פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• רציתי עזרה בפיענוח 3 בדיקות זרע שהאחרונה היא כוללת השבחה שעשינו להזרעה
    אני
    01/04/2016

היי
    אני ובעלי נשואים עוד מעט 3 שנים ללא הריון
    לפניי שנה התחלנו לבדוק אם יש בעיה ואכן גילנו שהזרע
    של בעלי חלש עשינו 2 הזרעות אחת עם כדורים ואחת
    על מחזור טיבעי ללא הצלחה ..
    לבעלי יש כאבים באשכים מהיום שהכרנו ואחר אין ספור
    הצקות הוא קבע תור לאורולוג שאמר לו שיש לו וריקוצלה
    ברמה נמוכה מאוד אני ארשום פה 3 בדיקות זרע ואני אשמח אם תסבירו לי כי באמת שאני לא מבינה
    בדיקה מס 1:
    התנזלות- תקין
    צמיגות-תקין
    צבע- צהבהב
    Ph- 8.0
    נפח- 3.5 cc
    ריכוז תאי הזרע- 10 מליון
    ריכוז תאי זרע בזרימה 35 מיליון
    אחוז תנועה כללית 30%- 10% בינוני 10%איטי 10%במקום
    אחוז השרדות התנועה לאחר 4 שעות-20%- 10% איטי 10% במקום.
    חיות-70%
    צורות תקינות- 8%
    צורות פתלוגיות- 92%
    60%- ראש
    12%- צוואר
    18%- זנב
    לאוקטיצים- 3_1 ×106
    אריטרוציטים- 3_1 × 106

בדיקה שניה-
    התנזלות וצמיגות- תקין
    צבע- לבן
    Ph- 8.1
    נפח- 1.5 cc
    ריכוז תאי הזרע- 100 מיליון
    ריכוז תאי הזרע בזרימה- 150 מיליון
    אחוז תנועה כללית 60%- 40% מהירה 10%בינוני 10% איטי
    אחוז השרדות הזרע לאחר 4 שעות- 50%- 30% טובה 20% בינוני.
    צורות תקינות -14%
    צורות פתלוגיות- 86%
    ראש- 40%
    צוואר- 16%
    זנב- 30%
    לאוקוציטים- 1_0 ×106
    אריטרוציטים- 1_0 ×106

בדיקה שלישית עם ההזרעה האחרונה שעשינו לפניי שבוע וחצי-
    צמיגות- תקינה
    נפח- 1.0 cc
    ריכוז תאי הזרע- 8 מיליון
    ריכוז תאי הזרע בזרימה- 8 מיליון
    ריכוז תנועה כללית 50%- 10% מהיר 30% בינוני
    10% איטי+ במקום
    לאוקוציטים- 3_2 × 106

לאחר ההשבחה-
    נפח- 0.5 cc
    ריכוז תאי הזרע - 7 מיליון
    אחוז תנועה כללית- 50% בינוני
    לאוקוציטים- +

רציתי שתעשו לי סדר בבלאגן ותסבירו לי כל בדיקה לגופה
    והאם ניתוח לוריקוצלה תעזור לאיכות הזרע ומה הסיכויים שלנו להרות..
    סליחה על ההודעה הארוכה ואשמח שובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי עזרה בפיענוח 3 בדיקות זרע שהאחרונה היא כוללת השבחה שעשינו להזרעה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    02/04/2016

שלום בטי,

לעשות ניתוח תוצאות על כל הבדיקות עם הסברים כאן זה לא המקום. האתר מיועד לתת תשובות מכוונות לבעיה מסוימת.
    אני ממליץ לכם לקבוע פגישה ואז ניתן לתת הסבר רחב. בגדול, רואים כי קיימות פלוקטואציות בנתוני הזרע. בבדיקה ראשונה ושלישית הספירה היא נמוכה. בבדיקה השניה נתוני זרע טובים.
    ממליץ להשתמש בתוסף תזונה Vitamale האמור לשפר איכות הזרע ואנחנו ממליצים אותו לכל מי שרוצה להיכנס להריון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה פלוקטואציות?

אני
    02/04/2016

אפשר הסבר בבקשה
    ואיפה ניתן לקנות את התוסף תזונה? ומה היעילות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה פלוקטואציות? - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    02/04/2016

שלום בטי,

פלוקטואציות - זה שינויים (עליה וירידה).
    לגבי תוסף תזונה Vitamale ניתן למצוא באינטרנט כולל מקומות בהם הוא נמכר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על המענה

אני
    03/04/2016

והזרע לא במצב גרוע נכון?
    אנחנו עושים כרגע הזרעות עם הורמונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע בדיקת זרע- האם הבדיקה יצאה תקינה?
    נופר
    23/03/2016

היי אשמח לקבל תגובה לבדיקת הזרע.
    אני בת 26 בעלי בן 28.
    אנחנו מנסים ארבעה חודשים ובעלי עשה בדיקת זרע על מנת שנדע אם יש בעיות.
    הפרמטר גמישות מחשיד קצת, ומה הוא אומר שזה גמישות יתר? יהיה לנו בעיות להיכנס להריון? מה צריך לעשות? האם זה צריך להדאיג אותנו?
    לפי מה שבדקתי שאר המדדים תקינים, האם אכן כך?

הבדיקה מצורפת בקובץ, להלן המדדים מתוך הבדיקה.

נפח 4.5
    צימגות יתר
    PH 8.5
    ריכוז 20
    תנועה 50
    תאי דם לבנים- לא רשום
    צורות פתולוגיות 90
    תאור: head neck and tail pathologies
    מס תאי זרע 90
    אגלוטינציה לא
    תנועה פרוגרסיבית תקינה : 20
    תנועה פרוגרסיבית איטית: 20
    תנועה במקום 10
    סיכום: normospermia

תודה על המענה!

הוספת תגובה

• ביצוע בדיקת זרע- האם הבדיקה יצאה תקינה? - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    23/03/2016

צמיגות יתר מקשה על חדירת תאי הזרע לרחם. אפשר לקחת ויטמין סי, 1 גרם ליום במשך חודש ימים ואולי טיפול זה יעזור להורדת הצמיגות. בתיאור בדיקת הזרע החסרת את הצורות התקינות במורפולוגיה, מה הערך של בדיקה זו? בכל אופן, נסו לקיים יחסים באופן טבעי למשך חודשיים (2 מחזורים) ובאם לא יצלח אז ייתכן ותצטרכו לקיים השבחת זרע על גבי מפל צפיפויות, השבחה זו קיימת במעבדתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת בדיקת זרע . אשמח להסבר
    אבי
    16/03/2016

שלום,
    אני ובת זוגתי מנסים להביא ילד מזה שנה.
    מעבר לבעיות ביוץ של זוגתי נשלחתי לבדיקת זרע. אני מבין שהתוצאות לא טובות. אשמח להסבר
    תודה

הוספת תגובה

• חוות דעת בדיקת זרע . אשמח להסבר - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    17/03/2016

שלום אבי,
    אשמח לענות על שאלתך אך אודה לך אם תוכל להעלות קובץ ברור יותר של הביקה וכן את הגיל של בת זוגתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לעניין איכות זרע בהפריה חיצונית
    בני מ
    16/03/2016

שלום רב,
    אני ואשתי מנסים להרות כשנתיים(כולל 2 ivf) ללא הצלחה. נתוניה של אשתי תקינים ונתוני הזרע שלי תקינים בכל המדדים(כך לפי בדיקת זרע), בהפריה החיצונית, חלק מהעוברים התחלקו ל4 והפסיקו וחלק ל5-6 ולא נקלטו/השתרשו, האם עדיין ייתכן כי הזרע שלי לא מספיק איכותי להפרות? האם להמשך התחלקות עובר והשתרשותו חשובה איכות הזרע?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• שאלה לעניין איכות זרע בהפריה חיצונית - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    17/03/2016

שלום בני, שאלתך חשובה.
    מתוך מחקרים שעשינו עולה כי אכן השתרשותו של העובר תלויה גם באיכות הזרע. לא ניתן באמצעות מבחן איכות תאי הזרע (בדיקה שגרתית) לגלות את הפרמטרים אשר ישפיעו על השרשת העובר. לשם כך יש להשתמש במיקרוסקופ בעל כושר הגדלה גבוה (X6000), שבאמצעותו ניתן להבחין בצורות מבנה בלתי תקינות אשר קשורות להשרשת העוברים ברחם ולהפלות בטרימסטר הראשון של ההריון. בשיטת ברטוב, אשר פיתחנו במשך כ-15 שנים, הצלחנו להבין את שפת המבנה של תאי הזרע ואנחנו יכולים כיום לזהות תאי זרע בעלי פוטנציאל התפתחותי גבוה של העובר כנגד אלו שיש להם פוטנציאל התפתחותי נמוך.
    כמובן שאנחנו יכולים לבדוק במעבדתנו את תאי הזרע שלך בהגדלה גדולה ולברר אם אכן המבנה העדין של תאי הזרע שלך בעייתי. יתרה מזאת, אנו יכולים ביום שאיבת הביציות למיין תחילה את תאי הזרע התקינים ואותם להזריק לביציות מאשתך בתקוה שאז העוברים יקלטו. בצורה כזו גילינו ש30% מהמקרים בהם התגלו בעיות בהשרשה והפלות חוזרות ניתנים למניעה ע"י מיוד מוקדם של תאי הזרע התקינים בשיטת ברטוב- IMSI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה בית חולים עושים ניתוח להפקת זרע בשם "MESA"
    רבקה
    15/03/2016

לבעלי חסימה דלקתית. המליצו לנו על ניתוח MESA ולא טסה ביום שאיבת הביציות.
    אבל איפה ובאיזה בית חולים מבצעים שאיבה MESA ???

הוספת תגובה

• באיזה בית חולים עושים ניתוח להפקת זרע בשם "MESA" - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/03/2016

שלום רבקה. לקיחת תאי זרע בשיטת MESA דומה מאוד ללקיחה בשיטת TESA, לכן בכל מקום שעושים TESA יודעים לעשות MESA.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אולטרסאונד אשכים ובדיקת זרע
    תומר
    15/03/2016

שלום,לאחר שלוש שנים של נסיון להרות אשתי נכנסה להריון מאי וי אף.
    כרגע היא בהריון ואנו רוצים לנצל את הזמן ולעבור ניתוח וריקוצל. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הבדיקה שלי:
    "נצפתה זרימת דם עוריקת וורידית תקינה בשני האשכים,יש לזהות ווריקוצלה דו"צ קל מימין,ובינוני עד ניכר משמאל מלווה בהיפוך זרימת דם במבחן המאמץ.רוחב ווריד שמאל במנוחה 4.2 ממ ובמבחן המאמץ 6.4 ממ."
    בבדיקות זרע המורפולוגיה נעה בין אחוז אחד לשלוש.
    אשמח לשמוע את חוות דעתכם האם בוודאות אני צריך לעבור את הניתוח,מהם סיכויי ההצלחה במקרה שלי? האם כדאי לי ניתוח או צינטור?????

הוספת תגובה

• מקפיץ בבקשה תענו לי!!!!!!!!

תומר
    16/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אולטרסאונד אשכים ובדיקת זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    17/03/2016

שלום תומר,
    ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה בגלל אותה העיה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור תאי הזרע. בואריקוצלה הפגם הוא בתאי הזרע, פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר הגנטי) אינו דחוס.
    ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    לכן לפי מצב המתואר אין טיפול ניתוחי מבטיח לך פתרון של 100%. אני ממליץ על שני דברים: 1) להיות במעקב אצל רופא אורולוג, לבצע בדיקות אשכים תקופתית כולל בדיקת זרע ולפי חומרת המצב להחליט לגבי ניתוח. 2) אפשרות נוספת זה לתת מנה או שתי מנות זרע במצב טוב ולשמור מנות אלה בבנק זרע (בית חולים או בנק זרע פרטי) כגיבוי לעתיד. במנות אלה יהיה אפשר להשתמש (במידה ומצבך מבחינת הפוריות ידרדר) גם לאחר מספר שנים.
    שיטות הטיפול הנפוצות בארץ הן צינטור, אמבוליזציה של ורידי אשך וטיפול בשיטת גת וגורן (סוג של אמבוליזציה). גם בשיטת אמבוליזציה יש שיטות שונות, כמו אמבוליזציה ע"י קפיצים (מתחתיים או מפלסתיק) ואמבוליזציה ע"י ג'ל המתקשה וסותם את הורידים.
    התיקון המיקרוכירורגי הוא האפשרות המודרנית והיעילה ביותר, כפי שמקובל במרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם.
    לא ידוע לי בצורה מובהקת מה השיטה הטובה ביותר. לדעתי כל השיטות יעילות בצורה דומה ואליך להתיעץ עם אורולוגים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אולטרסאונד אשכים ובדיקת זרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    23/03/2016

שלום תומר,
    הרעיון שלכם חכם. אתם רוצים שהילדים הבאים בעז":ה יוולדו מהריון ספונטני.
    בקשר לשאלותיכן, רק האורולוג שבודק אותך יוכל לענות עליהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופסורים על התשובות!!!!!!

תומר
    30/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות הגבר- פוריות הגבר שאלה בבקשה
    לין
    08/03/2016

שלום,כיום אני בן 17 ולפני מספר שנים (לפני 4 ~ ) ביצעתי צילום רנטגן עקב שבר באצבע ביד ,וצולמתי ללא מגן עופרת באיזור שם והבנתי שזה גורם לבעיה רצינית . האם הנזק הינו ודאי (עקרות ח''ו ) ? [יש לי הפרש באשכים בגודל 28 מול 10 סמק ואין לי וריקוצל ]
    צילום אחד אך הבנתי שהקרינה המיננת ממכשיר זה היא עצומה . תודה על המענה

הוספת תגובה

• פוריות הגבר- פוריות הגבר שאלה בבקשה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    09/03/2016

חשיפה אחת לצילום רנטגן לא אמורה להשפיע על איכות הזרע. לגבי "ההפרש" בגודל האשכים, חש לפנות לאורולוג שיעשה אולטרה- סאונד של האשכים וייתן חוות דעת בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לין
    09/03/2016

אוקיי תודה,איכשהו קישרתי קצת את הסיבה להפרשים לזה ..ביצעתי אולטרה סאונד בעבר (צ'יסטה אשך שמאל 1.1 בראש האפדפדימיס) .המלצתך לבצע שוב ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאי זרע מועטים אפשרת של בעיה חסימתית
    רון
    03/03/2016

שלום.
    יש לי בעיה של תאי זרע מועטים מאוד. נשוי ועובר IVF.
    כחלק מהבירור עשיתי אולטרסאונד טראנסרקלטי לבירור בעיה חסימתית.
    נמצאה ציסטה במרכז הערמונית.
    האם הציסטה אכן מראה (ע"פ הממצאים להלן) שישנה בעיה חסימתית? והאם טיפול כירוג בציסטה יכול לשפר את המצב?

הדמיה רוחבית: "במרכז הערמונית ומעט שמאלה מופיע תהליך צייסטי גדול 16.6X15.2 גם שלפוחית הזרע השמאלית בעלת חללים ציסטיים נספטית מעובות, אך לא חללית כפי שבימין.

הדמיה אורכית: "ערמונית מוגדלת בצורה מתונה משפכיות טובה במוצא השתני. המרקם סדיר. הממצא בולט גודש ניכר מאוד בשלפוחית הזרע ימנית. עם התרחבות ניכרת גם ברקמת הערמונית בצורה משמעותית. המודגמת כציסטה מרכזית. המרקם הפרוסטטי תקין. לא ניתן לראות מעבר כלשהו מאזור הציסטה כלפי השופכה.

שלפוחית זרע: גודש ניכר בשלפוחית ימין. גם השמאלית בעלת חללים ציסטיים וספטות מעובות .

לסיכום: ערמונית בינונית במימדיה, בחלק הפתלוגי מוגדם ציסטה עם נטיה שמאלה. תופסת חלק ניכר מהערמונית גורמת הרחבה ניכרת של שתי בלוטות הזרע ויותר מימין

תודה רבה

הוספת תגובה

• תאי זרע מועטים אפשרת של בעיה חסימתית - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    06/03/2016

אכן ציסטה בערמונית יכולה לגרום לחסימה מלאה או חלקית. כדאי להתייעץ עם האורולוג, ד:ר ציטרון שמואל- מנהל המחלקה האורולוגית בבהי"ח ברזילי שהנו מומחה בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע מדאיגות, אנא עזרתכם בבקשה
    יוסי
    01/03/2016

שלום.
    אני בן 48
    לפני 9 שנים ביצעתי בדיקת זרע שהיו תקינות.
    לפני מספר ימים ביצעתי שוב בדיקה אשר תוצאותיה כנראה לא טובות.
    אלו הן התוצאות מלפני מספר ימים:

Ph -8
    Volume – 0.6
    Concentration – 70
    Total Concentration – 42
    Percent of motile sperm – 38
    Rapid - +/-
    Moderate - ++
    Slow - ++
    Total motile sperm – 15.96
    Present of motile sperm after hours – 30
    Vitality – 62

Morphology
    normal forms – 5
    Abnormal forms – 95
    Head defect – 83
    Mid piece defect – 7
    Tail defect – 5
    Round cells – 1-2
    Leucocytes – 1

אני רוצה לציין שלפני שלוש שנים התחלתי להשתמש בפרופסיה לנשירת השיער.
    אני מבין שכנראה מה שפגע בי מאוד זאת הפרופסיה.
    מהיום של הבדיקה הפסקתי לקחת אותה.
    האם העובדה שהפסקתי להשתמש בה תשפר בחזרה את איכות הזרע, ואם כן, תוך כמה זמן?
    ובמידה והנתונים האלה יישארו, מה האופציות שלי והאם אוכל ללדת ילדים?
    אנא תשובתך, אני חושש מאוד ומאז קבלת התשובות אני בלחץ רב.

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע מדאיגות, אנא עזרתכם בבקשה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    06/03/2016

הסר דאגה מלבך. איכות תאי הזרע שלך עדיין תקינה. זירמה באיכות שכזו יכולה להכניס אישה להריון ספונטני. הפרמטר היחיד שהוא נמוך מהנורמה הוא נפח הזירמה (0.6ml). ייתכן ולא כל החומר נכנס לכלי ואולי יש לך קשיים בנתינת הזירמה. אנא בדוק בבדיקות קודמות שעשית האם היה נפח מעל 1.5ml. בכל מקרה, ניתן לטפל בנושא זה בקלות באם תזדקק להשבחת זרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב הזרע בזמן נטילת אנטיביוטיקה
    אלי
    29/02/2016

האם נטילת אנטיביוטיקה דוקסילין 100 מ"ג משפיע על איכות הזרע, על הפוריות? לוקח במשך שבוע-10 ימים.

הוספת תגובה

• מצב הזרע בזמן נטילת אנטיביוטיקה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    06/03/2016

שלום אלי,
    דוקסילין נחשבת לאנטיביוטיקה בטוחה מבחינת הפריון. משתמשים בה הרבה בדלקות של מערכת הרביה וללא פגיעה באיכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקת זרע....
    יואב
    28/02/2016

תוכל לפענת לי את התוצאה (מצורף תמונה ) תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח בדיקת זרע....

הוספת תגובה

• פיענוח בדיקת זרע.... - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    29/02/2016

שלום יואב,
    ערכי ריכוז ת"ז, חיוניותם ותנועתם- תקינים.
    המורפולוגיה מעט נמוכה. כדאי לבצע אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה בכדי להבין לעומר את נושא המורפולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה לאחר צנתור בצד שמאל לפני כשבוע
    משה
    28/02/2016

לפני כשבוע עברתי אמבולציה של וריקוצלה ע״י סלילים בצד שמאל לשיפור איכות הזרע
    הנמוכה ..ע״י פרשטינדג
    אפשר להגיד שהוריד הראשי נעלם אבל אני מרגיש עדיין ווריד חדש/ישן שעדיין שם..בחיבור בין האשך לוריד עם גוש .. הדוקטור אמר שהוא סגר הכל האם ישנה אפשרות שזה לא הצליח ?
    השאלה שלי אחרי כמה זמן הורידים אמורים להיעלם נאמר לי שאחרי שבוע , והאם
    הוריד שנשאר או החדש זאת אינדיקציה לאי הצלחת האמולציה
    אשמח לתגובתך תודה רבה על המענה

הוספת תגובה

• וריקוצלה לאחר צנתור בצד שמאל לפני כשבוע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    29/02/2016

לגביי העלמות הורדיים יש לשאול ישירות את ד"ר פרשטינדג. לגביי איכות הזרע, השיפור יחול עד 5-6 חודשים לאחר הטיפול.
    מומלץ לבצע בדיקת זרע רוטינית כעבור 3 חודשים לאחר האמבולציה ואח"כ בדיקה נוספת לאחר 5-6 חודשים מאז התיקון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע, קבלת חוות דעת על תוצאות בדיקת זרע
    דוד
    21/02/2016

שלום אני בן 23 ועשיתי בדיקת זרע אשמח לפענוח, תודה.

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת זרע, קבלת חוות דעת על תוצאות בדיקת זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    21/02/2016

שלום דוד.
    לפי התוצאות של הבדיקה רואים כי יש ריכוז נמך של תאי הזרע, קטן מהנורמה. כמו כן גם המורפולוגיה של תאי הזרע (מבנה התא) אינה תקינה.
    ממליץ לעבור בדיקה מעמיקה אצל אורולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לשימוש בפרופסיה לפני כמה שנים
    אלון
    09/02/2016

שלום,
    אני בן 33.
    לפני תקופה ארוכה מאוד (כ 10 שנים) השתמשתי בתרופת פרופסיה נגד נשירת שיער, השתמשתי בתרופה במשך כחצי שנה.
    לא היו לי בעיות בתפקוד המיני (בעיות זיקפה, בעיות שפיכה וכו').
    בקרוב אשתי ואני מתכננים הריון, ועקב המחקרים שפורסמו בזמן האחרון, התחלתי לחשוש שאולי השימוש בתרופה לפני 10 שנים עלול לגרום לבעיות פיריון.
    כמו כן אני חושש מפגיעה באיכות הזרע.
    האם יש סיבה אמיתית לחשוש?
    תודה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לשימוש בפרופסיה לפני כמה שנים - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    10/02/2016

שלום אלון,
    ניתן לפתור את חששך, ע"י בדיקת איכות הזרע שנעשית במעבדות הזרע השונות כולל מעבדתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, בקשר אליה

אלון
    10/02/2016

תודה על התשובה.
    ככל הנראה באמת אעשה בדיקה זו.
    אבל השאלה היא האם יש ממש בחשש זה, או שהסיכוי לפגיעה בעקבות שימוש קצר (כחצי שנה) בפרופסיה לפני פרק זמן ארוך (לפני כ 10 שנים) הוא מזערי, וכדאי לבצע את הבדיקה רק ליתר ביטחון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, בקשר אליה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    11/02/2016

שלום אלון,
    שימוש בתרופה בשם פרופסיה היה לפני כ-10 שנים לפי דבריך. אין לזה קשר למצב של זרע היום. בדיקת זרע פשוטה, כמו שהמליץ לך פרופ' ברטוב, תענה על שאלתך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מוקדם להתחלת שימוש בפרופסיה
    עומרי
    08/02/2016

היי אני בן 25 ושוקל להתחיל עם התרופה.
    רציתי לדעת האם תופעות הלווי שמצויינות הן פגיעה באיכול הזרע או פגיעה בכמות הזרע?
    כי איכות הזרע לדעתי נשמע יותר מלחיץ שזה כבר גורם לעובר להיוולד אחרת מומים וכאלה.
    או שזו לא הכוונה והכוונה היא רק לכמות ולקושי להכנס להריון?
    נ.ב עברתי ניתוח וריקוצלה בגיל 17 באשך שמאל. האם הנטילה אמורה להחריף את הבעיה?

הוספת תגובה

• גיל מוקדם להתחלת שימוש בפרופסיה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    11/02/2016

שלום לך,

שימוש בפרופסיה יכול להוריד במאט את חשק המיני ולפעמים גם איכות הזרע, אך זה אינדיבידואלי. ניתוח ואריקוצלה, מצד שני, עוזר לשיפור איכות הזרע רק בכ-30% מהמנותחים ואם כן, אז גם רק לתקופה של מספר שנים.
    ממליץ לבצע בדיקת זרע ואולי אפילו לשקול שמירת זרעך בבנק הזרע לשימוש עתידני למקרה של ירידה עתידנית באיכות הזרע וכושר פריון.
    בההצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עומרי
    10/03/2016

מה הכוונה שהניתוח עוזר רק לשנים הקרובות? הכוונה שהוריקוצלה חוזרת ?
    ומה פירוש פרופסיה פוגעת באיכות זרע? המשמעות לאיכות העובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    13/03/2016

שלום עומרי, כן הבנתה נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    13/03/2016

שלום עומרי, כן הבנתה נכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עומרי
    15/03/2016

אם ככה מה ההיגיון לעשות ניתוח וריקוצלה לילד בן 17?
    מה אתה בא להגיד לי פה שעברתי ניתוח לחינם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    15/03/2016

שלום עומרי. ללא ניתוח הנזק לרקמת האשך יכול להגרם משמעותי יותר. הניתוח נותן אפשרות לשמור על הפעילות תקינה יותר של אשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה