פיברומיאלגיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה?
    דניאלה
    06/09/2007

בתי בת 15 החלה לסבול בחודשיים האחרונים מכאבי שרירים מפושטים המתחילים מהצוואר, ממשיכים לכתפיים, ולאט לאט מלמעלה למטה למפרקי הידיים.

גם בצלעות, עייפות רצינית ולעתים קרובות גם כאבי גרון וכאבי ראש. הכאבים באים בתקופות כאשר ההפרש בין תקופות הכאב פוחת והוא תכוף יותר.

הילדה עשתה בדיקות דם שונות - גם בזמן התקף והתוצאות לא הראו על משהו חריג. עשתה גם ANA ויצא שלילי, CRP נמוך - והרופאה לא כל כך מבינה מה קורה. הערב שוב התקף כזה. היא אומרת שהיא מרגישה בת מאה, בקושי זזה. לקחנו אותה לרופא ילדים מומחה - הוא חושב שיש לה FMF.

מאחר ולמרות שהסימפטומים לא נראים מתאימים (יש לי ילד חולה ב-FMF) - והוא אמר שFMF זו מחלה מתעתעת שאין לה תמיד סימפטומים מתאימים. יש לציין כי בבדיקה גנטית שעברה היא נשאית של מוטציה אחת של 694, אבל הרופא אמר שגם בלי מוטציות בכלל אפשר להיות חולה.

הבעיה היא שאין לה חום, הכאב שונה ממה שאני רואה אצל הבן, והרופא אמר שאם לא יהיה שוני להתחיל בקולכיצין. לא נראה לי כל כך, אבל הסימפטומים מאוד דומים דווקא למה שמתארים כפיברומיאלגיה. מה אתה מציע לעשות? האם כדאי להביא אותה למרפאה בתל השומר? הבן מטופל כבר אצלך. האם כדאי לנסות כולכיצין לפי עצת הרופא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה?

הוספת תגובה

• פיברומאילגיה

פרופ` יוסף עוזיאל
    10/09/2007

לדניאלה שלום- אם ניתן להגדיר את התופעות כהתקפיות וביניהן בתך בריאה הרי שבתיעוד טוב ניתן להשוות 2 תקופות טיפול עם ובלי כולכיצין
    פיברומיאלגיה בד"כ מאופיינת בתלונות קבועות ולא התקפיות
    כדאי להתיעץ עם ראומטולוג ילדים
    בברכה
    פרופ עוזיאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו