בורגול ואורז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בורגול ואורז
    שיר
    27/12/2011

האם בורגול זה קטניות (אני מניקה ולא רוצה לאכול מאכלים עושי גזים)?

הייתי רוצה מתכון ודרך הכנה לאורז לבן פשוט - אף פעם לא יוצא לי כמו שצריך - יוצא יבש מידיי....למרות שאני שמה 2 כוסות מים על כוס אורז...אולי משהו בדרך ההכנה שלי לא נכון..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בורגול ואורז

הוספת תגובה

• בורגול ואורז - תגובה

שושי שטיינוביץ
    28/12/2011

בורגול הוא דגן, חיטה שבורה שעברה חליטה. לכן אפשר להשתמש בבורגול ללא שטיפה, או להשרות במים או לבשל. אני מעדיפה לבשל. אם מבשלים, אז אפשר לשים בסיר כפית או כף שמן, לשים את הבורגול ולקלות דקות אחדות, להוסיף מים עד כיסוי + 1 ס"מ, להוסיף מלח ופלפל. מבשלים עד שרוב המים נספגים, מכסים את הסיר ומכבים את הלהבה. מניחים לספיגה סופית לכ-10 דקות.

הכנת אורז:

אם מכינים אורז לבן, אז כדאי להשתמש באורז בסמטי, הנחשב לבריא.
    אכן, יש מספר דרכים להכין אורז ונראה לי, שבכל זאת, הדרך הקלה ביותר היא זו שתיארת. כדאי לשים בסיר 1 כוס אורז (שטוף היטב), 2 כוסות מים, 1/2 כפית מלח, ו 1 כף שמן. מבשלים על אש בינונית עד שרוב המים נספגים, ויש באורז "חורים".
    מכסים את הסיר, מנמיכים מאד מאד את הלהבה וממשיכים לבשל על אש מאד נמוכה, בסיר מכוסה עוד 15 דקות. לא מורידים את המכסה. לאחר 15 דקות, מכבים את האש ומניחים לאורז "לנוח" עוד 15 דקות בלי שפותחים את המכסה.
    אני בטוחה שאם תעשי כך ייצא לך אורז מושלם.

כאמור, יש עוד שיטות לבישול אורז. אם השיטה הזו לא תצליח, כתבי לי ואציע לך שיטות נוספות.
    לילה טוב, שושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו