מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיסמין18/01/2008
היי..
ראיתי באיזו תכנית בטלויזיה על משפחה שלא מכניסה לביתה שום דבר שקשור למזון מעובד..
כלומר את הכל הם אוכלים חי ונא..
למשל, הם אוכלים חזה עוף נא לגמרי והם אומרים שזה הכי בריא ושככה הם אוכלים כבר כמה שנים והם הרבה יותר בריאים ממה שהיו קודם.
ממה שאני יודעת אסור בתכלית האיסור לאכול בשר נא כי יש בו חיידקים..אז השאלה שלי היא האם נמצא במחקרים קשר מוכח בין אכילת בשר נא לבין קבלת מחלות כתוצאה מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מעובד
ד''ר רני פולק18/01/2008שני שלום
תודה על שאלתך
מזון מעובד הינו מזון שיצא ממפעל והוכנסו אליו כל מיני חומרים המשנים את תכונותיו כמו חומרים משפרי טעם, חומרים משמרים ועוד
הרצון לצרוך כמה שפחות מזון מעובד, הינו רעיון בריא וחכם מאוד
מזון לא מעובד יכול להיות מבושל בבית ואין צורך לאכול אותו נא. קיימים המון מחקרים המראים כי צריכת מזון מעובד אינה תורמת לבריאות
קיימים אנשים האוכלים רק מזון נא, אני לא מכיר מחקרים התומכים בכך בריאותית
לגבי אכילת בשר נא. יש תרבויות האוכלות בשר נא מכל מיני סוגים. בכל מקרה מדובר אך ורק בבשר בקר (הקרפטצ'ו הים תיכוני לדוגמא) או דגים (סשימי היפני). אני לא מכיר שום תרבות בעולם האוכלת בשר עוף לא מבושל וזה נתמך מדעית בנוכחות האפשרית של הסלמונלה.
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)