מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהרוני13/02/2008
שלום דר' רני, אבקש לדעת מה מותר לאכול במצב של כבד שומני, אני לאחר הוצאת גידול שפיר מהכבד ועד שאפנה לדיאטנית אשמח לקבל ממך עצות יעילות כפי שאתה נותן בפורום, בעיקר ארצה לדעת ממה להימנע וכן מה אפשר לנשנש מלבד ירקות, יש לציין שמחינת ערכי בדיקות אין לי בעיה מיוחדת, כמו כן אודה לך על המלצה לבישול קטניות או הפניה לאתר מסויים, תודה רבה לך!אי בת 37 ללא פעילות גופנית כלל, ממה אפשר להתחיל בהדרגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
rani polak16/02/2008רוני שלום
אני שמח שהחלטת לעשות שינוי באורחות החיים שלך
ייתכן ולא יהיה לך פשוט כל כך לבצע שינוי זה אולם המאמץ שווה.
בחוכמה עשית שפנית לדיאטנית. כל השינוי יהה טוב יותר. אני ממליץ לך לחכות עוד כמה ימים עד שהתור יגיע. ימים אלה לא ישנו הרבה.
לגבי פעילות גופנית - יש היום תחום ברפואה שנקרא רפואת ספורט. אחד מהתחומים בהפ רופאים אלה מייעצים הוא כיצד להתאים פעילות גופנית למצב בריאותי - אני ממליץ לך לפנות לרופא כזה.
לגבי קטניות - יש שותפים רבים במשפחה. אני ממליץ לעשות את ההיכרות הראשונית עם העדשים. העדשים לא זקוקים להשריה ולכן השימוש בהם פשוט. לדוגמא מתכון:
סלט עדשים כתומים בלימון
חומרים עבור 4 סועדים.
- 180 גרם עדשים כתומות ונקיות
- מיץ מ- 2 לימונים
- 2 כפות שמן זית
- ½ שן שום קצוצה
- כף נענע קצוצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
למעוניינים ניתן להוסיף 30 גרם גבינת פטה 5%
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מסננים מיד, שוטפים את העדשים, מיבשים היטב,
- מערבבים עם כל שאר החומרים ומגישים.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)