תזונה מגבילה - קרוהן+צליאק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה מגבילה - קרוהן+צליאק
    דניאלה
    01/04/2008

ובנוסף גם אי סבילות ללקטוז. אני מאוד בררנית באוכל. לא אוהבת אגוזים/שקדים/בוטנים, לא אוהבת בצל, חוץ מעוף אני לא נוגעת בבשר, בגלל הסטרואידים אני צריכה להפחית מלח, אוכל שמן מגעיל אותי ועושה לי כאבי בטן איומים, אני גם לא אוהבת אלכוהול וחריף. לסויה יש לי רגישות מסוימת, לא יודעת אם גם לטופו.

בקיצור, מצבי בכי רע, התפריט שלי מורכב בעיקר מאורז, פיתות מקמח חומוס, בטטות אפויות, תפוחי אדמה, פטריות, ביצים, טורטיות מתירס וסוכריות. ירקות נוספים: גזר וקישוא.
    אין לי שום קינוח שאני יכולה לאכול, כי הכל מכיל קמח/ ים של סוכר/ אגוזים ויתר פיצוחים או עתיר שומן (מרגרינה וכו').

אני נורא מתוסכלת ונמאס לי לאכול אוכל לא טעים ומשעמם. חוץ מארוחת הבוקר (פיתה בטוסטר שאני מורחת עליה בטטה ואוכלת עם מעט חסה) אין לי עניין במה שאני אוכלת.
    היו מוצרים רבים שבעבר יכולתי לקנות וכעת יש עליהם סימון "עלול להכיל גלוטן". בגלל זה אני נמנעת מארטיקים מסוימים, ממתקים שבעבר כן יכולתי לאכול וכו'.

אני יודעת שיש לך ידע בקרוהן (בצליאק פחות, כי זכור לי שנתת מתכון ללחם שיפון ויש בזה גלוטן). הייתי שמחה להצטרך לסדנאות, אבל אני לא יודעת אם זה יתאים לי בגלל הגבלת הגלוטן ובגלל ששמתי לב שאתה מוסיף לפעמים אלכוהול ומוצרים שאינני יודעת אם מכילים גם גלוטן.

מה עושים במצב הזה?
    תודה וסליחה על האורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרוהנס וצליאק

ד''ר רני פולק
    07/04/2008

דנה שלום

אכן לא פשוט להתמודד עם תזונה המתאימה למצב הרפואי הזה
    יש לנו ידע רב הן בתזונה ובישול לקרוהס והן בתזונה ובישול לצליאק

אני הייתי ממליץ להגיע דווקא לסדנה של הקרוהנס ולעשות בה התאמות קלות לצליאק
    אם יש מתכון ספציפי בו את מעוניינת, אשמח לעזור

רני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו