מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה מאוזנת בת 3 + שאלת שימוריםתמר27/12/2012
הי לכן,
ביתי בת 3, יוצא ביומיום שהיא אוכלת רק 2 ארוחות גדולות, אך סדר היום שלה מהחינת ארוחות הוא:
1ארוחת בוקר המורכבת מקורנפלקס ללא סוכר מחיטה מלאה (ברנפלקס ללא תוסת סוכר)+ צ'יריוס+ חלב (היא אוכלת 2 מנות מלאות)
2. לגן אני שולחת 2 סנדויצ'ים של חצי פרוסה (סה"כ 2 פרוסות לחם) עם ממרחים שונים (נקניק/גבינ"צ/קוטג'/חמאת בוטנים/ טחינה מלאה/חומוס)+ פרי (היא לא מוכנה לאכול ירקות טריים ולכן אני לא שוחלת איתה).
3. ארוחת צהרים (אוכלת בצהרות אבל בקרוב זה יהיה בבית)- מנת בשר+פחממה+ירק מבושל (הם אומרים לי שם שכמעט תמיד היא מבקשת מנה נוספת)
4. סנדויץ (בדרך כלל עם חומוס) בסביבות 15:30-16:00, ואז לעיתים איזה נשנוש מתוק (לא אחרי 5)
5. ארוחת ערב- וכאן הבעיה. היא בדרך כלל לא אוכלת כמעט כלום גם אם יש דבים שהיא אוהבת. ארוחת הערב בדרך כלל כוללת אישזהו ירק מאודה (היא אוהבת ברוקולי/ כרובית/ אפונה+גזר) + פחממה כלשהי (או פרוסה עם משהו, או לחם מטוגן/ לעיתים משהו חם כמו פסטה עם רוטב או אורז)+ מנת חלבונית כלשהי (גבינה/ נקניק/ ביצה/ שקשוקה).
רוב הפחממות שיש בבית הם מקמח מלא.
הבעיה שלי היא שבארוחת הערב היא כמעט לא אוכלת שום דבר- בגלל זה הגבלתי את האוכל אחה"צ רק עד 16:30, אבל נראה שגם זה לא ממש עוזר, מה שגורם לה לקום בבוקר ממש רעבה ולאכול ארוחת בוקר ענקית.
הילדה ילדה רזה, בריאה, ואני
לכן עיקר האוכל זה ארוחת בוקר שהיא ממש גדולה (ואני חוששת שהארוחה שהיא אוכלת כרגע די לא בריאה).
מה דעתכן? איך לדעתכן אפשר לשפר את העניין? או שתוכל יותר בארוחת ערב ואז תישן טוב יותר ולא תקום כל כך רעבה, או שארוחת הבוקר תהיה מזינה יותר.
ועוד שאלה בלתי קשורה: האם באננס משומר או כל דבר בקופסת שימורים יש איזשהו זכר לויטמינים ודברים בריאים? או שהשימור הורס הכל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
תמר01/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה מאוזנת בת 3 + שאלת שימורים - תגובה
שושי שטיינוביץ01/01/2013היי תמר,
אני לא תזונאית וזה גם לא בדיוק הפורום המתאים להשיב לך על שאלתך,
אבל -
כאמא וסבתא לילדים ונכדים בריאים, התפיסה שלי היא שהילדים יודעים הכי טוב מה נכון להם. המנגנון הטבעי שלהם יודע לכוון אותם לאכול את הכמות הנכונה בדיוק להם.
מאז ומתמיד, עמוק בליבי אני סומכת על המנגנון של הילדים שלי (לשמחתי, גם בתי נוהגת כך עם ילדיה), יודעת שהם בריאים ושהגוף שלהם מנחה אותם בצורה מדוייקת, כל עוד אני לא מתערבת!!! הדאגה וההתערבות שלי רק הפריעו.
כל זה כמובן כל עוד הם שמחים, בריאים, פעילים והכל בסדר. כשמשהו לא בסדר, זה כבר סיפור אחר.
את רק צריכה לדאוג להציע לה את האוכל הנכון בזמן הנכון. היא תאכל כמה שהיא צריכה ואת פשוט הסירי דאגה מליבך.
זה הטיפ האישי שלי אלייך. מקווה שעזרתי.
יום טוב ושנה אזרחית טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמר01/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)