תחליף לחיטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחליף לחיטה
    ליליה
    15/02/2012

שלום,

אני לא אוכלת חיטה בשביל לשמור על תזונה בריאה יותר (אני לא אלרגית לגלוטן)
    וכשאני רוצה לאפות קינוחים אני לא יודעת באיזה תחליף אני יכולה להשתמש שהכי דומה לקמח חיטה רגיל מבחינת טעם והתנהגות...

אשמח להמלצות, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לחיטה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    15/02/2012

היי ליליה,

אני לא כל כך מבינה מדוע את נמנעת מלאכול חיטה. חיטה מלאה היא מאכל בריא ומומלץ בהחלט. יש בה סיבים וויטמינים והיא מזון בסיסי חשוב. צריך כמובן להגביל את הכמות כדי לא לצרוך הרבה קלוריות, אך אם אין לך בעיה בריאותית, איני רואה כל סיבה להכניס מגבלה כה גורפת לחייך.

אני לא בעד. אני באמת חושבת שכל השגעונות האלה, המונחתים עלינו מידי יום, בעיקר בגלל שיקולים עסקיים של מי שמעוניין לרתום אותנו אליהם, מוציאים אותנו מהאיזון וגורמים לנו לתזונה קיצונית, לא מספקת, שגורמת חסך , ובסוף נשברים וחוזרים להרגלים הישנים אבל עם תשוקה הרבה יותר גדולה שקשה לשלוט בה.

ממליצה לך בחום לאמץ לך הרגלים של תזונה בריאה, מאוזנת, שיש בה הכל אבל רק: חומרים טריים וטבעיים, לא כימיקלים, לא מעובדים, לא משמרים ולא "לבנים) (סוכר לבן קמח לבן ואורז לבן), הרבה ירקות מכל הצבעים, ו-3 פירות ביום, דגנים מלאים (אורז מלא, חיטה, כוסמת, קינואה, שיבלת שועל וכו'), חלבונים דלי שומן (כל הסוגים), כפית שמן לארוחה, הרבה מים, ותוכנית טובה שתתן לך מענה לכל שעות היום. רק כך אפשר לנצח באמת.

מומלץ לאכול 6 פעמים ביום, 3 ארוחות ו-3 ארוחות ביניים קטנות. רק כך אפשר לאזן את חילוף החומרים, להרגיע את הגוף ואת התשוקה למאכלים שלא טובים לנו, לאזן את האינסולין ובקיצור, לחיות טוב.

אין תחליפים טובים לקמח חיטה. יש קמחים שהציאו מהם את הגלוטן אבל גם הוציאו מהם את כל מה שטוב.

יש קמח כוסמין שכמות הגלוטן בו יותר נמוכה ואפשר לשלב אותו בעוגות ולחמים.

קמח שיפון הוא קמח מעולה. יש בו גלוטן וגם הרבה דברים טובים אחרים.

יש קמחים המבוססים על קטניות: קמח חומוס, קמח סויה, קמח תירס. ביקור בבית טבע יעשיר את המדפים שלך במטבח.

אם את רוצה להפחית את כמות הקמח בעוגות, את יכולה להכין עוגות על בסיס ביצים מוקצפות, שקדים טחונים, פירות או גבינה ולהוסיף מעט קמח או קמח תירס או עמילן תירס.

אבל הדבר הכי חשוב בתגובתי זו הוא מה שאמרתי על המנעות מיותרת ממוצרי מזון בריאים וחשובים כי מישהו אחר אמר. אשמח אם תקשיבי לזה טוב.

ואם את רוצה להגיב או לומר משהו, אשמח לשמוע מימך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאפו על התגובה

שני
    16/02/2012

הי שושק'ה :)))
    באמת באמת שאפו על התגובה. מישהוא צריך להחזיר לנו את השפיות
    כ"כ הרבה הפחדות ורק חסר שיגידו לנו לחיות על אויר......
    מאד אהבתי את התגובה ואני מאמצת אותה
    ואחרי שהכרתי את הקמח המלא והשיפון בתוספת כיף של עבודה מה אגיד
    איזה מזל שניסיתי ושאני אוהבת ובחיי אני רק מחכה שיגמר לי הלחם כדי לאפות
    עוד.....
    אני מקווה שכל מי שקורא את התגובה הזו יקח לתשומת ליבו ודי עם הקיצוניות
    ודי עם רגשי האשמה ודי עם הפחדים. לעשות את המיטב כמה שאפשר ...ולהתקדם לאט לאט צעד צעד וכך יותר קל ויותר מתרגלים......
    כל הכבוד לך !!!

נ.ב. הנבטוטים שלי עקשנים (כמוני) מי ישבר ראשון? :))) הוספתי עדשים אולי
    מהם תבוא הבשורה?

כל טוב :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאפו על התגובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    16/02/2012

מור יקירתי,

איזה כיף של תגובה. גם אני לא יכולתי לכתוב זאת יותר טוב!!! ואני שמחה שאת חושבת כמוני.

לעניין הנבטוטים???? מוזר מאד. בטוח שעשית לפי ההוראות?

השריה של לילה מכוסה במים.
    למחרת, סינון המים, שטיפה טובה ולהניח על השיש.
    במשך היום עוד פעם או פעמיים לשטוף ולוודא שכל הזמן הם לחים (לא רטובים, רק לחים).
    כך במשך יומיים, ואיך שאלוהים תכנן את זה, חייבים להופיע השפיצים של ההנבטה.

מציעה לא לשים מעל מסננת, אלא להניח בכלי רגיל. סתם פלסטיק או זכוכית.

אם עשית כך ולא הצליח, אז משהו בקטניות לא תקין. נסי חדשים. אולי נסי כוס עדשים, הן מגיבות הכי טוב. וספרי לי איך יצא.

תודה על מי שאת. מתוקה אמיתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    18/02/2012

הי ליליה,
    אני חושבת שדיאטה ללא חיטה בהחלט יכולה להיות דיאטה בריאה. יש הרבה אנשים שיש להם רגישות לחיטה גם אם אינם חולי צליאק.
    אם תשימי לב איכשהו עם השנים, התפריט המערבי מבוסס ברובו על חיטה, למעלה מ-50% מצריכת הדגנים זה חיטה (עוגות, עוגיות, מאפים מלוחים, פסטה, בורקסים, קישים, רטבים ועוד...). אני תמיד ממליצה לגוון היכן שאפשר עם רשימת הקמחים האחרים ששושי כתבה בפירוט (קמח שיפון, קמח קינואה, קמח סויה, קמח חומוס, קמח סויה ועוד...).
    אנשים מאוד נרתעים ומפחדים מהמחשבה של להימנע מחיטה, וחושבים שזו גישה קיצונית. אני לא חושבת ככה... אם מישהו היה מחליט שבדיאטה שלו לא יהיה אורז, או תירס, או כל דגן אחר - זה לא היה נחשב לקיצוני. אבל חיטה כן, כי היא מאוווד פונקציונאלית.
    אגב, אחד מגורמי הסיכון לחלות בצליאק הוא חשיפת יתר לגלוטן. לכן כל שינוי בתפריט היומי שמאפשר צימצום חשיפה לגלוטן, יכול להגן עלינו בפני המחלה. אז אני בעד.
    קשה להחליף חיטה במטבח. אין תחליף הולם וממש טוב לאפייה ללא חיטה. אפשר להשתמש בשיפון, אפשר בכוסמין (זו חיטה אבל דלה בגלוטן). יש מאפים שאפשר להשתמש בקמחים אחרים ללא גלוטן, אבל זה לא יעבוד בכל מתכון.
    בכל אופן, אם תגידי לי מה היית רוצה להכין, אני אשמח לעזור לך באופן יותר נקודתי להמיר את קמח החיטה במשהו אחר.
    אבל מילת הקסם באפייה ללא חיטה היא - ניסיון. צריך לנסות ולראות אם זה עובד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    18/02/2012

את צודקת ליה, אך אני חושבת שאם שומרים על תזונה מאוזנת, שיש בה רק מרכיבים טריים וטבעיים, לא אבקות ומוצרים מעובדים, וצורכים חיטה בכמות מדודה ומוגבלת, איני רואה בעיה עם זה.

אלא אם כן יש רגישות או בעיית בריאות. על כך אין חולקין.

אני חושבת שהמנעות מחיטה יוצרת התמודדות מיותרת עם תזונה, כי הרבה מאכלים מכילים חיטה ואין להם תחליף מספק. החיפוש אחרי תחליפים מייגע בעיני, ויוצר בעיות מסוג אחר.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לחיטה - תגובה - תגובה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    18/02/2012

הי שושי,
    אני מסכימה איתך שבהנחה שהתזונה מאוזנת ומגוונת, וכל מה שאוכלים אוכלים במידה, אז כמה שפחות התעסקות באוכל - כך עדיף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו