ממולאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה רבה לשתיכן!

ענת
    28/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממולאים
    ענת
    27/10/2011

שלום רב!
    אחרי המון זמן שלא נכנסתי לפורום (כמעט 3 חודשים) נכנסתי עכשיו והעשרתי את המידע שלי. תודה!

השאלה שלי נובעת מאחת התשובות שניתנו פה.
    אני מתכננת להכין היום או מחר ממולאים. במתכון רשום לשים כוס אורז. באופן אישי אני מעדיפה להמיר את זה לכחצי כוס- 3/4 כוס בורגול. רציתי לדעת האם אפשר להמיר את האורז בקינואה?

ושאלה נוספת- ברוב המתכונים של הממולאים אומרים לשים אורז ומדובר לרוב על אורז לבן. האם אני יכולה להחליף את זה באורז מלא? בבקשה אל תדברו איתי על אורז בסמתי לבן כי גם אורז בסמתי קיים כאורז מלא וגם כי אני לא אוכלת אורז אם הוא לא מלא (גם ככה אני לא מתה על אורז, אבל אם כבר אז רק מלא)

תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממולאים

הוספת תגובה

• ממולאים - תגובה

ליה שומרון פינדר
    27/10/2011

הי ענת,
    כדי להמיר במתכון של ממולאים עם אורז רגיל את האורז לאורז מלא כדאי לבשל את האורז בישול חלקי קודם לכן. כי לאורז מלא לוקח יותר זמן להתבשל והוא גם צורך יותר מים.
    מבלי להכיר את המתכון הספציפי שעליו את מדברת אני מנחשת שבישול של האורז המלא כ-20 דקות, ייעשה את העבודה.
    באופן כללי, במתכון רגיל של ממולאים אפשר להמיר את האורז בקינואה. לרוב לא יהיה צורך בבישול מוקדם.
    בהצלחה ובתיאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממולאים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    27/10/2011

אני מכינה ממולאים עם מילוי של בשר או פתיתי סויה (לצמחונים). מכינה תערובת בשר טחון (הכי טוב הודו אדום טחון) טעימה עם בצל קצוץ, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה, מתבלת היטב, וממלאה. אני ממלאה כמעט כל סוג של ירק שקיים. בכל מיני צורות ווריאציות. כיף למלא: פלפלים, קישואים, עגבניות, זוקיני, חצילים, פרחי כרובית, סלק, עלי כרוב, טבעות דלורית, בצלים, לבבות ארטישוק ומה לא. אם ממלאה קישואים, אז מוסיפה את "בשר הקישואים", זה שאני מוציאה, לתערובת הבשר. אם ממלאה עגבניות, אז כנ"ל. תמיד משתמשת בחלק מהירק לתערובת המילוי. זה מעשיר ומוסיף המון טעם ומרכך את המילוי.

לפעמים אני מוסיפה קצת אורז לתערובת וזה גם מאד מוסיף.

בצורה זו יש לי מנת חלבון טעימה ומעניינת בתוספת ירק ואני גם יכולה להוסיף לארוחה גם פחמימה איכותית בכמות מדודה ומדוייקת.

אגב, הבישול והרוטב עצמו דומה לבישול ממולאים עם אורז. ויש כמובן כל מיני וריאציות, אבל על כך בהזדמנות אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי

ענת
    27/10/2011

תודה על התשובה!
    אני באמת מחפשת רעיון איך לעשות את הממולאים צמחוניים. אשמח לדעת איך את משתמשת בשבבי הסויה.
    אני דיי חדשה בעולם הזה אבל מוצאת שדווקא עם המוצר הזה הכי קשה לי להתמודד אבל אני שומעת על הרבה שמשתמשים בו בלי בעיה.

בקשר לממולאים- אנחנו גם בבית תמיד משתמשים בליבת הקישואים או העגבניות. אם זה למלית עצמה או אם זה לרוטב. כלום אצלנו לא נזרק לפח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשושי - תגובה

שושי שטיינוביץ
    27/10/2011

פתיתי סויה ניתן לקנות בחנויות טבע אולי גם למצוא בסופר. שמים בקערה את הכמות המבוקשת, מוסיפים מים רותחים ו-2 כפות רוטב סויה, מניחים לדקות אחדות ומסננים. מרגע זה משתמשים בזה כמו בשר טחון.

את מוסיפה: פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, כדאי גם פטריות קצוצות (זה שילוב מצוין עם הסויה), תבלינים ומעט אורז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו