מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת שנה + 4 חודשיםמיכל09/09/2007
לילדה בת שנה וארבע חודשים שנולדה עם רגל מסובבת, יש כאבים בברך הגורמים להליכה עם צליעה. בבדיקה אצל אורתופד, נקבע שאין צורך בהתערבות והדבר יסתדר עם הגדילה.
אני לא שקטה עם האבחנה, מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של מיכל
פרופ` יוסף עוזיאל10/09/2007למיכל שלום
כדאי לפנות לרופא הילדים ולראומטולוג ילדים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה אוטואימונית בהתלבטותנעה07/09/2007
ד"ר שלום. אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לכתוב את שאלתי היות וזה פורום ילדים אז אם לא תוכלו לענות אשמח אם תפנו אותי למקום שיוכל לענות.
אני בת 23 חולה מזה 4 וחצי שנים באנגיואדמה על רקע אוטואימוני. אובחנתי רק לפני כשנתיים וחצי ana חיובי rf גבוה.
מטופלת באימורן במינון של 175 מ"ג ליום, פלקוויניל 400 מ"ג ליום, לוסק 20 מ"ג ליום ואיקאקור 80 מ"ג ליום.
בחודשים האחרונים "התלקחות" של המחלה. שוב תופעות עוריות, סימנים לאנגיואדמה של המעי שמתבטאים בשבלשולים וכאבים עזים, crp 1.7 שקיעת דם 50 פריטין 286 חלבון בשתן בסטיק 100 (הטווח עד 30). מלבד זאת בירור נוסף של יתר לחץ דם העלה חשד לתסמונת קושינג עקב גילוי סכרת סמויה בהעמסת גלוקוז ועקב תבחין acth שהצביע על קורטיזול גבוה. ממשיכה את הבירור כרגע עם מבחן דיכוי דקסאמטזון (טרם תשובות). בינתיים, עקב התלקחות המחלה נערכה פגישת יעוץ עם הפרופסור המטפל בי. הוחלט שהאימורן כבר איננו עוזר. הוצעו לי 3 דרכי טיפול: ivig, ציקלוספורין, סלספט. כאשר מבחינתי לכל אחד מהם החששות שלי. הציקלוספורין והסלספט בגלל יתר לחץ הדם שיש כבר ופחד מפגיעה כלייתית והרגישות המוגברת שלי לכל דבר כמעט ואלרגיה לכמעט כל תרופה חדשה שניתנת מעלה חשש מהivig. כמו כן קראתי על טיפול בציטוקסן שהוכח כיעיל במקרים כאלה. השאלה שלי היא האם אני צודקת ברצוני לקבל ציטוקסן ואם כן באיזה מינון והאם דרך הוריד או בכדורים. ואם לדעתכם הטיפול בציטוקסן לא מתאים עבורי אז על איזה מהטיפולים האחרים שהוצעו אתם ממליצים ובאיזה מינון.
בתודה מראש. וסליחה על המגילה הארוכה.....
ושנה טובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה אוטואימונית בהתלבטות
פרופ` יוסף עוזיאל10/09/2007לנועה שלום
במצב מורכב כשלך מקבלים החלטות טיפוליות בצוות של מספר מומחים לראומטולוגיה ואימונולוגיה תוך שיתופך
לכל אחת מהתרופות שציינת יש יתרונות ותופעות לוואי ובוחנים תמיד את המכלול לקבל את ההחלטה הטיפולית המיטבית
זו לא שאלה מתאימה לפורום מסוג זה בשל מורכבותה
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה?דניאלה06/09/2007
בתי בת 15 החלה לסבול בחודשיים האחרונים מכאבי שרירים מפושטים המתחילים מהצוואר, ממשיכים לכתפיים, ולאט לאט מלמעלה למטה למפרקי הידיים.
גם בצלעות, עייפות רצינית ולעתים קרובות גם כאבי גרון וכאבי ראש. הכאבים באים בתקופות כאשר ההפרש בין תקופות הכאב פוחת והוא תכוף יותר.
הילדה עשתה בדיקות דם שונות - גם בזמן התקף והתוצאות לא הראו על משהו חריג. עשתה גם ANA ויצא שלילי, CRP נמוך - והרופאה לא כל כך מבינה מה קורה. הערב שוב התקף כזה. היא אומרת שהיא מרגישה בת מאה, בקושי זזה. לקחנו אותה לרופא ילדים מומחה - הוא חושב שיש לה FMF.
מאחר ולמרות שהסימפטומים לא נראים מתאימים (יש לי ילד חולה ב-FMF) - והוא אמר שFMF זו מחלה מתעתעת שאין לה תמיד סימפטומים מתאימים. יש לציין כי בבדיקה גנטית שעברה היא נשאית של מוטציה אחת של 694, אבל הרופא אמר שגם בלי מוטציות בכלל אפשר להיות חולה.
הבעיה היא שאין לה חום, הכאב שונה ממה שאני רואה אצל הבן, והרופא אמר שאם לא יהיה שוני להתחיל בקולכיצין. לא נראה לי כל כך, אבל הסימפטומים מאוד דומים דווקא למה שמתארים כפיברומיאלגיה. מה אתה מציע לעשות? האם כדאי להביא אותה למרפאה בתל השומר? הבן מטופל כבר אצלך. האם כדאי לנסות כולכיצין לפי עצת הרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומאילגיה
פרופ` יוסף עוזיאל10/09/2007לדניאלה שלום- אם ניתן להגדיר את התופעות כהתקפיות וביניהן בתך בריאה הרי שבתיעוד טוב ניתן להשוות 2 תקופות טיפול עם ובלי כולכיצין
פיברומיאלגיה בד"כ מאופיינת בתלונות קבועות ולא התקפיות
כדאי להתיעץ עם ראומטולוג ילדים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ודלקת פרקיםילנה06/09/2007
יש תזונה מיוחדת לדלקת פרקים אצל ילדים שעוזרת להעביר אותה?
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דיאטנית (באיזור חיפה) שמבינה ומתמצאת בנושא הזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ודלקת מפרקים
פרופ` יוסף עוזיאל10/09/2007ילנה שלום
אין תזונה מיוחדת שהוכלה כיעילה לדלקות מפרקים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארטריטיסבלהה04/09/2007
שלום, אני יודעת שזה פורום שמיועד למחלות ילדים, אבל אולי תוכלו לעזור לי: אני סובלת מכאבי מפרקים על רקע של ארטריטיס. הרופא נותן לי נקסין או וולטרן אבל אני אינני יכולה לסבול את התרופות הללו - הן גורמות לי לבחילות ולהרגשה כללית רעה - סחרחורות. האם יש טיפול אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של בלהה
פרופ` יוסף עוזיאל10/09/2007שלום רב
ישנן תרופות רבות כולל תרופות נוגדות דלקת מהדור החדש כגון אטופן, ארקוקסיה וכד,עם פחות תופעות לואי
התיעצי עם הרופא המטפל או ראומטולוג מבוגרים
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משכך כאביםאריקה29/08/2007
איזה משכך כאבים הכי טוב עובד על כאבי רגלים וקרסול בפרט בעת התקף FMF(הילדה שלי בת 11 שנים). תודה רבה, אריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכך כאבים
פרופ` יוסף עוזיאל29/08/2007לאריקה שלום
נוגדי דלקת לסוגיהם השונים במינון המכסימלי המוכר
אם יש התקפים חוזרים העיקר הוא המניעה
בברכה
פרופ עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת לייםרוני26/08/2007
לפני כמה ימים חזרנו מחופשה בארה"ב ובעקבות התנפחות נוראית של הברכיים של הבת שלנו הלכנו לרופא והוא אבחן שיש לה מחלת ליים. בגלל שזאת לא מחלה נפוצה בארץ אני פוחדת שהטיפול לא יהיה טוב. תוכלו להמליץ לי על מקום שמתמחה במחלה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ליים
פרופ` יוסף עוזיאל26/08/2007אמנם המחלה בארץ נדירה אך הטיפול אינו מיוחד
לא ידוע לי על מרכז המתמחה בליים
הנסיון קיים אצל הראומטולוגים והרופאים למחלות זיהומיות
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת של הרגלרחלי22/08/2007
לבן הגדול שלי (בן 8) יש דלקת ברגל עם חום וכאבים שהרופאים אמרו שתעבור לו. אני פוחדת שאולי הוא ידביק את הקטן או שיש משהו בסביבה שגרם לדלקת, יש סיכוי שהוא ידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת של הרגל
פרופ` יוסף עוזיאל26/08/2007לרחלי שלום
דלקת זיהומית ברגל- צלוליטיס בד"כ אינה מדבקת.
תיאורטית אם היה נגע ראשוני מעקיצת חרק שבעקבותיו התפתח זיהום הרי שאותו גורם יכול לעקוץ גם את האח
החלמה מהירה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מפרקים?אילנית20/08/2007
בתי בת ה-10 סובלת מזה כמה חודשים מכאבים במפרקי אצבעות בידיים, שורש כף היד, ומפרקי כף הרגל ואצבעות כף הרגל. הכאבים נסבלים וקיימים כל הזמן. מדי פעם באחד המקומות הכאב גובר לכמה שעות. אין נפיחות או אודם.
מבקידת דם שנערכה, נמצאו אחוז נויטרופילים 28% ולימפוציטים 59%. המספר האבסולוטי (#) של ערכים אלה תקין ועקב כך רופאת הילדים אמרה שבדיקת הדם תקינה.
אגב, בעלי סובל מדלקת פרקים פסוריאטית. האם יש חשד שזוהי התחלה של דלקת פרקים ומה כדאי לעשות בשלב הזה?
תודה, אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק20/08/2007לאור הספור המשפחתי ומשך הכאבים כדאי שתפנו לראומטולוג ילדים באזור מגוריכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בריק
פרופ' ריבה בריק21/08/2007לאלנית שלום
עקב המשכות הכאבים והרקע המשפחתי מומלץ שתבדקו על ידי ראומטולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהירון15/08/2007
שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון.
בני בן ה-3.5 שנים החל לצלוע החל מיום שבת האחרון.
יומיים לפני הצליעה סבל מחום גבוה כ-40 מעלות חום. בסופו של דבר התברר שהוא חולה בסוג של דיזינטריה (מקבל כעת אנטיביוטיקה).
היינו אצל שני אורתופדים שאבחנו כי מדובר בדלקת חולפת של מפרק הירך (לא נעשה צילום רנטגן) -
לדעתם הצליעה צריכה לחלוף תוך 10 ימים.
אנחנו ההורים עדיין מודאגים - הילד הולך על קצות האצבעות אך לא מתלונן על כאב ואף רץ ומשחק
האם יש צורך בבירור נוסף.
במידה ולא תעבור הצליעה מה זה יכול להיות? אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בריק
פרופ' ריבה בריק20/08/2007הסיבה השכיחה ביותר לצליעה בילדים היא אכן דלקת חולפת של מפרק הירך המאובחנת בצורה הטובה ביותר בבדיקת אולטרא-סאונד. המחלה חולפת מעצמה בממוצע של כשבוע ימים. רוב הילדים מפחדים לדרוך על הרגל הכואבת ומשנים הליכתם לתקופה קצרה. המידה וילדכם אינו סובל מחום או מכאבים משמעותיים העזרו בסבלנות והוא יחזור לעמצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנהעדינה13/08/2007
בני בן השלוש וחצי אובחן בגיל 8 חודשים כסובל מתסמונת "אורטיקריה פיגמנטוזה", לאחרונה אובחנה אחותי הצעירה (18) כסובלת מלופוס, לאחר התקף שלווה באישפוז ואני אובחנתי עם נטיה ללופוס לאחר בדיקות שערכו שנה וחצי.שאלתי היא, האם יש סיכוי שבני סובל מלופוס כשהמערכת החיסונית תוקפת במקרה שלו את תאי העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ ריבה בריק
פרופ' ריבה בריק14/08/2007אורטיקריה פיגמנטוזה אינה מופע עורי הקשור ללופוס. באחאיים לחולי לופוס ניתן למצוא באחוז גבוה בדיקות דם מתאימות ללופוס ללא מחלה פעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשתאורנית09/08/2007
לבת שלי בת השנה וחודש יש צורה של קשת ברגליים כאשר היא עומדת והולכת ממש כך ( )
אני מאד מודאגת כי הרגליים שלה לא ישרות ונראה כי יש מרווח בין הברכיים. שאלתי היא האם יש מקום לדאגה? אני עשיתי עכשיו חיפושים באינטרנט והבנתי שלתופעה קוראים
"genu varum " ! האם אכן?
האם יש סיכוי שהמצב יסתדר עם הזמן? ואם לא מהו סוג הטיפול?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ ריבה בריק
פרופ' ריבה בריק14/08/2007קשת ברגליים הינה בעיה מבנית גנטית. קרוב לודאי לאחד מההורים יש מבנה דומה, במרבית הילדים עם הגיל יש יישור של הרגליים ואין כל צורך בטיפול. במקרים קיצוניים בלבד ובגיל מבוגר יש אפשרות לנתוחים מתקנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת גלולותליאורה07/08/2007
שלום רב,
אני אם לילדה בת 2.9 הסובלת מ-fmf מגיל 3 חודשים ומטופלת בכולכצין פומי 1.5 מ"ג ופעם בשבוע iv.
בתי אינה מוכנה לבלוע את הכדורים ורק הפיכתם לנוזל מאפשרת לי לתת לה את התרופה - שאלתי היא האם יש אפשרות להשיג כולכצין בנוזל, ואם לא, באיזה מינון אני יכולה להמיס את הכדורים כדי שהיה להם את האפקט הטוב ביותר, בלי שהילדה תוציא לי את התרופה מהפה
תודה רבה, ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' ריבה בריק
פרופ' ריבה בריק08/08/2007ניתן בהחלט לרכוש סירופ קולכיצין עם מרשם רופא הממליץ על כך בכל בתי המרקחת של סופר-פארם בכל רחבי הארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לדקלת פרקיםאורלי אהרון05/08/2007
הבת שלי חולה די הרבה. אחרי 10 ימים של חום גבוה ובדיקות דם המראות על דלקת הרופא הביע חשש לדלקת פרקים. גם רופאת העיניים שבדקה אותה אמרה שלדעתה יש סיכוי שזה דלקת פרקים.
איך מרפאים את זה? האם ניתן לרפא את זה?
תודה, אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לדלקת מפרקים
פרופ` יוסף עוזיאל06/08/2007אורלי שלום
ישנם סוגים שוים של דלקות מפרקים, בד"כ בסוג המערכתי עם חם אין מעורבות עיניים
בהגדרה מדובר על משך מחלה של מספר שבועות כדי להגדיר דלקת מפרקים כרונית
בסוג המערכתי יש חם גבוה זיזי ומדדי דלקת , תפרחת וסימנים נוספים
המהלך יראה אם זו מחלה זיהומית שהיא השכיחה בד"כ או התפתחות אחד הסוגים של דלקת מפרקים או מחלה ראומטית
החלמה מהירה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משלים לדלקת פרקיםיוסי01/08/2007
לבן אחי יש דלקת פרקים, אני רוצה לעזור ולקחת אותו לטיפול משלים, תוכלו בבקשה להמליץ איזו שיטה משלימה היא הכי מועילה? אני מודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משלים לדלקת פרקים
פרופ` יוסף עוזיאל01/08/2007ליוסי שלום רב
הטיפול המוכח לדלקת מפרקים הוא טיפול קונבנציונלי בהשגחת ראומטולוג הילדים, הטיפולים השונים נבדקו לגבי יעילות ותופעות לוואי
טיפול משלים לסוגיו לא הוכח כיעיל
בכל מקרה לטיפול ספציפי תתיעץ עם הרופא המטפל
בברכה
פרופ' עוזיאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)