שיבולת שועל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבולת שועל
    שלי
    23/04/2014

שלום,
    הייתי מעוניינת להבין מה ההבדל בין שיבולת שועל רגילה / מהירת הכנה / דקה / עבה / אורגנית.
    מה הכי מומלץ מבחינה בריאותית?
    ומה הכי מומלץ לדייסה לתינוק בן 10 ח'?

תודה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבולת שועל

הוספת תגובה

• שיבולת שועל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    23/04/2014

עד כמה שידוע לי כל הסוגים טובים.

לתינוק בן 10 חודשים נראה לי שכל סוג יתאים, אבל אולי עדיף את הסוג העדין יותר.
    בכל מקרה, צריך לבשל היטב וכדאי להוסיף חלב (עדיף עזים). בישול יסודי מייצר דייסה רכה, טעימה ובריאה מאד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל

שלי
    24/04/2014

תודה על התשובה!

כמה זמן את ממליצה לבשל כדי שזה יהיה "בישול יסודי"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבולת שועל - תגובה

שושי שטיינוביץ
    24/04/2014

תלוי בסוג הדגן. שבלת עבה לוקחת יותר זמן ואולי עד 20 דקות. הדקה יותר מתבשלת יותר מהר. את צריכה לבדוק ולראות שזה רך. גם רואים בעיניים.

חשוב לציין, שיש לערבב כל הזמן אחרת לדייסה יש נטייה להדבק לתחתית הסיר.

אם אין לך סבלנות וזמן לערבב, אז אחרי הרתיחה הראשונית, את יכולה להנמיך את הלהבה למינימום ולהניח לה להתרכך. מידי פעם כן לערבב.

שימי כמות של פי 3 מים מהדגן ואחר כך הוסיפי מעט חלב. את צריכה לקבל דייסה סמיכה למדי אבל לא "גוש בטון" וגם לא מימית. כזו שממש כיף להחליק בפה.

אם זה תינוק את יכולה לנסות לתת לו בלי ממתיק. התינוקות מתרגלים לטעם ואוהבים אותו. אני הייתי שמה אפילו טיפה מלח אטלנטי בשביל שיהיה ממש טעים.

ממליצה שגם את תאכלי מהדייסה הזו. זה טוב גם בשבילך ויתן לך המון אנרגיה למשך היום.

אני בטוחה שיצליח לך.

יום מקסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו