פורום פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אליעזר גירש
ד"ר אליעזר גירש
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אליעזר גירש ללא פרסום בפורום

• בדיקות זרע
    שיר
    16/11/2014

הי האם תוצאות של who שאני מבינה שזה צורת תאי הזרע :
    תאים תקינים :0 אחוז
    פתולוגיית ראש: 95 אחוז
    פתולוגית זנב:5 אחוז
    מה זהה אומר מדובר על גבר שהזריק סטרואידים במשך 10 שנים לפיתוח גוף -והפסיק הבדיקה נעשתה אחרי תרופות פיריון להשבחת זרע .
    האם יש סיכוי להכנס להריון ללא כל טיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות זרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    07/12/2014

מומלץ לשלול את מכלול גורמי הסיכון באמצעות יעוץ מקצועי.
    במידה ונשללו כל גורמי הסיכון, יתכן שהאפשרות הטובה ביותר תהיה הפריה חוץ גופית המשלב מיון מוקדם של תאי הזרע הטובים ביותר מבחינה מורפולוגית במקרוסקופ בהגדלה גדולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרגה 3 במיון מורפולוגי
    טלי
    14/11/2014

שלום,
    עשינו מיון מורפולוגי בשל בעית זרע קשה ונמצאו רק תאים בדרגה 3-4 במיון המורפולוגי.
    מה הסיכוי להרות עם זרע בדרגה 3 ומה הסיכוי שייוולד ילד בריא עם זרע בדרגה כזו?
    אנחנו אחרי שני סבבי IVF שהניבו עוברים טובים וגם שתי החזרות מוקפאים אך לא הביאו לאף הריון. האם עלינו כבר לשקול תרומת זרע במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דרגה 3 במיון מורפולוגי

הוספת תגובה

• דרגה 3 במיון מורפולוגי - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    07/12/2014

האם נשללה אפשרות של זיהום בתעלה הזכרית? מה הרקע הרפואי של הגבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה

טלי
    14/12/2014

לא נמצא זיהום.
    לגבר יש וריקוצלה בינונית וFSH גבוה לגילו. הריכוז והמורפולוגיה שניהם נמוכים
    בקרוב אנחנו הולכים לניתוח וריקוצלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    14/12/2014

הניסיון מוכיח שניתן בהחלט להשיג הריון תקין בר קיימא, מתאים בעלי עדיפות מורפולוגית בדרגה 3 או 4.
    במידה ונמצא וריקוצל, אכן יש מקום לשקול לבצע הליך שישפר את המצב, ולקוות שלאחר כמה חודשים ניתן יהיה להשיג איכות מורפולוגית טובה יותר.
    כמובן שגם גיל האישה יכול להשפיע על הכניסה להריון, מגיל 35 ישנה ירידה באיכות הביציות, ומגיל 40 ירידה חדה עוד יותר. במידה ולא נמצא גורם נשי, ניתן לשפר את סיכויי ההצלחה, באמצעות ליווי נפשי תומך לאישה בזמן הטיפול עד לקבלת התוצאות המקוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזרע
    שיר
    06/11/2014

שלום ד"ר
    יש לי שאלה..
    לבעלי יש בעיה בזרע המדדים החשובים של תנועה ריכוז ומורפולגיה לא תקינים , למעט בדיקת זרע אחרונה שעשינו שהתנועה יצאה תקינה .
    אנחנו לקראת הזרעה שניה ..
    עשינו בדיקת אולטרסאונד אשכים שיצאה תקינה ..האם יש מה עוד מה לעשות על מנת לשפר בעיה של זרע?? מה השלב הבא לפנות לאורולוג אולי?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזרע

הוספת תגובה

• בעיה בזרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    12/11/2014

האם נשלל זיהום חיידקי אצל הגבר באמצעות בדיקת תרבית זירמה? האם נבדק וריקוצל? האם נשללו גורמי סיכון נוספים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוז תאים תקינים נמוך
    איתי
    04/11/2014

שלום רב,
    אנו זוג בני 34 ו-33 בהתאמה.
    לאשתי ולי ילד בן 3. לקראת הילד הראשון היו בעיות אצל אישתי (לא היה ביוץ) ולאחר התייעצות עם רופא ונטילת כדורים (של אשתי) נכנסנו להריון יחסית מהר (בנסיון השני). בזמנו גם עשיתי בדיקת זרע שהיתה תקינה לחלוטין לדבריו של הרופא דאז. (WHO=7%).
    לפני חודשיים התחלנו לנסות שוב, בינתיים ללא הצלחה. אשתי מבצעת מעקב ביוץ בכל חודש מאחר והמחזור שלה לא סדיר ואני ביצעתי השבוע בדיקת זרע חדשה.
    להלן תוצאותיה:

תקופת התנזרות: 3 ימים
    צבע: צהבהב
    צמיגות: normal
    PH: 8
    נפח: 4.5 מ"ל
    ריכוז: 137 מיליון
    תנועה: 51%
    פרוגרסיביות: 40%
    מקומית: 11%
    ללא תנועה: 49%
    לויקוציטים:0
    אגלוטינציה: שלילית
    Total mobile count: מיליון 315

תאים תקינים: 1%
    פתולוגית ראש: 91%
    פתולוגיית זנב: 8%

לפי מה שבדקתי ביחס לנורמה נראה שכל הערכים פרט ל WHO תקינים.
    מה משמעות הדבר?
    האם יש טעם לפנות למומחה או לבצע בדיקה נוספת?

לקביעת תור
    סגירה
    אחוז תאים תקינים נמוך

הוספת תגובה

• אחוז תאים תקינים נמוך - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    07/12/2014

במקרה שלך מדדי הזרע תקינים למעט המורפולוגיה שהיא נמוכה.
    חשיבותה של המורפולוגיה היא בכך שהיא מייצגת את התקינות של תא הזרע מבחינת תקינות המטען הגנטי הקיים בו, ובכך מאפשרת הריון בר קיימא.
    ניתן לשפר את פוטנציאל הפוריות באמצעות השבחת זרע על גבי מפל צפיפות לקראת הזרעה תוך רחמית. השבחה זו הינה מתאימה לסוג בעיה כמו שלך.
    במידה והנכם מועמדים לתהליך של הפריה חוץ גופית, מומלץ לבצע אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה, המאפשר להגדיר את המורפולוגיה באמצעות מקרוסקופ רב עוצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעה
    לילך
    09/10/2014

שלום רב,
    בן 27 לאחר ניתוח וריקוצלה.
    התוצאות שנמצאו לי עדיין אינן תקינות

לפני הניתוח:

נפח- 2 סמ״ק
    Ph- 7.8
    תאי זרע בודדים מהם בודדים בתנועה
    מראה פתולוגי

אחרי הניתוח-
    נפח- 3 סמ״ק
    Ph - 8.7
    ריכוז 0.7 מיליון
    סה״כ 2.1 מיליון תאי זרע בזרמה

ידוע לי שלא נוכל להכנס להריון ספונטני בנתונים אלו
    האם יש סיכוי בהזרעה או שישר ישלחו אותי לivf?

האם תוספי מזון כמו primo יכולים לעזור לי?
    אשמח לעזרה כי אני פשוט מיואש

לקביעת תור
    סגירה
    הזרעה

הוספת תגובה

• הזרעה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    12/11/2014

השאלה כמה זמן עבר מאז תיקון הוריקוצל? לעיתים השיפור המשעותי ניכר רק לאחר חצי שנה, ולעתים אף רק לאחר שנה!!
    לצורך השבחת זרע והזרעה כדאי שיהיו לפחות 2 מליון תאי זרע בתנועה.
    אין מקום ליאוש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח וריקוצל

לילך
    13/11/2014

הניתוח היה במאי האחרון לפני כחצי שנה.
    הרופא אמר שככל הנראה הניתוח לא צלח ושלח אותו לעשות בדיקות אולטרסאונד אשכים ( שיצאו תקינות) ובדיקות גנטיות( שטרם קיבלנו תשובה)
    האם יש עוד משהו שניתן לעשות בכדי לשפר את הזרע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת חלבון
    רונן
    08/10/2014

האם אבקת חלבון יכולה לגרום בדרך כזאת או אחרת לבעיות בייצור\ספירת זרע?

לקביעת תור
    סגירה
    אבקת חלבון

הוספת תגובה

• אבקת חלבון - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    07/12/2014

ייתכן שכן, ולכן באופן כללי, אנו ממליצים שגברים הסובלים מבעיית פוריות לא יצרכו אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הזרע
    יבגני
    05/10/2014

שלום
    עשיתי בדיקה HALOSPERM ויצאה לי תוצאה של DNA 5% כאשר ערך תקין נחשב 0% עד 15%.
    אישתי לא מצליחה להיכנס להריון,האם נדרש לשפר זרע ואיך ניתן לעשות זאת ? האם קיים מולטי ויטמין למטרה זאת ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור הזרע

הוספת תגובה

• שיפור הזרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    12/11/2014

יבגני שלום רב!
    אילו טיפולים ביצעתם עד היום?
    מהם נתוני הזרע בבדיקת זרע רגילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור זרע

יבגני
    12/11/2014

אישתי עשתה כבר פעמיים הפרייה חוץ גופית וללא תוצאה חיובית.
    תוצאות שלי הם:
    נפח 1.5
    צמיגות abnormal
    ריכוז 62
    תנועתיות 35
    תנועתיות פרוגרסיבית טובה 30.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור זרע - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    07/12/2014

בשל הצמיגות שאיננה תקינה, מומלץ בהחלט לבצע תרבית זירמה, בכדי לשלול אפשרות של הפריה חוץ גופית.
    ניתן לבצע אבחון מורפולוגי תחת מיקרוסקופ בהגדלה גדולה, בדיקה זו תגלה האם הבעיה הינה מורפולוגית, במידה שכך, מומלץ ביום שאיבת הביציות למיין את תאי הזרע התקינים מורפולוגית בהגדלה גדולה, ואת אותם התאים שנבחרו לשלוח לבית החולים. באופן זה תוכלו להכפיל ואף לשלש את סיכויי ההצלחה לקבלת ילוד חי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מיקרו טסה
    שם חסוי
    11/09/2014

שלום.
    יש לי אזוספרמיה לא חסימתית עם 0 זרעים.עברתי ניתוח טסה לפני חצי שנה ללא הצלחה לא נמצא זרע אחד אפילו .כלום.
    ממליצים לי לעבור ניתוח מיקרוטסה רציתי לדעת עם כדי לי לעבור את הניתוח האם ישנם אנשים עם 0 זרעים. שעברו טסה.ללא הצלחה. ועברו לאחר מכן את המיקרו טסה והצליחו.
    1.מה אחוזי הצלחה של הניתוח מיקרו טסה.
    2.האם יש הבדל משמעותי בניתוח של מיקרו טסה לעומת הטסה.
    3.האם יש אנשים שעברו ניתוח טסה ללא הצלחה ולאחר מכן עברו ניתוח מיקרו טסה והיתה להם הצלחה.
    4.האם יש סיכון לפגיעה באשכים בניתוח מיקרו טסה.
    5.הניתוח מיקרו טסה הוא פרטי שעולה מעל 30000 שקל.
    אני מבקש בבקשה עזרה מכל מי שיכול לעזור לי לקבל אינפורמציה כי אני מתלבט
    האם כדי לי להוציא כל כך הרבה כסף .
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מיקרו טסה

הוספת תגובה

• ניתוח מיקרו טסה - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    12/11/2014

מטופל שלום וברכה!
    על איזה רקע האזוספרמיה?
    כיצד הגיעו הרופאים למסקנה שמדובר על כזאת שאינה חסימתית. האם נשללה חסימה על רקע זיהום חיידקי?
    כמו כן ניתן לבצע חיפוש תאי זרע בהגדלה גדולה. ישנם מקרים רבים שלא מוצאים תאי זרע בניתוח, ודווקא בחיפוש בזירמה, המפיקה 100% מפוטנציאל הייצור, כן מוצאים תאי זרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עברת את ניתוח המיקרו טסה?

מיואש
    29/07/2015

אשמח לקבל עוד פרטים.. גם אנחנו עומדים בפני ההחלטה הזאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם, אני באותה התבלטות בדיוק

שרון
    10/11/2015

אני בן 38, סובל מאזוספרמיה לא חסימתית, שלחו אותי למספר בדיקות כאלה ואחרות והכל תקין מלבד FSH אשר גבוה באופן חריג כבר שנים, קרי, הבעיה היא בייצור.
    עשיתי כבר בדיקה בהגדלה אצל פרופסור בנימין ברטוב (הגדלה פי 6000 אם אני לא טועה) ולא נמצא כלום, 0 זרעים, כרומוזום Y, סיסטיק פיברוזיס, הסתיידות אשכים, הכל תקין. כרגע האופציה האחרונה היא מיקרו טסה או טסה.
    הטסה ממומן ע"י קופת החולים אבל סיכוי ההצלחה נמוכים משמעותית באשר במיקרו ולא כל כך בא לי שיחתכו אותי פעמיים, יש כמובן את העניין הכספי שהא לא שולי בכלל.
    מי בארץ עושה את הניתוח? האם רק ד"ר שפי שי? האם ישנה סטטיסטיקה איפשהו בנושא? האם יש דרך להוזיל את העלות מול בתי החולים?
    אשמח לשמוע דעות..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טסה ומיקרו טסה

מיואש
    10/11/2015

לפי מה שאנחנו הבנו, בטסה רגיל לא חותכים שום כבר, פשוט דוקרים את האשך מספר פעמים באופן רנדומלי בתקווה למצוא זרע. אמנם ההליך לא מסובך אך הסיכויים אכן נמוכים. חסרון נוסף הוא שצריך להמתין כ-6 חודשים בין הטסה למיקרו טסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם, אני באותה התבלטות בדיוק - תגובה

ד''ר אליעזר גירש
    10/11/2015

שלום לכל השואלים לגבי Micro-TESA.
    קודם כל, ברצוני להסביר במספר מילים מה הבדל בין TESA/TESE ו-Micro-TESA.
    ב-TESA הרופא נכנס עם מחט לאשך (בלי לפתוח את רקמת האשך) ושואב מאזורים שונים חלק מרקמת אשך. הפרוצדורה קצרה מאוד, כ-15-20 דקות בלבד. במקרה כזה הרופא עובד "על עיוור" כי אינו רואה מאיזה אזור באשך הוא מבצע את שאיבת רקמה. במקרה כזה נוצרים גם דימומים בתוך רקמת האשך אשר יכולים לפגוע בהמשך פעילות אשך. אם רופא במקרה מגיע לאזור פעיל, קיים סיכוי טוב שהוא יצליח להוציא רקמה פעילה ואז במעבדת IVF לאמבריולוגים, שמטפלים ברקמה, יש סיכוי למצוא תאי זרע. אם רופא שואב מאזור הלא פעיל - לא ימצאו תאי זרע.
    ב-Micro-TESA מבצעים חיתוך באשך ורופא בודק את רקמת אשך תחת מיקרוסקופ ישירות בחדר הניתוח. אם רופא רואה רקמה פעילה, הוא מוציא רק את האזורים הפעילים ומעביר למעבדת IVF, בה אמבריולוגים מטפלים ברקמה ובצורה זו קיים סיכוי גבוה יותר למצוא תאי זרע. הבעיה ש-Micro-TESA מבצעים רק מספר רופאים בארץ: ד"ר שי שפי, ד"ר רענן טל, פרופ' שבח פרידלר. הניתוח של Micro-TESA נארך כשעתיים עד שלוש. מבחינת נזק לאשך שיטת Micro-TESA נחשבת הכי ידידותית.
    אני אישית ממליץ על שיטת Micro-TESA כי לדעתי, זאת השיטה הנכונה ביותר במקרים של אזואוספרמיה הלא חסימתית.
    אם מעוניינים ביעוץ, אשמח לעזור. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pct
    פלונית
    09/09/2014

שלום רב,
    בעלי ואני מנסים מזה כשנה להיכנס להריון אך ללא הצלחה.
    הייתי אצל רופא שבדק את הביוץ שלי ואמר שהכול תקין והציע לעשות בדיקת pct ע"י שאיבת הזרע ממני (יש לציין שאנחנו זוג חרדים ולפני שאנו פונים לבדיקת זרע רגילה אנו מתבקשים לעשות בדיקת pct)
    ביצענו את הבדיקה במקביל לזמן הביוץ שלי 8 ש' לאחר קיום יחסים ונצפו תאי זרע בודדים ללא תנועה בכלל.
    רציתי לשאול-האם בדיקה זו היא בדיקה אמינה שנותנת תמונת מצב נכונה או שיש תקווה שהמצב הרבה יותר טוב ?
    האם זרע יכול לשרוד מחוץ לרחם 8 שעות ?

אשמח לעזרתכם!!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת pct

הוספת תגובה

• בדיקת pct

פלונית
    10/09/2014

שכחתי לציין את גילי-24 וגיל בעלי-22
    הבדיקה (שאיבה ממני ע"י הרופא) נעשתה 8 ש' אחרי קיום יחסים וקיום היחסים נעשה אחרי 13 ימי התנזרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pct - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    12/11/2014

אכן בדיקה מסוג זה, אינה בהכרח משקפת את המצב לאשורו.
    ניתן לחזור על הבדיקה באופן דומה, רק שהפעם ישירות תאספי את הזרע בעצמך לכוסית, ותביאי ישירות למעבדה, בנוסף לחומר משמר שיגן על תאי הזרע עד הגיעם למעבדה. באופן שכזה נוכל להעריך יותר טוב את מצב הזרע, למרות שעדין נתונים אלו יהיו מוטלים בספק.
    מומלץ לשאול את הרב, האם ישנו היתר לתת זרע באמצעות קונדום הלכתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pct

פלונית
    12/11/2014

תודה.
    אכן ביצענו את הבדיקה שוב אך הפעם הוצאנו ממני את הזרע לכוסית ותוך שעה זה הועבר למעבדה.
    תוצאות הבדיקה:
    צבע-צהבהב. צמיגות-נורמל. ph-7.6. נפח-3.5. ריכוז-1.8X10(6. תנועה-50%. סוג תנועה-פרוגרסיבית-50% מקומית-0% ללא תנועה-50%. לויקוציטים- 0X10(6.
    total motile - 3X10(6
    בדיקת מבנה לפי who:
    תאים תקינים 1%
    פתולוגית ראש 89%
    פתולוגית זנב 10%
    אני יודעת שהתוצאות לא טובות אך אשמח לדעת עד כמה...
    האם יש סיכוי להיכנס להריון טבעי במצב זה?
    אודה להתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת pct - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    07/12/2014

נתוני המורפולוגיה הינם נמוכים, מה שעלול להקשות להיכנס להריון באופן טבעי. האם הרב מתיר לכם לפנות לטיפולי הפריה מסייעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היו ואינם עוד...
    אלירן
    30/08/2014

שלום למכובדיי,
    בבדיקה ראשונה 0 תאי זרע,
    בדיקה שניה לאחר השבחה 60 תאי זרע,
    לאחר ניתוח וריקוצלה והמתנה של 3 חודשים 0 תאים בבדיקה שלישית,
    לאחר חודש נוסף בדיקה רביעית והתוצאה העגולה 0...(שתי האחרונות עם השבחה)
    ולשאלתי האם יש סיכוי שהניתוח הרע במקום לשפר?!?!
    ומה ניתן לעשות כדי לשפר חוץ מניתוח מיקרו טסה?

לקביעת תור
    סגירה
    היו ואינם עוד...

הוספת תגובה

• היו ואינם עוד... - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    01/09/2014

רצוי מאוד לבצע "חיפוש מדוקדק של תאי זרע במקרוסקופ בהגדלה גדולה". בדיקה זו הינה הבדיקה היסודית ביותר שניתן כיום לבצע למציאת תאי זרע בודדים. במידה שמוצאים תאים מומלץ להקפיאם לקראת תהליך של IVF. כל זה עדיף עשרת מונים מאשר להיכנס להליך ניתוחי באשכים, שיש בו סיכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היו ואינם עוד... - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    01/09/2014

אלירן,
    כמו כן מומלץ לבצע יחד עם בדיקת החיפוש גם בדיקת תרבית זירמה. התוצאה של 0 תאי זרע, יכולה להיווצר בשל חסימה שנוצרת על ידי חיידקים. תרבית הזירמה תוכל לאתר זיהום בתעלה הזכרית, וטיפול מתאים יוכל לפתוח את החסימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים בגבר
    רועי
    20/08/2014

אני בן 26 וביצעתי את הבדיקות האלו כחלק מבקשתה של אנדוקרינולוג. מה המשמעות של הערך הנמוך ב-FSH ? *אציין כי ביצעתי בתחילת מרץ בדיקת זרע תקינה במידה וזה קשור. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים בגבר

הוספת תגובה

• הורמונים בגבר - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    21/08/2014

מומלץ להתייעץ עם אנדוקרינולוג הקשור לתחום הפוריות בשאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעים מועטים
    לימי
    19/08/2014

שלום!
    אני מנסה להיכנס להיריון דרך הזרעה, לפני חודש לבעלי היה זרעים טובים והחודש זרעים מועטים של 5 ואיטיים עם אחוז תנועה 5. האם עם מצב כזה והביצית טובה ניתן להיכנס להיריון דרך הזרעה ברחם, ואם לא, איזה טיפול ניתן לעשות במקרה זה? אשמח שתענו ספציפית ובאופן עקרוני לשאלה.
    בתודה מראש,
    לימי

לקביעת תור
    סגירה
    זרעים מועטים

הוספת תגובה

• זרעים מועטים - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    21/08/2014

לימי שלום וברכה,
    לא הצלחתי להבין את נתוני הזרע לאשורם, אולי תוכלי לכתוב אותם בפירוט, ואז אנסה לענות לך.
    הצלחתי להבין שהתנועה היתה 5% בלבד. אם אכן זה נכון, הרי שמדובר באחוז נמוך למדיי של תאים בתנועה, ואז מומלץ לבצע תרבית זירמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעים מועטים - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    01/09/2014

נתוני הזרע בכל הקשור לנפח הזירמה, כמות התאים והתנועתיות שלהם, יכולות להשתנות מבדיקה לבדיקה, זה תלוי בין היתר גם בימי הנזירות.
    הנתון היחיד שאמור להישאר יציב הוא המורפולוגיה של תאי הזרע. האם יש שינוי לרעה גם בנתון זה, במידה שלא, הרי שהזרע נשאר יציב.
    ניתן לבצע אבחון מורפולוגי בהגדלה גדולה, בכדי לקבל תמונת מצב מיטבית לגבי איכות הזרע ולפי זה להחליט האם להמשיך בהזרעות או לעשות לטיפולי פוריות מתקדמים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיווצים בפין
    דרור
    17/08/2014

אני בן 33 ללא בעיות בריאותית.
    בתקופה האחרונה יש לי מידי פעם כמו קפיצות של שריר פנימי בפין (כמו שקופצת העין).
    כאילו הפין נמשך פנימה ברפלקס, דומה לשריר שמפעילים כשעוצרים את השתן.
    לפעמים יש תחושה מוזרה בחלק העליון של הכיפה...
    ונדמה שזה גורם לי לשינויים בתחושות של שלפוחית השתן.

רופא המשפחה אמר לי שזו יכולה להיות בעיה אורטופדית
    והפנה אותי לצילום של עמוד שדרה מותני
    התשובה הייתה "ללא ממצא גרמי חריג"

האם זו בעיה כתוצאה מלחץ על עצב / ישיבה ממושכת?
    האם זו בעיה נוירולוגית או אורתופדית או אורולוגית?

האם יש לזה איזה שהם השלכות ולמי צריך לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    כיווצים בפין

הוספת תגובה

• כיווצים בפין - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    21/08/2014

מומלץ לפנות קודם כל לאורולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים
    אחת
    17/08/2014

שלום ד"ר

אני רווקה עם רזרבה שחלתית נמוכה שצריכה להרות במהרה.

רציתי להבין אם באופן עקרוני האם מנתונים מסויימים מאוד ירודים של זרע ניתן לומר בדיוק כמו על ביציות שככל שנתוני הזרע ירודים יש יותר סיכוי לפגיעה בתהליך ההפרייה ויצירת עוברים לא תקינים?

אני שואלת כי אין לי בן זוג ואני מבינה שרוב התשובות שניתנות לזוגות נשואים הם שניתן ויש דרכים בהפרייה חוץ גופית וכו' לעקוף בעיות של זרע. אני הולכת להפרייה חוץ גופית אבל הביציות שלי גם ככה בבעיה כי הרזרבה שלי על הקצה. וגם הגיל. אני רוצה לוודא במאה אחוז שכל תנאי ההפרייה מיטביים לפחות מלבד זה.

אבל אני הולכת על הורות משותפת או תרומת זרע. יש מישהו שהתחלנו להכיר - נתוני הזרע שלו בעייתים. הוא בן 45 עם שתי בדיקות זרע שונות מהשנה האחרונה. האחת תנועתיות אפס ומורפולוגיה 4% והאחר תנועתיות 26 אחוז ומורפולוגיה 3%.

אני רק מבקשת לדעת האם בזרע עם נתונים כאלה תיתכן בעיה גם לאחר ההשבחה וגם לאחר ההיקלטות - כלומר סיכויים גבוהים יותר להפלות וכו' מזרע שניתן בתרומה למשל והוא משובח מבחינת כל הפרמטרים?

בבקשה אל תאמר לי שצריך לבדוק כלמקרה וכו'. זו שאלה עקרונית. הוא לא בן זוג ואין בעיה למצוא אלטרנטיבה שזה היתרון ברווקה לעומת שאר החסרונות. אני רק חייבת להבין אם ביולוגית יש שממעות לזרע באכות ירודה גם אם עוקפים ומתמשים בתהליך הזה של החדרת זרע לביצית. האם העובדה שהוא מלכתחילה ירוד משפיעה גם על סיכויי הפלה וכו'.

תודה רבה

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נתונים

הוספת תגובה

• נתונים - תגובה

פרופ` בנימין ברטוב
    21/08/2014

שלום וברכה
    זה נכון שבטיפולי IVF אין כל כך משמעות לתנועה של תאי הזרע, שהרי אנו מחדירים את תאי הזרע לביצית, רק החשוב שתאים אלו יהיו בחיים, והאנדיקציה הטובה ביותר לחיות של תאים זו התנועה שלהם.

לעצם שאלתך, ככל שאחוז התאים בעלי מורפולוגיה תקינה גבוה יותר, כך הסיכוי להצליח בתהליך גבוה יותר. זה נכון הן לגבי עצם יצירת העוברים, ועוד יותר נכון לגבי הסיכוי להשתרשות העובר ברחם, ולהמשך הריון תקין.

ניתן "לדלג" על הבעיה המורפולוגית באמצעות מיון מוקדם של תאי הזרע התקינים מורפולוגית ביום שאיבת הביצות. בהליך זה, ממיינים את התאים הטובים ביותר, ורק אותם מחדירים לביצית מה שמעלה מאוד (מכפיל פי 2) את הסיכוי ללידת חי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות המשפיעות על זרע הגבר
    Linor
    14/08/2014

שלום רב, אנו מנסים מזה שנה להכנס להריון , 2 בדיקות זרע של בעלי לא יצאו טובות, הרופא שלח אותנו לביצוע אולסטרסאונד אשכים וכן בדיקות דם הורמונים לבעלי , טסטוסטרון שלו יצא 8.2, האם נחשב נמוך? בנוסף , לפני כחצי שנה נטל תרופה לפטריות במשך 3 חודשים בשם ״ למיסיל ״ ו ״ טרבינאפין״ , הפסיק ליטול אותן לפני שלושה חודשים , האם יש לתרופות אלו השפעה?

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה!

Linor
    15/08/2014

אנא תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה