מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלות נוספותמורן17/08/2011
שלום לכן שושי וליה ותודה על התגובה המהירה,
ברצוני לברר עוד שני עניינים:
1. שמעתי סברה שאומרת שלא טוב לערבב שני סוגי בשר באותו התבשיל(למשל בקר והודו או הודו ועוף).
האם זה נכון?
אני נוהגת להכין לילדיי קציצות מבושלות של בקר יחד עם הודו אדום .
2. האם חשוב לשטוף פירות וירקות בסבון או שמספיק לשפשף היטב תחת זרם מים?
תודה שוב, אתן מקסימות,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות נוספות - תגובה
שושי שטיינוביץ17/08/2011מורן מקסימה,
אני לא מכירה מגבלה של ערבוב של שני סוגי בשר. מבחינה קולינרית, אין כל כך הגיון של בישול בשר בקר ועוף ביחד, אך ביחס לקציצות, להיפך. אני חושבת שערבוב יוצר תוצאה בריאה יותר וטעימה יותר.
לעניין שטיפת פירות. לא נראה לי שיש תשובה חד משמעית.
אומר לך מה אני עושה: ירקות ופירות שיש להם קליפה קשה ודחוסה, כגון שזיפים או פלפלים, אני שוטפת עם סבון ואפילו מקרצפת בעדינות. אלה שיש להם קליפה "רכה" כגון אפרסקים או קישואים אני שוטפת היטב במים ולעיתים מקרצפת עם ספוגית ניקוי ללא סבון, כי אני כן חוששת מאפשרות של ספיגת הסבון.
לעיתים, השריה קצרה במים מנקה מאד ומשחררת חומרים לתוך המים.
השתמשי בהיגיון הבריא שלך. וחלילה לא לנהוג בפנטיות בשום דבר. תמיד כדאי לפעול בשכל ישר ולעשות את הכי טוב שאפשר בכל רגע נתון.
מקווה שעזרתי.
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות נוספות - תגובה
ליה שומרון פינדר21/08/2011אני לא יודעת על כל בעיה בשילוב של שני סוגי בשר, אני יודע שיש כאלה שאפילו מעדיפים את זה...
בנוגע לשטיפת פירות וירקות, אני קונה אורגני ושוטפת במים. איכשהו לשים סבון על משהו שאני מכניסה לפה לא מרגיש לי נכון. יש תכשירים ייעודיים שיכולים להתאים לשטיפה של ירקות ופירות, אולי כדאי לנסות אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)