תזונת תינוקות - שאלה בעיקר ל: ליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונת תינוקות - שאלה בעיקר ל: ליה
    לי
    21/04/2013

היי ליה,
    בתי בת שנה וחצי. שוקלת 10.6 קילו, ירדה קצת באחוזונים (מ 75 ל 50).
    היא לא אוכלת מוצקים כמו שצריך, אוכלת כמויות נורא קטנות.
    את האוכל העיקרי(בוקר,צהריים) אוכלת בגן וטוענים שם שהיא אוכלת טוב.
    אצלי היא אוכלת את הבקבוק מטרנה של הבוקר,הלילה וארוחת ערב ולכן....
    הייתי רוצה לקבל הצעות למתכונים לארוחות ערב שיהיו מורכבות מאוכל בריא ומזין וטעים ואם אפשר גם קל הכנה....
    היום היא מקבלת לארוחת ערב: ביצה קשה/חביתה+גבינות(קוטג',סקי)+לחם(בקושי אוכלת)+ירקות(עגבניה,מלפפון,לפעמים אבוקדו). לפעמים אני מוסיפה טונה במקום ביצה. לפעמים פשטידת גבינות. לפעמים אני נותנת לה אורז עם קציצה למשל. או דג מושט עם תפוח אדמה. לפעמים פסטה ברוטב עגבניות. האם זה נשמע מספק כארוחת ערב? מה עוד ניתן לתת על מנת שתשמין קצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תזונת תינוקות - שאלה בעיקר ל: ליה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    21/04/2013

לפי מה שכתבת, נראה שהילדה הקטנה שלך אוכלת מצויין. אני מאמינה שכל ילד יודע מה טוב לו וכמה הוא צריך לאכול. הקיבה של ילדים קטנה מאד ואין להם בכמות גדולה של אוכל.

את עושה מצויין בזה שאת מציעה לה מגוון של מאכלים ותמשיכי להציע לה. זה טוב שהיא מסכימה לאכול דברים שהרבה ילדים מסרבים להם. את יכולה היום לתת לה את האוכל של הבית, בכמויות קטנות, כמובן, ובצורה שהיא יכולה לאכול.

לדעתי, את יכולה להסיר דאגה מליבך.

אני יכולה לשתף אותך שגם בתי הייתה כזו, כל הזמן על גבור הנורמה, והייתה ילדה ונערה רזה מאד. גם היום היא רזה וגבוהה אבל אין לה שום בעיות משקל. להיפך, נראית מצויין.

בטח ליה תחזור אלייך עם עוד רעיונות, בינתיים, לילה טוב,

שוש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקות - שאלה בעיקר ל: ליה - תגובה

ליה שומרון פינדר
    22/04/2013

אני מודה לשושי שענתה לך תשובה מצויינת!

נשמע לי שהבת שלך אוכל מצוין ושאת, כאמא, גם נותנת לה אוכל מצוין.
    לא הייתי עושה שינויים ולא מכניסה לחץ למערכת. הסירי דאגה מליבך!!!
    לפעמים ילדים שהיו תינוקות גדולים מתיישרים עם הנטייה הגנטית המשפחתית ויורדים אחוזונים. זה לא צריך להדאיג אף אחד.

תני לה לאכול כמה שהיא רוצה, אל תנסי לדרבן אותה לאכול יותר ממה שהיא רוצה, כל התעקשות כזאת עלולה לעורר התנגדויות ובעיות סביב אוכל בעתיד. כרגע - פשוט תקבלי באהבה את מה שיש!

באתר שלי יש הרבה מתכונים שיכולים להתאים לארוחות ערב... את מוזמנת לראות מה מתאים לכם כדי לגוון ולהעשיר. אבל לא נשמע לי שצריך להשמין.

דבר אחרון... זה אולי הזמן להתחיל להיפרד מהבקבוקים. אחרי גיל שנה, אם ילד אוכל מוצקים אין סיבה להמשיך בבקבוק. לפעמים בקבוק גם תורם לירידה באכילת מוצקים... היא לחלוטין בגיל שהיא יכולה להוריד את הבקבוק, ואז אולי היא גם תאכל יותר בארוחת הבוקר ובארוחת הערב. עשי זאת בהדרגה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בדיוק במצבך!!!

לילך
    26/04/2013

רק ההבדל הוא שבתי תמיד הייתה באחוזון הנמוך...
    בגן כמובן הן אומרות שהיא אוכלת נהדר, אבל לא נוכל אף פעם לדעת. אני ממש לא מנסה לדרבן אותה לאכול, כדי לא לעשות עניין מהאוכל, אם היא רוצה לאכול היא תמיד מקבלת. ואם הכמות שהיא אוכלת מספיקה לה אני לא מתעקשת שתוכל יותר. בערב אנחנו בעיקר אוכלים ארוחות קלות, חביתה, סלט, טחינה, מידי פעם אנחנו מגוונים עם פסטות, אבל משתדלים שלא להכביד באוכל. מה שכן אני מקפידה שתשתה מים (זה יותר חשוב לי מהאוכל) והאמת שדווקא בכיוון הזה אין התנגדות מצידה - היא אוהבת את הבקבוקים הקטנים האלה של מי עדן. חוץ מזה נשמע שהתזונה שאת נותנת לה ממש בריאה ככה שלא חושבת שיש לך סיבה לדאגה, ועדיף לא לעשות עניין מהמשקל - ילדים יודעים בדיוק מתי הם רעבים. אני מזדהה עם זה שבתור אמא את פוחדת שהיא לא אוכלת מספיק אבל אני למדתי לשחרר את זה ולהבין שכשהיא באמת רעבה היא אוכלת (פחות מתרגשת מהאחוזונים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו