מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי.. שאלהתותי13/11/2012
אני בת 31, לרוב בריאה.
מזה כשלושה חודשים אני סובלת מבטן נפוחה וכאבים בבטן שמאל.
בדיקת צואה לפרזיטים יצאה תקינה, בדיקות דם כנ"ל.
בדיקה גניקולוגית ברוך השם תקינה.
בדיקת צליאק תקינה, ועוד שבוע אני עושה בדיקת נשיפה ללקטוז.
ללא עצירות או שלשול משהו מיוחד.
אתמול בקרתי את נטורופתית לאבחון קנדידה דרך גלגל העין, קנדידה היא לא
מצאה אצלי אבל חולשה בכבד, נשירת שיער, מיגרנות תכופות ופטריה בנרתיק.
היא יעצה לי להתחיל ליטול פרו-ביוטיקה בקפסולות וכן ליטול קנדיקיקין (נדמה לי שזה השם).
כמו כן נתנה לי תפריט לקנדידה (אעפ"י שאין לי), ללא קמח וסוכר.
אמרה שזה יפתור לי את הרגישות בבטן ואת הנפיחות והכאבים.
לפני שאני מתחילה את כל התהליך הזה, כולל פרידה מכל מה שטעים (50% מכלל
המזון), רציתי לשאול אם זה בכלל נחוץ לי.
לא ניתן ליטול פרוביוטיקה ללא קשר לתזונה כ"כ קפדנית???
האם זה מה שיעזור לי בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי.. שאלה - תגובה
שושי שטיינוביץ13/11/2012תותי יקרה,
הפורום הזה הוא פורום של בישול בריא. נראה לי שאת התשובה לשאלה ששאלת תוכלי אולי לקבל בפורום בריאות. אין לי סמכות לומר לך מה נכון לך ומה לא.
כדי לעזור לך בנושא בישול בריא, אשמח לדעת מה מותר לך ומה לא, ובאיזה כיוון תרצי לפעול.
אני אישית תמיד בעד תזונה מאוזנת, שפויה, כזו שיש בה הכל, אבל כל מה שיש בה עונה על קריטריונים של תזונה בריאה: כלומר, רק חומרים טריים וטבעיים, ללא כימיקלים או אבקות, ללא מזונות מעובדים משום סוג שהוא, רק דגנים מלאים, שום דבר "לבן": לא סוכר לבן לא לאורז לבן או קמח לבן, כל מזון שיהיה דל שומן, . וכמובן כמויות קטנות ומדודות של שמן לבישול, ורק שמן זית או קנולה. אפשר גם להשתמש בשמן קוקוס.
מזה אנחנו מכינים את האוכל הכי טעים שיש.
ואני מאמינה (ויש הוכחות יומיומיות) שמי שאוכל כך, בריאותו משתפרת ומתאזנת וההרגשה הכללית הרבה יותר טובה.
אבל - כל אחד חייב לדעת את גבולותיו. ברגע שתדעי מה כן, אפשר יהיה לעזור לך להכין מזה את האוכל הכי טעים שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יקירתי.
תותי13/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי תותי
ליה שומרון פינדר14/11/2012אני חושבת שאם תעני לעצמך על 2 שאלות התשובה תהיה בידייך:
1. האם את סומכת על המטפלת שזו?
2. האם את סומכת על הגוף שלך שיודיע לך מה טוב עבורו?
אני מאמינה בתזונה מאוזנת ומגוונת, אבל לעיתים, כשהגוף יוצא מאיזון - תפריט מוגבל יותר יכול לפתור את הבעיה. זה לתקופה מסויימת, זה לא לנצח, ואם הגוף מאותת לך שמשהו לא כשורה אצלו, אז אני חושבת ששווה לבדוק מה זה...
אולי זה קמח, אולי זה סוכר, אולי זה מוצרי חלב, אולי זה סויה, ואולי זה שילוב בין דברים...
אני תמיד ממליצה כשעולות בעיות כאלה היא לעשות "חושבים" בינך לבינך - מה נראה לך שמפריע לבטן שלך... אם ממש אין לך מושג, אפשר לנהל טבלה ורישום. סוג של יומן אכילה עם עמודה שמתארת את תחושות הבטן ומתי הן מופיעות... זה די מעייף לעשות את זה, ולכן הפתרון הטוב יותר לדעתי הוא לאכול אוכל מבושל, לא מגוון ולא מתועש במשך כשבוע. בעיקר ירקות מבושלים ודגנים מלאים. אם במהלך השבוע הזה הבטן מרגישה יותר טוב, לאט לאט אפשר להתחיל להחזיר דברים לתפריט. וכך, ברגע שיש תחושה לא נעימה יודעים למה לשייך את זה.
בהצלחה בתהליך החקירה. אני מאמינה שבירור מקור הבעיה יאפשר לך להרגיש יותר טוב ולאכול בהתאם למה שמתאים לגוף שלך. בלי "קיצוניות" - אלא פשוט באופן מותאם.
אם את צריכה תמיכה או מקום לשתף בו... אנחנו פה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
תותי21/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)