מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לכבוד החופש הגדול...אורית09/07/2011
הי, אני קצת לחוצה מהעניין של התזונה בחופש הגדול. אמנם שתי הבנות שלי (בנות 7 ו-11) אצל אמא שלי אבל הן לא אוהבות את האוכל שהיא מכינה (חריף לי/ טעם מוזר וכדומה... אני אוהבת את האוכל הזה מאוד) אז הן אוכלות המון חטיפים ואמא שלי היקרה שתהיה בריאה עד 120 לא יכולה להגיד להן לא... חשבתי על התפריט הזה (כמובן שזה אוכל שאני אביא איתי לבית אימי כשאני מורידה את הבנות):
יום א': ספגטי עם חזה עוף
יום ב': פירה ושניצל
יום ג':אצבעות דג וסלט
יום ד': קציצות ואורז
יום ה': ספגטי ונקניקיות
וכמובן שאני אשלב כל שבוע עוד דברים. בעיקרון אלו דברים שהרגלתי את הבנות לאכול... האם זה ישמור על התזונה שלהן במהלך החופש? אן שכדאי לשלב דברים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לכבוד החופש הגדול... - תגובה
שושי שטיינוביץ10/07/2011גילת יקרה,
ברשימה שכתבת יש הרבה מזונות שלא הייתי ממליצה לתת לילדים, כגון: נקניקיות ואן לי מושג איך את מכינה פירה ומה את שמה בפנים ושניצל המטוגן בשמן גם הוא לא ממש משהו.
שלחי לי את המייל שלך, ואנסה לעזור לך באופן אישי.
בעיקרון, תזונה בריאה כוללת את כל אבות המזון, כולל ירקות ואני יודעת שילדים לא אוהבים ירקות, אך יש דרכים להכניס ירקות לתפריט מבלי שידעו על כך. כמו כן, תזונה בריאה מכילה מעט שמן וללא טיגון. יש עוד עקרונות חשובים בתזונה בריאה, כגון: שימוש בדגנים מלאים אך אני יודעת שיש ילדים שלא ירצו זאת. על כן צריך לדעת איך לשלב את המזונות הבריאים מבלי לעורר את התנגדות הילדים.
כאמור, כתבי לי את המייל שלך. אין לי דרך לתת לך כאן הדרכה מלאה על תזונה בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה אחלה אבל....
אילנית11/07/2011אני מניחה שאת יודעת שנקניקיות זה מאוד לא בריא... אני לא בטוחה עד כמה כדאי לך להכניס את זה לתפריט של הילדים באופן עקבי. תחשבי על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה........ - תגובה
שושי שטיינוביץ15/07/2011גילת היי,
השאלה כמה את מוכנה להקפיד על בריאות התזונה של הילדים שלך.
לגבי נקניקיות, אני מציעה לך לקרוא על האריזה מה מכילות הנקניקיות וגם את ההתוויות התזונתיות. קשה לי להאמין שנקניקיות עשויות מעוף נקי בלבד. כדאי לבדוק.
לגבי השאר תשובתי תלוייה ברצונך להקפיד על תזונה בריאה.
פירה: תפ"א פחות מומלצים, אבל אם כבר, אז תלוי מה מכיל הפירה בנוסף לתפוחי אדמה.
שניצל מטוגן מן הסתם, וטיגון לא נחשב לאוכל בריאות.
דג זה טוב. אני מקווה שלא מדובר באצבעות מטוגנות או עם ציפוי מטוגן.
פסטה זה בסדר, אך עדיף פסטה מקמח מחיטה מלאה (יש כאלה ממש טעימות). ומה יש ברוטב? כמה שמן? האם זה רוטב שאת מכינה או שזה רוטב מוכן, מעובד עם כל מיני תוספות לא בריאות?
אני עורכת מפגשים של בישול בריא עם תמיכה לאורח חיים בריא והרזיה. את מוזמנת להצטרף לקבוצות. אני מלמדת איך לבשל לילדים אוכל בריא שהם אוהבים.
בעיקרון, נסי לראות פה בפורום, באחת התגובות פרסמתי מסמך על "מהו בישול גורמה לייט:, שזה בעצם מסמך על מהו בישול בריא. נסי למצוא.
מקווה שעניתי לך קצת, ואני באמת מזמינה אותך לבוא לקבוצות. שם תלמדי מהו בישול בריא ואיך תכלס עושים זאת.
שבת שלום,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)