בישול בריא של אמא עם עבודה תובענית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בישול בריא של אמא עם עבודה תובענית
    מורן
    07/03/2015

שלום שושי,
    אני בת 34, אמא ל-3 ילדים קטנים.
    אני עובדת שעות ארוכות ורוצה שילדיי יאכלו רק אוכל מבושל ומזין.
    איך אני מתנהלת עם זה נכון?
    כרגע אני במצב שחצי משבוע הם אוכלים אוכל מבושל שלי ובערך יומיים קפואים של טבעול.
    אודה לתשובתך ואף לדוגמאות.
    תודה רבה,דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בישול בריא של אמא עם עבודה תובענית - תגובה

שושי שטיינוביץ
    08/03/2015

דניאל היקרה,
    התשובה לשאלה שלך מורכבת, בעיקר בגלל שבאמת אין לך זמן.
    כדי להספיק לבשל בריא כשאת אמא עובדת, אין מנוס מהתייעלות בניהול הזמן שלך, למצוא או ליצור חלונות זמן שבהם תתחילי להכין את האוכל.
    אז קודם כל אני מציעה לך להכין תפריט שבועי עם המנות שאת רוצה להכין.
    אחר כך למצוא את המתכונים להכין אותם שיהיו זמינים.
    אחר כך להכין, כן להכין, את רשימת ההכנות שיש לעשות כדי לבשל את האוכל.
    ולפי רשימת ההכנות, להכין כל פעם קצת. לקום שעה בבוקר יותר מוקדם או למצוא חלונות זמן כשאת חוזרת מהעבודה.
    אם תבצעי הכנות בצורה מסודרת יהיה לך יותר קל ויותר מהר לבשל.
    את גם יכולה לשלב את הילדים בעשייה וזה ייצור זמן איכות ביחד וגם תרוויחו חוויית בישול ויצירה משותפים.
    את הפיעילות עם הילדים אפשר להחיל לאוו דווקא על הארוחה של היום, כי הם בטח רעבים ורוצים לאכול. אפשר לעשות ביחד הכנות לארוחה של מחר. למשל: לשטוף ירקות ולהכין אותם. לשים עוף במרינדה, לקצוץ בצל ולהקפיא בקופסא קטנה. להכין רוטב עגבניות לפסטה וכו'.
    מקווה שעזרתי,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילובים

מורן
    08/03/2015

הי שושי,
    תודה מקרב לב על תשובתך, ארצה גם לדעת איזה מזונות ניתן להקפיא ואלי כך יהיה לי קל יותר להכין רק את התוספת...
    האם ערכם התזונתי נשמר בהקפאה?
    תודה,דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילובים - תגובה

שושי שטיינוביץ
    08/03/2015

דניאל יקרה,
    אני מודה שמאד התלבטתי לגבי התשובה. הסיבה היא שכדי לעבור את השינוי שאת מבקשת, צריך ללמוד את הנושא לעומק, לתרגל, ללמוד הרבה טיפים וטכניקות של סדר והתייעלות שכה נדרשים בסיטואציה הזו.

אין לי אפשרות במסגרת של פורום כזה לעשות לך אימון מהסוג הזה. אעשה שקר בנפשי אם אומר לך שזה אפשרי. לכן, כל מה שאני יכולה הוא לתת לך כמה טיפים שאולי יעזרו לך ולאמהות אחרות. כדי לתת לך תשובה אחראית על איזה מזונות ניתן להקפיא, איך להקפיא ולאיזה אורך זמן, אני צריכה להמליץ לך לעשות קורס מסודר או אימון אישי. אין אפשרות במסגרת פורום כזה לפרט כזה מידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו