מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ספירת זרעאידה04/09/2013
היי, יש לי שאלה כללית:
אם לבעלי היה חום גבוה לפני חודשיים האם זה משפיע?
השאלה עד כמה?
הכול יצא תקין מלבד הספירה שהיא 0.8 וריכוז הזירמה 1.2
אשמח לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספירת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום אידה,
חום הגוף יכול להשפיע לרעה על התפתחות תאי הזרע, אך לא על נפח נוזל הזרע. יש כאן גם נפח נמוך וגם ריכוז נמוך. יכולות להיות כמה סיבות. אחת היא שבעלך לא הצליח לאסוף את כל הכמות של נוזל הזרע כשנתן לבדיקה. בזמן המירוק הטיפה הראשונה היא העשירה ביותר בתאי הזרע. סיבה נוספת היא בעית פוריות.
ממליץ לחזור על פדיק הזרע בצורה מבוקרת. ממליץ בחום גם על שימוש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות תאי הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה וזרעאלעד04/09/2013
אני רוכב 3 פעמים בשבוע בספינינג,האם רכיבה כזאת של 150 דקות בשבוע בספינינג יכולה לפגוע בריכוז מורפולוגיה או בתנועתיות של הזרע?
הרופאה של אשתי שאמרה שכדאי שאפסיק לעשות ספין,(למרות הכמות הזניחה).כי אנו מנסים להיכנס להריון..יש לציין שריכוז הזרע נמוך,האם יש רציונאל להפסיק לעשות ספין?והאם הספין משפיע על איכות הזרע אם אפסיק?
לטענת הרופאה אמרה שאם אפסיק ל3 חודשים אז איכות הזרע תשתפר
ריכוז הזרע הוא 9
והמורפולוגיה 4
יש לציין שיש גם תאי דם לבנים..ממה זה יכול להגרם?
תודה רבה ושנה טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רכיבה וזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום אלעד,
בהחלט ידוע שרכיבה משפיעה בצורה שלילית על איכות הזרע. אני לא ממיץ להפסיק את הרכיבה, אך להוריד אולי לפעם בשבוע. ממליץ גם להשתמש בתוסף תזונתי Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע. חשוב לקיים יחסי מין כל יום סביב הביוץ, במשך 6 ימים כך שיהיה 4 ימים פני ביוץ ויומיים אחרי ביוץ.
לגבי תאים לבנים: במירוק של גבר מוצאים תאים עגולים שהם יכולים להיות ממקור של תאים לייצור זרע או ממקור של תאים השייכים למערכת חיסונית (תאים לבנים). בבדיקה רגילה תחת מיקרוסקופ לא ניתן להבדיל בין שני סוגי התאים הללו. לצערי, קיימות מעבדות לבדיקת זרע בארץ שאינן מבצעות בדיקה מבדלת בין התאים הללו השייכים לשתי מערכות שונות בגוף וכך נותנים תשובה מוטעת. היתי מברר באיזה שיטה נעשתה קביעה של תאים לבנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע ביתיתבני03/09/2013
שלום רב. אני בן 31.
לפני 3 שנים בצעתי בדיקת זרע במעבדה והתוצאות הראו:
ריכוז 84 מיליון, תנועתיות 62%, תקינים 6%
מאז היו 3 הריונות שכולם הסתיימו בהפלה בחודש הראשון.
השבוע עשיתי בדיקת זרע ביתית (3 ימי התנזרות) בעזרת spermcheck והתוצאה היתה שלילית (לא היה קו נוסף) שזה אומר פחות מ 20 מיליון.
האם יתכן הבדל כה רב? האם הבדיקה מהימנה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע ביתית - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום בני,
הבדיקה ביתית היא אינה מהימנה. יש לבצע בדיקת זרע במעבדה אנדרולוגית (מעדת זרע). רק אז ניתן להתיחס לוצאות הבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה ובעיות פוריותזקוק לעיצה28/08/2013
שלום,אני בן 36,אשתי 33.אנחנו מנסים כבר שנה וחצי הריון,ניסינו כבר 3 פעמים הזרעה ללא הצלחה. אשתי עשתה את כל הבדיקות והכל תקין. אני עשיתי בדיקות זרע שיצאו תקינות אבל לפני כשנתיים רופא פיריון טען ע"י מישוש שיש לי וריקולצה ברמה נמוכה. יכול להיות שזה מה שמונע מאיתנו הריון? האם הזרעה תורמת לניסיונות? אשתי מתלבטת האם לקחת הפעם איקוקלומין למרות שאין לה בעיות ביוץ. האם זה יכול לעזור? מה אתה ממליץ לנו? שמעתי שאומגה 3 או vitamale יכול לעזור?
בדיקת הזרע- Abstinence 4.5 days
Apperance n
Viscosity n
pH 8.2
Volume 2.5 ml
Total count 260 million
Motility 60 %
Grade prog
Vitality 70 %
Morphology (by strict criteria)**
Normal 4 %
Borderline*** (close to normal) 4 %
Head defects 92 %
Midpiece defects 5
Tail defects 8 %
Premature cells /
W.B.C / mill/ ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וריקוצלה ובעיות פוריות - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום,
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור תאי זרע. בואריקוצלה הפגם הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס של תאי זרע.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
נטילת תוספי תזונה יכולה לסיעה לשיפור בייצור הזרעונים ותקינותם.
לפי תוצאות בדיקת הזרע, נראה לי שאין שום בעיה בזרע. בכל מקרה אתם יכולים להשתמש באומגה יחד עם Vitamale כי להזיק זה לא יזיק, אך יכול לעזור במובן מסויים. בדיקת מצב וריקוצלה עדיף לעשות אצל רופא אורולוג ולא אצל רופא פריון (שהוא גינקווג במקצוע). רק אם וריקולה נמצאת בדרגה 3 מומלץ להעזר בטיפולים המיועדים לכך. בדרגה נמוכה אין צורך לעשות משהו, אך בכל זאת אולי שמוש באומגה יחד עם Vitamale ישפרו את הביצועים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא
אלעד18/10/2013יש לי שאלה בנושא. אם המליצו על בדיקת הלוספרם, האם לדעתך זה יעזור להבין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה בנושא - תגובה
ד''ר אליעזר גירש26/10/2013זה יעזור לדעת ע המצב הנתון בניקודת זמן ש בדיקה. לגברים קיימים שינויים בנתוני הזרע עם עליות וירידות, לכן בדיקת הלוספרם נותנת תוצאה נקודתית. אפשר לבצע בדיקת הלוספרם מספר פעמים (בהפרש של כ-10 ימים) ולבדוק את הדינמיקה אם יש שינויים או מצב הוא קבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהטלי25/08/2013
היי אני בן 30 אישתי בת 28 מנסים כבר שנה ללא הצלחה
האם הבדיקה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום טליה,
הצילום יצא קטן ולא ברור. בכל מקרה, אם אתם מנסים להרות כבר שנה או יותר, אנ ממליץ לפנות לרופא פריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזוספרמיה חסימתית או לאמקווים24/08/2013
שלום,
לאחר שתי בדיקות זרע קיבלנו אבחנה של אזוספרמיה.
בבדיקת זרע נמצא:
ריכוז-1.8 PH-8.0 פרוקטוז-210mg/dl
בדיקות הורמונליות: LH-6.6 FSH-10.3 PROLACTIN-214.8 TESTO-22.5
בבדיקת אולטרסאונד נמצא וריקוצלה, אשכים תקינים בגודל ובמבנה.
בדיקת Ydelations תקינה. קריוטייפ עדיין אין תשובה...
על מה מצביעות התוצאות, האם ניתן לדעת לפיהן האם מדובר בחסימתי/ לא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אזוספרמיה חסימתית או לא - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום
בדיקות הורמונליות תקינות. יש לך תאי זרע במירוק לכן מדובר באזוואוספרמיה לא חסימתית. חשוב לבצע בירור לגבי ואריקוצלה אצל רופא אורולוג, המתמחה פריון הגבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרעיוליה19/08/2013
שלום. עשיתי בדיקת זרע. התוצאה הכל תקין פרט למורפולוגיה 1%
מה זה אומר לגבי הריון? האם נצליח להשיג הריון בעזרת הזרעות או שישר ל IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספירת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום דנה,
מורפולוגיה תקינה של תאי זרע העומדת על 1% נחשב כלא תקין, אך מדובר ברפואה וברפואה כל דבר יכול לקרות, גם הריון. אם לא תצליחו הרות ב-3-4 מחזורי הרעה תוך רמית, אזי יהיה מקום להתחי לעשות IVF.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת מקצועית - כמות זרערועי19/08/2013
שלום רב,
הנני בן 33 לאחר ניתוח ורקיצולה לפני כשנתיים ומייד לאחר 3 חודשים אשתי נכנסה להריון רגיל וטבעי וברוך השם לנו ילדה בת שנה.
כיום מנסים שוב להרות (רוצים הריון רגיל וללא התערבות חיצונית) וניגשתי שוב לבדיקת זרע , וזאת שלפני הניתוח הבדיקה לא הייתה טובה .
התוצאות הן : מחודש מרץ השנה.
נפח : 4
ריכוז 1.5
כ- 6 מליון סך הכל
חיות : 70%
תנועתיות : 79%
notmal cells : 5%
אני יודע שכמות הזרע לקוייה ונמוכה מהרף של ארגון הבריאות העולמי .
שאלתי היא כזאת ( בבקשה אנא התייחסו לכולם זה ממש חשוב לי).
1. האם קיימת בדיקה נוספת שעליי לבצע אצל אורולוג/ אנרולוג מלבד מהוריקוצה שאין לי ? והאם קיים דבר נוסף העלול לגרום לירידה בכמות הזרע ? כמובן מלבד הוריקוצלה?
2. במידה וכן אשמח לפירוט וחוות דעתכם המקצועית בנושא.
3. האם כדאי לעשות בדיקות נוספות במקום פרטי?
4.האם קיימת דרך כשלהי ברפואה קיום לשיפור כמות הזרע בלבד??- קראתי כמה מחקרים באנגלית וראיתי שלנשים יש טיפול באוקולומין ( מקווה שרשמתי נכון ) האם לגבר אין טיפול דומה ??
אני מדגיש כי הייתי רוצה לפתור את הבעייה ולא לדלג עליה כי הרי להפריה ניתן גבר לגשת ואשמח אפילו להכוונה פרטית בנושא , מוכן להגיע לפגישה פרטית .
המון המון תודות והמשך שבוע טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוות דעת מקצועית - כמות זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש24/09/2013שלום רועי
הפורום מיועד להתיחסות נקודתית. לך יש הרבה שאלות ואתה מבקש התיחסות אליהן ותשובות רחבות.
לדעתי אתה מבקש כבר התיעצות מקצועית שלכך אתה צריך לקבוע תור למומחה ולקבל התיעצות דרך קופת חולים או בצורה פרטית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות זרע לאחר השבחהשרה14/08/2013
אני מטופלת בגונל אף אח"כ אוביטרל ונרות לתמיכה(גם קלקסן) בתאריך 11.8 עברנו השבחה והזרעה צרפתי קובץ עם נתוני הזרע לפני ההשבחה ולאחר מכן. שאלתי היא האם הזרע טוב לאחר ההשבחה והאם יש סיכוי להריון טבעי או שצריך לעבור לIVF אשמח לתשובה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות זרע לאחר השבחה - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב14/08/2013מאחר ואין לנו ידע לגבי המורפולוגיה קשה להעריך את הסיכוי להרות באופן ספונטאני או בעזרת הזרעה תוך רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לאחר השבחת זרעשרה12/08/2013
ביום ראשון עברנו הזרעה יש לי את התוצאות של הזרע לפני ואחרי השבחה רציתי אם אפשר לפרש לי האם אחרי ההשבחה הזרע יצא תקין האם יש סיכוי להכנס להריון מתוצאה זו. לפני השבחה: נפח 3 התנזלות תקינה רכוז 11 כפול 10 בחזקת 6 תנועתיות 17 אחוז. הנתונים לאחר ההשבחה רכוז 25 כפול 10 בחזקת 6 תנועתיות 20 אחוז. total motility1.25*10^6 1250ml אשמח מאוד לפענוח תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לאחר השבחת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב13/08/2013הנתונים שמסרת אינם ברורים. אנא סרקי את הדו"ח וצרפי לשאלתך וננסה לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות השבחת זרע
שרה13/08/2013בהמשך לפניתי מצורף בזה הקובץ של מצב הזרע לפני השבחה ואחרי ההשבחה רציתי לדעת האם מצב הזרע לאחר ההשבחה תקין והאם יש סיכוי להכנס להריון טבעי יש לציין שאני מטופלת עם גונל אף ותמיכה לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות השבחת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב14/08/2013השבחה על גרדיאנט, מטרתה לשפר בעיקר את המורפולוגיה. ערכי המורפולוגיה לא נמדדו לפני ואחרי ההשבחה, לכן קשה לקבוע בוודאות את השיפור בסיכוי ההצלחה, אך ניתן להניח שההשבחה מהסוג הזה העלתה את סיכויי ההצלחה.
בעתיד כדאי לתת שתי נתינות זירמה ולאחדן לפני ההשבחה כדי להעלות את כמות התאים הנעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אביטורלמנסים להרות:)11/08/2013
בוקר טוב..
מתי בדרך כלל לוקחים את האביטורל?
מה תפקידו בטיפול ivf?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת אביטורל - תגובה
ד''ר אליעזר גירש13/08/2013שלום
השאלה מיועדת לפורום אחר, לפורום של IVF, אך אתן תשובה קצרה. אובידרל היא תרופה הורמונלית המשרה ביוץ וגורמת להבשלת הביציות בזקיקים גדולים. נותנים אותה כ-36 שעות לפני שאיבת ביציות המתוכננת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח Teseמנסים להרות:)07/08/2013
בוקר טוב
אני ואישתי התחלנו בטיפולי IVF אני סובל מאזוספרמיה 3 רופאים אמרו שהיא חסימתית ואחד אמר שהיא לא חסימתית.. כל הבדיקות מסביב.. (אולטרסאונד אשכים,בדיקות הורמוניליות הכל תקין..)
הומלץ על ניתוח Tese להוצאת זרע מהאשך מה הסיכויי הצלחה בניתוח זה?!
כמה זמן אורך הניתוח? האם חוזרים לשגרה מיד אחרי?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח Tese - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב11/08/2013שאלות לגבי הניתוח, כדאי להפנות לרופא שמיועד לבצע אותו. ניתן לבצע בדיקת חיפוש מדוקדק של תאי זרע בזירמה במיקרוסקופ בהגדלה גדולה ובאם יימצאו תאי זרע בודדים בתנועה ניתן יהיה אולי לחסוך את הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטומקס 25אילי02/08/2013
שלום
בעלי בן 62 והתחיל לפני שבועיים למרוח את הג'יל טסטומקס 25 על פי ההוראות. הוא פנה לרופא כי הרגיש זמן רב שינויים של עצבנות עייפות חוסר רגיעה הזעה ועוד תופעות של גיל המעבר שגם מאופיין לגברים. בקיצור מאז שהוא מורח את הג'יל הוא מרגיש חולשה נוראה ורק רוצה לישון. הוא גם נוטל כדורים ללחץ דם ולסכרת. הוא כבר לא יודע ממה זה קורה אבל רק הג'יל שהוא לוקח הוא חדש. האם בגלל שהגוף צריך להתרגל לתרופה חדשה או שהוא צריך מינון יותר גבוה. או שהגוף צריך להתרגל להורמון החדש.כי כתוב בדף ההוראות אם יש תופעות לוואי צריך לגשת לרופא שיתאים את המינון.
מידי פעם הוא שותה בירה ואני מקווה שזה לא נורא כי כתוב בלי אלכוהול באופן מופרז.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטומקס
אילי04/08/2013כפי שכתבתי בעלי מורח את הג'יל כל בוקר. האם עליו לקחת את התרופה באופן קבוע או שזה תקופתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעאא31/07/2013
שלום אני בן 28 ונוטל קרוב ל 10 שנים כדורי פרופסיה..ברצוני כעת לעשות בדיקת זרע לוודא שהפרופסיה לא פגעה לי בפוריות ובאיכות הזרע..לפני תחילת הטיפול לא עשיתי בדיקות.. רציתי לשאול מה התהליך של בדיקת זרע? האם ניתן לעשות פרטי או צריך להביא הפנייה מרופאת משפחה של קופת חולים?
האם בדיקה ביתית שקונים היא מספיק מהימנה?
לאיזה רופא עליי לקבוע תור על מנת לקבל הפנייה לבדיקת שזרע?
זה כרוך בעלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב11/08/2013כדאי לעשות את בדיקת הזרע במעבדת זרע (מעבדה המיוחדת לבדיקות זרע). תוכל לקבל הפניה מרופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעלילך30/07/2013
שלום, בעלי ביצע בדיקת זרע ראשונה ב-17/6,
ואלו התוצאות:
התנזרות 4 ימים
צבע: צהבהב
התנזלות תקינה
אגלוטינציה אין
נפח 2 מ"ל
PH 7.8
ריכוז 0.2 מיליון/מ"ל
הערות: חלקו הראשון של הזרע נשפך החוצה.
הבדיקה השנייה שנעשתה הייתה ב- 23/7 ואלו התוצאות:
התנזרות 5 ימים
צבע: לבן
התנזלות תקינה
אגלוטינציה אין
נפח 1 מ"ל
PH 8.1
ריכוז 0.5 מיליון/מ"ל
תנועה: תאי זרע בודדים בתנועה
מבנה על פי קרוגר:
תאים תקינים: 1%
פתולוגיית ראש 99%
כל שאר הפרמטרים לא מצויין כלום
דבר נוסף: הבדיקה הראשונה נעשתה בתאריך 17/6 והוא התחיל לקחת אנטיביוטיקה ב-30/5 שניתנה לו על ידי אורולוג בגלל וריד שכאב לו בפין, האנטיביוטיקה היא בשם ונורוטון וזינט , האורולוג אמר לו להמתין לפחות חודש וחצי עד שיעשה את הבדיקה (אך הוא עשה 17 ימים אחרי כי הגיניקולוג שלי אמר שזה לא אמור להשפיע…).
השאלה שלי היא מה ניתן ללמוד מהבדיקות ומה הטיפולים שלקראתם אנחנו הולכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע - תגובה
פרופ` בנימין ברטוב11/08/2013מדובר באיכות זרע נמוכה. במצב כזה נהוג להמליץ להשתמש בטכנולוגיה של הפריה חוץ גופית. באם תומלץ לכם פרוצדורה זו, כדאי למיין את תאי הזרע התקינים מורפולוגית במיקרוסקופ בהגדלה גדולה ביום של שאיבת הביציות (IMSI).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)