מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בישול ירקות וקטניותדני14/10/2013
שלום,
לאחרונה התחלתי לאדות ירקות ורציתי לדעת האם יש איסור כל שהוא על אכילת במיה מאודה כמה דק', מאחר והמרקם שלה נשאר טיפה קשיח - לא כמו כאשר מכינים אותה במרק ואז היא מתפרקת לחלוטית..
עוד שאלה היא לגבי עדשים כתומות. אני מוסיף אותם לקוסקוס שאני מכין במיקרוגל, זאת אומרת שאני שם בסביבות ה 50 גרם עדשים כתומות (בנוסף לשקית קוסקוס אינסטנט) עם 4.5 כוסות מים חמים, ומחמם במשך 6.5 דק' במיקרוגל, האם יש סכנה באכילת עדשים בצורה זו?
כמו כן, הייתי שמח לדעת האם ישנם דברים אשר יש סכנה באכילתם חיים (Raw Food).
מאחר ולמשל את הבמיה לעיתים אני מניח במים חמים ומחמם דקה במיקרוגל עד להפשרתה (הקפואות של סנפרוסט) כך גם עם ברוקולי כרובית שעועית ירוקה וצהובה.
אני יודע כי יש איסור למשל של אכילת פול לא מבושל ושל תפו"א לא מבושל, האם ישנם עוד דברים כאלו שעלי להיזהר מהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול ירקות וקטניות - תגובה
שושי שטיינוביץ14/10/2013במיה:
כדאי לקלות אותה במחבת לפני שמבשלים. הקלייה שומרת על המרקם ומונעת
את ההתפרקות והריריות של הבמיה. אחר כך אפשר לבשל עם מעט מים, אבל יותר כיף
לבשל עם רוטב עגבניות, בצל מטוגן (עם כפית שמן בלבד). אתה יכול לבשל עד לפני ההתפרקות. אבל גם אם היא מתפרקת, זה לא נורא. תמיד טעים. כדאי להוסיף מיץ לימון טרי לפני שאוכלים במיה. זה מאד משדרג.
לעניין ירקות חיים:
הקריטריון הוא האם אתה מסוגל לאכול. לא נראה לי שזה נעים לאכול תפוח אדמה לא מבושל. אבל אפשר לעשות מיץ מתפוחי אדמה ולשתות. איני רואה מניעה לכך, אבל תפוח אדמה חי ממש לא טעים. כנ"ל לגבי ירקות אחרים. אני לא רואה אפשרות לאכול דלורית לא מבושלת או אפוייה, למשל.
לגבי עדשים כתומות, אם טעים לך מה שאתה עושה, אין עם זה שום בעיה.
אפשר לאכול אוכל נא, אבל לא ממליצה להסחף לתזונה קיצונית, אין בכך כל צורך. אפשר לשמור על בריאות עם ירקות מבושלים בזמן קצר וגם עשויים בצורה יצירתית וטעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דני14/10/2013אין לי בעיה עם הריריות של הבמיה..לא כל כך מפריע לי, ותאמת אם היא לא 'נפצעת' היא לא משחררת ריר בכלל. בעיקר כאשר אני בעיקר מפשיר אותה.
ולגבי שאר הירקות אני מאדה אותם, או מפשיר כאלו של סנפרוסט, שמחתי לדעת שאינני מסתכן בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)