מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מורפולוגיה נמוכה וסיכוי להריוןיוליה22/12/2013
שלום.
ספירת זרע פעמיים הראתה כי מורפולוגיה 1%, הריכוז 30 מיליון פעם אחת ו 40 פעם שנייה.
השאלה האם יכול להיות הריון טבעי עם מדדים אלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה נמוכה וסיכוי להריון - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/01/2014שלום דן,
לא נתתה את כל הנתונים מבדיקת הזרע שלך ולכן קשה להתיחס. למשל יש ריכוז תאי הזרע, אך ללא % תנועה.
בכל מקרה, ברפואה יתכן כל מצב. אם נתוני הזרע שלך נמוכים, עדיין קיים סיכוי מסויים להריון טבעי. חשוב לקיים יחסים כל יום סביב הביוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות הזרעמודאגת10/12/2013
אנחנו מנסים להרות ומקיימים סביב הביוץ יחסי מין כל יום במשך 5-6 ימי רצוף!
החל מהיום השלישי אני מרגישה שאחרי קיום היחסים נוזל ממני פחות זרע החוצה ...וזה הולך ופוחת כל יום, לא ידועה לנו בעיית זרע , האם קיום יחסים כל יום מפחית משמעותית את כמות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמות הזרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/12/2013שלום דנה,
נוזל הזרע ותאי הזרע זה שני דברים שונים. אין קשר בין נפח נוזל הזרע לכמות תאי הזרע המיוצרת. נוזל הזרע מיוצר בשלפוחיות הזרע ובבלוטת ערמונית. תאי זרע מיוצרים באשך ונמהלים בנוזל הזרע רק בזמן המירוק. על מנת לבדוק ולבחון איכות הזרע: כמות תאי הזרע, תנועה וכו' יש לעשות בדיקת זרע. יתכן ובקיום יחסים כל יום יש פחות ייצור של מרכיבי הזרע ביחס למירוק לאחר מספר ימים של התנזרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' לא הבנתי מתשובתך אם לא ידוע על
שרון10/12/2013בעיית זרע ואנו מקיימים יחסים חמישה ימים רצוף האם יש מספיק זרע להפרות גם ביום החמישי למרות שיש פחות נוזל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דר' לא הבנתי מתשובתך אם לא ידוע על - תגובה
ד''ר אליעזר גירש02/01/2014שלום מעיין,
כל יום גבר מייצר תאי הזרע לכן, אם הכל תקין, יש סיכוי להיות בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה פוגעת בזרע? בלבידו?אבי05/12/2013
שלום רב.
מצ"ב תוצאות בדיקת אולטרה סאונד ותוצאת בדיקת זרע. נמצא וירקוצלה ואני מניח גם שבבדיקת הזרע מספר התאים התקינים הוא לא תקין? כמה שאלות?
1.האם ניתוח וריקוצלה יחזיר את המצב לקדמותו ולאחר ניתוח בדיקת הזרע תהיה תקינה? או שמא המצב בלתי הפיך?!
אם לא מובטח שאחוז תקינות התאים יגדל אז באיזה סבירות? מה במקרה שלי?
2.האם נדרש ניתוח במקרה הנ"ל?
3.אני נוטל ציפרלקס- האם יכול להיות שגם השפיע? יש לי פגיעה בלבידו אולי זה בעצם מהוריקוצלה ולא מהציפרלקס?
4.באיזה דרגה הוריקוצלה שלי? האם דחוף?
יש לציין שאני חש כאבים באשך שמאל זה תקופה ארוכה(שנה שנתיים...) וכמות הזרע קטנה ודלילה מבעבר -גם יוצא באיטיות מהפין בשפיכה(אולי בגלל הציפרלקס אולי בגלל הוריקוצלה?)
אשמח להתייחסות לכל הנקודות
תודה מראש
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וריקוצלה פוגעת בזרע? בלבידו? - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/12/2013שלום אבי
חסרים כמה פרטים: גילך, מצב משפחתי, ילדים (יש או אין).
לפי תוצאות בדיקת הזרע, רוב הנתונים תקינים חוץ ממבנה תאי הזרע. בהחלט זה יכול לנבוע ממצב הואריקוצלה, אך לא בהחרך.
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור תאי זרע. בואריקוצלה הפגם בזרעונים הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) אינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
אני ממליץ על שני דברים: 1) להיות במעקב אצל רופא אורולוג, לבצע בדיקות אשכים תקופתית כולל בדיקת זרע ולפי חומרת המצב להחליט לגבי ניתוח. 2) אפשרות נוספת זה לתת מנה או שתי מנות זרע במצב טוב ולשמור מנות אלה בבנק זרע (בית חולים או בנק זרע פרטי) כגיבוי לעתיד. במנות אלה יהיה אפשר להשתמש (במידה ומצבך מבחינת הפוריות ידרדר) גם לאחר מספר שנים.
שיטות הטיפול הנפוצות בארץ הן צינטור, אמבוליזציה של ורידי אשך וטיפול בשיטת גת וגורן (סוג של אמבוליזציה). גם בשיטת אמבוליזציה יש שיטות שונות, כמו אמבוליזציה ע"י קפיצים (מתחתיים או מפלסתיק) ואמבוליזציה ע"י ג'ל המתקשה וסותם את הורידים.
התיקון המיקרוכירורגי הוא האפשרות המודרנית והיעילה ביותר, כפי שמקובל במרכזי פוריות הגבר המובילים בעולם.
בהצתחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הפרטים, ועוד שאלה
אבי08/12/2013שלום ד"ר
תודה על המענה
לשאלתך- אני בן 29 רווק ללא ילדים.
אכן המענה שנתת רחב, אך 2 דברים :
1.מה לגבי הכאב? אני אמור פשוט להמשיך לחיות איתו? זה כואב.
2.ז"א שהסיכוי שלי להחלים לגמרי אחרי ניתוח ושזה לא יחזור שנית הוא שליש?
ומה לגבי הלבידו? משפיע על חשק המיני?
תודה מראש
ערב טוב
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי הפרטים, ועוד שאלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש10/12/2013שלום אבי,
לגבי הכאבים יש להתיעץ עם אורולוג. ניתוח ואריקוצלה אמור להוריד את הכאב אם הכאב נובע מסיבה הזאת.
לגבי הליבידו: אם ישנה פגיעה ברקמת האשך וייצור הורמון הזכרי, טסטוסטרון, יורד אז יתכן וליבידו יפגע. שוב, ממליץ להתיעץ עם רופא אורולוג המומחה בפריון הגבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי היום אצל אורולג
אבי12/12/2013היי שוב ד"ר ותודה.
הייתי היום אצל פרופסור לאורולוגיה.
ע"פ הבדיקות המצורפות ובדיקה פיסית הוא אמר שאיו וריקוצלה
וגם בדיקת הזרע תקינה לחלוטין כי 1 אחוז תאים תקינים לא אומר כלום מכיוון שזה תלוי בעין של הבודק ומכיוון שכל שאר הבדיקה תקינה אפשר להגיד שהשורה התחתונה תקינה.
האם מסכים? לגבי הכאב הוא אמר לי שזה לא וריקוצלה ולא מצדיק ניתוח ואם כואב ללכת למרפאת כאב...
האם מסכים?
תודה מראש
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור ייצור ואיכות הזרע על בסיס טבעסמדר26/11/2013
שלום רב,
בעלי סובל מאזוספרמיה, עשה בעבר ניתוח מיקרו טסה (וטסה רגיל ווריקוצלה) שהצליח להפיק 2 עוברים בלבד.
רציתי לדעת האם שווה לדחות את סבב ההפריה הבאה בכמה חודשים כדי "להתחזק" קודם על בסיס טבעי/אלטרטיבי.
הרפואה הקונבנציונאלית מכירה בערך מוסף של דיקור / צמחי מרפא / כושר גופני / תזונה כגורם מוכח לשיפור איכות והפקת זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיפור ייצור ואיכות הזרע על בסיס טבע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/12/2013שלום סמדר
אחרי ניתוח ואריקוצלה מצפים להטבה באיכות הזרע, אך לא תמיד זה קורה. ממליץ לבצע בדיקות זרע פעם בשבועיים או פעם בחודש על מנת לבחון את הדינמיקה באיכות הזרע. שיטות אלטרנטיביות לרפואה קונבנציונלית יכולות לסעיה לשיפור איכות זרע. ממליץ, בנוסף לתזונה נכונה ופעילות גופנית, להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המיועד לתת תנאים אופטימליים לייצור תאי הזרע. במקביל לכך תמשיכו טיפולי פוריות. לא היתי דוחה את הטיפולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורפולוגיה 2רינת24/11/2013
היי,
1. האם המורפולוגיה יכולה להשתנות בעת בדיקת זרע נוספת?
2. מה אומרת התוצאה? ניתן להיקלט בעזרת השבחה והזרעה? בהנחה שאצלי הכל תקין ושאר מדדי הזרע סבירים.
3. איזה עוד מדדים של הזרע מהותיים ביותר בקליטה להריון? (נפח, PH, תנועה...)
אשמח לקבל תשובה על כל שאלותיי, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורפולוגיה 2 - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/12/2013שלום רינת,
כל ירידה באחד המדדים של תאי הזרע מקטין סיכוי להריון. יש לזכור כי רוב תאי הזרע במירוק אינם תקינים ורק חלק קטן תקין ומשתתף בתהליך ההפריה. מורפולוגיה (מבנה תא זרע) זהו מדד שהכי פחות משתנה. כל המדדים: מספר תאי הזרע בתנועה, סוג התנועה, מורפולוגיה - כולם חשובים להפריה. ממליץ על תוסף תזונה Vitamale המיועד לשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע ותיזמון יחסיםme24/11/2013
שלום רב,
אשמח לדעת מה חוות דעתכם על התוצאות:
volume - 3.5ml
ph - 8.7
total motolity 1hr 55 > 40%
4hr 45 > 30%
vitalitity (eosin test) - 1hr > 60%
4hr > 50%
Sperm concentration 15milion/ml
total sperm number 52.5 milion
total Motile sperm number 28.8 milion
Morphology (WHO 2010( 4%
normal forms -- 2%
מה אומרות התוצאות? האם המורפולוגיה אינה תקינה?
האם כדאי עם זיהוי עליה ב- Lh בעזרת מקלוני ביוץ לקיים יחסים יומיים רצוף או יום כן ויום לא (מתי כן)?
כמו כן, כמה ימי התנזרות מומלצים / מה המיטב לפני קיום יחסים סביב הביוץ?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע ותיזמון יחסים - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/12/2013שלום
מורפולוגיה תקינה של 2% זהו מדד שאנו תקין. צריך להיות מעל 4% תאי זרע תקינים. עדיין אפשר לנסות להרות בצורה הטבעית. מקובל כי סיכוי להיות בהריון לאחר 3 חודשי נסיון מהווה 40%, לאחר 6 חודשים - 70% ולאחר שנה ראשונה - 85%. הענין תלוי גם בגיל. המלצתי היא להמשיך לנסות עד שנה של נסיון, לקיים יחסי מין בדחיפות רבה יותר בתקופה של 4 ימים לפני ביוץ עד יומיים לאחר ביוץ, ואם לא מצליחים להרות אז לפנות לרופא פריון. ממליץ גם להעזר בתוסף תזונה Vitamale המיועד לשפר איכות תאי הזרע על כל מרכיביו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניל או אוביטרליונית22/11/2013
שלום רב,
בעלי בן 31 ואני 29 (PCOS, עם איקקלומין). מאחר והרופא המליץ לו זריקות פרגניל פעמיים בשבוע רצינו לשאול האם יש צורך בכך: רמת טסטוסטרון 8.10, אינדקס אנדרוגן חופשי 51.6
מבחינת תסמינים הוא מסכים שהוא עייף רוב הזמן אם כי אורח החיים שלו לא בריא במיוחד וקשה להשפיע עליו בנושא... (עודף משקל ועישון 3 סיגריות ביום, חוסר פעילות גופנית, תזונה לא מאוזנת במיוחד).
בבדיקת זרע ראשונה תוצאות לא תקינות (4 ימי התנזרות: ריכוז תאים 5 מיליון/מ"ל, תנועתיות 36%, נפח 2.5 מ"ל, מורפולוגיה 2% תאים תקינים, 82% פתולוגיות ראש). אולטראסאונד תקין, וריקוצלה גבולית באשך אחד.
בדיקת זרע שניה, כחודשיים אחרי, 3 ימי הינזרות, נפח 3 מ"ל, ריכוז 42, תנועתיות 52%, מורפולוגיה 4% תקינים, 86% פתולוגיות ראש וצמיגות גבוהה מאד ("!!").
הרופא שלל כרגע השבחה בעקבות התוצאות החדשות, ניסינו יחסים ואני ממתינה כרגע לתוצאות.. האם בדיקת הזרע השניה שוללת צורך בהשבחה? האם כדאי לנסות פרגניל פעמיים בשבוע, ומה ההבדל בינו לבין אוביטרל לגברים (חוץ מאזורי הזרקה)? וג'ל טסטומקס? רופאת משפחה טענה שפרגניל תרופה ישנה והיום משתמשים באוביטרל. האם מנסיונכם כדאי להתחיל טיפול כזה שעלול להביא למשוב שלילי? תודה רבה לכם מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרגניל או אוביטרל - תגובה
ד''ר אליעזר גירש07/12/2013שלום יונית. יש לך הרבה שאלות ואין לי אפשרות להסביר את הכל במסגרת הפורום. אתם צריכים לקבל יעוץ. לצורך כך אפשר לפנות לכל מומחה בפריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
יונית07/12/2013צר לי על ריבוי השאלות. תוכל להתייחס רק לערכי בדיקות הזרע ולמשמעות של הצמיגות הגבוהה מאד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד''ר אליעזר גירש07/12/2013שלום יונית. יש לך הרבה שאלות ואין לי אפשרות להסביר את הכל במסגרת הפורום. אתם צריכים לקבל יעוץ. לצורך כך אפשר לפנות לכל מומחה בפריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד''ר אליעזר גירש07/12/2013שלום יונית
תוצאות הראשונות אינן תקינות. התוצאות של בדיקה שניה לאחר חודש תקינות. יש פלוקטואציות בין בדיקה ובדיקה. צמיגות גבוהה יכולה לנבוע מתהליך דלקתי בשלפוחיות המייצרות נוזל הזרה. ממליץ לפנות לרופא אורולוג המתמחה בפריון הגבר ולבצע בדיקות מורחבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת זרע וזריקת דקפפטילאני19/11/2013
שלום!
יש לי תור להזרקת דקפפטיל 3.75 מ"ג (פעם ראשונה) 24 שעות לפני התור להקפאת זרע (לשם הבטחת פוריות).
השאלה האם זה בעייתי ורצוי לאחר את הזרקת הדקפפטיל עד לאחר הקפאת הזרע, או שבכל מקרה לדקפפטיל אין עדיין השפעה על הזרע בתוך 24 שעות?
אודה לתשובתכם בדחיפות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת זרע וזריקת דקפפטיל - תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/11/2013שלום,
לא רואה הגיון של הזרקת דקפפטיל ל-24 שעות בלבד כאשר מדובר בזרע. תאי זרע מתפתחים כ-3 חודשים ולכן אם רוצים לתת תמיכה הורמונלית יש לעשות זאת לאורך תקופה ארוכה יותר מאשר 24 שעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימי הינזרות רצוי לפני הקפאת זרעאני19/11/2013
כמה ימים רצוי להימנע מיחסי מין לפני הקפאת זרע (לשם הפריה עתידית)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה ימי הינזרות רצוי לפני הקפאת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/11/2013שלום "אני",
המלצתי היא התנזרות של 2-4 ימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גירשאני19/11/2013
שלום
בעלי ואני לקראת היריון שני בIVF, בשל וריקוצלה קשה אצל בעלי.
לצערנו, הרופא אמר שהוריקוצלה רק מחמירה לכן כדאי להזדרז להביא ילדים כמה שיותר לפני שאולי לא תהיה לנו אפשרות (אנחנו באמצע שנות השלושים).
בעלי הקפיא זרע לאחרונה וגם לפני ההיריון הראשון
רציתי לשאול כמה שאלות על המחלה הפחות-מדוברת הזו:
1) האם זו מחלה גנטית? האם זה יכול לעבור בגנים לבן שלי? אם כן, איך אוכל לגלות זאת ולסייע לו שלא יעבור את מה שאנו עוברים כשיגדל..?
2) הרופא אמר לבעלי שלא שווה שיעשה את הניתוח כי מצב הוריקוצלה שלו מאוד קשה והסיכויים להצלחת הניתוח קלושים (לשם כך לא ביצענו הזרעה אלא ישר IVF, כדי להגדיל את הסיכויים להרות כמה שיותר מהר). שאלתי היא, האם בכל זאת יש משהו שיכול לשפר את הזרע? תרופה/צמחי מרפא שיכולים בוודאות לשפר את הזרע לפחות לעוד כמה שנים?
3) זה באמת נכון שאיכות הזרע יכולה להיגמר לגמרי, ולא יהיה ניתן להפיק זרע גם בהפריה?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובתך
אני20/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לד"ר גירש - תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/11/2013שלום דפי,
ואריקוצלה היא מחלה של כלי דם באשך. ואריקוצלה נובעת מהרס שסתומים חד כיווניים. זה גורם לזרימה בכיוון הפוך של דם הורידי. זרימת הדם בכיוון הפוך גורמת ל- hypertermia ול- hypoxia. לחץ הידרוסטטי על רקמת האשך במחלה זו הוא פי 7-8 ממה שאשך יכול לסת. טיפול נכון יביא לשיפור תוך 4-12 חודשים ואז יש שוב ירידה. המחלה גורמת לירידה בייצור טסטוסטרון ולפגיעה בייצור תאי זרע. בואריקוצלה הפגם בתאי הזרע הוא פגם במבנה הראש וכרומטין (חומר גנטי) שאינו דחוס.
ב- 30% מהמטופלים יש הצלחה בטיפולי ואריקוצלה. ב- 70% מהמטופלים הבעיה חוזרת והסיבה היא בכך שבטיפול עצמו קשה מאוד להגיע לכל המקומות הבעייתיים שבוריד האשך.
נטילת תוספי תזונה (דוגמת Vitamale) יכולה לסיעה לשיפור בייצור תאי הזרע ותקינותם. מומלץ לקחת תוספי תזונה לאחר ניתוח של ואריקוצלה ולהמשיך בנטילתם לאורך טיפולי IVF.
שיטה נוספת היכולה לסיעה בטיפולי IVF היא סלקציה של זרעונים בשיטת פרופ' בר טוב, הנקראת IMSI, בה מבודדים תאי זרע בעלי מבנה תקין, אותם משמשים להפריה בשיטת ICSI.
בכל מקרה ממליץ להיעץ עם רופא אורולוג המתמחה בפריון הגבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- בירור לאחר בדיקת זרעתמר18/11/2013
שלום לכם-
אני בן 31 - נשוי מזה שנה.. לאחרונה התחלנו בבירורים ובבדיקת הזרע שעשיתי התוצאות היו- נפח-3, ריכוז 16, תנועה קדמית 25% ובמקום 10% ואחוז צורות פתלוגיות הינו 98%..
לאחר מכן פניתי ישר לאורולוג- ששלח אותי לבדיקות דם ואולטרסונד אשכים (אני מחכה לתורים בשלב זה)- ובינתיים נתן לי המלצה להשתמש ב- SP ויטאל.. (כבר משתמש בו)..
האם נכון ה- SP אמור לשפר במצב שלי?
ומה דעתכם יכולה להיות פרוגנוזה טובה במקרה זה?
אשמח למענה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה- בירור לאחר בדיקת זרע - תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/11/2013שלום תומר
יש לקחת את ההמלצה של רופא המטפל ולבדוק פעם בחודש אם יש שיפור באיכות הזרע. אני ממליץ על תוסף תזונה Vitamale שנמצא בשוק ישראלי כבר מעל 10 שנים וידוע כי במקרים רבים משפר איכות הזרע לאחר שימוש בו בין 3 עד 6 חודשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
תומר22/11/2013תודה רבה על ההתייחסות..
הכוונה של התובף תזונה זה בנוסף למה שאני מקבל?
עוג משהו.. האופא שלח אותי גם לבדיקת הורמונים וגם לאולטרסאונד אשכים.. בדיקת הדם הינה תקינה אך ב us נמצא שיש וריקולציה משמאל..
מה דעתך לעבור ניתוח בהקדם?!! או לנסות בחודשים את הטיפול של הsp vital וכו׳..??
או שבכלל מציה לפנות לרופא מומחה פוריות כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לאחר חיסון שפעתIvf07/11/2013
שלום. אני אמור לעשות בדיקת זרע בעוד יומיים, אך לפני יומיים עשיתי חיסון שפעת שמאוד החליש אותי. אין חום, אבל תחושה כללית של חולשה, בתוספת כאבי בטן ושלשולים. האם זה עלול לפגוע בתוצאות הספירה? האם כדאי לחכות עם הבדיקה עד שארגיש טוב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע לאחר חיסון שפעת - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/11/2013שלום,
אם אין דחיפות בבדיקת הזרע אז המלצתי היא להמתין חודשיים-שלושה ואז לעשות בדיקת הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאסנת05/11/2013
שלום רב,
בעלי בן 36 ומזה שנתיים אנחנו מנסים להיכנס להריון.
אחרי 2 בדיקות זרע שלא נמצאו בהם בכלל זרע
ואחרי אולטרסאנד אשכים שיצא תקין פרט לוריקולציה משמאל
הלכנו לייעוץ ובו התבקשנו לעשות בדיקות גנטיות קריוטיפ וחסרים בכרומוזום y
הייתי רוצה לדעת האם עד כה לא ניתן לדעת אם זוהי בעיה חסימתית או לא חסימתית
ועקב כך שהבנתי שהבדיקות הללו לוקחות זמן רב השאלה אם כדאי להתחיל טיפול ללא התוצאות הללו
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/11/2013שלום אוסנת.
קודם כל ממליץ לבעלך לתת זרע לבדיקה פעמיים עם הפרש בין מתן זרע כשעה. לפעמים במירוק השני אפשר למצוא תאי זרע יותר מאשר במירוק הראשון. דבר נוסף, במסגרת הפריה חוץ גופית אפשר לבצע ביופסיה של אשך ולחפש תאי זרע ברקמת האשך לאחר הביופסיה. אם מבצעים את ביופסיה של אשך חשוב לשלוח את חלק מרקמת הביופסיה לפטולוגיה. רופא פטולוג יכול לזהות אם יש ייצור תאי זרע באשך ואם אין, אז לבדוק שלבי התפחות תאי הזרע בשלבים שונים או שאין בכלל תאים "אב" מהם מתפתחים תאי הזרע. כל זה אפשר לעשות במקביל לבדיקות הגנטיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/11/2013שלום אוסנת,
גם אם הבעיה היא חסימתית או לא חסימתית, קרוב לודאי רופאי פוריות ימליצו על ניתוח באשכים, ביופסיה של אשך על מנת לחפש תאי זרע במעבדת IVF לאחר הביופסיה. לכן במקביל לבדיקות אפשר לעשות ביופסיה של אשך ולבחון אם יש ייצור תאי זרע באשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסלילי03/11/2013
שלום,
בעלי עשה בדיקות דם(פרופיל הורמונלי) ובדיקת ה- TSH יצאה גבוהה מהרגיל 14.67
הייתי מעוניינת לדעת האם יש קשר בין TSH לפוריות הגבר? האם תוצאה כזו גבוהה יכולה לגרום לשינוי בצורת ומבנה הזרע? חשוב לי לציין כי הוא בן 30 ואין לנו עדיין ילדים
כאשר הומלץ לנו להתחיל טיפולי IVF בגלל מורפולוגיה נמוכה בצורת הזרע, כ-2% ואצלי רזרבה שחלתית נמוכה, האם טיפול תרופתי ב- TSH יאזן את הבלוטה ובכך יגרום לשינוי חיובי בזרע? בתוך כמה זמן ניתן לאזן את בלוטת התריס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
ד''ר אליעזר גירש14/11/2013שלום לילי,
ממליץ לפנות לרופא אנדוקרינולוג לגבי איזון ההורמונלי. לא נתת כאן נתונים לגבי רמות FSH ו- LH, וגם לגבי פרולקטין. כולם חשובים לפעילות מערכת רביה של גבר. יתכן שבמקביל לבעיה ההורמונלית יש דברים נוספים ולכן ממליץ להבדק גם אצל רופא אורולוג המתמחה בפריון הגבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת כדור
עינת15/11/2013שלום, אני נועלת אלטרוקסין כעשרים שנה tsh גבוה 10.17 רופא משפחה אמר לעלות מינון ורופאת אנדוקרינית החליטה להעביר אותי ליוטרקס כי ה tsh גבוה כבר כשנתיים . החלפתי ליוטרקס ארבעה מים ולא חשה בטוב יש לי סחרחורות חולשה דופק מואץ . מה אני צריכה לעשות?
החלפת כדור - תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/11/2013שלום
נא לגש לרופא המטפל שלך, האנדוקרינולוג, שיתאים לך תרופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה הפוכה מיועד לרופאים סליחה מראשטועה03/11/2013
שלום רב
אני מחפש עצה או עזרה איך להגיע למצב של חוסר אפקטיביות/פוריות של תאי הזרע
היות ואנו מעוניינים בהפסקה של קליטת הריונות לתקופה מסויימת ולבת זוגתי ישנן בעיות אשר מונעות ממנה להשתמש באמצעי המניעה על מגווניהם וחשבתי אולי ניתן למצוא פתרון דרכי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה הפוכה מיועד לרופאים סליחה מראש - תגובה
ד''ר אליעזר גירש20/11/2013שלום
השיטה הנפוצה בארה"ב למניעת הריון מצד גבר זה ניתוח עם ניתוק מוביל הזרע, כך שתאי הזרע אינם מגיעים מאשך לשפיחה. ממליץ להתיעץ עם רופא אורולוג.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)