מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יום הולדת לבני 3יעל14/12/2011
שלום רב,
אני עורכת מסיבת יום הולדת לביתי בת 3 (האורחים מן הסתם באותו הגיל)
אני רוצה להגיש להם אוכל בריא ושכולם יהיו מרוצים. אני לא רוצה להגיש חטיפים
אשמח לרעיונות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת לבני 3 - תגובה
שושי שטיינוביץ14/12/2011וואווו....שאלה שאלה..
אז קודם כל אני רוצה להוקיר אותך על השאלה הזו ועל הרצון שלך להכין לילד שלך ולחבריו יום הולדת בריא וטעים, לשם שינוי. אני מודה שזה אפילו מרגש אותי. אני מאד מקווה שעוד אנשים יראו את השאלה ויעשו כמוך.
אומר לך מה אני הייתי עושה (כשהקטנה שלי הייתה בגיל הזה).
הייתי מכינה מאפה גבינה - מערבבת גבינה לבנה עם ביצים, מעט קמח מלא, מלח ופלפל לפי הטעם, שמה בתבנית, זורה מלמעלה קצת גבינה צהובה או קשקבל (מעט כי זה עתיר שומן) או מעט גבינה קשה מגוררת ואופה בתבנית. ילדים אוהבים את זה.
הייתי מכינה להם פיצה תוצרת בית. מקמח מלא, גבינה צפתית או פטה מעורבבת עם קצת גבינה צהובה, רוטב עגבניות כמו שצריך. אופה את הפיצה בתבניות גדולות, חותכת למרובעים קטנים ומחלקת כשזה חם וטוב.
רעיון נוסף - להכין פסטה-פיצה. כלומר פיצה אבל על בסיס של פסטה ולא בצק. את מכינה את הפסטה כרגיל, מסננת, מערבבת עם מעט מלח 2 כפות שמן זית, שמה בתבנית ומעליה שמה את רוטב העגבניות ואחר כך את הגבינות. אופה בתנור עד שהגבינה נמסה וזה נראה ממש כמו פיצה. ילדים מאד אוהבים את זה.
אפשר להכין מגשים של פירות חתוכים לחתיכות שילדים קטנים יכולים לאכול. אל תגזימי בכמויות. הקטנים האלה לא אוכלים הרבה.
כנ"ל מגש של ירקות חתוכים. בעיקר עגבניות ומלפפונים. אם לא אוכלים הרבה יותר מזה. את יכולה להכין למשל מקלות של גזר שייראו כמו עפרונות צבע וכו'.
ואפשר להכין משקאות ביתיים, לימונדה טעימה, מיץ פרי סחוט ומהול במים.
וכן, אפשר לתת להם קצת סוכריות או ממתקים, אי אפשר בלי........אבל שזה לא יהיה הרוב, ולהגיש את זה בסוף, אחרי שיגמרו לאכול, וזו תהיה גם ההפתעה.
כמובן שכדאי לסדר שולחן יפה וחגיגי, עם צלחות צבעוניות, מפיות יפות, בלונים ושלט של יום הולדת.
נראה לך שילדים צריכים יותר מזה?
לא יודעת אם מאד עזרתי לך, אבל זה מה שאני הייתי עושה.....
המון מזל טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)