע בטווח של שלושה חודשיםאליהו05/02/2017
שלום רב, שמי אלי בן 25 בריא לא מעשן. ביצעתי לפני כשבועיים בדיקת זרע שניה בהפרש של שלושה חודשים מהקודמת, לאחר שהראשונה יצאה לא תקינה. פרטי הבדיקה הראשונה - ריכוז 0.8 , סך הכל תאי זרע 3.7, תנועתיות 40% , דרגה 2-3, לא ניתן היה לבדוק מורפולוגיה עקב מיעוט בתאי הזרע.
הבדיקה השנייה יצאה עם נתונים טובים יותר-
ריכוז 7 מ"ל, סך הכל תאי זרע- 35, תנועתיות , 60% , דרגה 3, חיונית 70, מורפולוגיה 4% תאים תקינים.
אציין שאני ואשתי מנסים להיכנס להריון במשך 5 חודשים ללא הצלחה, התחלנו תהליך לבדיקות גנטיות שלי ושלה על מנת להיות מוכנים לכל תרחיש ובמידת הצורך לטיפולים. השאלה האם לפי הנתונים החדשים ישנו סיכוי להריון טבעי? האם יש סיכוי להמשך בשיפור נתוני הזרע כמו שראיתי בין שתי הבדיקות פערים מאוד גדולים? מהי המלצתך בנוגע לטיפולים? האם להתחיל באופן מיידי או לחכות ולנסות באופן טבעי? לפי הבדיקה הראשונה הומלץ לנו על הפרייה חוץ גופית, האם לפי הבדיקה השניה הזרעה היא השיטה המועדפת או שמא לנסות באופן טבעי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ` בנימין ברטוב06/02/2017שלום רב,
התנודתיות שבין 2 הבדיקות והפער בתוצאות מפתיע. לכן צריך לעשות בדיקה נוספת שתכריע בין 2 הקודמות. במקביל, רצוי לבדוק באם ישנו זיהום חיידקים בזרמה.הבדיקה נעשית אצלינו במרכז לפוריות הגבר. אם ישנם חיידקים, מבצעים רגישות לאנטיביוטיקה מתאימה להשמדתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרע חמורה לבעליג04/02/2017
שלום
לבעלי בעית זרע בכמות, איכות ותנועתיות
הרופא אומר שהוא עם זרעים בודדים. הוא מתאמן כמעט כל יום בספורט, עושה 5-6 בשבוע כשעתיים ביום כבר שנים,הוא מהטיפוסים שגם כשהוא פאסיבי הוא מזיע מאד, ייתכן שבגלל שהוא עושה שעתיים ביום ספורט כמעט כל יום זה מחמם אותו ואת איזור האשכים? מדריכי ספורט אומרים שרצוי 3-4 ובין חצי שעה ל45 דק משום שיותר מזה זה כבר לא יעיל ויכול אף לגרום לנזק
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ופוריות
פרופ` בנימין ברטוב06/02/2017שלום רב,
יתכן שהפעילות הספורטיבית מוגזמת מידי. אולי רצוי לבצע פעילות במים (למשל שחייה), ששם אין בעיה של חימום יתר של הגוף. בנוסף חשוב שלא ישתמש בסטרואידים ולא ייחשף למקלחות חמות מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות זרע- עזרה בפענוח תוצאותגיל30/01/2017
שלום רב, אני בן 32 ללא מחלות או בעיות כלשהן. אני ואשתי (גם בת 32) מנסים להיכנס להריון 7 חודשים ללא הצלחה. החלטנו לעשות מספר בדיקות לראות האם יש בעיה. ביצעתי בדיקת זרע לאחר 3 ימים של התנזרות. מצורף קובץ התוצאות. ראיתי שיש תנועתיות נמוכה. האם ניתן לבצע בדיקה חוזרת כעבור מספר ימים? (בהנחה שאני 3 ימים בהימנעות). האם סביר שהבדיקה החוזרת תצא תקינה? אנחנו קצת בלחץ מהתוצאות...
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה
פרופ` בנימין ברטוב31/01/2017שלום גיל, לא ניתן לראות את הקובץ המצורף. אנא צרף את הקובץ מחדש או העתק את הנתונים המופיעים בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות הבדיקות
גיל31/01/2017Liquefaction: תקין
Viscosity: תקין
Color: תקין
PH: 7.6
Volume= 3.7
Concentration = 92
Percent of motile sperm (%): 22
rapid:
moderate: ++
slow: +
non progressive: +
Total motile sperm (mil): 74.888
Morphology: Normal forms %: 5
Abnormal forms % : 95
WBC (mil/ml) : 4
תאים עגולים (mil/ml): -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת זרע
פרופ` בנימין ברטוב06/02/2017שלום גיל. תוצאות נוזל הזרמה תקינות. כמות התאים תקינה, תנועה חלשה, מורפולוגיה גבולית.
כדאי לעשות בדיקת תרבית חיידקים על הזרמה, כדי לשלול זיהומים וחיידקים באם יש, ולבצע בדיקה מקיפה לפוריות הגבר הכוללת אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה, פי 6300 במרכז של פרופסור ברטוב ואז יחד נחליט על דרכי טיפול אפשריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בתאי זרע בבדיקה של בן זוגיחדשה27/01/2017
שלום
אני ובן זוגי בני 34
לאחר נסיונות קולשים להכנס להריון יותר משנה התחלנו בבדיקות. בבדיקה שלו לא נמצאו תאי זרע. האורולוג הפנה אותו לבדיקת הורמונים,בדיקות גנטיות ואולטרסאונד אשכים. רציתי לדעת אם ישנם עוד בדיקות ואיפה ישנה מרפאה פרטית באה אפשר לעשות את הבדיקות הגנטיות ביתר מהירות מכיוון שהתורים רחוקים
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בתאי זרע
פרופ` בנימין ברטוב29/01/2017שלום לך חדשה. טוב עשה האורולוג שהפנה אתכם לבדיקות אלה. אנחנו במרכז של פרופ ברטוב מטפלים למעלה מ-30 שנה בבעיות פוריות גבריות, בינהם חוסר בתאי זרע. הבדיקה שנערכת אצלינו היא הבדיקה המקיפה ביותר בחיפוש תאי זרע. אנו סורקים במיקרוסקופ המגדיל פי 6300 את כל הזרמה בתקווה למצוא תאי זרע בתנועה כדי שישמשו אותנו ללהפריית הביצית בבוא העת. פעולה זו אינה פולשנית כמו ניתוח, ומומלצת מאוד לגברים כמו בן זוגך. לפרטים נוספים את מוזמנת לפנות למרכז של פרופ' ברטוב ונשמח לענות על כל שאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - עזרה ופענוחל`19/01/2017
קיבלנו תוצאות של בדיקת זרע ואיננו יודעים כיצד לפענח זאת-
להלן הערכים שהתקבלו-
בדיקת נוזל הזרע-
נפח (מ"ל) - 3.1
התנזלות: מלאה
צמיגות: תקינה
בדיקת ריכוז הזרע:
ריכוז תאי הזרע למ"ל - 166
סה"כ מספר תאי הזרע- 514.6
בדיקת תנועתיות תאי הזרע:
סה"כ תנועה- 64
מתקדמת: 12
בינונית: 30
ללא מתקדמת: 22
ללא תנועה: 36
TMC 216.132 סך כל התאים בתנועה מתקדמת ובינונית לפני השבחה
בדיקת מורפולוגיה מיקרוסקופית לפי WHO-
תאים שצורתם נורמלית 15
לויקוציטים- בודדים
אריתרוציטים- בודדים
אגרגציה +
חשוב לומר שהייתה התנזרות במשך 9 ימים האם זה משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת זרע
פרופ` בנימין ברטוב29/01/2017שלום. הבדיקה שלך תקינה, 9 ימי נזירות זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה בליקוציטים אחרי דוקסליןחיפה17/01/2017
שלום
אנחנו זוג בני 28 ובעלי בן 31
מנסים 10 חודשים להכנס להריון
בצעתי בדיקות אצל רופא נשים והכל נמצא תקין
אצל בעלי בבדיקת זרע ראשונה נמצאו 3 מליון ל מ"ל ליקוציטים
ו 1 מליון ל מ"ל אירתרוציטים
רופא אורולוג בלי בדיקה ובלי תרבית זרע נתן לו טיפול בדוקסילין ל 10 ימים (בעלי לקח 20 ימים )
לאחר מכן בעלי עשה עוד פעם בדיקת זרע ויצא יותר ליקוציטים 8 מליון
הרופא עוד הפעם ללא תרבית ובדיקה
נתן טיפול ל דוקסלין 10 ימים והפסקה של 10 ימים לסרוגין שלוש פעמים ( לקחת 10 ימים ולהפסיק 10 ימים ואז עוד פעם .. )
עד כמה הטיפול הזה יעזור ? ומתי אפשר לראות תוצאות תקינות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בליקוציטים
פרופ` בנימין ברטוב26/01/2017שלום רב,
כדאי לעשות בדיקת תרבית לחיידקים וכן רגישותם לאנטיביוטיקה ספציפית, ואז לטפל באנטיביוטיקה בהתאם לתוצאות. לאחר סוף זמן לקיחת האנטיביוטיקה, כדאי לחזור על בדיקת התרבית לראות שאכן החיידק הסתלק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ'
חיפה26/01/2017תודה פרופ'
זה אכן מה שעשינו .. מחכים לתשובת תרבית .. ונפעל בהתאם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!
פרופ` בנימין ברטוב29/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת תרבית
תשובת תרבית29/01/2017שלום פרופ
רק עכשיו קבלנו תשובה שלילית לתרבית
מה עושים ? מה הטעם להמשיך לקחת אנטיביוטקה ?
למה יש תאי דם לבנים ? מה המקור ? ומה עושים עכשיו ? האם נצטרך לעשות הזרעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית
פרופ` בנימין ברטוב29/01/2017את התרבית החוזרת עושים כ3-4 שבועות לאחר סיום הקורס האנטיביוטי. לגבי שאר השאלות, איני יכול לענות ללא בדיקת הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע האם תקינה או לא אודה לתשובתכםמורלי16/01/2017
האם בדיקת הזרע תקינה? אם לא מה הם הבעיות
בעבר שני הריונות תקינים באופן טבעי וזריז כעת שנה וחצי ללא הצלחה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
פרופ` בנימין ברטוב29/01/2017שלום מורלי, לא ניתן לפתוח את הקובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לאחר בדיקות גנטיותאנאנ13/01/2017
מזה אומר ?
46,XY
תוצאות של בדיקת גנטיות גבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
XY46
ד''ר אליעזר גירש14/01/2017שלום,
תוצאה גנטית XY,46 אומרת שקיים הרכב תקין של כרומוזומים (46 כרומוזומים) כאשר מדובר בזכר לפי זוג הכרומוזומים המיניים (X ו-Y)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - עזרה בהבנת תוצאותנועם שכטר04/01/2017
ביקשתי מהרופא בדיקת זרע כיוון שהרגשתי שהוא נהיה פחות סמיך. אני בן 25, לא נשוי.
הוא שלח אותי לבדיקת זרע. מצורפת התוצאה. מה זה אומר? עד כמה המצב לא טוב? כי הבנתי שיש הרבה כדוריות דם לבנות וייתכן שזו דלקת. הוא הביא לי 3 סוגי אנטיביוטיקה ל30 יום. מלא כדורים. אני חשוב שהוא קצת הגזים. מצבי ממש גרוע? הוא ממש הפחיד אותי.
אודה מאוד לעזרה!!
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש07/01/2017שלום נועם,
מצבך טוב מאוד, אין מקום לדאגה. כל הנתונים של זרע תקינים. נמצאה עליה מסוימת במספר של תאים עגולים, אך אין הוכחה שמדובר בתאי דם לבנים (תאים של מע' חיסונית).
לפני שמתחילים בטיפול אנטיביוטי ממליץ לבצע בדיקת זרע חוזרת באותה מעבדה, בה נעשתה בדיקה הראשונה. רק אם התוצאה תחזור על עצמה מבחינת תאים העגולים יש צורך לברר מה המקור שלהם. יתכן ומדובר בכלל לא בתאי דלקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה קטנה נוספת
נועם שכטר07/01/2017תודה רבה. שאלה נוספת ברשותך,
תחת normal forms כתוב 4. הוא אמר לי ש-4% זה נמוך מאוד. ושהסיכויים להיריון בעתיד נמוכים. נבהלתי מאוד. שאלתי אותו אם זה 4% מתוך 100%, הוא אמר שכן. אבל ממה שאני רואה בתוצאות, המדד התקין זה 5%-13%. באמת צריך להיות 100%? או שדי ב-5%-13%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/01/2017אין 100%. לרוב אנחנו רואים מורפולוגיה (מבנה תא זרע) תקינה בטווח של 5-14%. הייתי אומר ש-4% זה גבולי, סיבה נוספת לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי זרע ללא תנועהנטלי04/01/2017
שלום רב
בעלי עבר ניתוח טסה, מצאו אצלו 5 תאי זרע ללא תנועה!! החליטו לתת לו טיפול הורמנלי למשך חודש וחצי ואז לעבור את המקרו.
השאלה שלנו האם יש סיכוח שימצאו זרע עם תנועה!!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תאי זרע ללא תנועה אחרי TESA
ד''ר אליעזר גירש07/01/2017שלום נטלי,
יש לראות את התמונה הכוללת. מה מצב ההורמונלי של בעלך? מה גודל אשכיו? האם בוצעו בדיקות גנטיות?
אני ממליץ על יעוץ. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ובדיקות גנטיות לבעלאניתתתתת27/12/2016
שלום! לבעלי בבדיקת זרע לא נמצאו כלל תאי זרע.
הוא הלך לאורולוג פוריות שעשה לו בדיקה ידנית ושלח אותו לבדיקות דם הורמונליות ולבדיקת זרע נוספת..
הבנתי שתמיד במצב זה נותנים גם אולטרסאונד ובדיקות גנטיות. מדוע לא ניתנו כאלה לבעלי בינתיים?
האם כדאי לבקש?
בנוסף אשמח לדעת מה דעתך על תוצאות בדיקות הדם
אנדוקרינולוגיה
TSH
1.75
4.8 יחידות: mIu/l 0.5
Prolactin
183
375 יחידות: mIU/l 45
LH - Luteinizing Hormone
5.8
9 יחידות: IU/l 1
FSH
12.8
18.1 יחידות: IU/l 1.4
Testosterone Total
10
28.7 יחידות: nmol/l 8.4
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בתאי זרע
פרופ` בנימין ברטוב27/12/2016מקרים של חוסר בתאי זרע הינם מקרים מורכבים מאוד ולא ניתן לפתור אותם ע"י מענה בפורום. אמליץ לך לבוא אלינו למרכז של פרופ ברטוב, המתמחה בבעיות כאלו אצל גברים כבר למעלה מ30 שנה, לפגישת ייעוץ והכוונה להמשך התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להכניס להריון בלי לגמור?אני25/12/2016
שלום ד"ר האם אפשר להכניס להריון בלי לגמור? במהלך אוננות / יחסי מין יוצא רק טיפות אהבה. רק בקרי לילה יוצא כמות זרע שנראת סבירה. אם לא, איך אפשר להכניס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` בנימין ברטוב03/01/2017אכן,אפשר להשיג הריון גם רק מ"טיפות אהבה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים ותזונה נכונה שמירה על פוריות ושיפור מדדי זרעבחור צעיר בן 2314/12/2016
לדוקטור שלום
אני צורך מידי יום ויטמינים לבריאות כללית ולשיפור מדדי הזרע שלי
אני רושם לך את הרשימה תגיד לי אם זה בסדר:
לארגינין
קרניטין וגלוטמין _ יותר שאני עושה כושר
אבץ
כורכום
אומגה 3
קיו אנזים
אני ההיתי רוצה להכניס גם מגנזיום וביוטין
הבנתי שמה שאני צורך דווקא ממש טוב
כולן של סולגאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וטימינים ופוריות
פרופ` בנימין ברטוב03/01/2017אכן, אנשים הנעזרים ברפואה משלימה משתמשים ברשימה זו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)