שומני טראנס במזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומני טראנס במזון
    יצחק
    18/11/2015

יש לי שאלה בעיניין שומן הטראנס
    ממש בכל הלחמים שאני מוצא בסופרים רשום שהם מכילים שומן טראנס
    אומנם0.5 ג'ר אבל בכל זאת זה שם
    אז אין לחמים ללא שומן כזה?
    מה עם לחם שחור רגיל? כמה שומן טראנס יש בו?
    וגם בכל הסלטים שעל המדפים יש שומני טראנס, אני לא יכול למצוא סלט בקופסא ללא השומן הזה?
    אפילו בשיבולת שועל, קינואה, בכל דבר ממש.
    כולל לחמים שנחשבים כלחמי בריאות לסוכרתיים.
    אני לא רוצה לצרוך את השומן הזה אבל אני רואה שהוא נמצא בכל הגבינות, לחמים ועוד, אז מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומני טראנס במזון

הוספת תגובה

• שומני טראנס במזון - תגובה

שושי שטיינוביץ
    19/11/2015

שאלת שאלה חשובה מאד.
    הפורום הזה הוא פורום בישול בריא ולכן כדאי לך להפנות את השאלה לפורום תזונה בריאה. (לתשובות בנושא כמויות וכו').

מה שאני יכולה לומר לך הוא את את הדברים הבאים:

בבישול ותזונה בריאה אנחנו מקפידים על שימוש רק בחומרים טריים וטבעיים דלי שומן, רק בדגנים מלאים ונמנעים מ"הלבן" (קמח לבן, אורז לבן וסוכר לבן). מבשלים כל סיר עם מינימום שמן עד כפית וכמובן נמנעים משימוש בכל חומר מעובד, אבקות, כימיקלים, צבעי מאכל או חומרים משמרים.

לצערי, על מנת לאכול בריא צריך לבשל את האוכל בבית, כי באכילה מחוץ לבית, כמעט שאין דרך להימנע מאכילה של חומרים מעובדים, עתירי שומן וכימיקלים.

אני מבינה את הקושי שלך. אבל אני אישית מעדיפה לאפות את הלחם שלי ולאכול אוכל שאני מבשלת בבית. המינון: 80-20. כלומר, %80 שומרת ו-%20 "פורמת את העניבה". זו דרך חיים שמוכיחה את עצמה בשבילי ואולי גם בשבילך.

ובאופן מעשי: אם המוצרים שאתה צורך מבחוץ יהיו כ-20% מסך התזונה הבריאה שלך, אז אפשר לחיות עם זה. אם יותר, אז כדאי לך ללמוד לבשל ולהכין לעצמך את האוכל. לפחות כך תדע בוודאות מה אתה מכניס לגוף שלך ויהיה לך שקט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עבור המענה

יצחק
    20/11/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו