פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת זרע והמשך נטילת פרופסיה
    ד``ר אליעזר גירש
    03/03/2014

שלום

אני בן 26 ולוקח פרופסיה ב4.5 שנים האחרונות ולאור ההשפעות שייתכנו לה ביצעתי לקראת סוף שנת 2011 בדיקת זרע (שיצאה תקינה למיטב הבנתי) וגם השבוע.
    אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית ובכך אוכל לדעת אם יש בעיה להמשיך וליטול פרופסיה (לא חוויתי תופעות לוואי עד כה).
    מצ"ב בתמונה מצד ימין הבדיקה משנת 2011 ובצד שמאל הבדיקה החדשה מהשבוע.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיון העלאת תמונה באיכות טובה יותר

אלעד
    04/03/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2011

אלעד
    04/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2014

אלעד
    04/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם יש צורך לבצע בדיקת הלוספרם?

רועי
    14/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כאן מישהו?

רועי
    24/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע שלי
    יעקב
    18/02/2014

עשיתי תבדיקה לפני שנה אמרו לי שהכול תקין
    כי אני האמת רוצה שוב לעשות בדיקה לבדוק שהכול תקין
    רציתי אבל עוד חוות דעת על הבדיקת הזאת
    אנחנו מטופלים בIVF PGD בבלינסון

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע שלי

הוספת תגובה

• תמונה 2

יעקב
    18/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אשך שמאל + ספירת זרע
    נדב
    12/02/2014

שלום רב,
    במסגרת בדיקת זרע שעשיתי לפני כחודשיים לא נמצאו זרעים עם תנועה כלל, הזרע הוקפא, וכשהופשר לא היה ניתן להשתמש בו להפריית ביצית.
    (מראש אמרו שהסיכוי שהזרע יהיה בר הפרייה).
    הואיל והייתי חודש אחרי נטילת אנטיביוטיקה (מוקסיפן) אמרו לי לחכות עוד כחודשיים ולבדוק שוב. הבדיקה האחרונה מלפני כשבוע מצורפת.
    בנוסף יש כאבים של אשך שמאל מזה זמן מה, בעיקר אחרי מגע באזור, כי יש שם מן תחושת התעבות.
    אורולוג שביקרתי אצלו אמר שהזרע תקין לפי התוצאות האחרונות, והכאבים הם משהו שבטח יעבור, אולם ממה שראיתי באינטרנט אני חושש שזה וריקוצלה.

האם ערכי הזרע כפי שמופיע בקובץ אכן תקינים? להבנתי המאוד לא מקצועית- עדיין האיכות ירודה...
    האם כדאי לגשת לחוו"ד נוספת? (האורולוג שפניתי אליו נחשב למומחה ובכיר בתחום).

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי אשך שמאל + ספירת זרע

הוספת תגובה

• כאבי אשך שמאל + ספירת זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    16/02/2014

שלום נדב
    נתוני זרע שלך בנוניים, אך גם עם נתונים כאלה אפשר להגיעה להריון בשיטות IVF. לפי הסיפור שלך בהחלט יכול להיות מצב של ואריקוצלה ולכן המלצתי היא כן לפנות לאורולוג שמתמחה בפריון הגבר ולקבל דעה נוספת.
    ממליץ גם להשתמש בתוסף תזונה Vitamale שתפקידו לשפר איכות תאי הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה ומורפולוגיה
    אני123
    11/02/2014

שלום, לבעלי (29) בדיקת זרע ראשונה: מורפולוגיה 3%, תנועתיות 20% וריכוז 20 מיליון. בדיקה שניה תנועתיות 35% וריכוז 4 מיליון. בדיקה שלישית דומה לשניה. (בשתי הבדיקות האחרונות אין תוצאת מורפולוגיה כי זה היה בהשבחת זרע לקראת הזרעה). הוא פנה לאורולוג שקבע שיש וריקוצלה דרגה 2 בצד שמאל. האם וריקוצלה משפיעה רק על הכמות או גם על המורפולוגיה והתנועתיות? ומה יכולה להיות הסיבה לירידה התלולה בכמות? (הבדיקות השניה נעשתה בהפרש של 3 חודשים מהראשונה)

לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה ומורפולוגיה

הוספת תגובה

• וריקוצלה ומורפולוגיה - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    16/02/2014

שלום לך,
    ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור תאי הזרע. בואריקוצלה הפגם בתאי הזרע הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי).
    ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
    לכן לפי מצב המתואר אין טיפול ניתוחי מבטיח לך פתרון הולם. אני ממליץ על שני דברים: 1) לתת מנה או שתי מנות זרע במצב טוב ולשמור מנות אלה בבנק זרע (בית חולים או בנק זרע פרטי) כגיבוי לעתיד. הסיבה לכך כי יתכן ותהיה ירידה באיכות הזרע עם הזמן. במנות אלה יהיה אפשר להשתמש (במידה ומצב מבחינת הפוריות ידרדר) גם לאחר מספר שנים.
    כאשר מדובר בדרגה 2, אפשר להיעזר בניתוח. שיטות הטיפול הנפוצות בארץ הן צינטור, אמבוליזציה של ורידי אשך וטיפול בשיטת גת וגורן (סוג של אמבוליזציה). גם בשיטת אמבוליזציה יש שיטות שונות, כמו אמבוליזציה ע"י קפיצים (מתחתיים או מפלסתיק) ואמבוליזציה ע"י ג'ל המתקשה וסותם את הורידים.
    התיקון המיקרוכירורגי הוא האפשרות המודרנית והיעילה ביותר, כפי שמקובל במרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם..
    לא ידוע לי בצורה מובהקת מה השיטה הטובה ביותר. לדעתי כל השיטות יעילות בצורה דומה.
    ממליץ גם לקחת תוסף תזונה Vitamale המיועד לשיפור תאי הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש דרך לתקן אזוספרמיה לא חסימתית
    ד``ר אליעזר גירש
    10/02/2014

בעלי עבר לפני שנה וחצי ניתוח מיקרו טסה שבו לא נמצאו תאי זרע. הבעיה שיש לו היא כתוצאה מניתוח של אשך טמיר שעבר בילדות. כל הבדיקות שעבר הורמונליות וגנטיות מראות תוצאות תקינות, האם יש איזשהי דרך לרפא את הבעיה? האם ניתוח נוסף או לקיחת הורמונים יעזרו? קראתי שבמעבדה של דר' ברטוב נמצאו תאי זרע אצל אנשים שעברו ניתוחים ששם לא מצאו, האם מומלץ לקחת טיפול לפני הבדיקה הזאת...? אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• אזוספרמיה לא חסימתית - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    16/02/2014

שלום שירי.
    מיקרו-טסה נחשב לניתוח מאוד מתקדם ונותן אחוזי הצלחה גבוהים ביותר ביחס לטסה או טפנה. עדיין, עם כל זה, ממליץ לבצע פעם אחת ניתוח TESA או TFNA. אם לא ימצאו תאי הזרע בניתוח יש פתרון של תרומת זרע. יש לזכור כי גם אם ימצאו תאי זרע בודדים, סיכוי לקבל ילד הוא סיכוי נמוך מאוד וגם הבעיה הזיכרי (אזואוספרמיה) עוברת בתורשה.
    אם מצב הורמונלי שלו תקין, אין לקחת טיפול הורמונלי.
    במעבדה של פרופ' ברטוב משתמשים בטכנולוגיה של חיפוש בהגדלה גדולה (X 6000) ביחס להגדלה אופטית הנמצאת בשימוש במרבית יחידות IVF.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון מציאת זרע נוסף
    דורון
    08/02/2014

שלום ,
    רקע -שמי דורון , אני בן 34 ואב לתאומים בני 3.
    התאומים נולדו מתרומת זרע לאחר התהליך הבא : שתי בדיקות זרע שבהם לא נצפה כלל זרע ולאחר מכן ניתוח Tesa שגם בו לא נמצאו זרעים (כל שאר הבדיקות היו תקינות- קריוטיפ +דם+US אשכים) .
    בראיה לאחור על התהליך שעברתי יש לי תחושה כי הוא היה מהיר מדי ו"חותך" מדי (מיד אחרי אי מציאת זרע אמרו לנו לכו לניתוח Tesa +IVF ובמצב שהיינו בו עשינו מה שאמרו לנו בלי לשאול יותר מדי שאלות-כל התהליך ארך בערך חודש )
    האם לדעתכם כדאי לבצע שוב תהליך בירור מסודר (בדגש על המסודר) ואולי לשקול דרכי פעולה אחרות ?(כי TESA לא צלח) כמו כן האם במידה ותהליך אחר מצליח להפיק זרעים ניתן להקפיא אותם או שזה לא בא בחשבון וצריך להשתמש בהם מיד ?

אודה מאוד לתשובתכם המנומקת.
    דורון

לקביעת תור
    סגירה
    ניסיון מציאת זרע נוסף

הוספת תגובה

• ניסיון מציאת זרע נוסף - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    16/02/2014

שלום דורון.
    ההחלטה הרפואית היתה נכונה מאוד. אין לי ספק בכך. אם ברצונך לבחון דרכים אחרות, אז אין הרבה אפשרויות. במקום TESA אפשר לנסות ניתוח TFNA או micro-TESA, אך סיכוי למצוא תאי זרע במצבך הוא סיכוי נמוך. גם יש לזכור כי במידה וימצאו תאי זרע בודדים אחרי אחד הניתוחים, הסיכוי ללידת ילד הוא סיכוי נמוך מאוד. גם הבעיה הזכרית זו, חוסר תאי זרע (azoospermia), מועברת לדור הבא.
    תרומת זרע במקרים הללו הוא פתרון טוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    עידו
    06/02/2014

שלום רב, בן 26 עברתי בדיקת זרע מחשש לוריקוצלה וקיבלתי את התוצאות הבאות. אשמח לקבל חוות דעת.
    יש לי כמה שאלות:
    1. האם אני עקר?? לאור הנתונים נוכל להכנס להריון טבעי או שנמטרך טיפולי הפריות או שבכלל לא?
    2. לא הבנתי מה הריכוז של הזרע שלי
    3. המורפולולגיה שלי נמוכה ,מה זה אומר?
    4. נמצא שיש לי וריקוצלה, האם אם אני יעבור ניתוח זה ישפר לי את המתונים?
    ראוי לציין שלפני כשנתיים עברתי ניתוח פריצת גיסק.
    אני לפני חתונה ואשמח לתשובה, אני מאוד לחוץ.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• אשמח למענה

לירון
    09/02/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמח להמלצות ובירור לגבי הזרע
    תמר
    31/01/2014

שלום אני ובעלי נשואים שנה וחצי לא מצליחים להיכנס להריון רצוי לציין שמהתחלת הנישואים לא השתמשנו באמצעי מניעה, עשיתי בידקות זקיקים ורחם והכל יצא ב״ה תקין יש לי מחזור סדיר כל 31 יום במדיוק!
    בעלי עשה בדיקת זרע ובאנו עם זה לרופאת נשים והיא אמרה לפתוח תיק במעבדת פוריות. אשמח לשאול מה הבדיקה מצביעה? והאם זהו זרע חלש? והאם אנחנו יכולים להיכנס להריון באופן טבעי??!
    אשמח לתשובות!! :)

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• נשמח להמלצות ובירור לגבי הזרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    06/02/2014

שלום תמר
    התוצאות מראות כי לבעלך יש כמות תאי זרע קטנה מהנורמה עם תנועתיות נמוכה. מבחינת מבנה תאי הזרע, אם לקחת גם אלה שהוגדרו כגבוליים אז אפשר להגיד שנתון זה בסדר.
    זה לא נכון להגיד שאתם לא יכולים להכנס להריון בצורה הטבעית. אתם יכולים, אך הסיכוי הוא נמוך יותר ביחס למצב התקין של זרע. ממליץ לבעלך להבדק אצל אורולוג המתמחה בפוריות הגבר. אם תמצא הסיבה לאיכות הזרע נמוכה אולי תהיה אפשרות לטפל ולשפר את המצב.
    בנוסף, ממליץ על שימוש בתוסף תזונה Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזוספרמיה
    זוג
    15/01/2014

לגבר בן ה-34 שני ילדים מנישואין קודמים בהריונות ספונטניים וכעת אובחן עם אזוספרמיה חסימתית או לא חסימתית. בשתי בדיקות זרע ובחיפוש אצל פרופ ברטוב לא נמצא זרע. בדיקות הורמונליות וUS אשכים תקין. הוא לא עבר בשנים האחרונות שום מחלה, טיפולים או טראומה שיכולים להצדיק את המצב.
    ד"ר מדג'ר הציע ניתוח TESE במקביל לשאיבת ביציות שלי (אצלי הכל נראה תקין).
    האם ניתן להעריך ללא ניתוח האם מדובר באזוספרמיה חסימתית או לא? האם ניתן להעריך סיכויים להצלחת הניתוח? האם יש דרך להימנע משאיבת ביציות עד שנדע בוודאות מה נמצא? אנחנו מרגישים ממש אבודים ומקבלים תשובות מאוד לקוניות. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אזוספרמיה

הוספת תגובה

• אזוספרמיה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    06/02/2014

במקרה שלכם מדובר בעקרות משנית, שהופיעה לפתע. לפי נסיוננו, האפשרויות להופעת מצב כזה הן בד"כ הופעת מצב וריקוצל או זיהום חיידקי שפוגע בתעלה הזיכרית וגורם לחסימה. (ישנם עוד מצבים כמו חזרת בגיל מבוגר, כמותרפיה והקרנות, מצב של בריחת תאי זרע לשתן ועוד). הבירור הזה צריך להעשות בצורה מדוייקת ואם תתגלה הסיבה, בדרך כלל ניתן למצוא את הפיתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת זרע שניה
    חסוי
    14/01/2014

שלום לכם,

אודה לכם מאוד אם תוכלו לומר לנו האם בדיקתי תקינה?
    כמו כן, באם ישנם פרמטרים שאינם תקינים, אשמח לדעת מה הם, ועד כמה הבעיה חמורה?
    האם ייתכן הריון ספונטני?

בדיקה שניה - הרגשתי מעט חולה בתקופת הבדיקה, האם יש קשר לתוצאות הבדיקה?

Abstinence 3 days
    Apperance n
    Viscosity n
    pH 8.1
    Vol ml
    Total count 24 million
    Motility 35 %
    Grade prog
    Vitality 50 %

Morphology
    Normal 3 %
    Borderline*** (close to normal) 5 %
    Head defects 92 %
    Midpiece defects /
    Tail defects / %
    Premature cells +
    W.B.C few mill/ ml

להלן הבדיקה הראשונה שביצעתי (שבועיים קודם לכן):
    Abstinence 3
    Apperance n
    Viscosity n
    pH 8.2
    Volume 2.8 ml
    Concentration 10 mill/ ml
    Total count 28 million
    Motility >70
    Grade prog
    Vitality >70
    %Normal 5
    %Borderline*** (close to normal) 10
    %Head defects 85
    Midpiece defects 13
    %Tail defects 6
    Premature cells +
    W.B.C +

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• פיענוח תוצאות בדיקת זרע שניה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    06/02/2014

בבדיקה השניה שלושת הפרמטרים החשובים של איכות הזרע: כמות, תנועה ומורפולוגיה (מבנה) מעט נמוכים. בבדיקה הראשונה רק כמות תאי הזרע מעט נמוכה. אפשר בנתונים אלה להשיג הריון ספונטאני, אך אם אתם ממתינים כבר זמן רב, כדאי לשפר את פוטנציאל הפוריות ע"י השבחת הזרע על גבי מפל צפיפות והזרעה תוך רחמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע, האם נהיה הורים?
    אישתו
    12/01/2014

שלום, היום ביצענו בדיקת זרע והתוצאות הן - ph 7.8 , נפח 4.1 , ריכוז 0.4, ריכוז בזרימה 1.6, 75% תנועה, 1.2 אחוז בתנועה, 5% השרדות לאחר 4 שעות, 87% חיות. צורות תקינות 8%, צורות פתולוגיה 92 (ראש 60 , צוואר 20, זנב 12). מה עושים? האם אי פעם נהיה הורים?

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרע, האם נהיה הורים? - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    06/02/2014

כדאי לחזור על הבדיקה ולבצע בנוסף גם תרבית זירמה לבירור אפשרות לזיהום חיידקי. באם יתגלה זיהום, יש לקבל טיפול ולאחריו לבצע בדיקה חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוצאות בדיקת הזרע תקינות?
    אנונימי
    03/01/2014

שלום רב,

אודה לכם מאוד אם תוכלו לומר לנו האם בדיקתי תקינה?
    כמו כן, באם ישנם פרמטרים שאינם תקינים, אשמח לדעת מה הם, ועד כמה הבעיה חמורה?

להלן הבדיקה:
    Abstinence 3
    Apperance n
    Viscosity n
    pH 8.2
    Volume 2.8 ml
    Concentration 10 mill/ ml
    Total count 28 million
    Motility >70
    Grade prog
    Vitality >70

Morphology
    %Normal 5
    %Borderline*** (close to normal) 10
    %Head defects 85
    Midpiece defects 13
    %Tail defects 6
    + Premature cells
    + W.B.C

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• בנוסף, האם ייתכן היריון ספונטני?

אנונימי
    03/01/2014

אשמח לדעת האם ייתכן היריון ספונטני, במידה ואצל אישתי הכל תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוצאות בדיקת הזרע תקינות? - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    06/02/2014

שלום אנונימי,
    ריכוז תאי הזרע נמוך ממדדים התקינים. יתר המדדים תקינים. ממלץ לתת בדיקת הזרע נוספת. חשוב לאסוף את כל המירוק, כי בתחילת המירוק נמצא רוב תאי הזרע. אם התוצאה תחזור על עצמה יש להבדק אצל רופא אורולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השבחה נתוני זרע
    מיכל
    31/12/2013

האם התוצאות גרועות\בינוניות? היינו בהימנעות של יום אחד בלבד

לפני ההשבחה
    נפח 4
    צמיגות נורמל
    ריכוז 10.5
    תנועה 43
    פרוגרסיבית 14

לאחר השבחה:
    ריכוז 17
    תנועה 82
    נפח 0.5
    סה"כ תאי זרע בתנועה 7

ועוד שאלה:
    לבעלי יש עקמת הפין, הקצה שלו נוטה כלפי מטה וכשאנחנו מקיימים יחסים אני מרגישה שהזרע לא מגיע לצוואר הרחם , וברגע שאנחנו מסיימים אם אני קמה ישר או זזה מעט, כל הזרע נשפך.
    האם עקמת הפין יכולה לגרום לבעיה בפוריות? הזרע חייב להגיע לצוואר הרחם?

לקביעת תור
    סגירה
    השבחה נתוני זרע

הוספת תגובה

• השבחה נתוני זרע - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    02/01/2014

שלום מיכל,
    אם יש לך ספק שהזרע של בעלך אינו מגיע לצוואר הרחם, תשכבי זמן מה לאחר יחסי מין. אני לא רואה בעיה כי עם נוזל הזרע בנרתיק תאי הזרע יגיעו לצוואר הרחם.
    אם אתם מבצעים הזרעה, אז תאי הזרע הטובים ביותר מובאים ישירות לרחם ואינם צריכים לעבור את צוואת הרחם, שזה המחסום הקשה ביותר לתאי הזרע במסלולם לכיוון הנרתיק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזוספרמיה וטיפול הורמונלי לגבר
    סמדר
    31/12/2013

לבעלי הוצע לעשות טיפול הורמונלי לפני מיקרו טסה, מה היתרונות של גישה זו ומה יכולות להיות תופעות הלוואי?

הוספת תגובה

• אזוספרמיה וטיפול הורמונלי לגבר - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    02/01/2014

מה הטיפול ההורמונלי? על איזה הורמון המליצו? באיזה מינון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזוספרמיה- אשמח עם כל הרופאים יענו.
    שרה
    30/12/2013

בעלי אובחן עם אזוספרמיה לא חסימתית על רקע לא ידוע, (בעלי בן 25, אני בת 23)
    ערכנו 2 בדיקות זרע שבהם לא נצפו תאי זרע גם בסירקוז, ערכנו בדיקה נוספת במעבדת "בר טוב" וגם שם לא נצפו תאים, ערכנו אולטרא סאונד אשכים ולא נמצא משהו חריג, בבדיקות קריוטיפ ודליוטישן Y לא נמצא בעיה (יצאו תקינות), בדיקת אולטרא סאונד טראנס רקטאלי יצא ללא בעיה, תוצאות בדיקת הדם האחרונה FSH 9.3 , טסטסטרון 11, פרולקטין 248, TSH 4.3, LH 6.3 נותחנו ע"י פרופסור שליגל בניתוח מיקרו טסה ולא נמצאו זרעים.
    שאלותי:
    1. האם יש טעם לנסות לשפר את ערכי בדיקות הדם ע"י דרכים שונות ואולי אח"כ לנסות לחפש שוב?
    2. מהם ערכי הגבול התקינים לגבר בFSH?
    3.האם מישהו שמע על טיפול בsparme hope , האם הטיפול הזה יכול לגרום לנזק בילתי הפיך לטסטסטרון?
    4. באילו דרכים נוספות אנחנו יכולים לפעול? (ולא הכוונה בתרומה/ יעוץ)

בבקשה, לא להרפות את ידינו ולרשום שלא ניתן מה לעשות, אם זו מחשבתכם על תרשמו אותה!!!!!
    תודה.

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגו עלי...

שרה
    06/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגו עלי... - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    06/02/2014

שרה, לא דילגו עליך. היתה לך בקשה במשפט האחרון. זאת הסיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה