מתכון לחטיפי אנרגיה ללא סוכר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתכון לחטיפי אנרגיה ללא סוכר
    רוני
    14/05/2012

שלום רב
    הייתי רוצה עזרה אם תוכלו לתת לי מתכון לחטיף אנרגיה ללא סוכר או דבר מכיוון שהוריי סכרתייים.מצאתי אינספור מתכונים של סוכר דבש, סילאן, אך אני רוצה לפנק את הוריי ולסייע להם בחטיפים משביעים שיסייעו להם לשמור על האיזון בסוכרת ולשפר את איכות חייהם עם מותרות בריאה אלטרנטיבית.

הכנתי אחד היום עם 2.5 כוסות שיבולת שועל שקליתי בתנור טרם ההכנה.
    המסתי מרגרינה כ50 גרם מרגרינה 4 כפות כמו סוכר, קינמון אליהן הוספתי
    פקאו קצוץ, את השיבולת שועל הקלויה וביצה אחת שתקשור את המסה, ואפיתי כ20 דקות ב180 מעלות.

הכל היה נפלא מלבד מעט חוסר בממתיק והמסה התפרקה קצת, האם צריך להוסיף עוד ממתיק, כף קמח אולי, או עוד ביצה ולאפות ב160-170מעלות ליותר זמן בגלל הביצה הנוספת? על אילו שינויים הייתן ממליצות, אני מוכנה לסות כל דבר לפחות פעם אחת :-)

בנוסף אם יש לכן אולי עוד רעיון לחטיף אנרגיה מתקתק בלי סוכר כמו שומשום וכו' אשמח מאוד לכל רעיון וסיוע
    בברכת שבוע טוב רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תודעה על הרצון הטוב

רוני
    14/05/2012

אני מאוד אוהבת לאפות, מאווד. כבר יצרתי כמה וכמה מתכונים,במיוחד להם כשהוחלט פה אחד שאם יהיו דברים בבית שיתאומו לכולם ושלא יופקרו בכיבוד בשל מגבלה זו או אחרת, אתגר מהנה לדעתי :-)

אני משתדלת להמעיט בפירות כי זה לא מומלץ לסכרתיים במיוד יבשים, וגם בהם כדאי לבדוק שלא יובשו ונוסף להם סוכר חיצוני.אם יכולתי להוספיף פרי וכו' זה היה קל ולא בעייתי לי להכין את החטיף

לגבי מה שהכנתי:
    את מה שכן נדבק אחד לשני החזיק "כמו סוכר" שהוספתי למרגינה,הכמו סוכר דביק קצת, חשבתי להוסיף יותר מים וכמו סוכר כי ממילא חסר מתיקות, השאלה היא אם זה מספיק.
    אכן עדיף חמאה, שומן לא רווי וטבעי כמה שניתן, טעם יותר עשיר. פשוט זה מה שהיה בבית ואיך אומרים "ממה שיש נוציא את המיטב" :-) .

אם תוכלי להסביר לי מדוע זה היה להגדרתך עוגה, בגלל הביצה?
    האם לדעתך עוד ביצה תסייע?
    ואת הטעם הקלוי שהיה בכל השיבולת שועל ההורים ממש אהבו, לכן אינני מודאגת מיוחד מאיבוד ערכים תזונתיים כמו סיבים כי השיבולת עשירה בהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודעה על הרצון הטוב - תגובה

שושי שטיינוביץ
    14/05/2012

היי רוני,

נשמע לי שאת די יודעת מה את עושה ומה את רוצה. אם שימוש בפירות טריים (תפוחים) אינו אפשרי, אז כמובן שזה יורד מהפרק ומה שנשאר הוא שימוש בתחליף סוכר.
    זה נשמע כמו עוגה כי זה דגן עם ביצים ושומן. נראה לי שעוד ביצה בהחלט תוסיף ותעזור לגיבוש המסה.

לעניין הקלייה: יותר קל לדגנים להדבק ולספוג נוזלים אם הם לא קלויים. אבל אם זה עובד לך טוב, והם אוהבים את זה איני רואה סיבה לשנות.

אז בקיצור, תרומתי הצנועה למתכון שלך היא המלצה להוסיף ביצה ולהחליף מרגרינה בחמאה או שמן.

וכאמור שוב להוקיר אותך על הרצון להעניק להורייך משהו שישמח אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתקלתי בזה בזמן טוב כנראה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    25/12/2013

אין לי מושג באברמסון. לא ממש הבנתי את השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי אם יש להם עוד מוצרים חוץ מזה

קטי
    26/12/2013

אבל זה בסדר כבר מצאתי את המספר של השירות שלהם דיברתי עם אברהמסון אתמול :)
    תודה בכל זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי אם יש להם עוד מוצרים חוץ מזה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    26/12/2013

אין לי מושג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו