עוגיות חותכנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוגיות חותכנים
    נועם
    13/02/2012

קניתי חותכנים בצורות מקסימות... ברצוני להכין עוגיות בעזרתם אלא שכל המתכונים שמצאתי מכילים חמאה או מרגרינה (טפו לא עלינו). הייתי מעוניינת במתכון שכולל שמן במקום חמאה... אולי יש לאחת מכן?
    חשוב לי לציין שבמקרה הזה אין לי בעיה עם שימוש בסוכר וקמח לבן.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוגיות חותכנים

הוספת תגובה

• עוגיות חותכנים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

היי נועם,
    מבחינה בריאותית כבר עדיף להשתמש בקמח מלא סוכר חום וחמאה מאשר בשמן ו"לבן". חמאה זה ממש בסדר, אלא אם כן אתה מעוניין בעוגיות פרווה.

ולענין השמן: ניתן להמיר בכל מתכון חבילה מרגרינה בחבילת חמאה או כוס שמן.

מאחר שהשמן נוזלי יותר, יש לשים לב למרקם שלא יהיה רך בצורה שתפריע לעיבוד הבצק.

בדרך כלל כדאי לתת לבצק לנוח במקרר לפני הרידוד, וזה עוזר לייצוב המרקם.

אם אתה (או את) משתמש בשמן, אז כדאי לשים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

כנ"ל אגב לגבי עוגות. כאשר אני מעוניינת בעוגת פרווה, אני משתמשת בשמן במקום חמאה. וזה יוצא מצויין.

מקווה שעזרתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

נועם
    13/02/2012

אני בחורה... :-)
    בכלמקרה, יש לי לא מעט ידע תזונתי- ולכן:
    1. השימוש בחמאה אינו מקובל עליי- כמות השומן הרווי שיש בכמות החמאה שנכנסת לעוגיות היא עצומה. איני מעוניין בהסתיידות עורקים שלי או של יקיריי ;-)
    2. אין שום יתרון תזונתי בשימוש בסוכר חום על פני סוכר לבן. הטעם שונה, אך לא מעבר לכך.
    3. אני אכן לרוב משתמשת בקמח מלא. אבל במקרה הזה אני מוותרת במודע.

השאלה היא האם החלפת החמאה בשמן לא תפגע במרקם הסופי של העוגיות?
    האם יש לך מתכון ספציפי מומלץ?

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

היי נועם יקירתי.....
    כל מה שכתבת הוא בדיוק הסיבה שאינני אופה עוגיות. אני משתדלת להרחיק מהתזונה שלי ושל משפחתי ולקוחותיי כל מה שיש בו סוכרים, שומן רווי וקמח לבן. לכן, אני האדם האחרון שאצלו תוכלי למצוא מתכונים לדברים כאלה.

אולי לליה יש....

ואם לא הוצאתי לך את החשק, אולי תוכלי למצוא מתכונים לעוגיות טחינה שם השומן הוא טחינה.

אם את רוצה לוותר על הטעם המובהק של הטחינה, ניתן להחליף את הטחינה בשקדיה.

סליחה שלא עזרתי יותר......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה!

נועם
    13/02/2012

מכינה הרבה פעמים עוגיות טחינה... אפשר להשתמש איתן בחותכנים לדעתך? זה בצק שלא ניתן לרידוד נראה לי...

אני מאמינה שעוגייה או שתיים ביום הן אפילו טובות לבריאות- גם הנפש היא חלק מהבריאות. ובלי קשר, אם לא יהיו בבית עוגיות בריאות יחסית, בעלי יקנה עוגיות הרבה פחות בריאות בסופר. כך שהכל יחסי ;-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה! - תגובה

שושי שטיינוביץ
    13/02/2012

נועם יקרה, גם את מקסימה!!! ואני מסכימה איתך לגמרי בעניין העוגיות. רק הלוואי שיכולתי לעצור ב-2 עוגיות. אצלנו יש עוגיות...ו....הופ....אין עוגיות. אז שומר נפשו ירחק.

והבעל? ברור שבמקרה שלך עדיף עוגיות ביתיות.

לדעתי את יכולה לנסות להכין כמות קטנה של עוגיות עם שמן ולהגיע למרקם שניתן לרדד ולחתוך. מה יש לך להפסיד?

אגב, אני הייתי מנסה גם עוגיות מלוחות עם שומשום

יש הרבה סוגי בצק שיש בהם קמח ושמן. אני הייתי מנסה.

ואם תחליטי לנסות ולהכין, ספרי לנו איך יצא. אולי נעתיק מימך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות מלוחות עם שומשום?

נועם
    14/02/2012

יש לך מתכון שיתאים לשימוש עם חותכנים?
    זהמ נשמע מעולה!!!!
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיות מלוחות עם שומשום? - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/02/2012

לצערי, אין לי מתכון. אבל מה שהייתי עושה, הייתי לוקחת מתכון עם סוכר, מוציאה את הסוכר, שמה מעט מלח, את השמן והקמח, כמובן, ואולי תוספת של אבקת אפיה (נראה לי הכרחי). נראה לי שהרידוד צריך להיות דק יחסית, חיתוך, מריחה בביצה וזריית שומשום.

הרידוד הדק יגדיל את הפריכות.

לא ניסיתי, אבל בתחושה שלי זה נשמע טוב.

אני תמיד מנסה כמות קטנה (כוס קמח) ומזה לומדת מה כדאי לתקן. נסי. זה כיף. מה יכול להיות. מקסימום לא יצליח.....

כאשר אכין דבר כזה, אשמח לשתף.

בהצלחה, ואם תעשי, ספרי לנו איך ומה יצא. שגם אנחנו נלמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אנסה!! בהחלט כיף להתנסות

נועם
    14/02/2012

שוב, אין כמוך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! אנסה!! בהחלט כיף להתנסות - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/02/2012

את חמודה. תודה על המחמאות!! לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו