מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף לקמח חיטהליליה06/01/2012
שלום,
הנטורופתית שלי רשמה לי תפריט לקיבה רגישה שאוסר עליי לאכול חיטה.
אם אני מחליפה קמח חיטה בקמח כוסמין בכל המתכונים שצריך קמח זה יוצא אותו דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לקמח חיטה - תגובה
שושי שטיינוביץ08/01/2012את צריכה לשאול את הנטורופתית. קמח כוסמין מכיל גלוטן. אמנם בכמות יותר קטנה מקמח חיטה, אך כל זאת, נראה לי שעלייך לשאול אותה.
ככלל, קמח כוסמין הוא קמח מצויין, ובהחלט ניתן להשתמש בו כתחליף לקמח לבן. הוא איננו מתנהג כמו קמח לבן אחד לאחד. הוא יבש יותר, עם פחות גלוטן, ולכן בלחם הוא גם פחות תופח. אבל יחסית לקמחים תחליפיים הוא נותן תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לקמח לבן
ליליה08/01/2012אין לי בעיה של גלוטן..אבל אם קמח כוסמין מלא לא תופח אז הוא בעייתי באפייה של עוגות ועוגיות? או שאני יכולה להשתמש בו כתחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לקמח חיטה - תגובה
ליה שומרון פינדר08/01/2012כוסמין זה סוג של חיטה, אבל אם אין בעיה של גלוטן ויש הנחיה להימנע מחיטה רגילה, אז לפעמים מתירים לעשות שימוש בכוסמין. כדאי שתבדקי עם המטפלת שלך שבאמת מותר לך כוסמין.
בעיקרון כמו ששושי כתבה לך, כוסמין הוא תחליף טוב לקמח מלא רגיל. אם את רגילה לעבוד עם קמח מלא רגיל, לא תרגישי בשינוי ניכר. אם את רגילה לעבוד עם קמח לבן, תרגישי בהחלט שקשה יותר לעבוד איתו, הוא יותר כבד ופחות תופח וכמובן גם נותן צבע כהה יותר למאפים.
ברוב המאפים, לא תהיה בעיה להשתמש בו, והתוצאה עדיין תהיה טובה. בעיקרון יש מתכונים שאולי תבחרי לשים בהם קצת יותר מים או שמן, תלוי במתכון, כל מתכון לגופו. אבל זה בהחלט אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. עזרתם לי מאוד
ליליה09/01/2012תודה רבה. עזרתם לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. עזרתם לי מאוד - תגובה
שושי שטיינוביץ09/01/2012באהבה. בשביל זה אנחנו פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)