מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בשיטות הכנה בבקשה מכםרונה20/11/2012
עברתי לפני שנה לאכילה בריאה, ירקות, טריים, מבושלים מאודים, נמנעת ממתוק לחלוטין פרט למאפין דל בסוכר ושומן עם קמח מלא ושיבולת שועל מדי פעם, מטוגן וטיפי ג'נק גם הם יצאו מהתפריט, כל זאת בשל רגישות לכימיקלים, מונסודיום גלוטומט אשר מרעים לי ורפלוקס חמור.
אני אופה עם קמחים מלאים מבשלת בורגול וכוסמת לא מעט אך תבשילי קיטניות, אורז מלא או חיטה מלאה הם אלה שעדיין לא גיליתי לצערי וזאת בשל חוסר ידע על הכנתם
יש ארבע שאלות מסודרות אם תוכלו לסייע לי בבקשה:
1)איך מבשלים אורז מלא בסיסי
כמה זמן להשרות את האורז לפני ששוטפים, איך מבשלים, ולכמה זמן?
והאם ניתן להכין זאת בסיר אורז במיקרוגל ולכמה זמן לשים?
2) איך מבשלים חיטה מלאה בישול בסיסי כתוספת כמו אורז למשל.
כמה זמן להשרות את החיטה המלאה לפני ששוטפים, איך מבשלים, ולכמה זמן?
והאם ניתן להכין את החיטה בסיר אורז במיקרוגל ולכמה זמן לשים?
*אני נוהגת להשתמש במיקרו לאידוי יומיומי של כל ירק אפשרי, הכנת אורז, בורגול. וזה נפלא.
3) לפני כשבוע הכנתי לראשונה חמין צמחוני עם ירקות שורש :
שמתי להשרייה יחד ל12 שעות עם החלפת מים תערובת דגנים וקיטניות של:
גריסי פנינה, חומוס, ושעועית לבנה.
אך בעת הבישול המים נספגו לחלוטין כבר במחצית מזמן הבישול.
נאלצתי להוסיף עוד הרבה מים. אנחנו אוהבים חמין שיש בו נוזל עשיר בטעם.
התוצאה הייתה טעימה ביותר אך קמחית וסמיכה לחלוטין.
האם צריך לבשל משך זמן מסוים ולהחליף מים לאחרים
או כמו שמבשלים שעועית לבנה כמעט עד ריכוך ואז מוסיפים לתבשיל החמין משהו שאני נוהגת לעשות בחמין בשרי רגיל?
4) אני רוצה להכין תערובת דגנים מלאים וקיטניות ובינהם שיהיה חיטה שלמה, על איזו אתם ממליצים ואיך להכין
.
איך למשל אכין תבשיל כזה לאו דווקא חמין שיהיה כתוספת,שלא יוותר בה נוזל (כמו אורז) אך שהכל יהיה מבושל כראוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בשיטות הכנה בבקשה מכם - תגובה
שושי שטיינוביץ20/11/2012היי רונה,
הדבר הראשון שבא לי לומר לך, שתבואי לסדנת בישול גורמה לייט שלי, שם תלמדי להכין את כל אלה וגם לקבל תשובות לשאלותייך הרבות.
אנסה קצת להשיב לך:
אורז מלא: אפשר להשרות אפילו לילה מראש, אבל גם לא חייבים להשרות.
אני מבשלת אורז מלא בסיר עם המון מים (ממש כמו פסטה) עד ריכוך ראשוני. זה אורך כ-25 דקות. מסננת את המים, שמה את האורז בקערה ואז יש לי חומר גלם להכין ממנו תבשילים מופלאים.
למשל: לשים בסיר כפית או כף שמן, לחמם, להוסיף מלח ופלפל, להוסיף מים (לפחות 1/2 כוס), להביא לרתיחה, להוסיף את האורז, לערבב היטב ולבשל על אש מאד קטנה למשך כ-10-20 דקות. יוצא אורז רך, טעים, אחד אחד ומתאים כתוספת לכל ארוחה.
חיטה מלאה: אם היא עם הקליפה, זמן הבישול שלה ארוך במיוחד ואז היא טובה לחמין. אם היא ללא קליפה, מבשלים אותה עם מים (על כל כוס חיטה 3 כוסות מים לפחות), מלח, שיני שום וכפית שמן. כאשר היא מתרככת (כ30 דקות) אפשר להוסיף תבילינים, עלי בייבי, עשבי תיבול וכד'.
לגבי החמין:
איני יודעת מה שמת שם, אבל לחמין עם חיטה ושעועית (למשל), צריך לשים הרבה מים. לפחות פי 5. צריך סיר רחב ועמוק ולשים הרבה מים. אנחנו עושים חמין רק מחיטה ועגבניות עם הרבה שום. אפשר להוסיף גם קצת רסק. הכי הכי טעים שיש.
בשום אופן לא להחליף מים של חמין. פשוט תהרגי אותו לגמרי. כפי שאמרתי מראש לשים הרבה מים וגם לשים לב במהלך הבישול. אם המים אזלו אז להוסיף קצת ורצוי להוסיף מים רותחים. אם אתם שומרים שבת, אפשר להוסיף מהמיחם (נדמה לי שמותר.....).
לא מכירה בישול במיקרוגל. משתדלת להמנע. אם את רוצה לקצר את זמן הבישול את יכולה להשתמש בסיר לחץ. זה עדיף.
לא יודעת אם עניתי לך על הכל. שאלת המון שאלות. אם נשארו שאלות ללא תשובות, כתבי שוב ואשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בשיטות הכנה בבקשה מכם - תגובה
ליה שומרון פינדר20/11/2012כמה דברים שהייתי רוצה להוסיף על התשובות המצויינות של שושי...
1. אני מכינה אורז מלא בצורה קצת שונה, 1 כוס אורז מלא על 2 ורבע כוסות מים רותחים ומבשלת מכוסה על אש נמוכה 40-45 דקות. עד שנגמרים המים. לא כדאי לסנן אורז כי אז מפסידים ערכים תזונתיים יחד עם המים ששופכים לכיור.
2. אני לא ממליצה להשתמש במיקרו כלל לבישול או אידוי. יש סירי אידוי ייעודיים, אבל אפשר לאדות בכל סיר, רשת אידוי זה דבר מאוד זמין, זול ושימושי. אם את צריכה הסברים לגבי השימוש, אני אשמח לכוון אותך.
3. למעט חמין, אני לא מייצרת תערובות של דגנים וקטניות. אני מבשלת כל דגן וקטניה בנפרד כדי לאפשר לה להתבשל בכמות המים הנכונה לה ובכמות הזמן הנכונה לה. בחמין, בכל גם ככה מתבשל "יתר על המידה" והופך למין עיסה...
4. עם כל האהבה שלי וההעדפה שלי לתזונה צמחונית, עוד לא הצלחתי להכין חמין צמחוני שהנוזלים שלו עשירים בטעם כמו החמין הבשרי... מה שכן, לא לסנן!!! אלא מקסימום כמו ששושי כתבה, להוסיף מעט מים במקרה הצורך.
אם יש לך שאלות נוספות, אני אשמח לעזור...
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)

.jpg)


