מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלותeinat21/03/2012
1. מה ההבדל בין סוכר לדבש מבחינה בריאותית? (חוץ מזה שדבש לטעמי הרבה יותר טעים).
2.אני משתדלת להמנע ככל האפשר ממוצרי חלב ובלי שום קשר אני שותה רק מים/תה/מיצים טבעיים אבל מה לעשות שמידי פעם בא לי שוקו או קקאו חם האם אפשר לשתות את זה מבחינת הטעם אם משקה חלב אורז או שיבולת שועל?
והם קקאו כשלעצמו זה דבר בריא כל עוד לא צורכים אותו בצורה מוגזמת?
אגב, לכל המכורים למתוק, מצאתי תחליף די נחמד וובריא יותר: אני טוחנת בבלנדר שקדים קלופים, קצת דבש או תמרים עם לימון ומי ורדים. זה אמור לצאת כמו מרצפין למרות שזה לא ממש,... אבל עדיין טעים.
חוץ מזה שאני מתכוונת השבת גם לנסות את מתכון כדורי החלבה הטבעיים שנתנה לי שוש, מקווה שזה גם יהיה אחלה תחליף לשוקולד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
שושי שטיינוביץ21/03/2012היי עינת. לגבי ההבדל בין דבש לסוכר.....מבחינה קלורית אין הבדל. זה סוכר וזה סוכר. מבחינת המרכיבים, דבש יותר בריא...ואת הסיבה אני מקווה שליה תוכל לתת לך.
לעניין שוקו וכל השאר:
לתפיסתי, חיים בריאים ונכונים צריכים להיות גם שפויים. אנחנו ממליצים לאנשים לקיים אורח חיים של 80-20. כלומר, 80 אחוז שומרים ומקפידים ו-20 אחוז אפשר קצת ל"פרום את העניבה". במסגרת 20 האחוז את יכולה להחליט מה בא לך. ואם את אוהבת שוקו, אז אפשר פעם בשבוע שזו תהיה החריגה שלך. זו דעתי. אולי יהיו כאלה שיחשבו אחרת.
ההמלצה הזו היא על סמך ההבנה שבני אדם הם בני אדם. בדרך כלל קשה לאנשים להחזיק מעמד בתוכנית קשיחה ומוקפדת. לכן, בשביל הנפש, אנחנו ממליצים גם על חריגות סבירות.
כדורי חלבה הם טעימים ובריאים, אך שימי לב, הם עתירי קלוריות. לכמות שרשמתי, אפשר להכין 30 כדורים, ואז כל כדור מכיל בערך 60 קלוריות. לידיעתך.
מקווה שעניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
einat21/03/2012אני דווקא מעוניינת להעלות איזה 2 -3 ק"ג במשקל, כמה כדורי חלווה אפשר ביום במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה - תגובה
שושי שטיינוביץ21/03/2012אם את מעוניינת להעלות במשקל, והבריאות שלך תקינה, אז תאכלי בכיף. את יכולה גם להוסיף יותר שמן זית לסלט ולאכול יותר טחינה ואבוקדו. אלה מצרכים בריאים ועתירי קלוריות.
אפשר להתחלף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)