מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש לי FMF? לתשובה מהירה אודה...אפרת28/10/2007
שלום, אני בת 19, הורי ממוצא עיראקי וטירפוליטאי. מזה מספר שנים אני סובלת מכאבי ברכיים (כמו כן, יש לי מחסור בברזל, ואני סובלת מעייפות). עשיתי בדיקת FMF והסתבר כי יש לי מוטציה אחת: V726A. גם אם עדיין לא ניתן לדעת בוודאות, האם הסיכויים הם שאני סובלת מהמחלה?
לתשובתך המהירה אודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק29/10/2007יתכן ואת סובלת מהמחלה, עלייך לפנות לרופא רוTמטולוג/מומחה בFMF .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "מחלת ליים"אילן27/10/2007
שלום
ברצוני לדעת האם מתן טיפול לחולה במחלת ליים או מגע קרוב איליו כמו מגורים משותפים עלול לגרום להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק28/10/2007ממש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהברזיק סימה25/10/2007
שלום רב! שמעתי ש 5HTP מסייע בהפחתת הסימפטומים של הפיברומיאלגיה. ברשימת המרכיבים מופיעים חוץ מהחומצה האמינית (100 מ"ג) גם וולריאן וויטמינים שונים. רציתי לדעת מה המינון שנמצא יעיל- והאם ניתן לקחת את כולו בלילה- למניעת תופעות נמנום בעבודה ובנהיגה.
אני בת 56, מזוהה כסובלת מהפיברו כבר שנים אחדות,(שני רופאים איבחנו) אבל יתכן והתופעה קיימת עוד קודם מבלי שאובחנה.
מוגבלת בהליכה. נעזרת בקב אחרי ריסוק רגל (74% נכות צמיתה), עובדת משרה מלאה ונוהגת. שוחה במשך כל השנה 40 בריכות בין פעם בשבוע לשלוש פעמים בשבוע. ממעטת בשימוש במשככי כאבים . לא מדוכאת ולא מוותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק28/10/2007פורום זה עונה לבעיות מפרקים בילדלים בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד PFAPA בסמיטידין/סינגולרגלי24/10/2007
בחיפוש באינטרנט לפתרון למחלת ה-PFAPA ממני סובלת ביתי כבר חמש וחצי שנים, ראיתי שנעשה שימוש בסמיטידין ובסינגולר, העוזר לכ-30% מהילדים המטופלים. רציתי לדעת האם יש לכם ניסיון בטיפול בתרופות אלה ונתונים על מידת השפעתן.
אשמח מאוד לקבל התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופ בריק
פרופ' ריבה בריק25/10/2007טפולים אלו לא הוכיחו את עצמם.
הטיפול היחידי היעיל הינו מתן חדפעמי של מנת סטרואידים בתחילת ההתקף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמיטידין וסינגולר
גלי25/10/2007אשמח לדעת האם תרופות אלו נוסו על ידי פציינטים שהיו בטיפולך והטיפול לא עזר או שאינך ממליצה על השימוש בהן על סמך מחקרים שהתפרסמו בעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אלטרנטיבי ב PFAPA
גבי07/11/2007אשתי כועסת עליי כבר כמה שנים שאני לא משתף אנשים אחרים בניסוי המוצלח שלנו.
בתי אובחנה לפני מספר שנים כחולה ב PFAPA, לאחר התייעצות עם רופאים בכירים וגם פרופסור אחד, הבנו, שאין מה לעשות וצריך להיעזר בהורמונים (שלשמחתי שכחתי את שמם) לעצירת ההתפרצויות של המחלה (שהיו בתדירות של בערך כל שלושה חודשים). וכך, זה נמשך כשנתיים. לטיפול בהורמונים היו תופעות לואי לא נעימות של בעיקר עצבנות יתר.
מתי שהוא, התייעצנו עם הנטורופתית של של אחת מהחברות המובילות לתוספי מזון וויטמינים והיא המליצה על תוספת שורש אסטרגולוס (הקופסה החומה במינון הנמוך) - כמוסה אחת ליום לפיזור התוכן שלה באוכל, במקרה של בתי, פיזרנו את תוכן הכמוסה בקורנפלקס שלה בבוקר.
ומאז, כבר מספר שנים, אין זכר ל PFAPA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף יד ימיןדליה21/10/2007
לבני בן ה-6 יש כאבים בכף יד ימין. האם יכול להיות שהוא מפתח בעיית פרקים? יש בעיות פרקים כל כך ספציפיות?
יש לציין שאצלנו במשפחה יש חולים בדלקת פרקים.
האם יש טיפול מניעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק22/10/2007האם יד ימין היא היד הדומיננטית אצלו? האם הוא משתמש בה שמוש יתר (פעילות מסוימת, ספורט?)
בבנים במיוחד דלקות פרקים נדירות. יחד עם זאת במידה והכאב ממשיך, מעיר אותו משינה, או קיימת נפיחות באזור, עליך לפנות לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפרקיםמיכל17/10/2007
אני בת 20 והמון פעמים בחיים סבלתי מכאבים ונפיחויות בכפות הרגליים והידיים (מעולם לא בדקתי האם זה דלקת פרקים).
בזמן האחרון חזרו לי שוב הכאבים בפרקים אך אין נפיחויות.
חשוב לציין שבמשפחה שלי אבי,דודתי וכן סבא רבא סובלים מדלקת פרקים.
האם יש טעם לעשות בדיקות לגלוי דלקת פרקים? איזה בדיקות עושים?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופ בריק
פרופ' ריבה בריק21/10/2007עליך לדון עם הרופא המטפל בהתאם לממצאי הבדיקה שלו. יש בדיקות שונות לדלקת מפרקים אך האבחנה הסופית תלויה בתסמינים הקליניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגינה וכאבי פרקיםמיכל10/10/2007
בני בן 10 ומנגן פסנתר 4 שנים, הוא מתאמן כל יום כשעה.
בשבוע האחרון התחילו להופיע לו סימנים אדומים בפרקי האצבעות והוא מתלונן על כאבים.
יכול להיות שיש דלקת בגלל הנגינה? עדיף שהוא יקח הפסקה מהנגינה? אם כן, לכמה זמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק11/10/2007לנגנים מקצועיים בהחלט לעיתים יש כאבי מפרקים שדורשים טיפול והדרכה. במידה וילדך רוצה להמשיך לנגן אין כל מקום להפסיק את למודיו. ממליצה שתגשו לרופא ראומטולוג במקום מגוריכם שיבדוק האם יש קשר בין הנגינה לכאביו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת רנוסמיר08/10/2007
שלום רב,
כבר מס' שנים הנני סובל ממחלת רנו,כמו כן התקבלה תשובה חיובית לקראוגלובולין,
כל זה מלוווה בכאבים של פרקי הברכיים, מרפקים, כתפיים, כפות הידיים ובעיקר האצבעות.
האם כאבי הפרקים נגרמים עקב מחלת הרנו או שיתכן שמדובר במחלה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
סמיר08/10/2007אני בן 21
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בריק
פרופ' ריבה בריק09/10/2007לסמיר, לא ציינת בן כמה אתה. הספור שאתה מספר יכול להתאים למחלת מפרקים ולכן מציעה שתיגש לרופא ראומטולוג באזור מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל ימין לבתי בת 4רוית07/10/2007
בתי די גבוהה יחסית לגילה, היא בת 4 וחצי. כל ערב לפני השינה היא מתלוננת על כאבי רגליים ומבקשת עיסוי ברגל לפני השינה. שמתי לב שהיא מתלוננת בעיקר על רגל ימין.
האם אני צריכה ללכת לרופא? ואם כן לאיזה רופא?
מה יכול להיות הסיבה לכאב?
תודה
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק09/10/2007הכאבים מתאימים בהחלט לכאבי גדילה, במידה והיא מתלוננת על כאבי רגליים דו צדדים. במידה והכאב הינו חד צדדי, נקודתי, מעיר משינה יש מקום לגשת לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםרוני02/10/2007
בני בן השלוש טוען שכואב לו בכל הגוף. איך אוכל לדעת אם מתחילה לו שפעת או מתי ללכת לבדוק זאת ואצל איזה סוג רופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` יוסף עוזיאל02/10/2007גילי שלום
הכתובת הראשונה תמיד היא רופא הילדים הראשוני
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזגוטסלאטראביסרור אבי30/09/2007
אשמח מאוד לקבל פרטים על התופעה/סימפטום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסגוד שלטר
פרופ` יוסף עוזיאל30/09/2007מחלה בעצם השוק- Osgood-Schlatter Disease
המחלה נגרמת מחבלה קלה חוזרת לאזור ההתגרמות של אזור מסוים בעצם השוק (מעין בליטה הנמצאת בחלקה העליון מלפנים). היא מתרחשת ע"י הגיד המחבר את הפיקה עם העצם הנ"ל.
מצב זה נראה בכ- 1% מהמתבגרים ושכיחותו גבוהה יותר באלה שעוסקים בספורט.
הכאב מחריף בפעילויות כגון ריצה, קפיצה, עליה או ירידה במדרגות וכריעה. האבחנה מתבצעת בבדיקה גופנית שבה מתגלה רגישות אופיינית או כאב באזור החיבור של גיד הפיקה לעצם השוק (המלווה לעיתים בהופעת נפיחות).
צילום רנטגן עשוי להיות תקין, או להראות מקטעים קטנים של עצם באזור הבליטה בעצם השוק.
הטיפול מבוסס על מניעת כאב באמצעות התאמת הפעילות הגופנית של הילדים, הנחת קרח על הרגל לאחר פעילות גופנית ומנוחה. המצב חולף עם הזמן
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים אחרי פעילות קלהזהבית24/09/2007
לבן שלי יש כאבי שרירים בכל פעילות גופנית הכי קלה שיש, הוא לא רץ, לא משחק עם הילדים האחרים כי הוא אומר שכואב לו. איך אפשר לדעת אם באמת יש בעיה או שזה משהו פסיכולוגי או הדרך שלו להתחמק מלעשות דברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים אחרי פעילות קלה
פרופ` יוסף עוזיאל24/09/2007זהבית שלום
גשי לבדיקה לרופא הילדים, בדיקה רגילה ובדיקה לאחר מאמץ
אפשר לאבחן באמצעות בדיקה פיזיקלית ולעיתים בדיקות עזר אם יש בעיה שרירית או עצבית או אם זו בעיה התנהגותית
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה מואצת ובעיות פרקיםעופרי19/09/2007
לרופאים שלום,
האם גדילה מואצת, כלומר צמיחה מהירה תוך מספר חודשים (מעל 15 ס"מ!) יכולה לגרום לבעיות פרקים? צריך לבדוק את הנושא או שאפשר להיות רגועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה מואצת ובעיות פרקים
פרופ` יוסף עוזיאל19/09/2007עופרי שלום
ככל הידוע לי צמיחה מואצת אינה גורמת לדלקת מפרקים.
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פרקיםגד17/09/2007
בתי בת 8 שנים. מזה שנתיים שהיא מתלוננת על כאבים חוזרים באיזור המפרקים כמו בקרסול, בכף היד, בברך והבולט ביותר כאבים באצבעות, עד כדי כך שהיא אינה יכולה לכתוב. בדיקות הדם שנעשו לה לגילוי דלקת הפרקים תקינות.
ערכנו בדיקה והרופא לא אבחן דלקת פרקים. מכיוון שהכאבים מתמשכים, ומגבילים לפעמים את תנועתה כמו שקשה לה ללכת, אני מבקשת את עצתך.
אני מבקשת לציין, שהילדה בריאה, וכי הכאבים לא קיימים כל הזמן. לפעמים חולפים חודש עד חודשיים ימים בין התקף אחד לאחר. משך הזמן של הכאבים אינו קבוע. ברוב הפעמים זה שבועיים עד שלושה שבועות ברציפות, אך לפעמים גם שלושה ימים .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מפרקים
פרופ` יוסף עוזיאל17/09/2007לגד שלום
התלונות אינן סגוליות למחלה מסומית
מציע כי בתך תבדק בעת התקף כאב כולל בדיקות דם בעת האירוע על ידי רופא הילדים ורצוי גם על ידי ראומטולוג ילדים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בירכיים בגיל ההתבגרותדנית11/09/2007
ביתי בת ה-12 מתלוננת בעיקר בלילה על כאבי ברכיים. האם זה קשור לגדילה המואצת שלה או שכדאי ללכת לצילום? תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בירכיים בגיל ההתבגרות
פרופ` יוסף עוזיאל17/09/2007ערן שלום
לפני צילום גשו לרופא הילדים הראשוני להערכה מסודרת של שמיעת התלונות המפורטת, אופי הכאב, המשך ,ובדיקה פיזיקלית
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)