שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יסמין
    18/01/2008

היי..
    ראיתי באיזו תכנית בטלויזיה על משפחה שלא מכניסה לביתה שום דבר שקשור למזון מעובד..
    כלומר את הכל הם אוכלים חי ונא..
    למשל, הם אוכלים חזה עוף נא לגמרי והם אומרים שזה הכי בריא ושככה הם אוכלים כבר כמה שנים והם הרבה יותר בריאים ממה שהיו קודם.
    ממה שאני יודעת אסור בתכלית האיסור לאכול בשר נא כי יש בו חיידקים..אז השאלה שלי היא האם נמצא במחקרים קשר מוכח בין אכילת בשר נא לבין קבלת מחלות כתוצאה מכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אוכל מעובד

ד''ר רני פולק
    18/01/2008

שני שלום

תודה על שאלתך
    מזון מעובד הינו מזון שיצא ממפעל והוכנסו אליו כל מיני חומרים המשנים את תכונותיו כמו חומרים משפרי טעם, חומרים משמרים ועוד
    הרצון לצרוך כמה שפחות מזון מעובד, הינו רעיון בריא וחכם מאוד
    מזון לא מעובד יכול להיות מבושל בבית ואין צורך לאכול אותו נא. קיימים המון מחקרים המראים כי צריכת מזון מעובד אינה תורמת לבריאות

קיימים אנשים האוכלים רק מזון נא, אני לא מכיר מחקרים התומכים בכך בריאותית

לגבי אכילת בשר נא. יש תרבויות האוכלות בשר נא מכל מיני סוגים. בכל מקרה מדובר אך ורק בבשר בקר (הקרפטצ'ו הים תיכוני לדוגמא) או דגים (סשימי היפני). אני לא מכיר שום תרבות בעולם האוכלת בשר עוף לא מבושל וזה נתמך מדעית בנוכחות האפשרית של הסלמונלה.

רני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו