לחם ביתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחם ביתי
    דפנה
    17/03/2012

בוקר טוב :)

אימי החליטה לאפות אתמול לחמניות ביתיות.. ובמקום להשתמש בשמרים היא הכניסה בירה למתכון.. היא אמרה לי שהכניסה גם קמח, ביצים, אבקת אפייה ואגוזי מלך.. יצא מעדן אמיתי!
    השאלה שלי... מה ההבדל בין מאפים עם שמרים ומאפים עם בירה?? מבחינה תזונתית כמובן
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחם ביתי

הוספת תגובה

• אשמח לתגובה

דפנה
    20/03/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם ביתי - תגובה

ליה שומרון פינדר
    20/03/2012

הי דפנה,
    בירה מכילה שמרים בעצמה. השמרים בבירה מגיעים מתסיסה טבעית ובעיקרון הם נחשבים בריאים.
    השמרים התעשייתיים הם שמרים דומים, אבל משום מה יצא להם שם רע והם נחשבים פחות בריאים.
    לצערי אני לא מספיק בקיאה בנושא השמרים ואין באפשרותי להשוות ברמה הבריאותית שלהם, למעט לומר שעדיף להכין לחמניות ממחמצת טבעית שמכינים בבית. אפשר למצוא מתכונים רבים באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליה, שאלת השמרים מעניינת

טובה ביאלה
    03/04/2012

קראתי שכמות גדולה נחשבת ממש למשהו מזיק. אנחנו ההדיוטיות מהעם יכולים לפחות להעיד, על תחושות צרבת אחרי אכילת מאפי שמרים, תחושה שהיא כשלעצמה יכולה להצביע על נזק.
    בשנים האחרונות אני מתמחה באפיית הלחם ללא לישה, שבו משתמשים, כידוע לך, רק ברבע כפית שמרים לכיכר, ואכן אין צרבות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליה, שאלת השמרים מעניינת - תגובה

שושי שטיינוביץ
    03/04/2012

זה מה שהתכוונתי לענות.

שימוש בשמרים הוא עניין של אורך זמן ההתפחה. לכמות קטנה של שמרים נדרש זמן התפחה ארוך.

לכן, מי שרוצה להשתמש במעט שמרים (ממש רבע כפית), אפשר להכין לחם רגיל (וגם לחם ללא לישה). אפשר להכין יום מראש ולהניח להתפחה של 12 ואפילו 18 שעות (וכל המרבה הרי זה משובח). יוצא מצויין ועם הרבה פחות שמרים.

את הבצק מכינים במרקם יותר רך וכל השאר רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו