תחליף לקמח חיטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לקמח חיטה
    ליליה
    06/01/2012

שלום,

הנטורופתית שלי רשמה לי תפריט לקיבה רגישה שאוסר עליי לאכול חיטה.
    אם אני מחליפה קמח חיטה בקמח כוסמין בכל המתכונים שצריך קמח זה יוצא אותו דבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לקמח חיטה

הוספת תגובה

• תחליף לקמח חיטה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    08/01/2012

את צריכה לשאול את הנטורופתית. קמח כוסמין מכיל גלוטן. אמנם בכמות יותר קטנה מקמח חיטה, אך כל זאת, נראה לי שעלייך לשאול אותה.

ככלל, קמח כוסמין הוא קמח מצויין, ובהחלט ניתן להשתמש בו כתחליף לקמח לבן. הוא איננו מתנהג כמו קמח לבן אחד לאחד. הוא יבש יותר, עם פחות גלוטן, ולכן בלחם הוא גם פחות תופח. אבל יחסית לקמחים תחליפיים הוא נותן תוצאות טובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לקמח לבן

ליליה
    08/01/2012

אין לי בעיה של גלוטן..אבל אם קמח כוסמין מלא לא תופח אז הוא בעייתי באפייה של עוגות ועוגיות? או שאני יכולה להשתמש בו כתחליף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לקמח חיטה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    08/01/2012

כוסמין זה סוג של חיטה, אבל אם אין בעיה של גלוטן ויש הנחיה להימנע מחיטה רגילה, אז לפעמים מתירים לעשות שימוש בכוסמין. כדאי שתבדקי עם המטפלת שלך שבאמת מותר לך כוסמין.
    בעיקרון כמו ששושי כתבה לך, כוסמין הוא תחליף טוב לקמח מלא רגיל. אם את רגילה לעבוד עם קמח מלא רגיל, לא תרגישי בשינוי ניכר. אם את רגילה לעבוד עם קמח לבן, תרגישי בהחלט שקשה יותר לעבוד איתו, הוא יותר כבד ופחות תופח וכמובן גם נותן צבע כהה יותר למאפים.
    ברוב המאפים, לא תהיה בעיה להשתמש בו, והתוצאה עדיין תהיה טובה. בעיקרון יש מתכונים שאולי תבחרי לשים בהם קצת יותר מים או שמן, תלוי במתכון, כל מתכון לגופו. אבל זה בהחלט אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. עזרתם לי מאוד

ליליה
    09/01/2012

תודה רבה. עזרתם לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. עזרתם לי מאוד - תגובה

שושי שטיינוביץ
    09/01/2012

באהבה. בשביל זה אנחנו פה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו