פשתן טחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פשתן טחון
    שלי
    27/11/2013

שלום,
    קודם כל רציתי להודות על קיום הפורום הזה!

יש לי כמה שאלות לגבי פשתן טחון:
    1. הבנתי שהכי מומלץ לצרוך אותו סמוך למועד הטחינה. אם אני קונה בסופר שקית טחונה כבר (ואני לא יודעת מתי טחנו אותה) האם עדיין נשמרים כל או לפחות מרבית היתרונות הבריאותיים ?
    2. האם ניתן להוסיף את הפשתן הטחון לתבשילים חמים? (על השקית מצוין שניתן להוסיף רק לסלטים, יוגורט וכד'- כלומר רק מאכלים קרים). הם החימום פוגע בערכים התזונתיים?
    3. כמה זמן להערכתכם ניתן לשמור אותו במקרר? (תאריך התפוגה שרשום על השקית הוא מאוד רחוק וזה לא מסתדר לי עם העובדה שיש לצרוך ממנו כמה שיותר סמוך לטחינה..)

ושאלה בנושא אחר-
    אני יודעת שאין באפשרותכם להמליץ על חברה כלשהי - אבל הייתי שמחה לדעת איזה סוג של סיר נחשב כבריא ביותר (מבלי לציין שמות של חברות כמובן).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פשתן טחון

הוספת תגובה

• פשתן טחון - תגובה

שושי שטיינוביץ
    27/11/2013

אכן, רצוי לאכול זרעי פשתן טחונים ולטחון אותם סמוך לאכילה. עדיף לטחון לבד מאשר
    לקנות טחון, בעיקר כי אנחנו לא יודעים בוודאות מתי נטחנו.
    מאותה סיבה, לא ממש מומלץ לאחסן. עדיף לטחון ולאכול מיד. אם את בכל זאת
    מחליטה לאחסן, אז רק לזמן קצר ביותר: יום או יומיים.

ובוודאי שאין טעם לבשל עם זרעי פשתן טחון. אכן עדיף להוסיף לסלטים או למאכלים קרים.

מבחינה קולינרית אין מניעה לבשל אותם, אך חלק נכבד מהערכים התזונתיים יהרסו
    בבישול.

לגבי סירים - מנסיוני - הסירים הטובים ביותר הם סירי נירוסטה. הכי נקיים, מחזיקים לאורך זמן והבישול בהם איכותי.

זו דעתי. אני מניחה שיש כאלה שיחשבו אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו