מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפייה עם שמריםטליה31/12/2011
האם שמרים, מכול הסוגים, נחשבים מזון בריא? האם יש חשיבות בצמצום הכמות שלהם במזון? הם גורמים לפעמים לקשיי עיכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפייה עם שמרים - תגובה
ליה שומרון פינדר31/12/2011שמרים תעשייתיים עלולים לעורר בעיות עיכול אצל אנשים.
לא הייתי ממליצה להימנע באופן גורף, אבל לצמצם, להעדיף לחמים על בסיס של מחמצת שאור וללא שמרים.
מי שיש לו בעיות עיכול - עד כמה וכמה כדאי לו לצמצם ואפילו להימנע מצריכה של מזונות עם שמרים... במיוחד מי שיש לו קנדידה או פטרייה מסוג אחר.
אגב, לא כל השמרים הם אותו הדבר, שמרי בירה הם שמרים שאפשר לקנות והם יוצאי דופן בהיבט הזה ומתייחסים אליהם כאל מזון בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרי בירה
טליה01/01/2012מתאימים לאותן מטרות של השמרים הרגילים? והאם שמרים תעשייתיים הם כול הסוגים שאנחנו קונים בסופרמרקט? ועוד שאלה בהמשך לתשובה שלך- אם כך, אם אני מצליחה להשיג תוצאה טובה באפייה עם כמות מופחתת של שמרים, אפשר להתייחס אל זה כאל סוג של הישג? אוי לא התכוונתי שזה יישמע כל כך מליצי, סליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרי בירה - תגובה
שושי שטיינוביץ02/01/2012לעניין שמרים אוסיף: כמות השמרים היא פונקציה של זמן ואולי גם עצבים של האופה.
ניתן לשים בככר לחם 1/4 כפית שמרים, ולהניח את הלחם ללילה שלם או ליום שלם. בסוף הוא יתפח וגם ייצא מאד טעים.
כך שניתן בהחלט לצמצם את כמות השמרים למינימום ועדיין לקבל תוצאה מצויינת.
ועוד צ'ופר!!! כאשר שמים רק 1/4 כפית שמרים ומשאירים את הלחם לאפילו 18 שעות, אז לא צריך ללוש אותו. אפשר להכין בצק רך למדי ולהניח לו לתפוח במשך 18 שעות ואחר כך להכין אותו כרגיל. אחרי ההתפחה הראשונה ההתפחה בתבנית תקרה הרבה יותר מהר.
זאת מנסיון אישי מאד מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שושי, תודה על הלחם
טליה04/01/2012למעשה שאלתי על היתרון בצמצום כמות השמרים בדיוק בגלל הלחם הזה, שאני "מתעסקת" איתו כבר כמה שנים, מאז פרסום המאמר על הפלא, שנודע מאז בשם "לחם ללא לישה" בניו-יורק טיימס ב- 2006. מתעסקת זה אומר שאני אופה ואופה ואופה, בכל הצורות וההרכבים האפשריים. למעשה הלחם הזה פותח אוקיאנוס של אפשרויות, ואם השתמשתי בדימוי הזה, אז אני עדיין לא התרחקתי מהחוף, אף על פי שכבר ניסיתי אלפי צירופים, וכולם יוצאים טוב ומעניין. אני מכינה עכשיו חומרים לקראת סדנאות שאעביר ללימוד השיטה, ולכן רציתי להעשיר את הידע שלי, ולהיות בטוחה שאכן יש יתרון בהפחתת כמות השמרים. אז שוב ממש תודה על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)