מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כניסה להריון- תוצאות בדיקת זרעמילי29/05/2016
שלום,
מצ"ב תוצאות בדיקת זרע של בעלי שבוצעה לפני שבוע. (בדיקה ראשונה)
חשוב לציין שבעת נתינת כמות הזרע עבור הבדיקה הכמות שיצאה הייתה ממש מעטה לא ידוע לנו מאיזה סיבה.
אם חשוב לדעת אז אני בת 27 ובעלי בן 29 וחשוב גם לציין שאנחנו מנסים בערך כ- 5 חודשים להיכנס להריון. (כלומר פחות משנה)
השאלה האם יש לנו סיכוי להיקלט להריון בדרך הטבעית? או האם יש צורך בטיפול ואם כן האם צריך להגיע להפריה או שיש דרכים אחרות כמו טיפול תרופתי או הזרעה?
נפח : 1 מ"ל.
ריכוז: 106 X61 במ"ל
מספר תאי זרע בדגימה: 106X61
בתנועה: 106X 50 במ"ל (% 82)
סוג תנועה: בעיקר IV III
התנזלות: מלאה
צבע: לבנבן
PH: 7.3
לויקוציטים+תאים עגולים : רבים (106X4<)
בבדיקה מורפולוגית נמצאו:
% 1 תאי זרע בעלי ראש, צואר וזנב תקינים
פתולוגיות ראש תא הזרע: % 77
פתולוגיות MIDPIECE: % 13
פתולוגיות זנב: % 9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון- תוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב01/06/2016הכמות אכן נמוכה. יש להקפיד של 4 ימי נזירות מיחסים לפני מתן הזירמה לבדיקה. התנועה של התאים תקינה. המבנה (המורפולוגיה) נמוכה 1% וזאת לדעתי הבעיה המרכזית. ריבוי תאים נלווים ולויקוציטים מעלה חשד של זיהום בתעלה הזכרית שצריכים לאבחן ולטפל בו ואז אולי גם הכמות והמורפולוגיה ישתפרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון ספונטני!! נא עזרתכםDradi27/05/2016
שלום רב,
אני בן 32 בריא, אישתי 28 בריאה.
לאחר שנה נישואין ללא הצלחה להכנס להריון.
בדיקת זרע:
ימי התנזרות 3
נפח 1.5
ריכוז 3.2 כמות כוללת 4.8
תנועה 62%: 32% בינונית 30% איטית 0% טובה
מורפולוגיה: 1% תקין
ראש 37% multiple 62%
האם עם נתונים כנ״ל קיימת אפשרות להריון ספונטני? מה הסיכוי לכך?
האם נטילת ויטמינים יכולה לשנות ערכי ריכוז ומורפולוגיה?
האם יש אינדקציה לicsi במצה זה ומה סיכויי הצלחה?
סליחה על השאלות הרבות
אשמח למענה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להריון ספונטני!! נא עזרתכם - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב16/08/2016התנועה מצויינת, הריכוז והמורפולוגיה נמוכים. כדאי לאמת את הנתון המורפולוגי הנמוך ע"י אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה-MSOME.
ניתן להכנס להריון ספונטני במצב זה אך הסיכוי לכך נמוך מאוד, לכן כדאי לבצע השבחות זרע על גבי מפל צפיפויות לקראת הזרעה תוך רחמית- IUI. רצוי להגביר את ימי ההתנזרות ל6-7 ימים, וביום ההשבחה לתת 2 נתינות זרע.
כמו כן רצוי שאורולוג יבדוק את מצב האשכים של הגבר לנוכח אפשרות של מצב וריקוצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוספרמיה לא חסימתית- אחרי ניתוח tese וניתו tfnaרפי27/05/2016
שלום לכם.. אני מאובחן עם אזוספרמיה לא חסימתית, 4 בדיקות זרע רגילות היו עם אפס זרעים.
כל הבדיקות דם שעברתי היו תקינות מלבד fsh גבוה מעל 28.. בבדיקה אחרונה fsh היה 9..
עברתי ניתוח tese ולא מצאו זרעים, עברתי ניתוח tfna לפני כחודש ונמצאו 12 זרעים אך לצערנו ההפריה לא הצליחה..
מה הצעד הבא שאני צריך לעבור? האם יש סיכויים בניתוחים חוזרים.. יש לציין שבדיקת דם אחרונה היתה לפני כשבועיים עם fsh תקין וכן בדיקת זרע לפני כשבועיים עם אפס זרעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אזוספרמיה לא חסימתית- אחרי ניתוח tese וניתו tfna - תגובה
ד''ר אליעזר גירש09/06/2016שלום רפי,
במידה ורמת FSH תהיה בגדר התקין יש סבירות טובה להמצות תאי זרע. אם ב-TFNA נמצאו תאי זרע, אז גם בהמשך ב-TFNA חוזרת צריכים להמצא תאי זרע.
ממליץ להשתמש גם בתוסף תזונתי Vitamale לשיפור התוצאות באיכות תאי הזרע.
בהצלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון ספונטני- נתוני זרעDradi23/05/2016
שלום רב,
אני בן 32 בריא, אישתי 28 בריאה.
לאחר שנה נישואין ללא הצלחה להכנס להריון.
בדיקת זרע:
נפח 1.5
ריכוז 3.2 כמות כוללת 4.8
תנועה 62%: 32% בינונית 30% איטית 0% טובה
מורפולוגיה: 1% תקין
ראש 37% multiple 62%
האם עם נתונים כנ״ל קיימת אפשרות להריון ספונטני? מה הסיכוי לכך?
האם נטילת ויטמינים יכולה לשנות ערכי ריכוז ומורפולוגיה?
האם יש אינדקציה לicsi במצה זה ומה סיכויי הצלחה?
סליחה על השאלות הרבות
אשמח למענה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרתכם
Dradi24/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ ברטוב אשמח לתשובתך
Dradi26/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכוי להריון ספונטני- נתוני זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש28/05/2016שלום דרדי,
מדובר בריכוז נמוך מתחת לנורמה של תאי הזרע. כמו כן גם המורפולוגיה שלהם ירודה, מתחת לנורמה. גם במצבים כאלה יש סיכוי להריון ספונטני עם כי בסיכוי נמוך מאוד.
זה מצב המתאים להפריה בשיטת ICSI, אך לפני זה מבצעים הזרעה תוך רחמית (IUI) ורק אם לא מצליחים להרות ב-IUI עוברים לשיטות הפריה חוץ גופית שכוללת ICSI.
ממליץ מאוד להשתמש ב-Vitamale כל הזמן שאתם בתהליך לנסות להרות (גם אם תגיעו להפריה חוץ גופית). יתכן ובהמשך תעזרו במיון תאי זרע בשיטת פרופ' ברטוב ל-ICSI.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמומיות בפין כתוצאה מצריכת כדוריםערן19/05/2016
שלום, חייל בן 20.. לפני כשלושה חודשיים נטלתי תרופה(סלואו דרלין) שמורידה את לחץ הדם ..וזה בשביל לטפל במיגרנות , לאחר כשבוע הבחנתי בתופעת לוואי - נטייה של הפין שמאלה.. עד עכשיו נטיית הפין שמאלה נשארה .מה אפשר לעשות ? ואם אפשר לתקן את זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקמומיות בפין כתוצאה מצריכת כדורים - תגובה
ד''ר אליעזר גירש28/05/2016שלום ערן,
הבעיה שהפנת אלינו היא בעצם צריכה להיות מופנת לרופא אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חדשה28/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרע קשה Sever OTA syndromeחדשה15/05/2016
שלום,
עקב Sever OTA syndrome עשינו שני סבבי IVF ללא אף הפריה, אני בן 30 ואישתי בת 25 מנסים להרות כבר 4 שנים.
בשתי בדיקות זרע נמצא: מורפולוגיה 0%, תנועה 6%, צמיגות חוסר, ריכוז 47 מיליון, מס' תאי זרע 118 מיליון,בשתי בדיקות זרע לא ניצפו כלל תאי זרע תקינים מורפולוגית, הזרעים בעלי ראשים עגולים וקטנים.
בסבב הראשון IVF+ICSI מתוך 10 ביציות בשלות לא היו הפריות.
בסבב השני IVF+ קלציום יונופור מתוך 8 ביציות בשלות לא היו הפריות.
לאחר ייעוץ אצל אנדרולוג הומלץ על ניתוח טסה אך רופא הפוריות מעדיף להמתין בינתיים עם אופציה זו.
לא שמעתי על עוד מקרה כזה בו לא הושגו הפריות לאחר שני ניסיונות.
אנחנו אובדי עצות.
מה ניתן עוד לעשות על מנת להשיג הפריות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' ברטוב אשמח בבקשה לתשובה.
חדשה17/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית זרע קשה Sever OTA syndrome - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב22/05/2016שלום רב, מדובר בבעיה ידועה.
כדאי לבצע אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה לברר האם בכל זאת ישנם תאי זרע בודדים שהנם תקינים. תאים אלו יהיה ניתן לבודד ביום שאיבת הביציות לקראת הפריה חוץ גופית בשיטת המיקרומניפולציה בעזרת מיון תאי זרע בהגדלה גדולה (IVF-IMSI). לדעתי אין טעם לבצע ניתוח טסה מאחר והפגם בתאים ימצא גם שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה ושאלת המשך
חדשה22/05/2016תודה לך פרופ' ברטוב.
היינו אצלך לצורך אבחון לאחר הסבב הראשון ונמצא זרע אחד בדרגה שתיים וכמה בדרגה שלוש וארבע.
לא עשינו בסוף מיון בסבב השני, למרות שרצינו, כי רופא הפוריות שדווקא בעד מיון בדרך כלל העדיף לא לעשות איקסי. כאמור לבסוף שוב לא היו הפריות.
האם לדעתך כאשר נעשה מקרומניפולציה עם מיון זרע, זרע בדרגה שתיים יכול להפרות ביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על המענה ושאלת המשך - תגובה
ד''ר אליעזר גירש28/05/2016שלום לך,
קודם כל לא מדובר ב-OTA כי ריכוז תאי זרע תקין. מדובר ב- (terato-astenozoospermia). מאוט תאי זרע בתנועה עם מורפולוגיה ירודה.
לדעתי יש מספר דברים שצריך לעשות:
קודם כל להבדק אצל אורולוג-אנדרולוג ולשלול בעיות כמו דלקת או דליות בורידי האשך, לנסות לבודד את גורם הבעיה לתופעה.
דבר נוסף, הייתי הולך על IVF בשיטת ICSI אחרי בידוד תאי זרע הטובים ביותר בשיטת פרופ' ברטוב, אבל לפני זה הייתי לוקח טיפול ב-Vitamale לפחות 3 חודשים, עדיף כחצי שנה ורק אחרי טיפול זה לבצע מיון תאי זרע עבור הפריה בשיטת ICSI.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלום רב אשמח שתענה על השאלה שליללא שם09/05/2016
היי דוקטור עשיתי בדיקת זרע שיצאה תקינה
האורולוג שבדק אותי אמר לי שמבחינת הערכים בעולמיים
המורפולגיה שלי 4% תקינה
והכמות זרע וכל שאר המדדים גם תקינים
ואמר לי שבדיקת זרע מומלץ לעשות מעקב
כדי לבדוק עם המדדים הישנתנו
האים גבר בריא עם תוצאות אולטרסאונד אשכים תקינות
שהודגם גודל ומיבנה אשכים תקין ללא וריקוצל או הידרוצל
וכולל בדיקות של אורולוג במישוש
צריך לדאוג שמע הערכים ישתנו ?
האורולוג נתן לי הפניה לבדיקה בעוד 1.2 שנה
מה זה אומר שנה וחודשיים ?
אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור שלום רב אשמח שתענה על השאלה שלי - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב10/05/2016שלום.
המורפולוגיה של תאי הזרע 4%- ערך זה גבולי. עם הגיל איכות תאי הזרע מעט יורדת. ב14 חודשים חולפים שישה מחזורי זרע. מכאן כי הרופא שלך חושב שבנתוני הזרע שלך יש צורך להיבדק בעוד 6 מחזורים שמא המורפולוגיה תרד מעט ותזדקק להשבחת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור שלום שוב אני צעיר
חסוי10/05/2016אני סהכ בן עשרים אז איך עם הגיל האיכות של הזרע יורדת
אין לי בעיות אשכים כולל אולטרסאונד תקין
ואני צעיר אז מה הסיבות למורפולוגיה שכזואת
יש לציין שהתנזרתי לפחות שלושה ימים לפני הבדיקה
יש לי סיבות לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע חלשה מה הסכוי להריוןדניאלה05/05/2016
שלום וערב מבורך,אני ובעלי נישאנו לא מזמן .
בעלי עשה ספירת זרע עקב וריקוצלה ,ואלו התשובות לפי WHO
Abstinence 3
Appearnce n
Viscosity high
Ph 8
Volum 3
Concentration 23mill
Total account 69 mill
Motility 50 %
Grade prog
Vitality >60
Morfology (by strict criteria)
Normal 3%
Broderline( close to normal) 4%
Head defects 92%
Midpice defects 7%
Premature cells few
W.b.c. // היי אלו התוצאות שלנו לבדיקת זרע ,בעלי ואני רוצים לדעת האם יש סכוי כלשהו להריון ספונטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע חלשה מה הסכוי להריון - תגובה
ד''ר אליעזר גירש06/05/2016שלום דניאלה,
ספירת זרע תקינה, אך הריכוז נמצא קרוב לגבול התחתון. מבחינת מורפולוגיה: 3% תקינים ו-4% כמעט תקינים זה מצב לא רע בכלל. בהחלט יש סיכוי להריון ספונטני. צריך להמשיך לנסות ובמיוחד לקיים יחסי מין כל יום בתקופה של כ-4 ימים לפני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ. הלה 6 ימים הכי פוריים מבחינת המפגש מוצלח בין תאי הזרע לביצית. על מנת לשפר את הביצוע אני ממליץ לבעלך לקחת תוסף תזונה Vitamale המיועד לשפר איכות ותנועתיות של תאי הזרע. יש לקחת אותו 6 כמוסות ליום (2 כמוסות 3 פעמים ליום).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנזרות לפני הפריה חוץ גופית לבעלי זרע חלשרועי30/04/2016
שלום
כמה ימים מומלץ להתנזר לפני ivf לבעלי זרע חלש מאוד (בודדים ספורים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התנזרות לפני הפריה חוץ גופית לבעלי זרע חלש - תגובה
ד''ר אליעזר גירש01/05/2016שלום רועי,
מקובל להתנזר עד 5 ימים מקסימום. אני אישית חושב כי צריך להתנזר כמה שפחות, אפילו לא יותר מיום אחד ובמיוחד אם מדובר בטיפולי IVF. התנזרות מעלה כמות תאי הזרע (כל יום מיוצרים תאי הזרע והם נאספים ביותרת האשך), אך מתקיים שם גם תהליך של פרוק תאי זרע על ידי מערכת חיסונית וכך משתחררים "חומרי פסולת או פרוק" הפוגעים בתאי זרע החדשים. על מנת להקטין פגיעה בתאי הזרע החדשים יש להמנע מאיחסון של תאים במשך ימי ההתנזרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רועי03/05/2016תודה על התשובה המפורטת.
האם במצב של התנזרות של יום אחד לא יכול להיות מצב שבמעבדה לא ימצאו תאי זרע בתנועה?
בנוסף, האם שיטת ברטוב למיון זרע תשפר את בחירת הזרעונים להפריה לעומת מעבדת ivf בביה"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש03/05/2016שלום רועי,
אינני יודע מה מצב הזרע שלך על מנת לתת לך תשובה טובה לגבי ימי התנזרות. כללית, אם בבדיקת זרע שבצעתה לפני טיפולי פריון נמצאו תאי זרע בתנועה, המלצתי היא לא לשמור על התנזרות. במעבדה ימצאו מספיק תאי זרע בתנועה לצורך הפריה, אך שוב זה רק במידה ובפעמים קודמות ובבדיקות זרע תמיד היו לך תאי זרע בתנועה.
לגבי בחירת תאי זרע לפי שיטת פרופ' ברטוב, אני חושב שזה יכול לתרום לתוצאה טובה יותר, אך זה נכון במיקרה ומורפולוגיה של תאי זרע אצלך היא נמוכה מ-4% של תאי זרע תקינים.
יש לך שאלות חשובות ועל מנת להתיחס במלוא הכובד אליהן ולתת לך תשובה נאמנה יש צורך לתת לך יעוץ כשרואים גם את התוצאות של בדיקת הזרע שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע ובדיקות הורמונים עזרה בהבנה ובפענוחחיים18/04/2016
בבדיקת זרע שביצאתי לא נמצאו תאי זרע.
בהמשך ביצעתי בדיקות דם הורמונים שהתוצאות הן:
TSH-5.12 טווחי הנורמה 0.55-4.78
T4 free-15.9 טווחי הנורמה 10-20
LH-12.00 טווחי הנורמה 1.5-9.3
FSH-27.60 טווחי הנורמה 1.4-18.1
PROLACTIN-311.6 טווחי הנורמה 45-375
TESTOSTERONE-TOTAL- 9.6 טווחי הנורמה 8.4-28.7
נצפו חריגות מהנורמה בבדיקות TSH, LH, FSH. בחלקן החריגה מזערית ובחלקן פחות. יש קשר לבדיקת זרע? מה ניתן להסיק מתוצאות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע ובדיקות הורמונים עזרה בהבנה ובפענוח - תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/04/2016שלום חיים,
הורמונים המיוצרים באשך מאזנים הפרשת הורמונים מיותרת המוח (ציר הורמונלי בין יותרת המוח ואשכים). רמות גבוהות של LH ושל FSH מצביעות על חוסר תגובה של רקמת אשך להורמונים הללו ובעצם על כך שאשכים אינם מייצרים מספיק הורמונים המאזנים את הורמוני יותרת המוח. גם רמת טסטוסטרון הנמצאת קרוב לגבול התחתון של הנורמה מצביע על הבעיה בתגובתיות הורמונלית או בייצורו.
קיימות סיבות רבות לתופעה זאת, כמו אשכים תמירים, ובעיקר אנומליות גנטיות. יש להתייעץ עם גנטיקאי ולבצע בדיקת תקינות גנטית ובעיקר בדיקת כרומוזום Y (כרומוזום הזכרי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות בנוגע להורמונים
חיים18/04/2016תודה רבה על בתשובה המהירה.
היתכן שבעקבות חזרת נפגע ייצור הזרע ולכן בדיקת ההורמונים יצאה כפי שיצאה?
חליתי בחזרת לפני שנתיים ובעקבות כך הופנתי לכל בדיקות אלה? האם וש פיתרון למצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך התכתבות בנוגע להורמונים - תגובה
ד''ר אליעזר גירש18/04/2016שלום חיים,
קיימים מספר פתרונות:
1. חיפוש תאי זרע בזירמה עם שימוש בהגדלה גבוהה (מעבדה של פרופ' ברטוב)
2. במידה ולא נמצא תאי זרע, אפשר לבצע ביופסיה של אשך ולבדוק אם יש ייצור תאי זרע באשך
3. במידה וגם זה לא עזר ואשכים אינם מייצרים את תאי הזרע, ניתן להשתמש בתרומת זרע.
אם יש תאי זרע באשכיך, אז אני ממליץ לקחת תוסף תזונה Vitamale המשפר פעילות האשך וכך גם ייצור תאי זרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחריגה בבדיקת הורמונים המשך התכתבות
חיים19/04/2016האם לפי תוצאות בדיקת דם הורמונים ולפי החריגות ניתן להבין אם הפגיעה בייצור הזרע היא מזערית או ממשית? האם כאשר החריגה היא רק במספר נקודות מראה על בעיית ייצור קטנה/גדולה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חריגה בבדיקת הורמונים המשך התכתבות - תגובה
ד''ר אליעזר גירש09/06/2016לא ניתן לנבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרות בעקבות מחלת החזרת? בדיקת זרע לא תקינה בכלל!חיים17/04/2016
לפני כשנתיים בעלי חלה בחזרת שגרמה לדלקת באשכים. חצי שנה טרם החתונה. אחרי החתונה ולאחר שניסינו מספר חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה נשלחנו לבדיקת זרע שהעלתה כי לא נמצאו כלל תאי זרע. האם החזרת גורמת לחסימה? האם היא הורסת את כל הזרע? יכול להיות שהוא עקר ואין פיתרון? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה קודמת
חיים17/04/2016בדיקת זרע בוצעה לאחר כ 4 ימי התנזרות מלאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקרות בעקבות מחלת החזרת? בדיקת זרע לא תקינה בכלל! - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב17/04/2016שלום נוי,
קיים קשר בין החזרת בין 18-24 לדלקת באשכים ולהצטמקות האשכים לאחר מכן. ב24% מהמבוגרים ו38% מהמתבגרים חלה ירידה באיכות הזרע אך עקרות הנה נדירה.
בכדי לקבוע שבעלך חסר תאי זרע (אזואוספרמי), יש לערוך 3 בדיקות זרע בהפרש של חודש ביניהן עם 10 ימי התנזרות בכל פעם.
במידה ולא נמצאו תאי זרע בבדיקה השגרתית רצוי לבצע חיפוש תאי זרע בהגדלה גדולה. במידה וימצאו תאים יש אפשרות להקפיא אותם לצורך הפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי זרע בודדים עם תנועה חלקית בלבדע פ17/04/2016
שלום
בשנה שעברה עשיתי 2 בדיקות זרע וקבלתי ממצאים " תאי זרע בודדים עם תנועה חלקית בלבד" , עשיתי בדיקת כרומוזומים וגנטית וUS לאשכים והכל היה תקין.
באותו חודש שעשיתי את הבדיקה, אשתי נכנסה להיריון שלא המשיך מעבר לחודשיים.
אחרי חצי שנה התחילה אשתי טיפולי פוריות בעקבות המלצת הרופא המטפל, שהפתרון היחידי זה הפריה חוץ גופנית.
בחודש המיועד לשאיבת הביציות, נתתי 3 פעמים זרע "להקפאה" וכל הזמן קבלתי ממצאים של תאי זרע בודדים.
באותו יום של השאיבה, נתתי שוב זרע, והלפתעתנו היו 5 מילון ו 40% מהם בתנועה!!!
עכשיו אני ממש מבולבל ! האם יש הסבר לזה?
האם מהרנו והלכנו לIFV? האם יש סיכוי שאשתי תכנס שוב להיריון באופן טבעי ?
האם יש טיפולים שאני יכול לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי זרע בודדים עם תנועה חלקית בלבד - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב17/04/2016שלום רב,
לדעתי אתה צריך לבדוק האם ניתן לשפר את הזרע שלך כי גם מיליון תאי זרע עם 40% תנועה אינם מבטיחים הריון טבעי בר-קיימא.
לכן כדאי שתעבור:
1. זיהום חיידקי בזירמה (תרבית זירמה)
2.בדיקת נוכחות אפשרית של וריקוצל (ורידים מורחבים)
התוצאות שיתקבלו יאפשרו את הערכת פונטציאל ההריון הטבעי שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה נמוכהאלון14/04/2016
שלום
אני בן 39 ועשיתי בדיקת זרע שכל הפרמטרים יצאו תקינים למעט מורפוליגיה 2%:
ph 8.4, volume 2.1, concentration 43 , total count 90.3, motility 58, , total
motile count 52., , vitality 82, normal morphology 2%
האם הנתונים האחרים מחפים על הנתון הנמוך של המורפולגיה?
האם ניתן להכנס להיריון בצורה טבעית או שחייבים לבצע הזרעה או הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה נמוכה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש16/04/2016שלום אלון,
יש לך בערך 100 מליון תאי זרע במירוק עם כ-60% תנועה. חשבון פשוט: 60 מליון תאי זרע בתנועה. מתוכם 2% בעלי מורפולוגיה תקינה, ז.א. 1.2 מליון בעלי מורפולוגיה תקינה. לאיזור ההפריה במפגש בין ביצית לתאי זרע מגיעים בערך 25-100 תאי זרע הטובים ביותר. תאורטית, כמות תאי זרע יכולה לחפות על פגם כמו מורפולוגיה וכך קיימת אפשרות להרות גם בצורה הטבעית.
בפועל, הסיכוי להגיע להריון בצורה הטבעית, כאשר יש רק 2% תאי זרע תקינים, מסימה קשה עם סיכוי נמוך (אבל קיים).
ממליץ להתחיל עם הזרעה ואם לא תצלח לעבור להפריה חוץ גופית. בדרך כלל מקובל לעשות 3-4 הזרעות. בהמשך אולי תצתרכו אף בחירה ובידוד תאי זרע תקינים בשיטת פרופ' ברטוב.
ממליץ בחום להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המעודד התנאים הטובים באשך וכך לייצור תאי זרע תקינים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ניתוח וריקוצלה וייעוץ מומחה תודהמתן לוי12/04/2016
היי ,
בן 24, לפני כחודש וחצי עברתי צינתור לוריקוצלה בצד שמאל אצל ד״ר פרשטינדג בשערי צדק , ירושלים .
לאחר כעשרה ימים מהניתוח שמתי לב שהוריד נשאר הגעתי לביקורת וד״ר פרשטינדג אמר לי שהוריד לא נעלם אך הוא נסתם, ואין בו תנועה ע״י אולטרסאונד שערך לי במקום ( תשובה מעודדת )
ואכן הכאבים שהיינו נעלמו.
הבנתי שהוריקוצלה מתרחשת בגלל חום האשך ובחודש האחרון אני עדיין מרגיש ורואה שהשק שלי עדיין נפול , רך ומקומט , השאלה שלי האם זה נורמלי שמצב האשך יהיה כך ועדיין איכות הזרע תשתפר או שאין לדעת עד תום תקופת ההחלמה ובדיקת הזרע לאחר 3-4 חןדשים מהניתוח .
האם זרע יכול להיווצר ולא להיפגם גם אם השק נפול וחם לו.
יש לציין שתופעת שק התולעים נעלמה וניתן להרגיש עם מישוש אך הד״ר אמר שהוריד נסגר והניתוח הצליח . רוב הזמן השק שלי חם , נפול ורך לכיוון מטה ( האם זאת אינדיקציה לאי הצלחת הניתוח או חזרת הורקיצלה )
תודה רבה לעונים מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ניתוח וריקוצלה וייעוץ מומחה תודה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב12/04/2016שלום רב!
השק הנפול, הרק, המקומט ובעיקר החם מצביע על תפקודו התקין שהוא לקרר את האשכים עצמם. החום שמוקרן החוצה מקרר את האשכים עצמם שבהם מתחולל הייצור של תאי הזרע הדורשים חום נמוך בקו היצור שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בעקבות חום וקבלת אנטיביוטיקהא05/04/2016
אני אמור לעבור תהליך של tesa. לאחר אישפוז בעקבות זיהום בדרכי השתן שכלל חום וטיפול אנטיביוטיקה וונקומיצין וטזוצין במשך שבוע. רציתי לדעת אם יש בעיה להמשיך בתהליך. הרופא טען שיש צורך בהפסקה של 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפסקת טיפול בעקבות חום וקבלת אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/04/2016שלום א'
הרופא שלך צדק מאוד. חשוב להמתין לפחות שלושה חודשים על מנת לחדש את המערך הייצור של תאי זרע התקינים ביותר.
ממליץ להשתמש בתוסף התזונה Vitamale המיועד לשפר את איכות הזרע ואולי לקבל תוצאות טובות יותר בניתוח TESA.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)