שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרונה
    08/08/2014

שלום, רציתי לדעת מה תפקיד הביצים בעוגה- האם ניתן להוציא אותן מבלי לפגוע בעוגה? האם יש תחליף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/08/2014

מה הסיבה שאת מעוניינת להוציא את הביצים מהעוגה?

לביצים יש תפקיד ל"אוורור" וריכוך הבצק. הוצאת הביצים מהעוגה תפגע ברכותה, באווריריותה ובטעמה.

יש עוגות ללא ביצים, אך כדי להוציא את הביצים מהמתכון שלך, יש לדעת מהו המתכון ולבדוק אם אפשר להוציא את הביצים ומה התחליף.

בדרך כלל התחליף יהיה חמאה, חלב, שמנת מתוקה, אולי רסק תפוחים וכו'. חומרים אלה עם ערך בריאותי הרבה יותר נמוך מביצים ועם הרבה יותר קלוריות.

אז כאמור, אם יש לך מתכון מסוים, שלחי לי אותו ואראה אם ניתן להמיר את הביצים בחומרים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכינה עוגה טבעונית

שרונה
    10/08/2014

ואני רוצה שיהיה לזה בדיוק אותו טעם ומרקם אם אפשרי. האם רסק תפוחים עושה את העבודה? העוגה היא עוגת פירות עם שקדים, צימוקים, קמח סוכר סודיה לשתיה ותמצית וניל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכינה עוגה טבעונית - תגובה

שושי שטיינוביץ
    10/08/2014

אני לא קונדיטורית ולא יודעת לצפות טעם ומרקם בהוספה/גריעה של חומרים. מציעה לך לעשות כמות קטנה ולנסות.
    בדרך כלל, רסק תפוחים מחליף שמן או חמאה. סודה לשתייה מרככת ומתפיחה את הבצק. לומר לך שיהיה לזה מרקם כמו של עוגה עם ביצים? קשה לומר.

אבל, מציעה לך לנסות עם כמות קטנה. שווה לך לנסות כי אם זה יצליח, יהיה לך ביד מתכון מוצלח. אם לא יצליח, תדעי שתצטרכי להמשיך לנסות.

ואני שואלת שוב: האם את מעוניינת בעוגה טבעונית מטעמי בריאות? אידיאולוגיה? מה הסיבה?

אנא תשובתך ואולי אוכל להמשיך לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכינה את העוגה לחברים טבעוניים

שרונה
    16/08/2014

שלא יאכלו שומדבר אחר... (והם מאידיאולוגיה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכינה את העוגה לחברים טבעוניים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    16/08/2014

כלומר, אין אופציה לגמישות.
    במקרה זה, ומכיוון שאינני קונידטורית (אני מתמחה בבישול בריא....), מה שאני הייתי עושה, הייתי מנסה כמות קטנה ומשנה בהתאם.

או נסי את המתכונים האלה. טבעוניים לחלוטין, טעימים ומצויינים להגשה. גם קלים להכנה.
    חטיף בריאות
    • 1 כוס שבלת שועל
    • 1 כוס פצפוצי אורז
    • 1/4 כוס שקדים
    • 1/4 כוס גרעיני חמניה
    • 1/2 כוס פירות יבשים
    • 1/3 כוס צימוקים
    • 1/2 כוס זרעי פשתן
    • 1/2 כוס ממרח שקדים טבעי או טחינה
    • 1 כוס שומשום מלא
    • 1/2 כוס סילאן או דבש
    אופן ההכנה:

• קוצצים את הפירות היבשים.
    • שמים את שבלת השועל במחבת וקולים עד שיש ריח אגוזי. מוסיפים את כל החומרים • היבשים וקולים עוד 2 דקות. שמים את החומרים היבשים בקערה ומוסיפים את הפירות היבשים. מחממים בסיר את הסילאן וממרח השקדים והוניל עד התמזגות. מוזגים במהירות על התערובת היבשה. שופכים הכל לתבנית מרופדת בנייר אפיה. משטחים היטב בתבנית. מהדקים את התערובת היטב. שמים במקרר לפחות לחצי שעה למיצוק. חותכים לגודל הרצוי.

מתכון 2:

גלילות פילו במילוי שוקולד (גורמה לייט)
    חומרים ל-6 מנות
    • 3 עלי פילו, חתוכים לשניים
    • 12 קוביות שוקולד מריר
    • 1 כפית שמן (או יותר בהתאם לטעם)
    אופן ההכנה:
    חותכים עלה פילו לשניים, מקפלים לשניים.
    שמים 2 קוביות שוקולד ומגלגלים לגלילה (כמו סיגר)
    מערבבים 1 כפית שמן עם 1 כפית מים ומורחים
    את הגלילות.
    אופים בחום גבוה כ-8 דקות עד השחמה. יש להשגיח
    כי זה משחים מהר.

מקווה שעזרתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו