רוצה לחדש... ארוחת ערב משעממת...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לחדש... ארוחת ערב משעממת...
    תמי
    31/07/2012

הי לכם,
    יש לי 2 ילדים קטנים ואנחנו אוכלים איתם יחד ארוחות ערב כל יום. העניין הוא שדי נמאס לי מארוחת הערב הסטנדרטית: ביצה + ירקות + גבינה/טחינה/חומוס.
    אין לי חשק בקיץ לעשות שקשוקה, וזמן לפשטידות גם אין לי ממש (אני מכינה לעיתים ממש רחוקות). לעיתים אנחו עושים ארוחת בורקסים (אני מכינה בבית מבצק עלים עם חמאה + גבינות). טוסטים גם אין לי חשק בקיץ החם להכין. ארוחות חמות כל אחד מאיתנו אוכל בצהרים, כך שבערב אנחנו אוכלים ארוחה קלה.

תודה מראש על הצעות/ רעיונות מקוריים
    :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוצה לחדש... ארוחת ערב משעממת... - תגובה

ליה שומרון פינדר
    31/07/2012

בדיוק אתמול חשבתי על גיוון ארוחת הערב והכנתי לנו במקום חביתה פריטטה!
    בישלתי תפוח אדמה במעט מים, טיגנתי מעט בצל, הוספתי את תפוח האדמה לטיגון, הוספתי עגבניה חתוכה ושפכתי מעל הכל 3 ביצים עם מעט בזיליקום, טיגנתי משני הצדדים ויצא מעולה!!!

אני תמיד ממליצה להוסיף דברים לחביתה כדי לשדרג אותה, זה יכול להיות ירק, או תירס, או זיתים, או בטטה (הולך מעולה!!!) או שאריות של פסטה, או קוביות של פטה... זה פשוט, קל טעים ובריא...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא הבישול והעמידה ליד הגז...

תמי
    02/08/2012

חם נורא, וגם אין לי כל כך זמן ואפשרות להשקיע יותר מדי ברגע הכנת האוכל כי אני עם 2 קטנים, שלפני ארוחת ערב כבר לא מאוד סבלניים....
    אולי דברים שאפשר להכין מראש (ננחי כמו ביצה קשה/ ירקות מאודים שאוכלים בטמפ' החדר או דברים אחרים שאני יכולה להכין מראש ובשעת הארוחה להוציא או מקסימום הכנה ממש קצרה.
    בחורף, אנחנו עושים שקשוקות ופריטטה, וגם ביצה בקן, מרקים, וכו. בקיץ מה האופציות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא הבישול והעמידה ליד הגז... - תגובה

שושי שטיינוביץ
    02/08/2012

הרעיונות שליה כתבה הם רעיונות מקסימים, אבל אני מבינה שאת לא מעוניינת באוכל חם (מכל סוג שהוא) אלא בארוחה לא מבושלת.

נסי סלטים קרים בשילוב של חלבונים כגון: קוביות או גבינה או ביצה קשה או טונה או נתחי עוד. הנה דוגמא לסלט מאד מאד טעים כזה:

נסי סלט רטוב:

בקערה גדולה זורקים נתחים גדולים (ממש גדולים) של עגבניות, מלפפונים, בצל, פלפלים, מוסיפים המון לימון, מלח גס ו-2 כפות שמן זית + חצי כוס מים (כן, כן)
    מוסיפים לחם מחיטה מלאה יבש (אם נשאר) ואם לא, אז שמים בטוסטר כמה פרוסות לפי מספר הסועדים,
    זורקים גם את הלחם לקערה.
    מוסיפים: קוביות גבינה בולגרית או צפתית או ברינזה או מה שרוצים עד 5% שומן והעיקר שתהיה גבינה קשה. אפשר במקום גבינה להוסיף טונה או פרוסות ביצה קשה או לחילופין נתחי חזה עוף (שהוכן מראש, כמובן).

ארוחה קלה, קיצית, מרעננת ומבטיחה לך שהכי טעימה שיש.

עשיתי אותה בסדנה שלי, ומאז המשתתפים מדווחים שהם מכינים אותה ומתמוגגים.

נ.ב. - זו מנה של אמא שלי ז"ל שהייתה מכינה אותה ביום שישי, כשאין זמן להכין ארוחת צהרים מסודרת וחוטפים מכל הבא ליד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו