מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבקת מרק - בטח נשאל עשרות פעמיםשירי30/10/2011
אבל לא היה לי כוח לחפש :)
אשמח לרעיונות איך לתבל מרקים ללא אבקת מרק ושעדיין ייצאו עשירים בטעם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת מרק - בטח נשאל עשרות פעמים - תגובה
שושי שטיינוביץ30/10/2011כדי לתבל בלי אבקת מרק (איך אפשר להשתמש במוצר הזה בכלל???) יש צורך להכין ציר.
ישנם כמה סוגי ציר, העיקריים שבהם הוא ציר ירקות או ציר עוף (יש גם דגים, בשר, בטעם אסיאתי וכו'....).
ציר מכינים בעיקרון כמו מרק עוף. בסיר גדול שמים חלקי עוף ללא עור וללא שומן, כדאי לנצל עצמות, חלקי גב, צאוור וכו' ואפשר להשתמש גם בנתחי עוף, רצוי לא חזה. אפשר להוסיף גרון הודו וגם שוק הודו. מוסיפים ירקות שלמים או חתוכים גס: בצל, גזר, קישוא, דלעת, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, עלי סלרי, כרישה, 5-6 גבעולי טימין, ככף גרגרי פלפל אנגלי, 3 עלי דפנה, המון מים ומבשלים כשעתיים.
אחרי שעתיים, מסננים את כל המוצקים ויש לנו ציר. אם הוא דליל מדי ויש הרבה מים, אפשר לצמצם (להרתיח עוד זמן). כאשר מתקרר מאחסנים בכלי אחסון אטומים ומקפיאים. כדאי להקפיא במנות של כוס (יש קופסאות חד פעמיות לרכישה, מאז זול וכדאי שיהיה בבית). ואז כל פעם שרוצים לבשל שולפים כוס קפואה אחת מהמקרר ואיזה אושר.
אם ציר ירקות, אז אותו דבר בלי עוף.
לא תתפסו אותי בצלי ציר קפוא במקרר. פריט חובה לבישול בריא ואיכותי.
ובבקשה - לכולם - לפתוח מגירות לזהות אבקות מרק, לקחת, ובלי שום כאב לב ועם הרבה שמחה - י ש ר לפח!! רווח בריאותי נקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
שירי31/10/2011הבעיה שאין לי איפה לאחסן את הציר (מקרר קטן לצערי).
אני מתבלת כיום עם חוואייג', פלפל שחור, מלח, שום, בצל, וכף אבקת מרק (כן..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
שושי שטיינוביץ31/10/2011אם את רוצה בישול בריא, אין מנוס מלוותר על אבקת מרק וממש כדאי לוותר על זה, לא בריא, לא באמת טעים... את יכולה להכין ציר קטן ומהיר. אותו דבר, פחות דברים ובסיר קטן. לשים במקרר סיר קטן שיכול לשמש לכמה ימים.
אפשר להכין ציר ולצמצם אותו מאד כך שבמקום כוס שלמה אפשר לאחסן בכלי הרבה יותר קטן.
וטיפ קטן לגבי המקפיא הקטן. בדקי מה אפשר לפנות ואיך אפשר לנהל את המקום יותר טוב כך שאפשר יהיה לשים בו דברים חשובים כמו ציר. אני בטוחה שזה אפשרי.
אוכל בריא לא יכול להכיל אבקות ומוצרים מעובדים. נקודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציר, עוד טיפ חשוב להקל על הכנת ציר
שושי שטיינוביץ30/10/2011יש לי במקפיא קופסא המיועדת לחומרים לציר.
כל פעם שאני מפרקת עוף ונשארות לי עצמות, או כל פעם שאני משתמשת בעלי סלרי או גבעולי סלרי או עשבי תיבול ונשאר לי קצת, אני פשוט מוסיפה לקופסא שבמקפיא.
וכך כאשר אני באה להכין ציר (בערך פעם בחודש), יש לי כבר די הרבה חומרים מוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מרק - בטח נשאל עשרות פעמים - תגובה
ליה שומרון פינדר31/10/2011אני מודה שאני מתעצלת להכין ציר בבישול היומיומי שלי, אני פשוט מוסיפה תבלינים, עשבי תיבול וירקות ארומתיים וזה עושה את העבודה מצוין!
אני משתמשת בשלל מרכיבים כמו כורכום, כמון, פפריקה, ג'ינג'ר, שום, בצל, עלה דפנה, אגוז מוסקט, פלפל שחור, פלפל לבן, שורשים למיניהם (סלרי, פטרוזיליה), עלים למיניהם...
בכל תלוי בסוג המרק ובתוצאה אליה אני רוצה להגיע.
התוצאה יוצאת טובה מאוד!
הנה מתכון לדוגמא:
מרק כתום מועשר
(6 מנות)
רכיבים:
2 בצלים יבשים חתוכים בינוני
2 שיני שום כתושות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 דלורית קטנה חתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כוס עדשים כתומים שטופים היטב
1/2 כפית כמון
2 כפיות כורכום
1/4 כפית קינמון
2 - 1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני "מטגנים" את הבצל ללא שמן, עם מעט מלח, הוא מגיר את הנוזלים שלו, מתרכך והופך שקוף (כעבור בערך 5 דקות), מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2. מוסיפים את הבטטה, הגזר ותפוח האדמה ומטגנים עוד שתי דקות.
3. מוסיפים את העדשים ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות ומתבלים.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
5. מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים כף של שמן זית.
6. טוחנים את המרק, עד לקבלת מרקם אחיד ומתקנים את התיבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)